Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-20-20, 04:54 PM   #301
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
川原寫角色好平板。壞人臉好人臉畫公仔畫出腸。。。。

相反角色帥氣地死有正常演出,唔會痴線攪路邊暗殺廁所死之類。
甘SAO又唔係行陰謀路線,畫出腸都OK既
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-20, 06:46 PM   #302
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
川原寫角色好平板。壞人臉好人臉畫公仔畫出腸。。。。

相反角色帥氣地死有正常演出,唔會痴線攪路邊暗殺廁所死之類
唔講隔離加速世界
你忘記咗桐子係喺街俾人伏,GGO有幾個人打打下機俾死槍入屋殺咗,桐子自己都用偷襲打低過幾個人

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-20, 09:19 PM   #303
動漫遊戲迷
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2006
其實小說有沒有解釋克萊恩、莉法等人的ALO賬戶怎樣完美地轉移至Underworld?雖然The Seed可把VRMMO的玩家成為「路過的假面騎士」,但是兩個不同的遊戲如何能在短時間兼容起來。

此篇文章於 07-21-20 09:51 PM 被 動漫遊戲迷 編輯。
動漫遊戲迷 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-20, 10:07 PM   #304
casio

引用:
作者: 動漫遊戲迷 查看文章
其實小說有沒有解釋克萊恩、莉法等人的ALO賬戶怎樣完美地轉移至Underworld?雖然The Seed可把VRMMO的玩家成為「路過的假面騎士」,但是兩個不同的遊戲如何能在短時間兼容起來。
桐子佢哋有個外掛,叫結衣

舊 07-22-20, 07:54 AM   #305
動漫遊戲迷

引用:
作者: casio 查看文章
桐子佢哋有個外掛,叫結衣
我還以為是比嘉等電腦奇材及外來的遊戲玩家用高超的電腦知識及不知甚麼的效率,把不同遊戲的賬戶融合起來。

原來軍事電腦系統的技術,連一個遊戲外掛也能輕易進入。那麼加百列等僱傭兵如知道目標只是一個由The Seed衍生而來的VRMMO,絕不會大費周章攻入戰艦,只要用電腦奇材以GGO的賬戶入侵便可。
舊 07-22-20, 06:12 PM   #306
casio

引用:
我還以為是比嘉等電腦奇材及外來的遊戲玩家用高超的電腦知識及不知甚麼的效率,把不同遊戲的賬戶融合起來。

原來軍事電腦系統的技術,連一個遊戲外掛也能輕易進入。那麼加百列等僱傭兵如知道目標只是一個由The Seed衍生而來的VRMMO,絕不會大費周章攻入戰艦,只要用電腦奇材以GGO的賬戶入侵便可。
咁本身海龜原本係內聯網,如果唔係僱傭兵開放咗線路,外面係入唔到去,
事件之後
有d賬號係留咗係海龜度,差b攞唔番

加上設定上,結衣係網絡上嘅情網收集能力同駭客能力係頂級嘅,能係呢方面贏佢嘅可能只有數據化咗嘅矛場

舊 07-22-20, 09:24 PM   #307
動漫遊戲迷

引用:
作者: casio 查看文章
咁本身海龜原本係內聯網,如果唔係僱傭兵開放咗線路,外面係入唔到去,
事件之後
有d賬號係留咗係海龜度,差b攞唔番

加上設定上,結衣係網絡上嘅情網收集能力同駭客能力係頂級嘅,能係呢方面贏佢嘅可能只有數據化咗嘅矛場
原來結衣的能力是如此強大,起初我以為它只是單純的外掛。
舊 07-22-20, 09:54 PM   #308
怪盜小G
God of Gamer
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
引用:
原來結衣的能力是如此強大,起初我以為它只是單純的外掛。
你有無睇劇場版佢做過乜

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-20, 11:36 PM   #309
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
你有無睇劇場版佢做過乜
BUG 不過冇得攻略

舊 07-24-20, 05:47 PM   #310
動漫遊戲迷

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
你有無睇劇場版佢做過乜
我就是沒看<序列爭戰>,

加百列等人開放網絡應是有限性,只是料不到民間的遊戲外掛可衝破界限。也許軍事級電腦系統是精密無比,只是凡夫俗子想像而已,

題外話,其實TV的編審是誰?我看了多季,片頭仍沒有介紹編審是誰,片尾只介紹分集編劇。

此篇文章於 07-24-20 06:08 PM 被 動漫遊戲迷 編輯。
舊 07-24-20, 09:13 PM   #311
leungky1

註冊日期: Jul 2009
引用:
題外話,其實TV的編審是誰?我看了多季,片頭仍沒有介紹編審是誰,片尾只介紹分集編劇。
SAO一貫起用編輯將小說內容剪成劇本
將修正同彩蛋嗰啲當係編審工作嘅,咁就會係監督同製作人
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-20, 03:07 AM   #312
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
清理晒北美玩家後,今次就出動強國人及韓國人zerg rush。

