Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-03-12, 10:30 AM   #26
新堂愁一
Eternal Flame™
男人三寶無樣有

註冊日期: Aug 2002
我見 yoyo 個招表得兩三招...係咪叫人唔好用?

舊 06-03-12, 12:36 PM   #27
千野 衛
Ultimate Gamer
KY KISKE

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDChino121484
XBox Live GamertagKANDA1214
引用:
作者: 新堂愁一 查看文章
新之城call馬
新之城係邊先?MK嘛

舊 06-03-12, 12:37 PM   #28
千野 衛
KY KISKE

引用:
作者: 新堂愁一 查看文章
我見 yoyo 個招表得兩三招...係咪叫人唔好用?
咪又係以前D招……但改既位都係強化點黎。
6K之後可以連招已經唔錯啦。

此篇文章於 06-03-12 12:40 PM 被 千野 衛 編輯。
千野 衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-12, 12:41 PM   #29
千野 衛
KY KISKE

今晚荃灣天天小聚,有興趣一齊玩。

舊 06-03-12, 12:49 PM   #30
knife-edge
向後發展委員會成員

註冊日期: Feb 2004
事實証明呢隻GAME係HK來來去去都係果D人玩...
有關注既都係果堆人
其實係HK係改變唔到既事來了
部機SET4,5蚊.....唔會有新人玩
唔SET4,5蚊.....叫老細賠本咩....你幫佢交租呀....
死結..無解
-
EDDIE又削埋晒D屈機野...
唔公平喎...要削要同TEST一齊死先得
用C攻擊打唔到趴街醫生...點玩叫人

當對手因為你勁飛火滾果陣依然保持長期要係天板度飛
當對手忍唔住講粗口 你時依舊繼續保持長期要係天板度飛
當對手出手打你果陣你終於可以落地攻擊對手啦
u win

此篇文章於 06-03-12 12:52 PM 被 knife-edge 編輯。
knife-edge 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-12, 01:04 PM   #31
千野 衛
KY KISKE

引用:
作者: knife-edge 查看文章
事實証明呢隻GAME係HK來來去去都係果D人玩...
有關注既都係果堆人
其實係HK係改變唔到既事來了
部機SET4,5蚊.....唔會有新人玩
唔SET4,5蚊.....叫老細賠本咩....你幫佢交租呀....
死結..無解
-
EDDIE又削埋晒D屈機野...
唔公平喎...要削要同TEST一齊死先得
用C攻擊打唔到趴街醫生...點玩叫人
有時好難講既……當年AC睇公測,D人都話佢改到廢曬。
到正式時隻野可以連出兩三套不能防禦技
不過點解TE唔削不特止,仲要強化就……

舊 06-03-12, 02:38 PM   #32
Mage.千砂望
The One
大神再臨~(‘3’)

PSN  IDelf_captain
XBox Live GamertagMage Sora
引用:
作者: 風音 查看文章
我完全體諒機舖點解唔入機喎b
以前mk88有gg果陣咪日日都係果班人打sosad
<---比人拔到傻果隻
果時如果唔係tst88一蚊鋪~
真係如何堅持下去啊

赤子之心 拯救失落時代
Mage.千砂望 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-12, 04:36 PM   #33
千野 衛
KY KISKE

引用:
作者: Mage.千砂望 查看文章
<---比人拔到傻果隻
果時如果唔係tst88一蚊鋪~
真係如何堅持下去啊
我都想知點幫D新人……但出街機唔挑機就無意思啦。
練機係家用練,出街機就挑戰下。
我覺得可以鎖定某玩家……決心要贏到佢為目標先。
就好似我呢D玩咁耐都咁屎既玩家咁……做初級目標就最好不過

舊 06-03-12, 10:53 PM   #34
Andromeda
God of Gamer
幸せの向こう側...

