Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-20-11, 11:27 PM   #151
netfestv3v
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2010
wink

wooo ! sonic adventure & ilomilo good deal wo !
netfestv3v 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-11, 11:34 PM   #152
rorimoe
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
引用:
作者: 11281984 查看文章
想問下,有冇人見到有STEINS;GATE命運石之門買牙~~
睇完動畫,想買黎玩下,但唔覺mk有貨@@
thx~
等得既話六月出best版
而且包左演出強化DLC(400MSP)
rorimoe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-11, 01:56 AM   #153
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
THX~!,
最近打GOW2打到癲晒無睇內文…

其實先前我攪唔清個時間,原來要02:00AM玩~!

另外,先前免費係GAMESTOP抽的GEARS OF WAR 3 BETA CODE到手,節省$50-1XX…

不過,呢批CODE應該同GOW1+2合集跟的CODE一樣要25/04先有得玩~!

此篇文章於 04-21-11 02:05 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-11, 11:43 AM   #154
小海獅
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2002
XBox Live GamertagKeithL1985
引用:
作者: 機場美少年 查看文章
另外,先前免費係GAMESTOP抽的GEARS OF WAR 3 BETA CODE到手,節省$50-1XX…

不過,呢批CODE應該同GOW1+2合集跟的CODE一樣要25/04先有得玩~!
先前跟左你個方法,
收到個code了
THX
小海獅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-11, 12:00 PM   #155
hell & heaven
Game Master
F=MA

註冊日期: Sep 2005
Nintendo Switch IDSW-5352-2180-7443
3DS Friend Code1075 0677 0623
PSN  IDPrinceXjingXsora
XBox Live GamertagPrinceXsoraXjin
呢隻Virtual On: Oratorio Tangram 600
同碟版果隻Virtual On其實有咩唔同?
邊隻好玩D?
我玩過SS果隻同PS2隻MARS JA...

舊 04-21-11, 12:18 PM   #156
ai.
God of Gamer
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: hell & heaven 查看文章
呢隻Virtual On: Oratorio Tangram 600
同碟版果隻Virtual On其實有咩唔同?
邊隻好玩D?
我玩過SS果隻同PS2隻MARS JA...
一隻1打1(arcade),另一隻2打2(disc)
兩隻都係街機移植,兩隻都係以前未出過家用版.
雖然兩隻都無大修改畫面,但兩隻都有增強了一些,不過如果比畫面方面disc版靚一些.
360版的foce畫面
http://game.watch.impress.co.jp/img/.../vo03.jpg.html
http://game.watch.impress.co.jp/img/.../vo04.jpg.html
http://game.watch.impress.co.jp/img/.../vo05.jpg.html

ps2隻mars我無玩過,不過記得係base on VO foce街機(=現在的碟版),
不過當時玩過兩隻的人好似話VO foce係好一些.
mars有的機,foce有些沒有,foce亦有些機是mars沒有.

雖然我兩隻都有,但不是很SURE,因為忘了.....
好像ARCADE版沒有2P,但碟版1-4P.

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-11, 01:39 PM   #157
hell & heaven
Game Master
F=MA

註冊日期: Sep 2005
Nintendo Switch IDSW-5352-2180-7443
3DS Friend Code1075 0677 0623
PSN  IDPrinceXjingXsora
XBox Live GamertagPrinceXsoraXjin
引用:
作者: ai. 查看文章
一隻1打1(arcade),另一隻2打2(disc)
兩隻都係街機移植,兩隻都係以前未出過家用版.
雖然兩隻都無大修改畫面,但兩隻都有增強了一些,不過如果比畫面方面disc版靚一些.
360版的foce畫面
http://game.watch.impress.co.jp/img/.../vo03.jpg.html
http://game.watch.impress.co.jp/img/.../vo04.jpg.html
http://game.watch.impress.co.jp/img/.../vo05.jpg.html

ps2隻mars我無玩過,不過記得係base on VO foce街機(=現在的碟版),
不過當時玩過兩隻的人好似話VO foce係好一些.
mars有的機,foce有些沒有,foce亦有些機是mars沒有.

