Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-04-09, 01:16 PM   #126
Asurada
God of Gamer
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
隱藏角色水月春奈爆機.........

估計係完全唔做兼職(學部可參加)+完成放學後特殊事件(交換日記)就ok~

引用:
作者: kahiro 查看文章
LAST一頁D技能應該係前面幾頁D技能升爆左就開到
未必
我試過有兩個周目都唔係咁

舊 12-04-09, 05:06 PM   #127
girlmaycry
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2005
一見主角2個朋友就想起岡畸+春原
girlmaycry 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-09, 06:52 PM   #128
Coquelicot
Moderator
ニセコイ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDWhaleBarca
XBox Live GamertagWhaleBarca
隻game有bug?
有冇人試過玩玩下去到假日唔可以揀約會, 運動, 容姿同買野既選項?
而家明明約左女角, 但去到果日唔俾我揀約會(有約會個選項但唔俾我按入去)

FCBarcelona~!! MÉS QUE UN CLUB! 討論區Vol.8

自二次世界大戰結束至今五十多年中,全球真正沒有戰爭的日子,只有五十三日。即全球平均每年中只有二十多小時是和平的。

People only ask for other's responsibility, but no respect.
Coquelicot 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-09, 07:07 PM   #129
killua
天上天下正太唯我獨尊
廚二

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDKILLUAJP1986
XBox Live Gamertag窮到喊,就黎訓街
引用:
作者: girlmaycry 查看文章
一見主角2個朋友就想起岡畸+春原
根本就係
配音一樣
七河未聽得出,小林一聽就即刻feel到係阪口大助

舊 12-04-09, 08:39 PM   #130
Asurada
機動六課的一等空尉

引用:
作者: Coquelicot 查看文章
隻game有bug?
有冇人試過玩玩下去到假日唔可以揀約會, 運動, 容姿同買野既選項?
而家明明約左女角, 但去到果日唔俾我揀約會(有約會個選項但唔俾我按入去)
會唔會係你病O佐?

此篇文章於 12-04-09 10:11 PM 被 Asurada 編輯。
Asurada 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-09, 09:25 PM   #131
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
一聽就聽得出係朋也同春原
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-09, 10:58 PM   #132
Coquelicot
Moderator
ニセコイ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDWhaleBarca
XBox Live GamertagWhaleBarca
引用:
作者: Asurada 查看文章
會唔會係你病O佐?
之前病過但好返
原來特技有個叫インドア派
做左三個月自宅警備員

FCBarcelona~!! MÉS QUE UN CLUB! 討論區Vol.8

自二次世界大戰結束至今五十多年中,全球真正沒有戰爭的日子,只有五十三日。即全球平均每年中只有二十多小時是和平的。

People only ask for other's responsibility, but no respect.
Coquelicot 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-09, 11:22 PM   #133
~ViVi~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code1435 4592 2031
PSN  IDVivi1112
第一次約會去到發現唔夠錢....我自己都要笑我自己on居

~ViVi~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-09, 01:00 AM   #134
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
想知一開始選單果度有項係幫男子A果d改名有咩用?

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-09, 02:41 AM   #135
Asurada
機動六課的一等空尉

暫時打到七周目..........
傲嬌眼睛語堂最初捉錯路好難玩~~
之後用特技「心之解錠術」封傲嬌同解事件到後期先唔使點做野就爆機~

星川,語堂,柳,前田,大倉同水月攻略完成,今集真係好好玩~

特技首推直感同野性
次推全能同萬能
最後才推個堆言語能力~
「心之解錠術」都破都學生會會長的「高貴」,不過未攻略未知效果~

引用:
作者: Castor 查看文章
想知一開始選單果度有項係幫男子A果d改名有咩用?
有幾個爆機會有他們o的蛋散同學講野~
改o佐名你可以知道係個班友,好過次次都叫男子a~
另外運動會同考試之類都決定他們的名次~

舊 12-05-09, 11:58 AM   #136
killua
天上天下正太唯我獨尊
廚二

好很窮,有乜計
做part time 右下角果個好似やる気咁既人頭又down grade,點搞a

舊 12-05-09, 12:04 PM   #137
joeypong
Ultimate Gamer

PSN  IDjoeypong
XBox Live Gamertagjoeypong
引用:
作者: killua 查看文章
好很窮,有乜計
做part time 右下角果個好似やる気咁既人頭又down grade,點搞a
係咪想等人BAN?

joeypong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-09, 12:04 PM   #138
鳳熾魂
紅蓮の焔神

想問其實合成音果度,係唔係跟日本辭書查番D字就得?

