Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-27-05, 08:01 PM   #76
chuntaky
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: Mario
懷古在哪裡...? 好想去睇下....
隻白虎我之前都見過.....當時佢個價真係嚇左我一跳.....
懷古在旺角有一間
chuntaky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-05, 08:54 PM   #77
snowko
Senior Gamer

引用:
懷古在哪裡...? 好想去睇下....
隻白虎我之前都見過.....當時佢個價真係嚇左我一跳.....
懷古角(旺角店)近油麻地地鐵站A2出口
油麻地彌敦道530-544號現時點二樓203室&236室

懷古角(灣仔店)近電腦特區298
灣仔軒尼詩道302-308號集成中心UG23室
snowko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-05, 10:17 PM   #78
Mario
Junior Member

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: PTX-003C
japanese version have bandai and takara versions if my memory is serving me right
ic~thx~
Mario 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-05, 10:21 PM   #79
Mario

引用:
作者: chuntaky

bandai 超魔神係made in china
曰本運費運過來至少1000 yen
你可以問佢可不可以直接寄過來先好bid
鋼衣系列可以砌皇帝龍 (看圖)
鋼衣boxet 價錢 先係天價
原來如此~不過我係yahoo見過佢超魔神好似係有兩種唔同包裝的...
哪種質素較佳....?

之前未試過係香港以外地方bid野....有點怕俾左錢之後唔寄過來...
我係auction入面仲見過鋼衣唔係boxset都要成$5000(未到底價....)

此篇文章於 02-27-05 10:24 PM 被 Mario 編輯。
舊 02-27-05, 10:23 PM   #80
Mario

引用:
作者: snowko
懷古角(旺角店)近油麻地地鐵站A2出口
油麻地彌敦道530-544號現時點二樓203室&236室

懷古角(灣仔店)近電腦特區298
灣仔軒尼詩道302-308號集成中心UG23室
o.....謝告知~thx a lot~
搵日出去睇下先~....<----睇左都未必有錢買....
舊 02-27-05, 10:29 PM   #81
不是藍星人
God of Gamer
Neverland

引用:
原來如此~不過我係yahoo見過佢超魔神好似係有兩種唔同包裝的...
哪種質素較佳....?

之前未試過係香港以外地方bid野....有點怕俾左錢之後唔寄過來...
我係auction入面仲見過鋼衣唔係boxset都要成$5000(未到底價....)
$5000 o個件你咪鬼理佢啦,佢五成新無盒夠膽死賣五千 ,懷古全新未砌都係 $2000 咋

此篇文章於 02-27-05 10:32 PM 被 不是藍星人 編輯。
不是藍星人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-05, 10:30 PM   #82
不是藍星人
Neverland

引用:
完....完全未見過呢套 boxset 喎,乜有套咁o既o野o架!!!

此篇文章於 02-27-05 10:33 PM 被 不是藍星人 編輯。
舊 02-27-05, 10:40 PM   #83
不是藍星人
Neverland

引用:
$800...? 是made in japan 的...!?
之前我的確係日本 yahoo見過.....由2500日元起....(唔知底唔底... )
其實我都有點想bid...不過唔通我叫人由日本寄過來.....?
p.s 早前我係hk yahoo 搵到些鋼衣系列既龍神丸....價錢高得可怕...
那個系列到底有什麼特別....?
劍王日本要 6500 yen 左右,你就算見到 2500 yen 起都無用,一定會上到呢個價先得
我套超魔神就係搵人o係日本 bid 返o黎,不過真係唔平
日本人通常唔肯寄去外國的,當然會有少數肯啦
舊 02-27-05, 11:17 PM   #84
Mario

引用:
作者: etkwok
劍王日本要 6500 yen 左右,你就算見到 2500 yen 起都無用,一定會上到呢個價先得
oic~
不過我想問下下面兩個version有乜分別...?
http://page5.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/e43899259
http://page5.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/e43865698
舊 02-27-05, 11:18 PM   #85
Mario

引用:
$5000 o個件你咪鬼理佢啦,佢五成新無盒夠膽死賣五千 ,懷古全新未砌都係 $2000 咋
哦~好彩我不是太好鋼衣系列...
此終覺得魔神2同超魔神入面既機靚些~
舊 02-27-05, 11:29 PM   #86
不是藍星人
Neverland

引用:
500 yen o個件日本版已開過,我估最後會 7500 yen 左右成交...
2500 yen o個件.....竟然會o係日本 yahoo 見到大陸版 ,港幣 $40 - $80 左右成交.....我都有隻...

