Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-09-09, 12:06 AM   #201
Asurada
God of Gamer
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: クロエ 查看文章

我250以上都係全級第五,入一流大學,不過會長好似都只係去到一流大學

...
我都知250勉強入到一流大學
但今次有超一流點都要挑戰下

舊 12-09-09, 12:14 AM   #202
kaichung20
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2008
我攻會長果陣,特技一開波谷真理の解明術,等真希幫我回復體力,之後學不断の精神力,再之後優等生,文武両極道,唔入會,KEEP住約會長,冇體力就買藥食唔休息....加上SAVE/LOAD大法,LAST平均能力先勉強到230左右...跟著成功左~~
kaichung20 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-09, 12:17 AM   #203
Asurada
機動六課的一等空尉

引用:
作者: kaichung20 查看文章
我攻會長果陣,特技一開波谷真理の解明術,等真希幫我回復體力,之後學不断の精神力,再之後優等生,文武両極道,唔入會,KEEP住約會長,冇體力就買藥食唔休息....加上SAVE/LOAD大法,LAST平均能力先勉強到230左右...跟著成功左~~
但錢因為入學生會無得兼職,會唔會好唔夠使?

舊 12-09-09, 12:24 AM   #204
kaichung20

引用:
作者: Asurada 查看文章
我都知250勉強入到一流大學
但今次有超一流點都要挑戰下
我試過唔理女仔淨谷文理藝去到400入左超一流大學(不過容姿14X,運動6X,根性12X),會有一張主角懶型既CG
P.S:我覺得ED既海が運ぶうた好聽過believe me,I believe you
舊 12-09-09, 12:26 AM   #205
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
我都想買.....但可惜未有錢住
睇左咁多人話好玩,睇黎入手只係時間問題

引用:
因為去左傳說之鐘
仲有舞佳姐蒲頭笑死我
點出發??
如果已心跳4的時間黎計舞佳已經接近40歲
我想呀光出返黎多D
(我係光的超級FANS,我為左呀光到而家都係儲精品儲到痴線)

引用:
作者: 機場美少年 查看文章
原來當年都爛尾…
因為當時見佢都幾貴,碟又多無留意添。
即係PSN DL版應該會有主GAME+3隻追加碟的DL版,
如果全部600YEN一隻就2400YEN攪掂,
點解唔索性出PS3 BD碟版…
先說明一下,當年2代的EVS是沒有爛尾,係K社懶之過
光同華澄GAME中已經有,而因美帆同真帆係同一個配音員又CUT左真帆,一個EVS兩用,而舞佳更只會對主角講少年,又CUT
7除8扣之後就得返9個角色,就出左3隻EVS碟,當年係隨官方刊物「別冊HIBIKO WATCHER」附送,呢本野出左4期,頭3期係有EVS碟,第4期則沒有
之後更係試過就咁出EVS碟套裝,所以係無爛尾的

此篇文章於 12-09-09 12:28 AM 被 sunhikari 編輯。
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-09, 12:31 AM   #206
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
舞佳姐仲打緊工?a

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-09, 12:34 AM   #207
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
舞佳姐仲打緊工?a
可能去整鐘
話說傳說之鐘本身係普通的鐘,但比舞佳整壞左後就變左傳說之鐘
2裏好似話每次響鐘係舞佳上去整鐘咁啱有人告白
舊 12-09-09, 12:34 AM   #208
kaichung20

引用:
但錢因為入學生會無得兼職,會唔會好唔夠使?
放心啦~~只要你少上山,少出海,少去遊樂場,LAST應該有錢淨
D錢只係放響送禮物+回復度...(不過會長份禮好大食)
所以一開始學真理解明術好緊要,好感度,體力都由女女幫你回復,慳好多錢架~~
舊 12-09-09, 12:35 AM   #209
Asurada
機動六課的一等空尉

引用:
作者: sunhikari 查看文章
點出發??
如果已心跳4的時間黎計舞佳已經接近40歲
我想呀光出返黎多D
(我係光的超級FANS,我為左呀光到而家都係儲精品儲到痴線)
:
爆七河就見到~~努力啦~
引用:
舞佳姐仲打緊工?a
唔知係唔係打工
但好明顯去整鐘~
七河話個鐘壞o佐十年都無響過.........
引用:
可能去整鐘
對上個次壞鐘應該係壽美幸吧~

此篇文章於 12-09-09 12:37 AM 被 Asurada 編輯。
Asurada 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-09, 12:39 AM   #210
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
對上個次壞鐘應該係壽美幸吧~
總之製做傳說之鐘的元兇就是舞佳吧
引用:
唔知係唔係打工
但好明顯去整鐘~
七河話個鐘壞o佐十年都無響過.........
即係1同2最少差5年了(當2代告表響左一次鐘計)

此篇文章於 12-09-09 12:43 AM 被 sunhikari 編輯。
舊 12-09-09, 12:40 AM   #211
kaichung20

引用:
可能去整鐘
怪唔之得啦,不過免得劇透,舞佳姐響邊出現我係唔會講既
舊 12-09-09, 12:42 AM   #212
柚原このみ

當年第二集各位主角畢完業後就無人告白,2係99年出嘛

舊 12-09-09, 12:45 AM   #213
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
當年第二集各位主角畢完業後就無人告白,2係99年出嘛
2的完結時間無記錯係2002年(遊戲時間計)
舊 12-09-09, 12:45 AM   #214
柚原このみ

你第三年都2012啦

舊 12-09-09, 01:48 AM   #215
kaichung20

ひびきの高校校服過左10年都係咁靚
我看見了時代的眼淚!!
舊 12-09-09, 09:52 AM   #216
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
打算玩七河線,手多又搵下都子,結果又都子線左
引用:
又攻略完一條線
都子好掂,閃3年邊度夠?起碼閃足30年啦
又一個好想佢做我老婆既囡
都子係唔係要病完之後去修學旅行先有特別event?