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
舊 12-05-09, 12:05 PM   #139
Asurada
機動六課的一等空尉

引用:
好很窮,有乜計
1.視乎你點玩,通常Game初期幾個月由於能力值低,就算約會都加好少好感度,而兼職亦搵唔到錢
,所以通常頭幾個月都唔搵女出街住,專心升能力+兼職,必要時去到聖誕節放棄派對(運動能力高,可以參加筋肉RPG)贏出有100金
2.休息,其實無論体調幾高都好~~一個月都要休息一次

舊 12-05-09, 12:11 PM   #140
killua
天上天下正太唯我獨尊
廚二

status max 既數值係幾多?
第一年元旦平均75,已經冇咩心機再昇,見佢test 都有7尾8頭

舊 12-05-09, 12:19 PM   #141
Asurada
機動六課的一等空尉

引用:
status max 既數值係幾多?
第一年元旦平均75,已經冇咩心機再昇,見佢test 都有7尾8頭
入一流大學要300~350
超一流大學唔知,
今集去一流大學的要求算高............
就算全級第一都唔一定得~

舊 12-05-09, 07:21 PM   #142
~ViVi~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code1435 4592 2031
PSN  IDVivi1112
我想問起雙飛會點架...?
而家都子同里澄都拖左手.....但男主角成日都發惡夢
隻兔仔係唔係打得贏架?用技能見過佢hp166,去買把劍或者防具會唔會真係好打d?

~ViVi~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-09, 12:20 AM   #143
kokotiger

註冊日期: Jun 2004
點解同一間學校有兩種校服??
我鐘意舊校服多D~
kokotiger 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-09, 12:44 AM   #144
Asurada
機動六課的一等空尉

引用:
作者: kokotiger 查看文章
點解同一間學校有兩種校服??
我鐘意舊校服多D~
因為光輝高校2009年轉新校服(loading有講)
所以主角入讀時所有學長學姐都係舊校服~
新生全部係新校服

舊 12-06-09, 02:49 AM   #145
Asurada
機動六課的一等空尉

又一個隱藏角色成功攻略中!!
七河「王留」「王衣」攻略中~~(打唔到個兩個字.......)
方法只知道不停打電話俾七河~~外加漫研社
之後平日升能時放學遇同學的畫面的時候會隨機出現時對話~~
之後自然會引發事件
身份七河正志的姊姊........宅女一名........

此篇文章於 12-06-09 02:53 AM 被 Asurada 編輯。
Asurada 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-09, 09:46 AM   #146
HM

註冊日期: May 2007
尋日358買左日版,都幾難玩,文系同理系7x,但學期試一樣可以差過七河
而家追緊星川,睇落比較易追
詩識學姐等二周目
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-09, 11:42 AM   #147
kaichung20

註冊日期: Jul 2008
引用:
作者: Asurada 查看文章
又一個隱藏角色成功攻略中!!
七河「王留」「王衣」攻略中~~(打唔到個兩個字.......)
方法只知道不停打電話俾七河~~外加漫研社
之後平日升能時放學遇同學的畫面的時候會隨機出現時對話~~
之後自然會引發事件
身份七河正志的姊姊........宅女一名........
瑠依既奧義好得
真係要講句:コナミ本氣!?
同生徒會之一存夾埋既.....
kaichung20 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-09, 07:14 PM   #148
鳳熾魂
紅蓮の焔神

合成語音,名前係解姓定係全名?

舊 12-06-09, 09:34 PM   #149
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: Castor 查看文章
合成語音,名前係解姓定係全名?
名字---姓
名前---名

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-09, 10:26 PM   #150
HM

註冊日期: May 2007
星川end進入,真係好易追,幾岩我呢d新手玩
不過因為第二年爆好感度,之後一年只係不斷約會keep住好感同拆炸彈,好頹

文科同理科都過200,結果入左三流大學

下個想玩會長,但想問點先可以入學生會?
玩極都唔見有選項可以入
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 11:44 AM

手機版 | APP版