Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-05-20, 08:24 AM   #576
darkvolver
God of Gamer
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: mrk 查看文章
呢個可能性低D,
因為CV唔係正傳,
之前有傳BH3.5會出番,
然後最近又傳呢緊下集BH新作係8,
有冇機會BH3.5廢案=BH8

PS:有冇人兄想佢出BH Rev3先??

PS2:BH3re終於打到鐘樓Boss戰,追生新型態好似G4,型爆!
引用:
作者: 爽神 查看文章
cv定位係正傳嚟啦,只係個名唔係正傳
想講下CV個問題,CV個工程始終太大....而且重用角度來睇不值得。

我反而覺得用RE eng去真係再remake....我諗會係bio1.5 (當年data應該還存在),而且用番bio2加個reccon city可以慳好多野。

當然bio3.5都可以,不過要點駁落去就另外計。現在gapcom應該諗緊bio1 remake就真

舊 04-05-20, 10:56 AM   #577
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
當年3.5廢案變左Demento, 幾年前都傳過有新作

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-20, 10:59 AM   #578
darkvolver
頹冗

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
當年3.5廢案變左Demento, 幾年前都傳過有新作

demento其實係神作,不過唔係好多人欣賞。正如三上攪緊bio的時候,都叫神谷自己攪dmc....

Sent from my iPhone using Tapatalk

舊 04-05-20, 11:18 AM   #579
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
cv定位係正傳嚟啦,只係個名唔係正傳
的確, CV內容份量都係一隻正傳

因為一些商業理由才要在要在PS1出番隻叫做BH3嘅game
所以BH3係個流程特別短
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-20, 11:28 AM   #580
darkvolver
頹冗

cv又要叫steve死,又要攪解迷,不如簡單d行1.5算啦,順便補充bio2。

Sent from my iPhone using Tapatalk

舊 04-05-20, 11:55 AM   #581
爽神

引用:
作者: darkvolver 查看文章
想講下CV個問題,CV個工程始終太大....而且重用角度來睇不值得。

我反而覺得用RE eng去真係再remake....我諗會係bio1.5 (當年data應該還存在),而且用番bio2加個reccon city可以慳好多野。

當然bio3.5都可以,不過要點駁落去就另外計。現在gapcom應該諗緊bio1 remake就真
1.5只係2嘅前身,直頭有得打㖭啦,個game檔都已經流出咗,youtube都有gameplay片
嗰陣嗰個女角色你都可以當佢係claire,只係去到正式版個名唔同咗啫,所以點睇都唔會係啲正式用嘅嘢嚟啦
bio1 remake最大問題係已經remake過一次,re-remake嘅例子應該好少
而且因為remake過,可以改動加創意嘅位已經好少,改得太勁又會比下去,你睇到今集咁多負評就知

的而且確,如果想新玩家認識biohazard系列,係要正正經經用而家嘅玩法remake一次
但remake cv呼聲係高過1好多,因為始終「達標」嘅畫面真係爭cv呢隻,0-1, 4-6都有出落ps4 remastered

引用:
作者: aquarius 查看文章
的確, CV內容份量都係一隻正傳

因為一些商業理由才要在要在PS1出番隻叫做BH3嘅game
所以BH3係個流程特別短
仲要長過1-3好多
而家啲人實唔會x啦

舊 04-05-20, 12:06 PM   #582
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: 雙日 查看文章
隻resistance係咪未可以玩住?

唔見有得下載或開隻game?
由手機版發出
樓上都係鬧 RE2 既表裡關姐

事實係,RE2 既裡關,80% 同表關一樣

變相係重玩四次咁滯
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-20, 12:10 PM   #583
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
bio6多角色, 多關卡, 多怪, 多人玩, 多玩法, 故事長咪又係比人鬧

話說隻3.5有fans重現過出黎

此篇文章於 04-05-20 12:17 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
舊 04-05-20, 12:28 PM   #584
darkvolver
頹冗

