Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 18 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 
潮流版>牛仔褲 專區 VOL 1! <此post已Closed, 請把問題移到 VOL 2>
HuGo_達之礦工 05:20 PM 10-29-06
作者: 景*:
hugo,之前講個條黑色505係咩no.?
??唔明??

但我找倒那505 photo了..

景* 09:04 PM 10-29-06
我意思係咩505-????

不過我知啦,應該係505-0002
HuGo_達之礦工 10:31 AM 11-05-06
$1800-2000
FOKKIT 04:37 PM 11-13-06
505整個Cutting係咪都比501窄?
我見褲腳差唔多咁,505係16 3/4 ,501係17
(想買505襯Vans)
thx
HuGo_達之礦工 08:55 PM 11-13-06
作者: FOKKIT:
505整個Cutting係咪都比501窄?
我見褲腳差唔多咁,505係16 3/4 ,501係17
(想買505襯Vans)
thx
505 比501窄
Funny 09:43 AM 11-14-06
我有條levis 501(好似係復刻既 ), 每次洗完都會硬哂(本身好軟身既), 點樣可以令佢洗完都咁軟呀???
同埋每次洗都好驚佢膝頭對落同左後pat位個窿會洗大咗, 有冇辦法可以令佢唔擴大呀???
HuGo_達之礦工 02:39 PM 11-14-06
作者: Funny:
我有條levis 501(好似係復刻既 ), 每次洗完都會硬哂(本身好軟身既), 點樣可以令佢洗完都咁軟呀???
同埋每次洗都好驚佢膝頭對落同左後pat位個窿會洗大咗, 有冇辦法可以令佢唔擴大呀???
用滴露大法洗吧
HuGo_達之礦工 08:52 PM 11-14-06
軟D應該唔會~
有冇咩要注意架? 都無~
Funny 08:56 AM 11-15-06
作者: HuGo_達之礦工:
軟D應該唔會~
有冇咩要注意架? 都無~
咁其實用滴露, 用鹽水浸, 用暖水浸等等有咩用架???
平時臨洗前都要浸浸野???
HuGo_達之礦工 10:27 AM 11-15-06
牛仔褲基本上不會放落洗衣機洗的
用滴露浸下佢消了毒就算AR LA
用鹽水浸係for unwash jeans 保色用
用暖水浸係想牛仔褲 死! haha
Funny 11:29 AM 11-15-06
唔放機洗既原因係咪驚會甩色???

係買後浸一次定每次連滴露一齊浸洗???
david_yip_kw 02:06 PM 12-08-06
用暖水浸想牛仔褲死@@?
我去開take 5買佢果度d洗牛仔劑,
佢有兩包,一包係清潔用,用凍水開完就洗褲,
"初"佢一陣then過水過到無晒污水,
then等佢乾左水後再用另一包,
而另一包係要用四十度水開,
then放條褲入去20mins後可以拎去晒乾唔洗再過水...

但hugo兄你話暖水會整死條褲....
唔係化@@??
HuGo_達之礦工 03:12 PM 11-15-06
no no
.....鹽水,滴露 sure 要分開浸啦
Funny 03:21 PM 11-15-06
no no
.....鹽水,滴露 sure 要分開浸啦
咁UNWASH o既係咪每次浸滴露前都要浸鹽水???
HuGo_達之礦工 05:29 PM 11-15-06
作者: Funny:
咁UNWASH o既係咪每次浸滴露前都要浸鹽水???
其實間中浸下is ok~
khm 08:38 PM 12-07-06
買unashed的話,
apc jeans定denime好??
HuGo_達之礦工 11:26 PM 12-07-06
i ng g which one is Apc haha
so denime la~
khm 12:15 PM 12-09-06
i ng g which one is Apc haha
so denime la~
好的, 其實我自己都想買denime多d
但去買既時候, 點先可以知道條牛縮水後既size?
HuGo_達之礦工 07:49 PM 12-08-06
洗牛仔劑 for unwashed jean is ok!
for washed jean..it is waste $$
i use 滴露大法好 N倍

用暖水浸會有縮水危機!
david_yip_kw 09:16 PM 12-08-06
洗牛仔劑 for unwashed jean is ok!
for washed jean..it is waste $$
i use 滴露大法好 N倍

用暖水浸會有縮水危機!
點解waste $$=.=???
佢包野唔係話for wasted jean架咩??
如果暖水會縮水.....咁我以後用果包野跟唔跟佢個做法洗好?
HuGo_達之礦工 09:25 PM 12-08-06
作者: david_yip_kw:
點解waste $$=.=???
佢包野唔係話for wasted jean架咩??
如果暖水會縮水.....咁我以後用果包野跟唔跟佢個做法洗好?

佢係for 洗unwash jeans為主的!
for washed jean 我用滴露又平又好
take-5 一包搶$28
我會選滴露for washed jean lor
but for unwash jean
take-5 lee 包野係好好的!

你用少少暖水,咪太熱 is ok!
HuGo_達之礦工 12:52 PM 12-09-06
if u buy unwash ..to predict the 縮水effect
generally it is W32=30

if buy washed jean, if you are wear W30, u can try W32
暗黑流星cal 10:52 AM 12-24-06
我想問銅鑼灣同旺角邊度有得改褲??

有條褲買大左少少。。。想改番細佢。。
HuGo_達之礦工 11:42 AM 12-24-06
去TST 利時5/F 名匠吧!
暗黑流星cal 12:26 PM 12-24-06
去TST 利時5/F 名匠吧!
仲有無其他地方揀。。。因為唔識去利時。。。。
第一 ... 18 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 

返回主題版面