Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 12-22-21, 05:38 PM   #701
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
我們的布達佩斯

鷹眼第一季第六回:好睇,有動作又有啲笑位,某角居然幾乎變返佢漫畫角式;唔知係咪睇漏嘢,有度實在太輕易化解。Marvel 啲嘢死要見屍,加埋另一邊(咳)噉樣,好難想像係一劑過。第一度名單之後仲有嘢睇,唔好噉快熄/撳停。

總結:最在地嘅一套,亦係最少人睇嘅一套,可能真係頭兩話趕客得滯,其餘啲話數都好順;女主角唔係 Rey 呢類 Mary Sue,好有實在感同成長。鍾意呢套多過 Loki 同 F&WS 多少少。留晒尾有下一季,不過噉嘅情況有啲凍過水。

舊 12-22-21, 06:04 PM   #702
王小虎

註冊日期: Apr 2002
彩蛋
SHIELD Agent 19即係Mockingbird,亦即Hawkeye漫畫老婆Barbara Morse。

以前Agent of SHIELD都有個Mockingbird,可以再次"當"佢係multiverse了。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-21, 06:22 PM   #703
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
講到趕客, wanda頭幾集都嚇左我唔只一跳~~~ 但睇在有靚女份上, 又有classic look同x-men版快銀, 飛飛下睇埋落去又ok.

Loki頭兩集我睇到差D訓著。算。

此篇文章於 12-22-21 06:25 PM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-21, 06:41 PM   #704
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 神名レオ 查看文章
鷹眼六
金霸王咁難得回歸,變左condom王?
同埋冇睇夜魔俠,點解佢防禦點滿晒,比車撞、爆炸都扣咁少血?
應該不會這樣就退場了吧,不然真是叫Mcu吃x吧

不說這點最後一集算打得不錯,兩師徒的關係也正式確立了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-21, 06:42 PM   #705
肉羊哩咖
griffin611

WV 預咗佢係玩處境 feel,仲不時楝啲稻草人出嚟,雖然最尾令人幾失望,都叫做畀佢一路「呃」落去。Loki 開頭唔係太差,但兩話開咗估之後,之有下滑嘅趨勢⋯⋯第五話係幾正,但個收尾⋯⋯見仁見智。呢套開頭太多 Kate Bishop,一嚟佢嗰 part 唔係太精彩,二嚟令人有個美麗嘅誤會,可惜。

順帶一提,今話個橫向動作嗰場係好好玩。

關於個彩蛋補多句⋯⋯
啫係 AoU入面阿 Tony 噉都畀佢噏中~

此篇文章於 12-22-21 07:02 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-21, 10:29 PM   #706
王小虎

名場面
舊 12-22-21, 10:50 PM   #707
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
D+的金霸王比N記的高大咗,身形和能力都似返動、漫。但就冇咗N記的老謀深算。
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-21, 05:40 AM   #708
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
D+的金霸王比N記的高大咗,身形和能力都似返動、漫。但就冇咗N記的老謀深算。
畢竟得嗰一話咁大把。

-------

另:下個禮拜同樣時間係 Book of Boba Fett 首播。據報導指嗰啲予告都係由第一話頭 15 分鐘剪出嚟,啫係話有勁多嘢係唔知~~~

有傳會有神秘人出現

同 Mando S2 尾個玩法,呢回係 Han Solo 還童版?!

此篇文章於 12-23-21 05:52 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 12-23-21, 11:48 AM   #709
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
Loki大前提係開寬左成個MCU世界觀;而且比起同期MCU劇/電影,佢係向前看

WV 係節奏慢左d,加上某人劇情玩觀眾; 但真正補完左Wanda個background + ,描寫也夠細緻

Hawkeye好似樓上話齋,係頭兩集害死佢

Winter Solider Falcon事後諗番,就只係記得 政治正確 + MCU世界仲有super soldier serum
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-21, 07:56 PM   #710
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
Marvel咁難得叫返N記Daredevil同Kingpin演員返嚟,點會咁易請佢哋食便當啊?冇見到條屍應該都係未死架啦。

Kate大義滅親後,Clint一家基本上成為佢新家人。新一代少年復仇者Young Avengers應該會有Kate份(其他成員包括Wanda兩個囝囝,細路版Loki,Ant Man囡囡Cassie,嚟緊嘅新劇集主角Miss Marvel,同埋白色Vision做佢哋嘅領導)

https://screenrant.com/mcu-young-ave...rs-heroes-now/

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-21, 09:43 AM   #711
wing
格鬥低手

