Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 12-21-19, 05:47 AM   #126
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
The Mando S1E7,Deborah Chow 導演,故仔由 Jon Favreau 寫,全長38分鐘多啲。

有透討論

1 一開頭大量頭回顧,主要講細路同頭4話嘅其他配角。
2 一開始就見瞓著咗嘅細路,呢度唔係第一次見佢瞓,不過呢度遠鏡一樣萌。
3 標題出咗,The Mando 返去第四話個星球搵 Cara Dune 幫手,點解唔順手搵咗阿寡婦過返晚夜先?
4 演 Cara 嘅 Gina 未入行之前原來打 MMA,見佢同人對打擂台搵錢, Cara 好似好享受被打咁,同佢對戰嗰位係 Drath Maul 個同族;原來 Cara 離開咗軍隊之後都出咗好多事,如果佢講 I'm a wanted woman. I have the life sentences on twelve systems 就更正。佢以為係上一次咁係啲陀地,仲笑笑口拒絕,但一聽到係前帝國軍就即刻答應,睇嚟之前佢同帝國有好大好大嘅仇口。話返轉頭邊個話後 3 話無用?Favreau 造好個世界觀,慢慢啲故事就出嚟。
5 Mando 同上一話好唔同,佢好信 Cara,開咗個「聖櫃」任 Cara 揀。
6 阿細路由上面伸個頭落嚟偷聽,萌爆!經過上次細路亂咁搞啲挈(網上當堂出咗好多 meme),仲唔加返個 parental lock?細路係咁搖支 joystick 嗰度都好正,而SW 呢個銀河無 iPad 呢類電子奶咀,相當「唔掂」。另一邊,隻船咁搖法兩個大人都冇進一步「親密接觸」,佢兩個都係無行~
7 結果要去請個人睇住細路,以為去搵第五話個大嬸,點知去返第一話個星球搵 Kuill。
8 啲對白表明,細路唔多似係複製品,就算係都係自然成長嗰隻;而講返之前 Kuill 係好慘吓,幫過帝國軍做嘢,被奴役咗過二佰年,靠手藝先變返自由身。
9 最估唔到 IG-11 洗白咗(定係仲未完全?),見佢點畀 Kuill 改造成個過程,再望返個時間,咁搞法都要兩話先完到~
10 三隻 blurrgs 上船,諗返起 Firefly 某一話;之前睇 Razor Crest 個艙唔似咁大噃。
11 阿細路使出 force choke 嗰吓好「邪惡」噃,正!睇嚟點用原力,係好係壞要睇一路點教。有啲怪嘅就係 -- Mando 同公會出咗事,揚得好快,唔係圍內人都知;反而原力使用者出現時間咁長,人係相對唔多,除非係圍內,睇嚟大部份外人都唔知係咩事,
12 以為 Greef 一見細路會軟化添,點知啲萌力又再失效。
13 夜晚以為無嘢,點知被怪獸襲擊,咁 Greef 都好唔熟地頭啫。最好笑係 Greef 被 force heal,話細路要食佢,笑咗。
14 入返個鎮,the Client 真係好多疊友噃。連 scout tropper 都有。
15 The Client 數返究竟 The Great Purge 究竟係咩事,似乎又唔多夾 The Rebel 入面個故仔。
16 The Clinet 個老細 Moff Gideon 唔只精明(Moff 係職銜,佢上面仲有個大啲嘅叫 Grand Moff),仲好心狠手辣,乘機清理門戶,佢班 death tropper 未必係由 Rogue One 嘅部隊轉過嚟,更可能係帝國有好多呢啲近衛軍/特種部隊,帝國散咗之後,好多軍閥都納咗啲自用。
17 Gideon 班白兵部運兵車,原型係舊 SW 玩具,早啲之前嚮 The Rebels 有出場。
18 Gideo 揸嗰部 TIE 係咪新型?未見過之前嘅塊板識摺埋噃。
19 Kuill 應該領咗當,而係畀班 scout tropper 殺 (見之後啲原畫),阿細路畀人執咗之前仲識郁,應該無事。
20 睇返之前啲預告片:起碼 Mando 同 Greef 走得出個酒吧,同班白兵開火,Mando 唔知邊度搵到副飛行器,飛去擒住 Gideon 部 TIE,而斷估 IG-11 見到咩事,會加入戰團。而 IMDB 寫 Mando會遇到個意料之外嘅敵人,會唔會係 Bobba Fett?

