Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 27 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 
手機資訊/電腦軟硬討論>Windows 8.1 Pro 用家聯盟! 正版使用者限定! 心得交流區!
Montague 03:41 PM 11-30-12
作者: B|WINS:

DESKTOP上 同WIN7一樣,事前要SET返傳統 輸入法方式~
而START UI轉輸入法語言,我都未用熟
謝解答我搵到個setting了
DC 97 08:57 PM 12-08-12
RECOVERY左部NB
點先可以升返做WIN8?
系咪一定要訂光碟?
BOYBOYBOY 05:29 PM 12-15-12
點知部電腦夠唔夠班升W8?
我有部5年前買落既雙核NB,唔知夠唔夠力上
ZlWS 06:31 PM 12-15-12
作者: BOYBOYBOY:
點知部電腦夠唔夠班升W8?
我有部5年前買落既雙核NB,唔知夠唔夠力上
一定夠力,但個mon最好有1080P ,1366*768先用到win8 apps......
a-fung 03:35 AM 12-16-12
一定夠力,但個mon最好有1080P ,1080P先用到win8 apps......
Surface for Windows RT係1366x768喎, 都用到Windows Store App.
死.屍神 09:24 AM 12-16-12
想問問琴日一開部NOTEBOOK就要我修復
但次次都係修復失敗..我又入唔到去WIN搞.. 亦無碟搞 可以點做..
(部NOTEBOOK新買左幾日就變左咁) 正常咁用

句野係咁:

自動修復 無法修復你的電腦
按下 "進階選項" 以嘗試其他電腦選項,或按下 "關機" 以關閉你的電腦,記錄檔: C\\Windows\system32\logfiles\Srt\Srttrail.txt

唔知張圖睇唔睇到 唔得我晏小小後補...
希望各位可以幫幫手...
Terri 01:44 PM 12-17-12
優惠期間買左 win8 upgrade, 係咪一定要優惠期間裝? 可唔可以留住條 key 等想裝先裝?
ZlWS 02:05 PM 12-17-12
作者: a-fung:
Surface for Windows RT係1366x768喎, 都用到Windows Store App.
廠機不同吧
自裝desktop 試左1080P mon set 720P 用唔到wp8 app

另外用wp8 app 又一定要set "account control setting" desktop用progrem好煩
RPG之鬼 03:08 PM 01-02-13
輸入法吐血中……
1. 在倉頡/速度下,最初打英文/符號是半形,但唔知點解所有英文變晒全形,按甚麼KEY可以直接轉翻半形?(唔想次次都MOUSE)
2. 很多時間按SHIFT都無法將"英"轉成"中",尤其是係GOOGLE的網址列上,這點有冇得搞?
ZlWS 06:23 PM 01-10-13
作者: RPG之鬼:
輸入法吐血中……
1. 在倉頡/速度下,最初打英文/符號是半形,但唔知點解所有英文變晒全形,按甚麼KEY可以直接轉翻半形?(唔想次次都MOUSE)
2. 很多時間按SHIFT都無法將"英"轉成"中",尤其是係GOOGLE的網址列上,這點有冇得搞?
DESKTOP上 同WIN7一樣,事前要SET返傳統 輸入法方式~

=========================================
另外點解del folder 要untick 唯讀先 del到
緋村 光 05:53 PM 01-17-13
請問有咩player推介?
RPG之鬼 06:42 PM 01-17-13
求指引
因為現在的SET法同WIN7時一樣,不明甚麼是傳統輸入法……

按SHIFT轉中/英果下好似慢過WIN7……
now_loading 10:06 AM 01-21-13
如果冇win 7 key, 請問現在最平win 8 pro 要幾錢...

我好彩早買..
ZlWS 10:26 AM 01-21-13
作者: RPG之鬼:
求指引
因為現在的SET法同WIN7時一樣,不明甚麼是傳統輸入法……

按SHIFT轉中/英果下好似慢過WIN7……
同WIN7 XP時一樣咁已經傳統輸入法( WIN8預設係FIX 死STATUS BAR的)

ALT+SHIFT 轉中/英 OK快呀...(09年i5-750機)
X&Y 02:32 PM 01-21-13
作者: diabloex:
如果冇win 7 key, 請問現在最平win 8 pro 要幾錢...