另外一提日本人通常都係無底價低價起 bid 的,因為會有好多人參與,唔似香港 yahoo 的

此篇文章於 02-27-05 11:32 PM 被 不是藍星人 編輯。
舊 02-27-05, 11:40 PM   #87
Gashapon™

註冊日期: Dec 2003
引用:
完....完全未見過呢套 boxset 喎,乜有套咁o既o野o架!!!
我都未見過
Gashapon™ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-05, 12:21 AM   #88
chuntaky
Crazy Gamer

引用:
哪種質素較佳....?

超魔神好似係有3種唔同包裝的
1) bandai made in china
http://page5.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/e43899259

2)大陸老翻大隻版 ...
http://page5.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/e43865698

3)大陸老翻dx 頭會發光和說必殺登龍劍
bandai 小隻d quality 較佳

此篇文章於 02-28-05 12:26 AM 被 chuntaky 編輯。
舊 02-28-05, 12:27 AM   #89
chuntaky
Crazy Gamer

香港以外地方bid野要睇下佢 comment and 評分是否超過100分
多數的賣家都會寄出來
最重要的是睇下佢包裝好唔好la
舊 02-28-05, 12:30 AM   #90
Mario

引用:
500 yen o個件日本版已開過,我估最後會 7500 yen 左右成交...
2500 yen o個件.....竟然會o係日本 yahoo 見到大陸版 ,港幣 $40 - $80 左右成交.....我都有隻...

另外一提日本人通常都係無底價低價起 bid 的,因為會有好多人參與,唔似香港 yahoo 的
500yen 那個係香港幾乎唔見有....
2500yen那個.....見到總是怪怪的.....包裝方面總覺不太好....不太想入(難道係心理作用...?)
舊 02-28-05, 12:30 AM   #91
chuntaky
Crazy Gamer

引用:
曰本人通常大件的貨不會運出國外
舊 02-28-05, 12:32 AM   #92
Mario

引用:
香港以外地方bid野要睇下佢 comment and 評分是否超過100分
多數的賣家都會寄出來
最重要的是睇下佢包裝好唔好la
但上面兩條link入面既賣家都唔肯寄去外地.....
睇黎要係日本bid到野看來很難...
舊 02-28-05, 12:32 AM   #93
chuntaky
Crazy Gamer

引用:
500yen 那個係香港幾乎唔見有....
2500yen那個.....見到總是怪怪的.....包裝方面總覺不太好....不太想入(難道係心理作用...?)
我覺得佢把劍應放回原處
玩完又唔放好
舊 02-28-05, 12:36 AM   #94
chuntaky
Crazy Gamer

引用:
但上面兩條link入面既賣家都唔肯寄去外地.....
睇黎要係日本bid到野看來很難...
好多auction 都係寫唔會用船運 運出國外
有d 肯 他都係auction 寫不願意寄去外地
你要用日文問賣家
肯唔肯直接郵寄到香港
當然要好有禮貌la

此篇文章於 02-28-05 12:38 AM 被 chuntaky 編輯。
舊 02-28-05, 01:02 AM   #95
Mario

引用:
我覺得佢把劍應放回原處
玩完又唔放好
係喎..你0講我都冇留意tim~
舊 02-28-05, 01:03 AM   #96
Mario

引用:
好多auction 都係寫唔會用船運 運出國外
有d 肯 他都係auction 寫不願意寄去外地
你要用日文問賣家
肯唔肯直接郵寄到香港
當然要好有禮貌la
有這樣奇怪的事....
不過小弟真係唔多識日文......難道我要用英文問佢地....?
睇黎我還是出懷古看看先....
舊 02-28-05, 02:13 AM   #97
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
where can i find the 大陸老翻大隻版 in HK?
how much is it?
(only trying to collect the swords from those...)

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-05, 11:05 AM   #98
chuntaky
Crazy Gamer

引用:
有這樣奇怪的事....
不過小弟真係唔多識日文......難道我要用英文問佢地....?
睇黎我還是出懷古看看先....
用英文問佢地
曰本人可能不回答
舊 02-28-05, 11:07 AM   #99
chuntaky
Crazy Gamer

引用:
作者: PTX-003C
where can i find the 大陸老翻大隻版 in HK?
how much is it?
(only trying to collect the swords from those...)
要視乎你買幾多
i think about $3x if you buy 1 隻
舊 02-28-05, 12:49 PM   #100
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
要視乎你買幾多
i think about $3x if you buy 1 隻
i am looking for all 超魔神龍神+魔神2新星龍神, 騎王, 宇宙界龍神, 龍星丸
and where will i be able to find them?

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 02:20 AM

手機版 | APP版