Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 07-10-21, 12:55 AM   #7576
LR猫
God of Gamer
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
https://youtu.be/ZW1PmPxOBkQ
我到底打緊乜鳩

用咗六場嘅袁遺同朱靈可以有達人
朱靈個計OK長,10C以上,可能有13C
但只係加5,弱體聽聞減4,但我11.5開時減2,滿士氣開就無留意到

睇返record先留意到今晚打8場有3場馬單4枚狗

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安

此篇文章於 07-10-21 01:40 AM 被 LR猫 編輯。
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-21, 02:30 AM   #7577
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: LR猫 查看文章
我到底打緊乜鳩

但只係加5,弱體聽聞減4,但我11.5開時減2,滿士氣開就無留意到

漢國比4氣隻1COST 出黎又唔係頂到D咩緊係冇人用...

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-21, 09:40 AM   #7578
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
漢國比4氣隻1COST 出黎又唔係頂到D咩緊係冇人用...
頂武征1cost弓個計好過袁熙啫
好過日落剛弓

鏟手遊保平安
舊 07-10-21, 09:42 AM   #7579
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
用愛驅動嘅漢

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-21, 09:46 AM   #7580
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
用愛驅動嘅漢
我係用運驅運
呢幾日無運所以印緊黃昏

鏟手遊保平安

此篇文章於 07-10-21 10:42 AM 被 LR猫 編輯。
舊 07-10-21, 10:41 AM   #7581
柚原このみ

引用:
我係用運驅運
呢幾日無運所以印緊黃昏
想去做狗+1/

舊 07-10-21, 11:43 AM   #7582
LR猫
ˊ_>ˋ

禁落日討伐令知力出咗三藍
然後落日號令就雜色

鏟手遊保平安
舊 07-10-21, 12:20 PM   #7583
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
朵思大王好有JoJo feel..........

舊 07-10-21, 05:40 PM   #7584
柚原このみ

引用:
禁落日討伐令知力出咗三藍
然後落日號令就雜色
Deck list plz/

舊 07-10-21, 08:54 PM   #7585
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
Deck list plz/
日落黃昏神速行 之後睇你想中弓細槍定中槍細弓
前者韓當小虎 後者宋謙大虎

鏟手遊保平安
舊 07-10-21, 09:48 PM   #7586
柚原このみ

Oh 太狗了,是伸直手升階系列

舊 07-10-21, 10:10 PM   #7587
darkvolver
頹冗

現在魏多番d槍腳...阿霸哥真係多左人用......

今日見到有人在對到姜維,在觀記出了人肉必殺技

另外,晉﹕王濬有成10c.....

舊 07-12-21, 08:39 PM   #7588
LR猫
ˊ_>ˋ

改完漢單愉悅用用下都係韓遂好用
朱靈開知力將器夠回返四粒都未散

鏟手遊保平安
舊 07-13-21, 10:00 AM   #7589
LR猫
ˊ_>ˋ

做狗
然後比世嘉屈單挑
但都贏到

計埋琴晚用韓生愉悅最尾對到兩場日落黃昏
已經連對三場但全部食晒
啲人個問題就係五士氣就打然後比人counter
明明日落黃昏最勁係十五士氣個combo

鏟手遊保平安
舊 07-13-21, 10:10 AM   #7590
GUSTAV
The One
poor

引用:
做狗
然後比世嘉屈單挑
但都贏到

已經連對三場但全部食晒
正常5氣 10氣 5氣咁冇問題 WOW 我諗佢地5氣引你6氣之後仲想打落去姐...

愉悅D攻城力又落唔到城驚你飛機咩

舊 07-13-21, 12:47 PM   #7591
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
正常5氣 10氣 5氣咁冇問題 WOW 我諗佢地5氣引你6氣之後仲想打落去姐...

