Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 05-23-04, 09:23 PM   #1
咭咭王子(一V一)p
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
Nvidia Vs Ati

其實邊個勁d
你o地會揀用邊個
打個比喻: FX 5200 Vs Radeon 9600SE
唔睇價錢, 邊張靚d

Thanks

舊 05-23-04, 09:25 PM   #2
kaworu
Banned

註冊日期: Mar 2002
9600~
kaworu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-04, 09:25 PM   #3
fantasy
Insane Gamer
紳士(女權主義信奉者)

註冊日期: Sep 2003

林志玲唔係好索!!!係激索

努力中, 希望追求成功

我方展博要發達!我方展博要做億萬富豪!
我方展博要發達!我方展博要做億萬富豪!
fantasy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-04, 09:27 PM   #4
機神GBA
☆The End☆

註冊日期: Jan 2002
9600 for sure
機神GBA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-04, 09:46 PM   #5
咭咭王子(一V一)p

9600SE比5700好a
我而家用梗9600SE, 但買多再靚d, 咁5600xt 定 5700好!? or同level的ati產品... 只係想買... 冇錢

舊 05-23-04, 09:51 PM   #6
機神GBA
☆The End☆

再上就買 9800 la.
機神GBA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-04, 10:12 PM   #7
SamTse
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDSamars4160
XBox Live GamertagSamars
ATI for sure...
Nvidia...FX系列開始對佢失望
SamTse 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-04, 10:23 PM   #8
光之審裁者
最終兵器仙人

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 咭咭姐(一V一)p
9600SE比5700好a
我而家用梗9600SE, 但買多再靚d, 咁5600xt 定 5700好!? or同level的ati產品... 只係想買... 冇錢
5600xt己經停產,且同9600se分別不大~~~
5700好5600xt好多~~~
但ati 9600xt會好過5700~~~ /
但5700u 又會好過9600xt,但5700 u 過價不如加多少少買5900xt好過~~~

裁判了世界的罪惡
者指人世的調停者

四年的單戀,己隨時間消逝,沒有了感覺,當時每夜輾轉反側,每日承受住千刀萬剮之痛,驀然回首,己成了過去,己成了回憶,那些日子是如何過的?己經記不起了
四十九年一睡夢 一期榮華一杯酒
光之審裁者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-04, 10:25 PM   #9
咭咭王子(一V一)p

我去網吧玩天2, 用5900xt, 好正呀
所以我先想換display之嘛.. 之前無乜錢, 就咁買o左張9600se, 而家後悔梗
儲多少少錢就可以買多仲靚

舊 05-23-04, 10:32 PM   #10
光之審裁者
最終兵器仙人

引用:
所以我先想換display之嘛.. 之前無乜錢, 就咁買o左張9600se, 而家後悔梗
說真..我上次想買張5200...(張gf2 gtr 死左)..結果變了9600...之後又變5600
之後又變9600 trubo ,之後又變9600xt..... 如果唔係我唔鐘意天揚...最後一定變了9800 pro..... ...現在張技嘉9600xt 應該可以玩1-2年...
唔好買中間價果d卡~~~

裁判了世界的罪惡
者指人世的調停者

四年的單戀,己隨時間消逝,沒有了感覺,當時每夜輾轉反側,每日承受住千刀萬剮之痛,驀然回首,己成了過去,己成了回憶,那些日子是如何過的?己經記不起了
舊 05-23-04, 10:52 PM   #11
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

5700LE得5得??
msz006 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-04, 10:56 PM   #12
cinimod

引用:
有無諗過買張5900XT既錢已經夠買X盒有突?

不過這一刻5900XT應是價格效能比數一數二的卡,下一張應該係6800NU?
cinimod 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-04, 10:59 PM   #13
光之審裁者
最終兵器仙人

引用:
作者: cinimod

不過這一刻5900XT應是價格效能比數一數二的卡,下一張應該係6800NU?
天揚9800pro都唔差..