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-09, 12:06 PM   #217
kaichung20

引用:
作者: Castor 查看文章
打算玩七河線,手多又搵下都子,結果又都子線左

都子係唔係要病完之後去修學旅行先有特別event?
望住都子係要忍手架啦(雖然我都忍唔住手玩多左2次,仲要2次都唔捨得儲last2張CG)
都子如果響修學旅行前回復番係有特別event
個event最好用耳筒聽,重要用右耳聽,會有特別發現(呢個我睇niconico先知)好堅
之後先知Konami重要係特登sellバイノーラル録音
舊 12-09-09, 01:31 PM   #218
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
望住都子係要忍手架啦(雖然我都忍唔住手玩多左2次,仲要2次都唔捨得儲last2張CG)
都子如果響修學旅行前回復番係有特別event
個event最好用耳筒聽,重要用右耳聽,會有特別發現(呢個我睇niconico先知)好堅
之後先知Konami重要係特登sellバイノーラル録音
變左慣性問完野就簡約會
我反而想知七河cv係邊個配得GJ

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
舊 12-09-09, 07:53 PM   #219
雪代緣
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDyukishi
引用:
睇強國網站係講要選舉期間全能力50定唔知60以上,但根性唔識升...
二回目親自試過
文化祭之前所有能力要60以上, 第一次考試考得好好睇睇
搵星川一齊行, 見到會長 (想攻略會長都應control住唔識其他女)
到10月14日會長先會問你有冇興趣入學生會
之後我只係一直返學部(吹奏樂)
只休息過一個星期日 (8月夏休勁衝, 9月勁休, 10月勁衝)
入左~
一入完就病左

根性, 用運動就可以齊齊升
理系都可以升少少

引用:
一回目, 玩法同你類似
冇學真理の解明術, 但學左心の開錠術, 用來對抗高貴
迷路, 溫書, 隱形眼鏡, 綿花糖, 拖手event都完成左
入唔倒學生會, 冇入其他學部, 冇打工, 冇爆過彈
到畢業時所有能力220左右
最後出現響樹下的....星川?!
三年來我只約過你三次, 而且三次都係專登放你飛機
點解係你!!

此篇文章於 12-09-09 08:04 PM 被 雪代緣 編輯。
雪代緣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-09, 07:59 PM   #220
HM

註冊日期: May 2007
引用:
老婆
全攻略後玩多次齊CG先啦一定要
引用:
作者: 雪代緣 查看文章
一回目, 玩法同你類似
迷路, 溫書, 隱形眼鏡, 綿花糖, 拖手event都完成左
點解係你!!
強國既人叫星川做倒貼女,好感度唔理都會升,點都會痴埋黎
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-09, 09:20 PM   #221
kaichung20

引用:
變左慣性問完野就簡約會
捏他的~~七河哥係中村悠一~~(拖
認真的~~七河姐係水橋かおり~~
舊 12-09-09, 09:20 PM   #222
kaichung20

引用:
變左慣性問完野就簡約會
捏他的~~七河哥係中村悠一~~(拖
認真的~~七河姐係水橋かお り~~
舊 12-09-09, 09:39 PM   #223
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
作者: 雪代緣 查看文章
二回目親自試過
文化祭之前所有能力要60以上, 第一次考試考得好好睇睇
搵星川一齊行, 見到會長 (想攻略會長都應control住唔識其他女)
到10月14日會長先會問你有冇興趣入學生會
之後我只係一直返學部(吹奏樂)
只休息過一個星期日 (8月夏休勁衝, 9月勁休, 10月勁衝)
入左~
一入完就病左

根性, 用運動就可以齊齊升
理系都可以升少少

一回目, 玩法同你類似
點解係你!!
星川真係好煩好彩今次玩修學果時係響野搵我唔係我寧願搵兩條仔都唔搵星川
引用:
老婆
全攻略後玩多次齊CG先啦一定要

強國既人叫星川做倒貼女,好感度唔理都會升,點都會痴埋黎
睇o尼大家都俾都子攻略左
改名叫都子回憶算

舊 12-09-09, 10:32 PM   #224
柚原このみ

二週完,二週中途手多再開多次都子線兼玩到尾…
第一週目都子白返之後整極都整唔到保鑣兔出黎
二週目終於叫到出黎,但打唔到把電鋸,想知把電鋸有幾好玩…

想問都子戰鬥有2幅圖,第2幅點羅?
&最尾被動告白及主動告白後面果格係乜黎?badend?

舊 12-09-09, 10:50 PM   #225
Asurada
機動六課的一等空尉

引用:
&最尾被動告白及主動告白後面果格係乜黎?badend?

失敗的主動告白x2~

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 09:30 AM

手機版 | APP版