愉悅D攻城力又落唔到城驚你飛機咩
對面就係打到無咗10氣果波, 可能一開始輸征又見我好似未齊人就5士氣打
我一個叛騎守到(第二場開咗下無斬人嘅叛騎所以比人打咗八成)
但之後我齊人上一波愉悅(10士氣左右),對面就只可以比多下落日守(第一場條友直情比落日剛弓免費3粒)
雖然我唔明白點解第二場我可以一下愉悅砍咗韓遂嘅情況下對面開落日守我都打咗佢7成幾血再搵多兩下征打穿咗對面

其實我係對面一定龜12士氣
愉悅6枚無續戰力好少會連爆兩下
愉悅開埋嚟5粒落日讓城再齊人打counter再打10士氣果波愉悅實收皮

我做狗果時對面又係推落嚟開落日,我開落日守完無死人推返佢10士氣果波
就算挑死隻,10士氣果波都係對面場打所以實係我有着數

https://www.youtube.com/watch?v=TL9_mrAWeuQ
舞姬仲癲13士氣一波過

鏟手遊保平安

此篇文章於 07-13-21 01:24 PM 被 LR猫 編輯。
舊 07-13-21, 03:29 PM   #7592
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
做狗
然後比世嘉屈單挑
但都贏到
已經連對三場但全部食晒
大家都16武勇抵輸啦

呢幾日打左7場已經有3場落日
好在3場都斬哂
用虎威對落日相性都係一般般...

終於印好在魏遊軍, 文帝, 槍曹仁同明鏡
終於可以試下霸騎明鏡同文帝明鏡
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-21, 03:35 PM   #7593
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: iamleoluk 查看文章
大家都16武勇抵輸啦

呢幾日打左7場已經有3場落日
好在3場都斬哂
用虎威對落日相性都係一般般...

終於印好在魏遊軍, 文帝, 槍曹仁同明鏡
終於可以試下霸騎明鏡同文帝明鏡
好彩對面渣

ver up後打咗廿場都係得3場落日黃昏
但計最近兩日都係7場有3場落日黃昏
應該係啲人開始印好卡,我都開始做狗打落日黃昏

我仲差張弓樂進,雖然可以用622弓群代替住先
https://3594t.net/deck/?d=xJ2GiEpgyCP5z2pxpem0&o=1ca
想咁玩

鏟手遊保平安

此篇文章於 07-13-21 03:37 PM 被 LR猫 編輯。
舊 07-13-21, 03:54 PM   #7594
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
我到底打緊乜鳩

原來王美人個輪都幾大同成10C

MVP袁術
個計會唔會長得濟
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-21, 04:00 PM   #7595
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: iamleoluk 查看文章
原來王美人個輪都幾大同成10C

MVP袁術
個計會唔會長得濟
4士氣目覺係勁,特大車輪嚟架但1cost1武仲要強制行,本來諗住開愉悅之後可以駁輪

我都無諗過袁術個計咁長,同埋行得比想像中慢結果仲好用,一次過攬晒三隻
一場用晒三個副計我應該唔會再用呢副嘢

鏟手遊保平安
舊 07-14-21, 11:54 AM   #7596
GUSTAV
The One
poor

引用:
4士氣目覺係勁,特大車輪嚟架但1cost1武仲要強制行,本來諗住開愉悅之後可以駁輪

我都無諗過袁術個計咁長,同埋行得比想像中慢結果仲好用,一次過攬晒三隻
一場用晒三個副計我應該唔會再用呢副嘢
高幹4士氣做到既野 仲長D

舊 07-14-21, 02:55 PM   #7597
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
高幹4士氣做到既野 仲長D
又無錯喎但開完又會比郭圖砍
愉悅都係玩返混群算
不過宜家做下落日狗先

鏟手遊保平安
舊 07-14-21, 03:00 PM   #7598
GUSTAV
The One
poor

引用:
又無錯喎但開完又會比郭圖砍
愉悅都係玩返混群算
不過宜家做下落日狗先
漢單其實冇得揀要BAND友+大爆進

不過大爆進真係太廢.....

舊 07-14-21, 05:13 PM   #7599
darkvolver
頹冗

剛剛中了弓樂進.....諗緊點用....

黃昏4枚

舊 07-15-21, 09:51 AM   #7600
kuraki1028
Junior Member

註冊日期: Feb 2005
舞姬用樂進張郃又開始連勝Mode...
kuraki1028 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LVIII 6eo 街機心得交流討論區 1078 08-21-13 11:04 AM
三國志大戰討論區 Vol.LVII Stevesteve 街機心得交流討論區 1000 04-01-13 01:06 AM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM

現在的時間是 06:49 PM

手機版 | APP版