裁判了世界的罪惡
者指人世的調停者

舊 05-23-04, 11:39 PM   #14
cinimod

我個人有偏見,直到今日天揚呢個品牌都未俾到信心我

如果Gigabyte出9800Pro又唔同,不過佢肯出相信都唔會出到好似天揚咁平
cinimod 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-04, 11:45 PM   #15
光之審裁者
最終兵器仙人

引用:
我個人有偏見,直到今日天揚呢個品牌都未俾到信心我

如果Gigabyte出9800Pro又唔同,不過佢肯出相信都唔會出到好似天揚咁平
Gigabyte有出9800 pro
Gigabyte張9800Pro要19xx(我之前想買要22xx )...
上次就是我唔鐘意天揚
所以我先買Gigabyte張9600xt....
雖然天揚是oem人地..但我總是唔鐘意他~~~~

裁判了世界的罪惡
者指人世的調停者

舊 05-23-04, 11:50 PM   #16
咭咭王子(一V一)p

引用:

X盒?????
我而家果張係天揚9600se呀... 其實... 我張display都係for玩天堂2而已
果時用mx 400, 心急買張9600se...而家後悔喇

舊 05-23-04, 11:52 PM   #17
teamkiller

註冊日期: Dec 2003
用緊9600se就等遲下出左新野先換啦.....依家呢D唔值得再去換住
teamkiller 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-04, 12:41 AM   #18
Siren
Crazy Gamer

Gigabyte.......個名就好...但係代理唔好.....Laser........
我張8500 壞把風扇....Total 同我整左2個月......
Siren 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-04, 01:18 AM   #19
Corex
↘ 飛行甲板に直撃

3DS Friend Code0189 9216 9190
notebook 咪用緊5200囉, 1280x854x32 一定窒到飛起
9600se以玩eq既經驗我諗都係好炆水

/ 兒子生性病母倍感安慰 \

\ 獅子山下體現香港精神 /

Corex 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-04, 01:33 AM   #20
Tyranid
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
X盒?????
我而家果張係天揚9600se呀... 其實... 我張display都係for玩天堂2而已
果時用mx 400, 心急買張9600se...而家後悔喇
9600se一定玩到天堂啦
9600行directx8同8500咪差唔多.....
Tyranid 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-04, 03:00 AM   #21
咭咭王子(一V一)p

引用:
作者: Tyranid
9600se一定玩到天堂啦
9600行directx8同8500咪差唔多.....
其實... server唔lag的話都玩得幾開心

我行directx 9呀!

舊 05-24-04, 07:49 AM   #22
麥C
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
買9550啦
就出
好過得64bit的9600SE
又係$7XX左右價

此篇文章於 05-24-04 08:52 AM 被 麥C 編輯。
麥C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-04, 08:29 AM   #23
Zaku
The One

註冊日期: Jul 2002
引用:
X盒?????
叉盒~
即 Xbox 也~ /
Zaku 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-04, 08:38 AM   #24
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
好老實講句,唔應該追電腦野,除非你好有錢....個人覺得用到而效能唔係太低就OK.
我都用緊GF4 TI4200 128 MB 4X 玩緊3D game ,如果解像度去到1024 X 768 ,中等解像度的話都好順無lag 無問題.

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-04, 09:24 AM   #25
Tyranid
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
其實... server唔lag的話都玩得幾開心

我行directx 9呀!
dirextx幾唔係睇你嫁......
係睇隻game...
Tyranid 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
download nVIDIA NV40 video clips C.K.F. 手機資訊/電腦軟硬討論 1 04-05-04 09:59 PM
ATI R9200定GF MX440好? 光之審裁者 手機資訊/電腦軟硬討論 13 02-08-04 01:40 AM
nVIDIA plans to launch NV35 at E3 held in mid. of May C.K.F. 手機資訊/電腦軟硬討論 0 04-25-03 09:38 PM
nVIDIA 正式發表 GeForce FX 5200 Ultra(NV34) & GeForce FX 5600 Ultra(NV31) C.K.F. 手機資訊/電腦軟硬討論 5 03-09-03 07:28 PM
ATi Radeon 9800 PRO (R350) Review C.K.F. 手機資訊/電腦軟硬討論 6 03-08-03 02:23 PM

現在的時間是 02:47 AM

手機版 | APP版