Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 15 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31  ... 最後
電視遊戲討論版>[XBLA] 電脳戦機 Virtual On Oratorio Tangram Ver.5.66
小昭Teddy 12:10 AM 05-31-09
作者: 柚原konomi:
打到正拉得好勁果D我就唔太識打...
我都唔知對手識搖既就LTCW->CW....~.~

鋼鍊前我都仲會係度-0-"
鏡鍊後就睇情況...
識搖佢麻痺時間短左點駁咁多野 所以其實我都只用LTCW->CW
我打過d步行打法超熟練既人, 真係同樣打法都俾佢慢慢磨死
柚原konomi 12:30 AM 05-31-09
作者: 小昭Teddy:
識搖佢麻痺時間短左點駁咁多野 所以其實我都只用LTCW->CW
我打過d步行打法超熟練既人, 真係同樣打法都俾佢慢慢磨死
哈哈...=.="
死啦...開始唔夠你斬...
檔我斬既反應快左好多...
斬到要走佬TIM...
小昭Teddy 01:25 AM 05-31-09
哈哈...=.="
死啦...開始唔夠你斬...
檔我斬既反應快左好多...
斬到要走佬TIM...
打rank多左, 好多時都係先讀擋, 加上而家習慣左睇位置就知道QS斬會唔會甩lock擋唔到要跳 不過我斬果時成日都冇cancel走佬俾你斬番轉頭

頭先打rank見到隻拉登好神奇, 我遠程唔夠佢打, 打左幾野得番10%左右, 負碌俾我用心心打down左佢, 埋身, QS幾下見佢死擋, LW斬中左cancel QS斬擋到.... 未down, 再LW斬中左cancel QS斬佢又擋到, 又未down....不斷loop, 斬左佢幾下佢死左....我自己都笑左出黎 重型機有重型機既慘處

之後遇到個高手飛燕, 一開波自己入hyper mode同你打, 雖然我贏左, 不過, 佢自己扣70%黎同我打, 我覺得自己輸左俾佢Orz

今日打rank都幾順利, 尋日打到-6今日打番到+4. 係衰左lag機輸左幾場....囧
升左半個lv
joker_square 10:09 AM 05-31-09
其實斬係點cancel??我次次斬完都係定左係度, 跟住就比人....
同埋我見人會不停圍住我斬又唔會停, 同埋我quick step既時候唔知點解咁咩都無斬, 齋step~
LED 10:30 AM 05-31-09
作者: joker_square:
其實斬係點cancel??我次次斬完都係定左係度, 跟住就比人....
DASH,JUMP,QS都可以cancel近接攻擊
T系近接 攻擊判定發生後擋格以外cancel不可

同埋我見人會不停圍住我斬又唔會停, 同埋我quick step既時候唔知點解咁咩都無斬, 齋step~
QS近接>擋格>QS近接>擋格>無限重覆

QS近接要按方向同時按LW/RW 遲左就入力失敗變左QS

QS中按LW/RW是不會變QS近接
joker_square 10:49 PM 05-31-09
今日打rank都幾順利, 尋日打到-6今日打番到+4. 係衰左lag機輸左幾場....囧
升左半個lv
終於都有機會同你玩啦~~但我真係太屎啦
斬又唔識斬, 反應又無, 又唔識走位, 都唔知點練
小昭Teddy 10:54 PM 05-31-09

終於都有機會同你玩啦~~但我真係太屎啦
斬又唔識斬, 反應又無, 又唔識走位, 都唔知點練
少d用燕返啦, 你移動方式唔夠鬼鼠, 咁樣直衝冇著數.

你用手掣定孖的玩??用手掣既話唔好用死神啦
柚原konomi 11:01 PM 05-31-09

你係唔係想講我唔夠鬼鼠-0-?
我次次都直衝搵你...XD
小昭Teddy 11:28 PM 05-31-09
你係唔係想講我唔夠鬼鼠-0-?
我次次都直衝搵你...XD
你係已經好近先黎用CW斬衝, 同遠一遠已經想用燕返衝好唔同
joker_square 09:34 AM 06-01-09

我係用孖的玩, 點走先鬼鼠??唔衢又好似射極都唔中
係咪應該搵野掩護再放lw同xw?
joker_square 01:10 PM 06-01-09
一路都想問隻game係咪無雙打架?
咁個sys link又係咩呢?
小昭Teddy 01:20 PM 06-01-09
一路都想問隻game係咪無雙打架?
咁個sys link又係咩呢?
冇雙打, sys link係local用兩部xbox360黎link機

多d利用障礙物走位, 要衝前既話唔好係人地正前方進攻. 多d利用個場.