連克萊恩都知韓國玩家係可以幾喪 。

愛麗絲同師奶兩個「當地妻」首次見面,對話居然唔係「吓,乜你都係比桐子呃咗呀?」

可能日後會聯手諗點樣應付正室明日奈

柳內身為海龜號入面嘅內鬼唔意外,啲AI右眼入面嘅CODE 871就係以佢命名(871讀成日語即係やない=柳内)

此篇文章於 07-26-20 03:09 AM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-20, 03:42 AM   #313
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
我等睇現實班玻璃心會唔會話「點解中國人角色唔係搵番中國人配音?辱華呀!抵制」

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-20, 10:01 AM   #314
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
似乎會玩強泡菜玩家內部分列?
桐人有主角光環點都會醒,醒咗喺咪兩邊real world主將鬥喺UW無限輪迴

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-20, 10:32 AM   #315
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
阿拳鬥士段感情線……以拳交心進化版定又飛左D野……
強泡玩家已經無力吐糟……

舊 07-27-20, 07:30 PM   #316
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
照上一季完全武裝支配術強度,班初期帳號玩家根本可以割草清場。

作者將有地圖炮角色整合騎士都調離亞絲娜組。

全部都冇心意技出。個個都係近戰。而家係磨血都磨死。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-20, 12:18 PM   #317
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
全部有大招唔出被人磨死……然後阿娜姐個角色唔係有地形改造大招又唔出重要放棄又唔記得自己條仔係到搞乜呀?叫人送頭笑哈哈,自己中招哭哭臉呀?
然後本來唔覺,班友話辱華後又覺真係紅衛兵喎

舊 08-02-20, 12:57 PM   #318
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
引用:
作者: 尼路 查看文章
全部有大招唔出被人磨死……然後阿娜姐個角色唔係有地形改造大招又唔出重要放棄又唔記得自己條仔係到搞乜呀?叫人送頭笑哈哈,自己中招哭哭臉呀?
然後本來唔覺,班友話辱華後又覺真係紅衛兵喎
亞絲娜有講,佢唔可以放太多大招,放左兩次,上集想再放就吐血
其他騎士團應該都係之前放左,無MP再放

但班紅兵智商真係好低
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-20, 01:21 PM   #319
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
「美帝走狗」:「强国人同泡菜人真係好易呃。求其同佢講『日本仔卑鄙無恥』就全部上釣。」

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-20, 04:45 PM   #320
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
其實我幾鍾意呢段上得山多終遇虎。

雖然話劇情需要,SAO組有傾向成日以為自己介入就可以解決問題。

今次係仆到直一直仲連累班ALO玩家。

原本係玩家突然走去打戰爭仲要零痛覺緩減俾人劈。睇怕返去都唔會再玩VR.
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-20, 12:12 AM   #321
怪盜小G
しゃろとも

有歌聽

舊 08-09-20, 12:13 AM   #322
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
エイジ做乜咁快退場

我從使用 Tapatalk 的 XQ-AT52 發送

舊 08-09-20, 01:02 AM   #323
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

明日香串刺

舊 08-09-20, 01:09 AM   #324
怪盜小G
しゃろとも

其實本子娜女神個設定都痴線既

有乜理由出招係以傷害現實世界本人精神做前提

舊 08-09-20, 01:38 AM   #325
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

唔俾d限制 俾佢任出既話 無敵架喎?

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] アクセル・ワールド VS ソードアート・オンライン 千年の黄昏 GN00508771 電視遊戲討論版 23 03-16-17 11:52 AM
[多機種] ソードアート・オンライン ロスト・ソング 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 153 01-26-16 08:27 AM
SELL 加 一番くじ ソードアート・オンライン , 2/7 加 一番くじ 魯魯修 CODE BLACK A-G 賞 Lyce 買賣專區 76 07-02-13 10:19 PM
[動畫] 川原礫「ソードアート・オンライン(SAO)」第19話「ルグルー回廊」丨 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1000 11-14-12 09:25 AM
[動畫] 川原礫「ソードアート・オンライン(SAO)」第7話「心の温度」丨OP:LiSA ED:戸松遥 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1001 09-02-12 11:10 AM

現在的時間是 02:38 PM

手機版 | APP版