下一話季度結局係由 Taika Wakititi 執導。

仲有上一話臨字幕前隻音樂,好襯細路嗰隻,今話又出現,而 iTunes 上面終於有,個名 -- 唔出奇地都係叫 The Mandalorian,同之前片尾嗰首同名~

此篇文章於 12-21-19 05:55 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-19, 11:53 PM   #127
王小虎

註冊日期: Apr 2002
This is the way變咗老屈金句,咩都唔使講,this is the way。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-19, 01:44 AM   #128
肉羊哩咖
griffin611

The Mando S1E8 Redemption,Jon Favreau 編劇

S1: 8 > 7 > 3 > 6 > 4 > 5 > 1 > 2

開頭好好笑,好多戰鬥場面,亦好精彩,在度好似第一話某場,但少咗啲爽快咁,甚至乎細路都有發揮;另外,Mando 終於除咗頭盔~~~ 同埋有見血場面!結果無預期中某名人出場,反而出咗某名物。

S2 定咗條路點走,唔知要等幾耐?

此篇文章於 12-28-19 03:43 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 12-28-19, 10:27 AM   #129
王小虎

Fall 2020
https://twitter.com/Jon_Favreau/stat...193098753?s=19
由手機版發出

https://www.denofgeek.com/us/tv/star-wars/285023/the-mandalorian-moff-gideon
奸角Moff Gideon把劍係Darksaber,動畫Rebels出過,係mandalorian領袖Mand'alor武器,所以應該係佢殺人奪劍。另外moff唔係名而係官階,類似總統的官階。

此篇文章於 12-28-19 10:54 AM 被 王小虎 編輯。
舊 12-28-19, 11:28 AM   #130
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
最後一集真是最精彩,結尾也算感人,只是想不到結尾那東西會出來~

期待第二季

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-19, 01:17 PM   #131
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagpirotase
Baby yoda show E08

成個season 都keep 到幾好既質數,disney+ 開台作果然有用心
另外其他disney+新出品既好似紀錄片等都相當有趣

E08
估唔到阿伯就咁去左 ...而IG11終於得嘗就願 ...自爆到

唔可以係Living things 前除頭盔,原來可以咁樣演 XD

今集連empire 既 shock trooper 都出埋,不過比Baby yoda 一野搞掂

Mando 今集終齊晒裝備,果一刻好似突然間有升level 既音樂響起

果把Dark saber 係同Ancient mandalorian 同一把?完左一季但仲有好多好多問題 XD
PiroPiro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-19, 01:20 PM   #132
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

引用:
作者: 王小虎 查看文章
This is the way變咗老屈金句,咩都唔使講,this is the way。
唔比人回應同反對就 "I have spoken" ~~~
舊 12-28-19, 04:32 PM   #133
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: PiroPiro 查看文章
Baby yoda show E08

成個season 都keep 到幾好既質數,disney+ 開台作果然有用心
另外其他disney+新出品既好似紀錄片等都相當有趣

E08
估唔到阿伯就咁去左 ...而IG11終於得嘗就願 ...自爆到

唔可以係Living things 前除頭盔,原來可以咁樣演 XD

今集連empire 既 shock trooper 都出埋,不過比Baby yoda 一野搞掂

Mando 今集終齊晒裝備,果一刻好似突然間有升level 既音樂響起

果把Dark saber 係同Ancient mandalorian 同一把?完左一季但仲有好多好多問題 XD
根據啲解畫片,就咁講嘅:

放火唔係 flametropper,老細你啱。

係同一把,Mandalorian 領䄂儀杖專用,當年第一個 Mandalorian 入 Jedi 親手整。根住代代相傳,The Clone Wars 動畫畀 Darth Maul 支配 Mandalore 時候搶咗,跟住去到 Rebels 畀細路女 Sarbine 由親帝國嘅 Mandalorian 派系手中搶返,統一各個 house,之後交畀前女皇(啫係 Obiwan 個一生中最愛)個妹(?)。好可能之後帝國軍打,由 Giedon 指揮之下,Mandalorian 被打敗,把劍就落嚮佢手上。

------

Bonus: 日本版 The Mando 預告:

啲聲優把聲好似原裝!仲有,擺嚮 Disney Delux 上面播?!

此篇文章於 12-28-19 07:29 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 12-28-19, 08:50 PM   #134
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
萌叔育成S1E08

星戰西部活劇S1終了,成季都好睇,難怪fans已經叫Waititi拍星戰movie新章

spoiler

Waititi聲演隻IG-11完夢了

Happy隻重武唔知有冇走得甩呢

Moff Gideon定位係Arch enemy?

人可以單體撃落Tie已經變咗梗? Rey出光劍cut 小小Tie翼又得, Mando放小型炸彈炸Tie翼又得

TRoS見到Mando隻艇有幫拖,其實有冇講呢套係咪同789同時間線? 唔知艇內係咪Mando同萌B呢 (揾到資料Mando係7嘅25年前,咁都仲有機仲係Mando黎)

George Lucas寫落但冇用到去789啲野,唔知會唔會斬件放番落啲Disney+shows之中呢 (Happy原來同JJ一樣有同George Lucas私聊意見希望keep到啲原作味)

此篇文章於 12-29-19 09:11 AM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-19, 05:35 AM   #135
肉羊哩咖
griffin611