引用:
1.5只係2嘅前身,直頭有得打㖭啦,個game檔都已經流出咗,youtube都有gameplay片
嗰陣嗰個女角色你都可以當佢係claire,只係去到正式版個名唔同咗啫,所以點睇都唔會係啲正式用嘅嘢嚟啦
bio1 remake最大問題係已經remake過一次,re-remake嘅例子應該好少
而且因為remake過,可以改動加創意嘅位已經好少,改得太勁又會比下去,你睇到今集咁多負評就知

的而且確,如果想新玩家認識biohazard系列,係要正正經經用而家嘅玩法remake一次
但remake cv呼聲係高過1好多,因為始終「達標」嘅畫面真係爭cv呢隻,0-1, 4-6都有出落ps4 remastered

仲要長過1-3好多
而家啲人實唔會x啦
我個人覺得Gapcom可能曾經有諗過將spenser / Dr. Marcus個歷史remake過,你睇下醫院個名係有取考過。

remake Bio 0兼交代Umbrella發跡歷史,未嘗不可。但我不知道bio 0 會不會同任記license有衝突。

引用:
bio6多角色, 多關卡, 多怪, 多人玩, 多玩法, 故事長咪又係比人鬧

話說隻3.5有fans重現過出黎

算吧啦.......bio怨氣太強 / 罪孽深重,自己玩得ok便可以。

舊 04-05-20, 01:38 PM   #585
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
另一點唔多Like既係…Jill 姐講噪口。
似係根左電影版設定…連個造型都係。
可能班Staff靠睇電影補完,兩個幾鐘搞惦…
靚女都會痾屎同講粗口既
Deal with it

對耐左佢個樣叫順眼左,但都係julia voth最強

此篇文章於 04-05-20 02:23 PM 被 STRIFE 編輯。
STRIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-20, 02:13 PM   #586
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
引用:
作者: STRIFE 查看文章
靚女都會講痾屎同講粗口既
Deal with it

對耐左佢個樣叫順眼左,但都係julia voth最強
可能聽慣o左女仔講粗口(美劇/現實),玩時完全無留意到

舊 04-05-20, 03:46 PM   #587
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
Jill姐本身都唔似斯文人
咁既環境爆下粗好平常
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-20, 04:12 PM   #588
Squall-Lucifer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
槍Game隻生還者其實可以考慮一下Remake
反正場景都是市街和研究所

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-20, 07:15 PM   #589
爽神

引用:
作者: darkvolver 查看文章
我個人覺得Gapcom可能曾經有諗過將spenser / Dr. Marcus個歷史remake過,你睇下醫院個名係有取考過。

remake Bio 0兼交代Umbrella發跡歷史,未嘗不可。但我不知道bio 0 會不會同任記license有衝突。
醫院改名應該係因為要就返今集地底變咗nest2,呢個意圖都好明顯啦
bio0,1,4咪又係移植返晒去ps4,應該唔會有問題啦

舊 04-06-20, 10:26 AM   #590
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 真!DC 查看文章
Jill姐本身都唔似斯文人
咁既環境爆下粗好平常
由手機版發出
比同一隻怪追足九條街都唔可以講粗口 好衰架你
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-20, 10:35 AM   #591
darkvolver
頹冗

我睇番佢有一些樓梯過場畫面好像重複了好幾次。save room 個格調都repeat左好幾次。

Gapcom GJ

舊 04-06-20, 11:02 AM   #592
Reishin
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
引用:
醫院改名應該係因為要就返今集地底變咗nest2,呢個意圖都好明顯啦
bio0,1,4咪又係移植返晒去ps4,應該唔會有問題啦
Resistance入面都加咗Spencer同女Wesker
應該為日後執返個故仔舖路掛

不過我仲有D唔明
點解UBCS隊長一望Jill就知佢個名? 明明唔係著緊制服
二五仔又知道佢係STARS嘅人?

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-20, 11:14 AM   #593
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: Reishin 查看文章
Resistance入面都加咗Spencer同女Wesker

不過我仲有D唔明
其實JILL條腰有掛RPD警章嘅,
至於MIKHAIL點解知佢個名同佢係STARS,
我估有STARS嘅人(例如BRAD)搵UBCS求助啩~

PS. DEMO都有嘅劇情唔駛落SPOILER啦...