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
畢竟得嗰一話咁大把。

-------

另:下個禮拜同樣時間係 Book of Boba Fett 首播。據報導指嗰啲予告都係由第一話頭 15 分鐘剪出嚟,啫係話有勁多嘢係唔知~~~

有傳會有神秘人出現

同 Mando S2 尾個玩法,呢回係 Han Solo 還童版?!
唔駛擔心喇, 最後畫面睇唔到果個低火力直擊, 肯定硬食都冇事。

舊 12-24-21, 06:00 PM   #712
肉羊哩咖
griffin611

似乎確認咗係同一個版本:
https://twitter.com/vincentdonofrio/...862970885?s=21

舊 12-25-21, 08:42 AM   #713
肉羊哩咖
griffin611

魔法家族不合格者

Enchanto 無耐之前先上戲院,今日 D+ 上架。故仔啲寓意開場講白咗,節奏爽快,人物突出,笑料勁夠,好多 LOL 位,尤其啲動物非常好笑但又會搶。一貫滴住嚟歌舞片格,今次由 Lin-Manuel Miranda 主理歌曲,好聽,佢亦有份編劇。美術分鏡配色剪接同攝影,同真人拍嘅有時好難分。

人人有戲但係故仔唔太夠張力。最唔好係啲宣傳唔多掂,條予告根本引唔到本人興趣~

識睇梗係揀西班牙話~

此篇文章於 12-25-21 04:46 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 12-27-21, 05:59 AM   #714
肉羊哩咖
griffin611

問:下佪月廿六號上 Hit Monkey,咩嚟㗎?

舊 12-27-21, 12:43 PM   #715
王小虎

Hit-Monkey係Hulu製作動畫,算係舊Marvel TV最後遺作。原漫畫係Marvel人物,嗰個年代興用動物擬人化的人物,講隻日本馬騮出城向黑社會報仇,幾暴力。原漫畫係有Bullseye,不過動畫唔比用,用咗女版Bullseye。

其實個名有啲玩Kick-Ass Hit-Girl的食字。
舊 12-27-21, 07:32 PM   #716
肉羊哩咖
griffin611

謝謝解答。

舊 12-28-21, 12:16 PM   #717
Eking

註冊日期: Feb 2006
講真, 我唔覺kingpin會領便當, 個人比較好奇隻貓頭鷹係咪有D乜野特別......

舊 12-28-21, 03:03 PM   #718
王小虎

引用:
作者: Eking 查看文章
講真, 我唔覺kingpin會領便當, 個人比較好奇隻貓頭鷹係咪有D乜野特別......
因為舊年真係有隻貓頭鷹喺聖誕樹裡面
https://www.nbcnews.com/news/animal-...miles-n1248166

話說原漫畫受咗Maya (Echo)一槍之後,當然冇死,不過就
盲咗,真係好似喋血雙雄葉倩文
舊 12-28-21, 09:43 PM   #719
wing
格鬥低手

引用:
作者: 王小虎 查看文章
因為舊年真係有隻貓頭鷹喺聖誕樹裡面
https://www.nbcnews.com/news/animal-...miles-n1248166

話說原漫畫受咗Maya (Echo)一槍之後,當然冇死,不過就
盲咗,真係好似喋血雙雄葉倩文
轉頭醫番好

舊 12-29-21, 05:03 PM   #720
鐵之侍

Bob第一集算普普通通不算太驚喜,但總算是官方正式交侍Bob逃離沙蟲後所發生的事了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
舊 12-29-21, 09:38 PM   #721
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
個便當會不會吐得有點兒戲吧?

以為今次比個主角你做會威返次啦,點知都係同電影中的自己一樣廢!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-21, 06:02 AM   #722
肉羊哩咖
griffin611

The Book of Boba Fett E01: 一半太渣太頹令唔到人有興趣去追,另一邊廂就好睇佢點玩落去先知。

舊 12-30-21, 07:45 AM   #723
鐵之侍

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
個便當會不會吐得有點兒戲吧?

以為今次比個主角你做會威返次啦,點知都係同電影中的自己一樣廢!
其實之前已有設定他就是很辛苦花了數天時間才逃離沙蟲的肚子,影視版算簡略了

舊 01-05-22, 05:17 PM   #724
肉羊哩咖
griffin611

BoBF S1E2 呢一話好過上一話太多,主角又變返型,打又好睇,唔覺得太長,大玩西部片格。希望之後都係噉。

舊 01-05-22, 05:26 PM   #725
鐵之侍

波巴第二集總算開始好看了,之後的發展就是看波巴怎樣奪取地盤吧

現在才知道一部份沙人還是有比較親切的呢

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Disney Infinity 3.0 八仙果 電視遊戲討論版 148 08-10-16 11:55 AM
[多機種] Disney Universe neo 電視遊戲討論版 7 11-19-11 06:31 AM
[Wii] Disney Sing It 神祕人1號 電視遊戲討論版 0 07-21-08 09:45 AM
[多機種] [Wii,PS2]Disney Princess(用Wii Remote化身Disney公主) 神祕人1號 電視遊戲討論版 4 09-18-07 11:27 PM
Disney Magic syncmaster Neo Music UNIVERSE 2 01-11-05 12:09 PM

現在的時間是 09:02 PM

手機版 | APP版