The Mando S1E8 有透

- 一開頭嗰兩件 scout trooper 啲對話,無無聊聊咁勁搞笑,好有 Waititi 嘅風格,同佢哋通話另一邊又勁 hea,話咁咩 Moff Gideon 殺鬼咗一個窒住佢講嘢嘅軍官,搞到本人跟住嗰幕好認真咁望,究竟有無人死咗。
- 執細路條友未停之前已經揼咗細路兩次,另一條又好好奇,結果畀細路咬指,之後大大力揼咗一嘢,而佢兩個啲報應嚟得好快,咁安排等啲觀眾覺得佢哋抵死。
- 佢哋等指示嗰無嘢做陣拎支鎗出嚟試靶,但打極都唔中,好搞笑,睇真支鎗都無準星嘅,亦明白第六話 Mayfeld 條友點解咁憎啲人當佢係一般 stormtrooper。
- 新生 IG-11 出場,行得好快噃;兩三吓搞掂埋兩件帝國兵。跟住搶埋架電單車,佢點知 Mando 危險嘅?
- Moff Gideon 口氣好平靜,但其實咄咄迫人。係一個好敵手。佢點知細路畀人搶返?同 Mando 一伙人講數拖時間?
- Greef 拎支酒嚟飲壯胆,細緻。
- 支 E-WEB 第一次見係嚮 ESB Hoth 星上面。不過未發射已經爆咗。聽 Gideon 逐個咁數真係心都寒。
- 亦講出各個人嘅過去,Cara Dune 原來嚟至 Alderaan,唔怪得咁憎帝國。而終於知到 Mando 個真名,亦畀 Mando 知 Gideon 係咩人,咁在公在私 Mando 都同佢有不共戴天之仇。
- IG-11 一路搵 Mando,一路掃盪城入面啲帝國軍,好有 John Wick 嘅味道,細路覺得好過癮仲識笑噃,話時話,細路叫做已經有五張,成日見埋啲暴力嘢,都好似唔係咁好。
- 講 Mando 細個嗰陣啲嘢,重覆又有啲拖,不過救佢嗰班著晒藍色甲,應該係 Death Watch,嚮 Clone Wars 時係好戰派,主張 Mandalorian 要重回過去崇武嘅文化,最後被 Darth Maul 利用嚟控制 Mandalore。
- 有度 IG-11 擰轉身幫細路擋子彈,細緻。
- 雖然爆門之後,明明見到有三個 death trooper 入去酒吧,Cara 射低兩個就冇事。
- Gideon 諗得好快,射爆咗 E-WEB 嗰能源,當場 KO 咗 Mando。最後要撤退返去酒吧,明明爆咗隻門,點解又有多隻門可以柵嘅?而跟住件 Impreial Shock Trooper 入去,對門又莫明其好咁又開咗嘅?
- 細路用原力反彈啲火炎,產生咗個問題,Mandalorian 支火鎗係用嚟對付 Jedi,因為 Jedi 反彈到blaster,用 Force 擋到火咁啫係無用?
- IG-11 唔係生物,可以見 Mando 個素顏,咁都畀佢諗到。
- 打鐵嗰位一個打低六件白兵,勁BA!可能因為咁其他 Mandalorian 先會咁聽佢支笛,而佢最後都生還到。
- Mando 因為新生 IG-11 救咗佢一命,對佢個態度180度改變。仲當佢係真人拍檔咁有感情。IG-11 臨走前仲摸一下細路,好感人!
- 有人話 IG-11 自爆之前講埋句: I have spoken 會更有感染力,不能同意更多。
- TIE 嚮宇宙戰入面一向出咗名「紙紮」嘅,但啲小口徑嘅武器對佢居然無符。
- Mando 好耐無用過 Rising Phoenix,降落嗰吓好生疏吓。
- 有人指出,Mando 帶住細路飛嗰度,同之前 Mando 細個被飛離佢故鄉個鏡頭構圖一模一樣,只係由細 Mando 變咗細路咁啫。
- Kuiil 你 RIP 喇,I have spoken。
- 細路正式加入 Mandalorian 呢個小家庭,不過斷估下一季都唔會搵到佢啲族人嚮邊。
- 有人話 Mando 明知帝國大殺佢啲同族,都仲去幫佢做嘢,照第三話咁講,咁做法同 The Way 無衝突,因為只要人一入 Mandalorian,佢就係集獵人同獵物於一身。The Way 同公會規條無限制呢樣嘢。Mando 肯揞住良心只諗搵銀無問題。

關於打鐵嗰位,據啲星戰維基講,Mandalorian 獨家掌握咗點提鍊 Beskar 打造成極堅固嘅裝甲,而呢啲技術只會用口耳代代相傳,傳畀指定極少數嘅 Mandalorian,被傳授呢個技術嘅會發誓用條命保密,絕對唔會向外人透露半點,所以就算其他勢力得到 Beskar,都無辦法打造到咁堅嘅甲。

有消息指,演 Mando 嘅 Pedro Pascal,其實大部份時間著住套 Mando 裝嘅都唔係佢本人嚟,事關佢有其他 project 搞緊,只能夠事後配音。

另外 Jon Favreau 澄清,The Mandalorian 係唔會有其他星戰作品人物登場,啫係話第五話最尾出現對腳係屬於 Moff Gideon,而唔會係 Bobba Fett。可惜。

此篇文章於 12-29-19 05:49 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 12-29-19, 02:45 PM   #136
cancerman
Game Master

The Mando S1E8
呢集幾正,攪笑位都玩得好,
呢集IG-11係主角,帶住BB殺入解圍好有喜感,
及至最後自爆犧牲成個鋪排氣氛都做得好好。

本來好奇怪點解主角冇飛行器,
原來留一手係最尾劇情做殺著,
再要讃一次鋪排得非常好。

酒吧門個度,我淨係跟到似係前後門,
後門被炸時炸到下女角。

舊 12-29-19, 04:14 PM   #137
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: cancerman 查看文章
The Mando S1E8

