Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-02-06, 12:07 PM   #1
Head Shooter
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDcipher001
問Drag-on Dragoon既問題

近日玩番呢隻舊game,只係打到兩個ending
一個係紅龍變左骷髏骨龍,caim殺左紅龍之後,好多水狀物體流左出黎

一個係caim個妹變左天使,殺左佢之後,又出左好多天使

我個friend話用4個ending,咁邊個先係true ending?
Head Shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-06, 12:16 PM   #2
我係我
God of Gamer
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
我都有野想問
我岩岩玩緊2..仲係岩岩到第9章..冇玩過1,想問下同果條紅龍係咪上集既主角?
點解會啞既???仲有條紅龍點解會俾人封印之後又發癲既?
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-06, 12:23 PM   #3
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
因為殺意妹控用左"聲音"黎做同紅龍契約既代價

而紅龍發顛係因為班契弟騎士團無中生有
係封印上面再加多個封印搞到隻紅龍頂唔順

至於第一集,應該係無所謂true end
如果計返同第二集既起承轉合,第一個end都可以算係既

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-06, 12:23 PM   #4
闇影風

註冊日期: Dec 2005
Nintendo Switch ID207717831903
PSN  IDShadow0524
第1集忘了

Caim是上集的主角,因為和龍定下契約,所以是啞的

而我沒記錯紅龍是上集Good End(也不見得Good去邊= =)做封印的角色,所以佢一死,所有封印解除~
闇影風 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-06, 12:53 PM   #5
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=61743
有興趣可以慢慢睇返o的舊post~

舊 02-02-06, 05:09 PM   #6
Crazy Gamer

引用:
作者: Asurada
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=61743
有興趣可以慢慢睇返o的舊post~
睇完之後都係唔係好明....

有冇人可以講晒D ending我聽?一萬個唔該!!
舊 02-02-06, 06:41 PM   #7
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: Head Shooter

即使我o個陣係打晒全end...宜家都唔記得晒啦...
我都想知第二集個故事up乜(我冇打第二集)

舊 02-02-06, 07:30 PM   #8
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: Head Shooter

1.因為女神(妹)瓜左,所以搵左紅龍黎代替佢做封印

2.妹控殺左自己果個已經比再生之卵食左既妹之後,
成個城都係天使,世界未日

3.妹控身邊d同伴逐個比班核突BB咬死,
之後永恆正太建議運用自己同哥雷姆契約既代價"時間"
用黎封住班核突BB既母體
最後後接近母體途中,紅龍同妹控比人咬死
正太將成個城連埋自己既時間永遠封鎖

4.紅龍因為要守住世界唔比神族佔領而叛變
妹控殺左佢之後,摸兩摸紅龍條屍
就好Q轟烈咁走出去同成千上萬既龍肉搏

5.妹控同紅龍黎左我地依個世界,比戰機追擊
妹控炸死,紅龍插死

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-06, 10:45 PM   #9
Areios
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: 我係我
我都有野想問
我岩岩玩緊2..仲係岩岩到第9章..冇玩過1,想問下同果條紅龍係咪上集既主角?
點解會啞既???仲有條紅龍點解會俾人封印之後又發癲既?
呢隻GAME真係好玩丫~
我都玩到第九章,不過係二週目XD
三週目的ENDING先係真ENDING- -"

(不過部機已經還番比人…我本身冇機 )
Areios 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-06, 11:08 PM   #10
Crazy Gamer

引用:
作者: XENOS=翔
1.因為女神(妹)瓜左,所以搵左紅龍黎代替佢做封印

2.妹控殺左自己果個已經比再生之卵食左既妹之後,
成個城都係天使,世界未日

3.妹控身邊d同伴逐個比班核突BB咬死,
之後永恆正太建議運用自己同哥雷姆契約既代價"時間"
用黎封住班核突BB既母體
最後後接近母體途中,紅龍同妹控比人咬死
正太將成個城連埋自己既時間永遠封鎖

4.紅龍因為要守住世界唔比神族佔領而叛變
妹控殺左佢之後,摸兩摸紅龍條屍
就好Q轟烈咁走出去同成千上萬既龍肉搏

妹控炸死,紅龍插死
thx
睇黎第一個可以算係true ending
舊 02-02-06, 11:14 PM   #11
我係我
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
引用:
作者: XENOS=翔
妹控炸死,紅龍插死
我鐘意呢個ending

引用:
作者: Areios
呢隻GAME真係好玩丫~
我都玩到第九章,不過係二週目XD
三週目的ENDING先係真ENDING- -"

(不過部機已經還番比人…我本身冇機 )
我都覺,家下鐘意呢隻多過無雙多多聲,不過聽人講個故仔好灰,我又唔多覺,灰就灰在我岩岩同個死神買左件武器之後用都冇得用佢就死左...
仲有槍女用得果2章又香埋..
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-06, 01:55 AM   #12
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 我係我
我鐘意呢個ending

我都覺,家下鐘意呢隻多過無雙多多聲,不過聽人講個故仔好灰,我又唔多覺,灰就灰在我岩岩同個死神買左件武器之後用都冇得用佢就死左...
仲有槍女用得果2章又香埋..
第二集是愛情劇
第一集先至於「灰」到盡
為救妹而要與紅龍立契
點先原來自己個妹鐘意自己
但個妹睇見你既反應就知唔得最後自插死左
自己個fd因為懦弱而同黑龍立契
最後其實被黑龍玩緊(玩第二集就知道原因)
魔法師同伴原同是有
妖精因為孩子死左而傻左
細路因為阿媽而變成唔會大(係就大左最靚仔時先時間停頓嘛)
細路個妹因為阿媽而變左「天使」

至於第二集呀
死神大哥點解咁快死呀
不過講到型還是cain老兄最型
佢同紅龍(好似叫angel)既超越種族的關係(愛?)
比起真人類同聖母的描述更正
雖然佢地只係兩格配角

舊 02-03-06, 02:18 AM   #13
闇影風

註冊日期: Dec 2005
Nintendo Switch ID207717831903
PSN  IDShadow0524
條紅龍係叫Angel

不知是不是有心,第二集那條黑龍是叫Legna的@@
闇影風 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-06, 02:30 AM   #14
ianbbhoho
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2002
PSN  IDiancat
第二集最唔掂係無得打噁心BB
仲有個故事真係
故事來講第一集正d