我好彩早買..
upgrade版二月前應該係325
p.s. 可以重新安裝而唔upgrade的
now_loading 02:47 PM 01-21-13
作者: X&Y:
upgrade版二月前應該係325
p.s. 可以重新安裝而唔upgrade的

thx, 係咪講呢隻$319

作者: :

極致升級,絕佳優惠

在 2013 年 1 月 31 日前,以超低優惠價下載 Windows 8 專業版升級。*
僅需 HK$319 預估零售價 (ERP) 即可下載專業版 [/COLOR][/COLOR]
按一下 [下載專業版] 即可安裝 Windows 8 升級小幫手。當您的瀏覽器出現提示時,請開啟、儲存或執行升級小幫手。升級小幫手的安裝作業可能需要幾分鐘不等,視乎您的網際網絡連線速度而定。

X&Y 03:04 PM 01-21-13
作者: diabloex:
thx, 係咪講呢隻$319
係這個, 我記錯左價錢, 原來係319
裝好個apps俾完錢拎key同拎iso後就可以了

p.s. 如果你有HKEPC a/c, epc$拍賣場有人賣$119 upgrade code
ZlWS 03:24 PM 01-21-13
作者: X&Y:
係這個, 我記錯左價錢, 原來係319
裝好個apps俾完錢拎key同拎iso後就可以了

p.s. 如果你有HKEPC a/c, epc$拍賣場有人賣$119 upgrade code
冇記錯
我買$325
kingtin1 02:07 AM 01-22-13
係我唔識用定係點呢....喺"Market'入面係唔係無Search依個功能?
TOAKO X 07:32 AM 01-22-13
平版的話
右邊邊緣掃一下
ZlWS 11:17 AM 01-23-13
面世第88天
http://www.windowsupgradeoffer.com/

凡購買 Windows 7 電腦可享以 HK$119 優惠價升級至 Windows 8 Pro*
knight-philip 11:36 AM 01-23-13
想問win8不可以搞一隻recovery disk出來?
用控制台那window 7 recovery什麼的一直都燒不出來(不論用什麼extHD都說not enough space什麼的,明明就是有3XX GB空間...
問了原廠又不可以給我碟
有方法可以成功搞recovery嗎?(要是炒了windows都仍然可以recovery的方法

ASUS notebook A46CM preinstalled win8
想搞dual boot win8+win7
ZlWS 06:31 PM 01-24-13
http://windows.microsoft.com/zh-TW/w...oard-whats-new

SHORT KEY FOR WIN8

ZlWS 06:33 PM 01-24-13
作者: knight-philip:
想問win8不可以搞一隻recovery disk出來?
用控制台那window 7 recovery什麼的一直都燒不出來(不論用什麼extHD都說not enough space什麼的,明明就是有3XX GB空間...
問了原廠又不可以給我碟
有方法可以成功搞recovery嗎?(要是炒了windows都仍然可以recovery的方法

ASUS notebook A46CM preinstalled win8
想搞dual boot win8+win7
我dual boot win8+win7 ,最後只用WIN8, 因為用落係100%WIN7 多左START+APPS

加錢1XX買DVD 寄畀你OR DL ISO
knight-philip 06:49 PM 01-24-13
我dual boot win8+win7 ,最後只用WIN8, 因為用落係100%WIN7 多左START+APPS

加錢1XX買DVD 寄畀你OR DL ISO
問題是工作上要用上win7

雖然現在結果在D drive裝了win7 dual boot
win8仍然造不到restore

問了華碩都說造不到
(問他們如果炒到window都開不到那怎樣自救,他們竟然說拿回原廠救....

聽說有個叫true image 2013的prog.可以幫win8搞backup...不過未試

ps.有些人想改HD成SSD都不能夠把win8移過去
win8真是夠霸道...
第一 ... 27 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 

返回主題版面