酒吧門個度,我淨係跟到似係前後門,
後門被炸時炸到下女角。
是咁的⋯⋯

上一話同今話都重覆強調,酒吧出入口都係得嗰度,除咗之後畀IG-11開到坑渠。

舊 12-29-19, 06:01 PM   #138
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
The Mando S1E8 有透

- 一開頭嗰兩件 scout trooper 啲對話,無無聊聊咁勁搞笑,好有 Waititi 嘅風格,同佢哋通話另一邊又勁 hea,話咁咩 Moff Gideon 殺鬼咗一個窒住佢講嘢嘅軍官,搞到本人跟住嗰幕好認真咁望,究竟有無人死咗。
- 執細路條友未停之前已經揼咗細路兩次,另一條又好好奇,結果畀細路咬指,之後大大力揼咗一嘢,而佢兩個啲報應嚟得好快,咁安排等啲觀眾覺得佢哋抵死。
- 佢哋等指示嗰無嘢做陣拎支鎗出嚟試靶,但打極都唔中,好搞笑,睇真支鎗都無準星嘅,亦明白第六話 Mayfeld 條友點解咁憎啲人當佢係一般 stormtrooper。
- 新生 IG-11 出場,行得好快噃;兩三吓搞掂埋兩件帝國兵。跟住搶埋架電單車,佢點知 Mando 危險嘅?
- Moff Gideon 口氣好平靜,但其實咄咄迫人。係一個好敵手。佢點知細路畀人搶返?同 Mando 一伙人講數拖時間?
- Greef 拎支酒嚟飲壯胆,細緻。
- 支 E-WEB 第一次見係嚮 ESB Hoth 星上面。不過未發射已經爆咗。聽 Gideon 逐個咁數真係心都寒。
- 亦講出各個人嘅過去,Cara Dune 原來嚟至 Alderaan,唔怪得咁憎帝國。而終於知到 Mando 個真名,亦畀 Mando 知 Gideon 係咩人,咁在公在私 Mando 都同佢有不共戴天之仇。
- IG-11 一路搵 Mando,一路掃盪城入面啲帝國軍,好有 John Wick 嘅味道,細路覺得好過癮仲識笑噃,話時話,細路叫做已經有五張,成日見埋啲暴力嘢,都好似唔係咁好。
- 講 Mando 細個嗰陣啲嘢,重覆又有啲拖,不過救佢嗰班著晒藍色甲,應該係 Death Watch,嚮 Clone Wars 時係好戰派,主張 Mandalorian 要重回過去崇武嘅文化,最後被 Darth Maul 利用嚟控制 Mandalore。
- 有度 IG-11 擰轉身幫細路擋子彈,細緻。
- 雖然爆門之後,明明見到有三個 death trooper 入去酒吧,Cara 射低兩個就冇事。
- Gideon 諗得好快,射爆咗 E-WEB 嗰能源,當場 KO 咗 Mando。最後要撤退返去酒吧,明明爆咗隻門,點解又有多隻門可以柵嘅?而跟住件 Impreial Shock Trooper 入去,對門又莫明其好咁又開咗嘅?
- 細路用原力反彈啲火炎,產生咗個問題,Mandalorian 支火鎗係用嚟對付 Jedi,因為 Jedi 反彈到blaster,用 Force 擋到火咁啫係無用?
- IG-11 唔係生物,可以見 Mando 個素顏,咁都畀佢諗到。
- 打鐵嗰位一個打低六件白兵,勁BA!可能因為咁其他 Mandalorian 先會咁聽佢支笛,而佢最後都生還到。
- Mando 因為新生 IG-11 救咗佢一命,對佢個態度180度改變。仲當佢係真人拍檔咁有感情。IG-11 臨走前仲摸一下細路,好感人!
- 有人話 IG-11 自爆之前講埋句: I have spoken 會更有感染力,不能同意更多。
- TIE 嚮宇宙戰入面一向出咗名「紙紮」嘅,但啲小口徑嘅武器對佢居然無符。
- Mando 好耐無用過 Rising Phoenix,降落嗰吓好生疏吓。
- 有人指出,Mando 帶住細路飛嗰度,同之前 Mando 細個被飛離佢故鄉個鏡頭構圖一模一樣,只係由細 Mando 變咗細路咁啫。
- Kuiil 你 RIP 喇,I have spoken。
- 細路正式加入 Mandalorian 呢個小家庭,不過斷估下一季都唔會搵到佢啲族人嚮邊。
- 有人話 Mando 明知帝國大殺佢啲同族,都仲去幫佢做嘢,照第三話咁講,咁做法同 The Way 無衝突,因為只要人一入 Mandalorian,佢就係集獵人同獵物於一身。The Way 同公會規條無限制呢樣嘢。Mando 肯揞住良心只諗搵銀無問題。