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: 神田 佐助 查看文章
我都想知點幫D新人……但出街機唔挑機就無意思啦。
練機係家用練,出街機就挑戰下。
我覺得可以鎖定某玩家……決心要贏到佢為目標先。
就好似我呢D玩咁耐都咁屎既玩家咁……做初級目標就最好不過
明顯你係想釣魚

出返都唔知玩唔玩好,改到好似d ex角色出黎咁好怪

あの頃のように

君と出会わなければつらくないのに
Andromeda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-12, 12:57 AM   #35
千野 衛
KY KISKE

引用:
作者: *戀水蝶* 查看文章
明顯你係想釣魚

出返都唔知玩唔玩好,改到好似d ex角色出黎咁好怪
第一次公測je,暫時覺得無咩問題。
係justice唔識Dash有點無言

舊 06-04-12, 12:59 AM   #36
風音
The One

Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
`家用版真係hea好多,好多時下意識都唔出力打機
始終唔係輸錢

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-12, 10:06 AM   #37
knife-edge
向後發展委員會成員

引用:
作者: 神田 佐助 查看文章
第一次公測je,暫時覺得無咩問題。
係justice唔識Dash有點無言
JUSTICE如果好似家用版咁會屈晒機...
3段跳....空DASHX2....
而且本身有招移動技來補強 應該打就有得打..不過好唔慣JE
果2隻大佬級本來都諗住要大大NERF先出得街....
用BETA來TEST個效果唔錯呀
好似係1隻SHOOTING系既小P

u win

此篇文章於 06-04-12 03:58 PM 被 knife-edge 編輯。
舊 06-04-12, 10:54 AM   #38
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
其實GG那應另類的格game來說 對於打慣KOF SF類既玩家是較苦手
看看他們願不願意玩下另類點既系統吧
不過自己打GG既原因只是因為覺得SOL好型所以玩了
當然女角們都是因素
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-12, 03:57 PM   #39
knife-edge
向後發展委員會成員

引用:
作者: s2001154 查看文章
其實GG那應另類的格game來說 對於打慣KOF SF類既玩家是較苦手
當然女角們都是因素
隻GAME出左咁耐...會玩既就會玩...
唔試既就點都唔會試......
-
睇報告話換左版搞到隻GAME DELAY好勁
令個節奏有D唔同左
睇來有排改
我就寧願佢慢慢改啦....好過出左來變左而家ARC DGAME

u win
舊 06-04-12, 04:05 PM   #40
無題
Game Master

註冊日期: May 2004
完印之後都冇玩過~唔知重識唔識玩隻DIZZY

兩個月亮証明了平行線不會有交會點,縱使距離多近依然是沒有交雜。人們天真的傷信幻想只是變成永恆的妄想。

IRiS,mIu與喬的迷思~

IC:霧里ななか
無題 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-12, 04:24 PM   #41
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
開波>>>

HIGH中一下 > 低能LOOP > 一半血 > 訓底
擋到 > 壓

訓底左 > 2/3/4擇 >>>
中 > 低能LOOP > 一半血 > 燈
唔中 > 繼續壓

比人壓緊 > 2/3/4/擇 >>>
中 / 唔中 > 同上

AC o既偉大

舊 06-04-12, 04:31 PM   #42
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: Sgodkyo 查看文章
開波>>>

擋到 > 壓

唔中 > 繼續壓

中 / 唔中 > 同上

AC o既偉大
你呢個CONCEPT基本上歷代強角都適用,除咗SLASH外…

舊 06-04-12, 04:38 PM   #43
knife-edge
向後發展委員會成員

引用:
開波>>>

擋到 > 壓

唔中 > 繼續壓

中 / 唔中 > 同上

AC o既偉大
表示師兄你未明白隻GAME既要點...
隻GAME由一開始已經係1隻壓制式/逃壓式既GAME...
其實睇片都見到D日本高手玩唔止連技出色咁簡單...
係逃壓立回方面都明顯同普通玩家好唔同(呢個係日本同其他國家既人玩GG最大分別)....
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
你呢個CONCEPT基本上歷代強角都適用,除咗SLASH外…
起碼TEST唔算係.....
隻GAME D角色要特點化就多數會咁嫁啦.....
唔係就真係會好似SLASH係就係平衡....
不過最強角都係最平衡果2個......
變左隻幾頹既GAME

u win

此篇文章於 06-04-12 04:50 PM 被 knife-edge 編輯。
舊 06-04-12, 05:05 PM   #44
Sgodkyo
the one

