Games Animation Forum  

返回   Games Animation Forum > 其他 > Cosplay同人MIX討論區

主題工具 顯示模式
舊 07-11-05, 11:25 AM   #1
taishark
Senior Gamer

註冊日期: May 2005
貼舊圖...黑白線稿3張...

畫利志達老師的特務K',第一次用手打網畫插圖,畫了一個星期...=.="

開始熟手打網.,..不過畫得比較馬虎,主要想畫一下比人打挎的頭盔//////

算係最近期畫的了...都好似係年頭既事..=o="
本來畫呢個流克係想趕cw19既DN kuso本////
後尾都係趕唔切...orz

2.魔‧幻劍記#1(四仔四週年特別刊物)
4TORYZ官方網站www.4toryz.com
個人網站:http://hk.gecoities.com/taicomic/
taishark 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-05, 12:33 PM   #2
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
這種風格的是冷門些,但要畫到這樣要的功力和心機也不少呢(我一定做不來)
第二張那頭盔設計不錯,自己想的嗎?
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-05, 01:51 PM   #3
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

註冊日期: Apr 2004
大大的風格帶點暗沉....
你喜歡黑色味道的漫畫吧????
如恐怖系...殺人推理系....

舊 07-11-05, 05:53 PM   #4
taishark
Senior Gamer

註冊日期: May 2005
>鐵之侍
是呀....原創的,,,本來是小弟某原創漫的其中一個大配角.....
不過未有心機畫個故仔...=,="
>M-eye大
小的無定向畫風......樣樣都鐘意..(除BL,萌系果d)
所以畫既野都有好多風格...最愛d得意得泥又好邪惡既.......
現時都研究緊畫D獵奇野既可能..=o="

2.魔‧幻劍記#1(四仔四週年特別刊物)
4TORYZ官方網站www.4toryz.com
個人網站:http://hk.gecoities.com/taicomic/
taishark 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-05, 09:47 PM   #5
碧咸廿三
Game Master
史上最強最勁最型!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code0023 0023 0023
PSN  ID碧咸廿三
XBox Live GamertagBECKHAMS23
整體感覺算唔錯~但係我覺得你d打網仲要練多d~因為d層次仲未控制到, 有點雜亂無章咁....

或者去書屋搵下池上最近出果本畫集丫~入面有隻DVD係佢教人畫公仔既~

佢既畫法同我地好唔同~佢係起稿先啦, 跟住就搵個助理幫佢打一層灰網先既~係唔落線住個喎~

跟住就到番佢一邊勾個公仔, 一邊補番個公仔~總之就一層一層咁打番出個層次感出黎~

不過呢種打網係好花時間既~但係就可以容易d去控制到個層次感架~

果隻DVD我覺得都幾多野睇架~都示範左幾個公仔同構圖架~

★ 我敢想敢做、我有我超型態度 !!! ★

碧咸廿三 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 08:39 PM

手機版 | APP版