關於打鐵嗰位,據啲星戰維基講,Mandalorian 獨家掌握咗點提鍊 Beskar 打造成極堅固嘅裝甲,而呢啲技術只會用口耳代代相傳,傳畀指定極少數嘅 Mandalorian,被傳授呢個技術嘅會發誓用條命保密,絕對唔會向外人透露半點,所以就算其他勢力得到 Beskar,都無辦法打造到咁堅嘅甲。

有消息指,演 Mando 嘅 Pedro Pascal,其實大部份時間著住套 Mando 裝嘅都唔係佢本人嚟,事關佢有其他 project 搞緊,只能夠事後配音。

另外 Jon Favreau 澄清,The Mandalorian 係唔會有其他星戰作品人物登場,啫係話第五話最尾出現對腳係屬於 Moff Gideon,而唔會係 Bobba Fett。可惜。
咁Pedro Pascal 個替身其實演技都好好
因為有好多場戲就算Mando 帶住頭盔 都feel 到佢身體動作表達到d 情緒出來,完全唔洗面部表情
Baby Yoda show E08 續2

Mando 件甲其實都屈機左好多集 係今次終於比人打傷
不過估唔到IG-11 連醫護功能都有
IG-11 都好有潜力加入SW battlefront 做其中一隻hero

Gideon 打爆個電池果度,好有Lego Starwars feel , 有好多關卡都要靠打其他野 搞掂d 重武器

所有既Stormtrooper 命中率都係咁差, 眼界好果d 通常都係人地假扮 XDD

Scout/storm trooper 吹水 又係好多Starwars 系列都有
Jedi fallen order 入面都有大量
佢同Mandalorian 都係好用心去做 有大量細心detail 位
真係starwars 迷之福

舊 12-29-19, 07:09 PM   #139
cancerman
Game Master

再翻睇研究度門
主角殺出去個度門右邊牆有似電子鎖物体,敵兵炸門正面鏡頭右邊冇個舊野,接住另一個shot由右邊角度側影見左邊有電子鎖,所以應該有兩度門。

舊 12-30-19, 12:57 AM   #140
肉羊哩咖
griffin611

咁阿 Greef 講大話喇~~~

------
Bonus: 呢個結他獨奏隻 main theme 好正,推介:

舊 12-31-19, 05:56 PM   #141
肉羊哩咖
griffin611

(花邊)原來 IG-11 個頭係用第一代噴射戰機引擎部件整出嚟:
https://warisboring.com/allies-wwii-...e-mandalorian/

文中指:S1 季尾嗰兩件 scout tropper 對話,可能係現代電視上,見到最接近真係士兵吹水嘅一幕咁話~

舊 01-04-20, 03:54 PM   #142
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
見大家係度討論The Mandalorian劇情,
就想問下其實大家係點睇到呢套劇呢?