我點會唔明丫
我係唔明點解一隻 GAME 可以越改越頹
前幾集都係咁打架啦
但隻ac真係值十個

打SOL 中一個2K唔駛用氣就放一半血
打ABA 無敵623D
打小p < 唔駛我講了
打ed < 都係唔駛我講
.............懶打字

連技仲一流
KY > 昇LOOP
SOL > 拳LOOP
SL > 2K LOOP
AX > LOOP
AN > LOOP
................都係懶打字

" 無極限 " , 咪睇下今集會變成點囉

舊 06-04-12, 05:47 PM   #45
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
我點會唔明丫
我係唔明點解一隻 GAME 可以越改越頹
前幾集都係咁打架啦
但隻ac真係值十個

打SOL 中一個2K唔駛用氣就放一半血
打ABA 無敵623D
打小p < 唔駛我講了
打ed < 都係唔駛我講
.............懶打字

連技仲一流
KY > 昇LOOP
SOL > 拳LOOP
SL > 2K LOOP
AX > LOOP
AN > LOOP
................都係懶打字

" 無極限 " , 咪睇下今集會變成點囉
ED的確冇咩好講,SO同PO係對策不足,AB就分明係閣下手藝欠佳。
香港都冇人實戰用到ABA既上位COMBO…

你有冇練過先,睇永遠好簡單架喎

引用:
作者: knife-edge 查看文章
起碼TEST唔算係.....
隻GAME D角色要特點化就多數會咁嫁啦.....
唔係就真係會好似SLASH係就係平衡....
不過最強角都係最平衡果2個......
變左隻幾頹既GAME
基本上都係壓制>咖哩舞LOOP>覺醒技含羞波板糖>DOWN>壓…

此篇文章於 06-04-12 05:53 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-12, 06:27 PM   #46
killua
天上天下正太唯我獨尊
廚二

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDKILLUAJP1986
XBox Live Gamertag窮到喊,就黎訓街
EDDIE好難用架...(哭)

舊 06-04-12, 06:34 PM   #47
knife-edge
向後發展委員會成員

引用:
作者: killua 查看文章
EDDIE好難用架...(哭)
又係度用誤導假死......
GG有邊隻易用嫁 老細.....
係難唔難入手咁解JE
-
就係你D咁既人用到今集EDDIE要NERF

u win
舊 06-04-12, 07:44 PM   #48
風音
The One

Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
香港小川真係謙虛

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-12, 07:49 PM   #49
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: s2001154 查看文章
當然女角們都是因素
氣啦
唔駛講到GG同BB
我相信就算Vampire出新作佢地都唔會玩

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-12, 07:50 PM   #50
Sgodkyo
the one

AB 駛鬼練咩
冇腦623D搞掂
係好易破呀 , 我用金FD block 佢成功率多過6成添
但係我要用腦玩, 對面唔使用 , 玩黎托咩
我用小P唔用腦玩都勝率UP啦
咁同玩拳王通街8神紅丸金有咩分別

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
GUILTY GEAR XX 3 on 3 ~ <<第13回>> 千野 衛 街機遊戲討論版 1 09-07-08 11:40 AM
[PSP] GUILTY GEAR XX ΛCORE PLUS 神祕人1號 手提遊戲機討論版 5 08-26-08 04:23 AM
guilty gear XX #reload pc 版 Hayami PC電腦遊戲討論版 67 07-28-04 08:24 PM
GUILTY GEAR 旦 Part 3 XX 編 赤兵尉SETH 收藏品討論版 24 06-30-03 12:59 PM

現在的時間是 03:45 AM

手機版 | APP版