雖然我兩隻都有,但不是很SURE,因為忘了.....
好像ARCADE版沒有2P,但碟版1-4P.
唔該晒~
咁即係碟版個VER新過ACRADE版個VER LA...
咁買碟版好了~

舊 04-21-11, 02:35 PM   #158
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
唔該晒~
咁買碟版好了~
嚴格黎講並唔係新舊version, 根本係前後兩集, 兩隻game黎.

此篇文章於 04-21-11 04:47 PM 被 ahleung 編輯。
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-11, 02:52 PM   #159
IDGAF
The One

引用:
作者: 小海獅 查看文章
先前跟左你個方法,
收到個code了
THX
總之幫到手已經好開心,feeling great!

邦民 機場,有借無還…

你快d睇下隻肥寶衫有無果把武器啦,
成隊人等齊武器1000g…

此篇文章於 04-21-11 02:56 PM 被 IDGAF 編輯。
舊 04-21-11, 06:14 PM   #160
ai.
RELEASED

引用:
唔該晒~
咁買碟版好了~
不用唔該.
如果一定要2選1,那選擇disc版.
(因為我見我有個唔係玩開vo個frd,見到隻disc版畫面後吸引左去買,反而以前比佢睇arcade版就吸引唔到佢,而且你又有玩mars)
不過如ahleung所說,它們是不同game,並不是ver上的差別.

ps.其實arcade版和disc版別的差,如果想知,遲再問.

引用:
作者: ahleung 查看文章
嚴格黎講並唔係新舊version, 根本係前後兩集, 兩隻game黎.

此篇文章於 04-21-11 06:19 PM 被 ai. 編輯。
舊 04-21-11, 06:44 PM   #161
IDGAF
The One

http://www.xbox.com/zh-hk/freegoldweekend

這個週末一起到 Xbox LIVE
參加「Kinect 運動大會」

從 4 月 21 日星期四下午 5 點 (GMT+8) 起,到 4 月 26 日星期二上午 7:59 (GMT+8),我們開放 Xbox LIVE 上最受歡迎的「Kinect 運動大會」。把握這個免費週末,向親友挑戰各種運動項目。準備好了嗎?開始吧!

衝向記錄

跟全球玩家一起向挑戰金氏世界記錄,成為 100 公尺短跑冠軍!

參加條件:
下載世界記錄玩家圖示進行註冊。登入 Xbox LIVE 並依照以下指示:

在2011 年 4 月 24 日下午 1 點 (GMT + 8) 進行 「Kinect 運動大會」
從主選單畫面選擇「迷你遊戲」
選擇「100 公尺短跑」
選擇參加人數 (1 – 4 位玩家)
選擇「繼續」
所有參賽者都會得到一件金氏世界記錄人偶運動服!

此篇文章於 04-21-11 06:58 PM 被 IDGAF 編輯。
舊 04-21-11, 07:20 PM   #162
IDGAF
The One

咦,張圖寫凌晨一點,但文字寫下午一點的?
應該是24/04凌晨一點才對吧?

舊 04-21-11, 07:26 PM   #163
IDGAF
The One

應該係中文版打錯咗,
英文版係寫1AM的。

http://www.xbox.com/en-HK/freegoldweekend

Enjoy Kinect Sports free on Xbox LIVE this weekend

Make your Easter weekend fun-packed with Kinect Sports! We’re unlocking this No. 1 best selling game on Xbox LIVE just for you from 21 April , 5PM (GMT+8) – 26 April , 7:59AM (GMT+8). Challenge your friends and family around the world with this free Gold pass. Ready, on your mark, go!

Run for the record

Join the multitude of global players as we attempt to set a Guinness World Record for the largest virtual 100m sprint ever!

To be part of it:
Register by downloading the world record gamer pic. Log in to Xbox LIVE and follow the instructions below:

Load up Kinect Sports* on 24th April, 1AM (GMT+8)
Choose Mini-Games from the Main Menu screen
Select 100m Dash
Select how many people you would like to participate (1 – 4 players)
Select Continue
Everyone who takes part will receive a Guinness World Record avatar T-Shirt!

舊 04-22-11, 11:06 AM   #164
ansonli0005
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2004
3DS Friend Code3480 3255 2953
PSN  IDansonli0005
XBox Live GamertagAnsonlihk
我想問下旺角邊度有得賣Kinect嘅火牛呀?