我見Disney+個服務歐洲果邊都好似要等到3月先有,
香港呢邊都未開始,得個網址:
https://preview.disneyplus.com/hk
好似話2020-2021先嚟。

身在目前有服務的地區,(目前得6個?)
https://en.wikipedia.org/wiki/Disney%2B#Launch
VPN扮係當地?
睇老翻?

收費方面點計?
香港信用卡點比錢?
斷估無中文字幕?
定好似美版水貨BD影碟咁其實一早都做埋中文字幕?

舊 01-05-20, 05:46 AM   #143
肉羊哩咖
griffin611

逐樣答:

有幾個 VPN 可以畀你當正身處美國/澳洲/紐西蘭/荷蘭咁去畀錢睇,但唔係隻隻 VPN 都得。

單指美國,你可以畀月費,可以一次過畀十二個月嘅年費,後者攤分返逐個月會平啲。亦有個連 ESPN+ 同 Hulu 嘅計劃。

有 gift card 賣。如果係經 app 訂,可以用返本身平台 store 啲 gift card,當 IAP 咁玩,留意,你張 gift card 一定要夾返個 store 個地點。

中文字幕 -- 無。暫時見都係拉丁語系嘅字幕。

最後,用咩方法睇?梗係「用自己嘅方法」喇。

此篇文章於 01-05-20 05:49 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 01-07-20, 10:49 AM   #144
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
即係有無香港地區版友,
成功用VPN扮係當地連接Disney+,
用當地禮物卡或本地信用卡交到會費,
同成功流暢地串流睇Disney+的節目?

另外,好似連官方APP都未係呢邊上架(特別係TV、機頂盒)。

用過Netflix、HBO Go、Apple TV等服務之後,
唔會想睇返翻版。

佢自家電視劇暫時得The Mandalorian吸引到我注意,
不過自公佈咗會推出Disney+後,我iTunes、影碟果邊都忍手無買嚟睇,
累積咗好多套Disney+Marvel+Pixar,另加STAR WARS等系列的電影未睇,
希望佢快D到港啦~!
(成個Disneyland都起到嚟香港,居然無Disney+成何體統… )

舊 01-07-20, 01:36 PM   #145
肉羊哩咖
griffin611

據報新啲嘅 Smart TV 已經有 app。

留意到老細你咁注重畫質,呢度全部都係 4K 播放。

舊 01-07-20, 02:30 PM   #146
王小虎

其實暫時係唔夠content,就算唔同netflix比較。有好多超舊的戲,而且disney舊戲其實大部門幾老土。
舊 01-12-20, 07:43 PM   #147
王小虎

Disney+'s Hawkeye Rumored To Be Indefinitely Delayed
https://screenrant.com/hawkeye-show-...initely-rumor/
舊 01-14-20, 01:00 AM   #148
肉羊哩咖
griffin611

有人整條 Mando 預告出嚟玩六七十年代風

舊 01-15-20, 10:38 PM   #149
肉羊哩咖
griffin611

流年不利?拍緊嘅 Falcon and the Winter Soldier 因為撞正波多黎各大地震,拍攝無限期暫停~

舊 01-16-20, 12:18 PM   #150
Eking

註冊日期: Feb 2006
天災暫停好正常, 鷹眼個套出面傳係CANCELLED

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Disney Infinity 3.0 八仙果 電視遊戲討論版 148 08-10-16 11:55 AM
[多機種] Disney Universe neo 電視遊戲討論版 7 11-19-11 06:31 AM
[Wii] Disney Sing It 神祕人1號 電視遊戲討論版 0 07-21-08 09:45 AM
[多機種] [Wii,PS2]Disney Princess(用Wii Remote化身Disney公主) 神祕人1號 電視遊戲討論版 4 09-18-07 11:27 PM
Disney Magic syncmaster Neo Music UNIVERSE 2 01-11-05 12:09 PM

現在的時間是 01:53 AM

手機版 | APP版