不過我自己都唔多識用呢隻, 最好都係睇下片, 問下高人啦
Q-  06:04 PM 06-01-09
可以用c近cancel一般斬

>>你用手掣定孖的玩??用手掣既話唔好用死神啦
都唔一定o既...要Set掣(一開始已經知旋回thumb要移去右的係食毛)
步行旋都得, 但好麻煩; 無所謂啦, 等佢更新囧
(佢又唔畀set複合鍵...而家個旋都未有DC時咁順)
小昭Teddy 10:42 PM 06-01-09
大慨知你有咩大問題(細微既你請教高手啦)

太依賴跳, 尤其用死神果時, 你好多時中招都係衰跳.
太依賴dash攻擊, 如果人地摸熟左你跟你dash之後等你先手你就會俾人捉到正. 尤其死神dash攻擊真係少用, 佢dash太短, 一定俾人捉到.
而且你放左LW之後冇利用佢可以做時間差攻擊或者要避對手迫之後有空位俾你打, 浪費左佢既LW.

你隻temjin呢, 多d用LTLW同埋LTCW, 其他既都係平時移動唔夠靈活, 移動得太平面. 試下多d打rank, 輸左到學到野架, 而且個個人打法都唔同, 見得多自然熟架喇.(我都係上去係咁輸慢慢學野)或者download下其他人d replay睇.

youtube都有唔少全國大賽用死神既片, 你都基本操作果d都識晒, 應該花少少時間就睇得明架喇
joker_square 11:37 PM 06-01-09
大慨知你有咩大問題(細微既你請教高手啦)

太依賴跳, 尤其用死神果時, 你好多時中招都係衰跳.
太依賴dash攻擊, 如果人地摸熟左你跟你dash之後等你先手你就會俾人捉到正. 尤其死神dash攻擊真係少用, 佢dash太短, 一定俾人捉到.
而且你放左LW之後冇利用佢可以做時間差攻擊或者要避對手迫之後有空位俾你打, 浪費左佢既LW.

你隻temjin呢, 多d用LTLW同埋LTCW, 其他既都係平時移動唔夠靈活, 移動得太平面. 試下多d打rank, 輸左到學到野架, 而且個個人打法都唔同, 見得多自然熟架喇.(我都係上去係咁輸慢慢學野)或者download下其他人d replay睇.

youtube都有唔少全國大賽用死神既片, 你都基本操作果d都識晒, 應該花少少時間就睇得明架喇
用死神真係唔識點步行or dash回旋, 呢個好似係用死神必須, 但...好難
好多時都lock唔到人所以成日都係用左dash攻擊, jc落地又唔知y出唔到招,
攪到成日明知唔會中都照開槍 , 我d操作真係完全唔靈活, 好慢...
點解你d qs同燕返成日都咁快架...一埋左身就...死Orz
同埋可以打咩搵全國大賽d片?
好其待可以再同你玩...只要唔悶親你的話
小昭Teddy 03:46 AM 06-02-09
用死神真係唔識點步行or dash回旋, 呢個好似係用死神必須, 但...好難
好多時都lock唔到人所以成日都係用左dash攻擊, jc落地又唔知y出唔到招,
攪到成日明知唔會中都照開槍 , 我d操作真係完全唔靈活, 好慢...
點解你d qs同燕返成日都咁快架...一埋左身就...死Orz
同埋可以打咩搵全國大賽d片?
好其待可以再同你玩...只要唔悶親你的話
你搵時間自己開training mode練下d操作, 熟左同埋冇咁緊張就會快架喇.

http://www.youtube.com/watch?v=JW5Ux...eature=related

遇到既話再打過啦, 冇話悶既, 有得玩就ok
neo 07:13 PM 06-05-09
ttp://game.watch.impress.co.jp/docs/news/20090605_212666.html
作者: :
HORI、Xbox 360用「ツインスティック」の発売を実現!?
Pre-Order方式を採用、11月発売予定