舊 04-06-20, 11:29 AM   #594
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:
作者: 豪傑公子 查看文章

一開始間房已經有筆記寫自己長期被Umbrella監控
所以先搞到要食藥控制情緒

舊 04-06-20, 11:35 AM   #595
darkvolver
頹冗

引用:
作者: Reishin 查看文章

不過我仲有D唔明
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章

引用:
一開始間房已經有筆記寫自己長期被Umbrella監控
所以先搞到要食藥控制情緒
我有幾個問題Gapcom要做故事係可以。

1) Dr.Marcus / Spenser金主來源及第一代Umbrella的成立。女wesker另一件事我不知道。

2) star team只有一個女性叫Jill在RPD,Bio3有交代RPD署長抄RPD全員。MIKHAIL一看Jill RPD警章不出奇便知其人,Rebecca係另一樣野。
MIKHAIL可能係doubt agent......佢沒有可能不知道Nico想做甚麼作為team leader

3) 印象中UBCS係under Umbrella.....傭兵

4) RE:ada正傳(由RE2去到城市離開),用影片跳過Leon時間

此篇文章於 04-06-20 12:00 PM 被 darkvolver 編輯。
darkvolver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-20, 01:16 PM   #596
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
仲未買
但網上見人話cut左好多場景
無大蟲打無時裝店無劇情選擇⋯

難免失望
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-20, 01:17 PM   #597
darkvolver
頹冗

引用:
作者: 雷火武 查看文章
仲未買

難免失望
等二手.....FF7一出,好多人放...

舊 04-06-20, 01:28 PM   #598
零式
Banned

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 雷火武 查看文章
仲未買

難免失望
坦白講...呢集仲失望過RE2

根本只係一隻好短既動作GAME...重玩要素亦不足, 果D高難度咬一下死又有幾多人會去玩? 咪又係攞支火箭炮轟轟轟解鎖成就...

唔好同我講送隻反抗比你仲想點, 我真係無興趣...正價4百幾蚊完全唔值, 等2手或者第日減價吧

舊 04-06-20, 01:54 PM   #599
雷火武
ワールド・エンド

一下死?仲難過Re2 hardcore

RE2我起碼都有心玩到拎到無限火箭炮

此篇文章於 04-06-20 02:00 PM 被 雷火武 編輯。
舊 04-06-20, 01:58 PM   #600
雷火武
ワールド・エンド

引用:
作者: 零式 查看文章
坦白講...呢集仲失望過RE2

根本只係一隻好短既動作GAME...重玩要素亦不足, 果D高難度咬一下死又有幾多人會去玩? 咪又係攞支火箭炮轟轟轟解鎖成就...

唔好同我講送隻反抗比你仲想點, 我真係無興趣...正價4百幾蚊完全唔值, 等2手或者第日減價吧
玩一定會玩⋯⋯廿年前本攻略本仲喺度
不過有時可能當新作咁玩會好過d
送隻resistance真情多餘
而家要玩有質素既re3,唔係貪佢送隻無諗住玩既game

諗諗吓遲下FF7吹到咁勁,玩落會唔會又係cut野

始終希望愈大失望愈大
諗吓十年前FF13

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Biohazard RE:2 バイオハザード RE:2 | PS4, XB1, PC | rapperjohnny 電視遊戲討論版 1106 08-05-23 12:05 AM
[PS4,XB1] バイオハザード 7 ︱Biohazard 7 (VR 完全對應)(兩DLC 及Gold Edition,發售中) 信長 電視遊戲討論版 884 12-20-22 10:22 AM
[多機種] Biohazard RE:2 バイオハザード RE:2 攻略區 darkvolver 攻略及心得交流區 1431 08-30-19 06:31 AM
[PS4,XB1] BIOHAZARD バイオハザード 4、5、6 繁/簡體中文字幕版再炒多一次冷飯 GN00508771 電視遊戲討論版 238 12-09-17 08:06 AM
收 ps 3 game - biohazard orc , chronicle hd selection, biohazard 4+cv, dragon's dogma gameky2012 買賣專區 4 01-05-13 11:37 AM

現在的時間是 06:16 PM

手機版 | APP版