Games Animation Forum  

返回   Games Animation Forum > 其他 > Cosplay同人MIX討論區

主題工具 顯示模式
舊 12-29-04, 04:35 AM   #1
樹之精靈
Game Master

註冊日期: Apr 2003
貼圖

最近學梗Photoshop...一直只會用友人o既畫練習...

e張係第三張用Photoshop上色o既圖...好差...= ="b

昨天忽然諗到...不如自己畫一張上色啦...
之後就用小畫家+mouse畫左幅...
由於小妹家中無scanner又無手寫版...而且只係識用小畫家[廢人一名]...
所以畫出以下垃圾...請見諒...= ="b

畫左大約一個鐘,只係畫出像小孩般的畫...
上色就三個鐘左右...都只係上出像小孩般的色...help...= ="b
係第四次用Photoshop上色...好似同上面無乜進步...

傷左大家o既眼睛唔好意思...= ="b
我已經盡力用我o既知識去用小畫家同Photoshop架喇...

PS:唔好問我背景...我唔係好識畫架... |||

此篇文章於 12-29-04 04:39 AM 被 樹之精靈 編輯。
樹之精靈 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-04, 03:07 PM   #2
mmssm
Game Master

註冊日期: Jun 2004
支持你^^
mmssm 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-04, 11:09 PM   #3
邪教教主
Ultimate Gamer
bunchies

註冊日期: Jan 2002
bridget 畫得巧不錯lar

His might upholds the weak
His word speaks only truth
His wrath undoes the wicked
邪教教主 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-04, 11:20 PM   #4
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

註冊日期: Apr 2004
加油呀..人人一開始都係由低畫起的呀....

舊 12-29-04, 11:22 PM   #5
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
你識畫手
偶不懂畫的說...

舊 12-29-04, 11:24 PM   #6
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: 勃勃
你識畫手
偶不懂畫的說...
話時話....勃兄張畫上左色未????

舊 12-30-04, 01:23 AM   #7
樹之精靈
Game Master

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: mmssm
支持你^^
多謝呀...我一定會努力的...

引用:
作者: 邪教教主
bridget 畫得巧不錯lar :good :

再多謝...可是我不太滿意上色方面...

引用:
作者: M-eye
加油呀..人人一開始都係由低畫起的呀....
對...沒有人可以一開始就畫得好的!!
再次努力...>"<

引用:
作者: 勃勃
你識畫手
偶不懂畫的說...
其實我都唔識架...
我都係參考人地o既畫架咋...

舊 12-30-04, 11:54 AM   #8
valkyrie
Crazy Gamer
VF-1A

註冊日期: Jan 2004
努力

我練近上色 練左幾日都無進步
不E POST上來
valkyrie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-04, 12:26 PM   #9
joker
Game Master
電影工作者

註冊日期: Nov 2003
支持 ~ support 新人貼圖 ^_^

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
貼圖 mmssm Cosplay同人MIX討論區 8 11-22-04 10:05 AM
貼圖... MAZINKAISER 收藏品討論版 13 04-16-03 11:15 AM

現在的時間是 12:42 AM

手機版 | APP版