11月 発売予定(プレオーダー開始時期:未定)
価格:30,000円

Xbox LIVEで配信中の株式会社セガの「電脳戦機バーチャロン オラトリオ・タングラム ver.5.66」に対応した、「ツインスティック」の発売がついに告知された。公式サイトのコラムにおいて発表されたもので、株式会社HORIより発売となる。価格は30,000円、11月ごろの発売となる予定。

「ツインスティック」はHORIのオンラインストア限定で発売されている各種アイテムと同じく、事前に購入希望者を募って生産数を決定する「プレオーダー」方式を採用する。これ以上の情報は、6月13日に行なわれる株式会社マイクロソフト主催のイベント「Xbox LIVE パーク」第76回目の「バーチャロン ナイト」にて明らかにされる模様だ。

ダウンロード専売タイトルの専用コントローラーということで、価格面や発売時期などの調整に時間がかかったと思われるが、まずは素直にその進展を喜びたい。スティック自体のスペックなど、今後の情報にも期待したいところだ。なお、HORIのホームページには現在「ツインスティック」の情報は公開されていない。

小昭Teddy 07:35 PM 06-05-09
作者: neo:
ttp://game.watch.impress.co.jp/docs/news/20090605_212666.html
3萬yen..... 貴左d掛
LED 11:39 PM 06-05-09
3萬yen..... 貴左d掛
30k ? buy!!! 幾貴都買!!!
小昭Teddy 11:44 PM 06-05-09
作者: LED:
30k ? buy!!! 幾貴都買!!!
頭先同你打, 終於冇以前咁完全冇還擊之力, 雖然都係不停輸 你班friend個個都好勁, 係初時贏左幾局, 不過之後又係不停輸

下次玩叫埋我黎學下野 而家打rank開始慢慢越黎越多高手, 要練多d先得
Rance 10:16 AM 06-06-09
拎返以前dc d設計加返microsoft埋protect chip就得啦,駛唔駛3萬...
重要夠order先整....hori對d 360週邊真係好消極,唔好以為凈為日本人先識買野先得架...
LED 11:14 AM 06-06-09
作者: Rance:
拎返以前dc d設計加返microsoft埋protect chip就得啦,駛唔駛3萬...
重要夠order先整....hori對d 360週邊真係好消極,唔好以為凈為日本人先識買野先得架...
問題係DCTS既零件停產已久(DCTS係用清水料)

三和+清水現時都同型既digital stick

三和analog stick 要28,000日元
digital stick外殼不合手型
ttp://www.sanwa-d.co.jp/p_joy-stick4.htm

ACTS 1set(stick only) 都16,000 up

之前hori枝 RAP pro.EX 都12,000啦

呢枝野極可能生產數唔多過1,000枝(夠唔夠訂單數都成問題)

點計30k好正常
ahleung 05:03 PM 06-08-09
英文報導
http://xbox360.ign.com/articles/992/992208p1.html
Twin Sticks Set for 360 in Japan
Prepare to pay for the ultimate Virtual On peripheral.
by John Tanaka

June 5, 2009 - The ultimate Virtual On peripheral is coming to Xbox 360 owners in Japan. Sega made a post at the official Virtual On blog today confirming that peripheral maker Hori will be delivering a Twin Sticks controller for the Xbox Live Arcade download title. The device will ship to Japan in November.

It may be a bit surprising to see a big peripheral coming out for a download title. And not just that, but an Xbox Live Arcade title in Japan, where the system took years to reach the million sold mark.

Sure enough, there are a couple of caveats with the Twin Sticks release. First, Hori will be charging 30,000 yen for the device. This is about $300, making it more than the Xbox 360 console itself.

The second important note is that the device may actually never see the light of day. Hori will take pre-orders for it in the near future. It will only send the device to production if it reaches a certain number of orders.

Don't expect to see this particular device outside of Japan.
小昭Teddy 10:26 PM 06-08-09
仲有半個lvl就升將軍, 不過而家越黎越難打, 同lv既對手越黎越勁, 今日本來係咁輸, 好辛苦先追得番
柚原konomi 11:40 PM 06-08-09
仲有半個lvl就升將軍, 不過而家越黎越難打, 同lv既對手越黎越勁, 今日本來係咁輸, 好辛苦先追得番
哈哈,距離越黎越遠...
睇黎而家都冇咩人同我同級...
不如你打下SCORE MODE...XD
第一 ... 15 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31  ... 最後

返回主題版面