Game For Windows Live: Ansonlihk
Game Center: Ansonlihk
ansonli0005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-11, 11:36 AM   #165
RS 200

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
如果想搭尾班車玩GOW3 BETA....除左出去買炒價CODE卡....仲有咩方法?
RS 200 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-11, 12:29 PM   #166
david
The One

註冊日期: Mar 2002
想問香港無線HEADSET賣緊幾錢左右?同埋係唔係可以用O黎玩MJ?謝。

雖則我有LIPS O既無線咪,但玩MJ可以用無線HEADSET會過癮好多。

---
NS CC:Morphus X300

此篇文章於 04-22-11 12:33 PM 被 david 編輯。
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-11, 01:13 PM   #167
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: david 查看文章
同埋係唔係可以用O黎玩MJ?謝。
有人試過得.
舊 04-22-11, 03:56 PM   #168
IDGAF
The One

似乎黑客今次唔單只攻擊PSN,
宜家XBOX US同HK個官網都登入唔到,
但係XBOX LIVE又無異樣。

定係費時比人HACK先關站放完假先開返呢?

更正:刪除cookie後再上又ok了~!

此篇文章於 04-22-11 04:15 PM 被 IDGAF 編輯。
舊 04-22-11, 07:41 PM   #169
IDGAF
The One

復活節活動第一日終於1000G咗隻HALO REACH~!!!

下一個任務打GOW2,
下星期一希望玩到GOW3 BETA,
好充實~!

舊 04-22-11, 07:47 PM   #170
rorimoe
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
唔知大家有冇同樣問題
我部60G (非雙65nm)
讀d碟一段時間
d碟內環會多一個圈
係唔係我部機問題
rorimoe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-11, 09:48 PM   #171
ai.
RELEASED

引用:

更正:刪除cookie後再上又ok了~!
根本就是你自己的問題.
但明知唔關事後又刪左幅,個個topic都見到你貼大圖.

舊 04-22-11, 10:10 PM   #172
ahleung
The One
Bannnned

其實...... 我覺得貼下圖幾好o丫, 大家討論起黎有野睇住講方便d.
佢今次幅圖 799x451 都唔係好大o者.

又或者, 機場睇下方唔方便用第二d 網站, 例如呢個, 會自動幫你整細圖thumbnail link
http://imagevenue.com/

此篇文章於 04-22-11 10:15 PM 被 ahleung 編輯。
舊 04-22-11, 10:12 PM   #173
IDGAF
The One

引用:
作者: david 查看文章
想問香港無線HEADSET賣緊幾錢左右?同埋係唔係可以用O黎玩MJ?謝。

雖則我有LIPS O既無線咪,但玩MJ可以用無線HEADSET會過癮好多。
我反而想知可唔可以邊無線耳機開PARTY功能吹水,
邊用KINECT個咪玩MJ唱歌。

舊 04-22-11, 10:31 PM   #174
IDGAF
The One

引用:
作者: ahleung 查看文章
其實...... 我覺得貼下圖幾好o丫, 大家討論起黎有野睇住講方便d.
佢今次幅圖 799x451 都唔係好大o者.

又或者, 機場睇下方唔方便用第二d 網站, 例如呢個, 會自動幫你整細圖thumbnail link
http://imagevenue.com/
其實photobucket有幾種貼法同自動再縮SIZE。

不過,明眼人都知唔係呢個問題啦
除非用緊D好低解像度的MON。

成日講論壇功能,其實佢個內容都係想反映比我聽,又唔用pm,
真係煩到佢又唔用黑名單功能。

總知有位插佢已經好開心
難得有人咁"關注"我咪有得佢囉

舊 04-23-11, 12:05 PM   #175
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
其實photobucket有幾種貼法同自動再縮SIZE。

不過,明眼人都知唔係呢個問題啦
除非用緊D好低解像度的MON。

成日講論壇功能,其實佢個內容都係想反映比我聽,又唔用pm,
真係煩到佢又唔用黑名單功能。

總知有位插佢已經好開心
難得有人咁"關注"我咪有得佢囉

又唔好咁多心,或者人家係擔心手機用家O者.../

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 06:49 AM

手機版 | APP版