Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 04-24-13, 07:49 PM   #326
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
官方Red John list
http://www.cbs.com/shows/the_mentalist/red-john/

舊 04-25-13, 04:56 AM   #327
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
The Following睇到14
兵賊雙方都越來越蠢……

都係食人醫生好睇得多
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-13, 07:09 AM   #328
(=v=)b
God of Gamer
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
作者: hap3afrien 查看文章
我貼~Walter Mashburn~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-13, 11:10 AM   #329
traveller
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: BRA武藏 查看文章
The Following睇到14
兵賊雙方都越來越蠢……

都係食人醫生好睇得多
我睇到第8,9集一路問自己頂唔頂倒落去...
班FBI由頭到尾都好似班小朋友咁, 去親現場都無計劃,周圍走, 然後就等住比人殺, 大佬,fbi woo, 唔係CID woo...
個joe carroll做左咁多集, 我又睇唔倒佢有幾charm會令到咁多人會為佢而死, 為佢而去殺人就話啫, 因為佢地本身都係殺人狂魔...
但一個殺人狂魔會迷上一個寫小說好好睇的殺人狂魔而自殺就...

舊 04-25-13, 01:04 PM   #330
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
你地竟然咁好根性
我第3集已經睇唔落去了...

舊 04-25-13, 11:18 PM   #331
XMew
Banned User 2012-2015
_(┐「 ):)_

註冊日期: May 2003
http://gnn.gamer.com.tw/2/79432.html
引用:
浦澤直樹《MONSTER 怪物》將由 HBO 推出美國電視影集

根據美國媒體 Deadline.com 報導,曾推出有電影《地獄怪客》、《羊男的迷宮》等作的知名製作人 / 導演葛勒摩戴托羅(Guillermo del Toro)將與 HBO 合作,為日本漫畫家 浦澤直樹的作品《怪物(MONSTER)》推出電視劇。

《怪物》原作以天才醫師天馬賢三作為主角,因某次違背院長命令而失勢,但突如其來的殺人事件反倒讓天馬聲勢更上一層樓。9 年後,在此時實行共產主義的世界,為了推翻西德而進行著異常的陰謀,與之有關的一離奇的殺人事件讓天馬不得不逃亡。當年讓天馬失勢的手術病患約翰,已長成巨大的怪物,一點也不猶豫地殺掉天馬的病人。在體內有什麼東西爆開了似的天馬,追緝著怪物約翰,並嘗試阻止約翰的殺戮。作品的舞台就在柏林圍牆倒塌後的德國與捷克展開。

葛勒摩戴托羅除了將擔任作品先行版的導演之外,也將與曾為美國影集《神探夏洛克》等作撰寫劇本的 史蒂夫湯普森(Steve Thompson)共同為作品創作劇本,並由曾經手《變型金剛》唐墨菲(Don Murphy)擔任總製作人。
http://www.deadline.com/2013/04/guil...series-at-hbo/

原來唔經唔覺New Line Cinema買左改編版權都就快十年,大概係故事格局同篇幅太大所以Handle唔到?
不過動畫全74話都塞唔晒原作內容,劇集既集數仲少真係好令人擔心…

| Facebook | Plurk | Blog | Pixiv | dART |
XMew 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-13, 11:20 PM   #332
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
引用:
作者: XMew 查看文章
http://gnn.gamer.com.tw/2/79432.html

http://www.deadline.com/2013/04/guil...series-at-hbo/

原來唔經唔覺New Line Cinema買左改編版權都就快十年,大概係故事格局同篇幅太大所以Handle唔到?
不過動畫全74話都塞唔晒原作內容,劇集既集數仲少真係好令人擔心…
美劇唔同,可以分n季,其實係最適合拍晒所有內容的形式
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-13, 11:31 PM   #333
闇影風

註冊日期: Dec 2005
Nintendo Switch ID207717831903
PSN  IDShadow0524
引用:
作者: (=v=)b 查看文章
雖然我只係追明珠台, 但我都支援呢個講法

FATE ID : 204.191.035

CC ID : 196.284.818
常駐突滿村姑或鶴媽
闇影風 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-13, 07:30 AM   #334
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

引用:
作者: 闇影風 查看文章
雖然我只係追明珠台, 但我都支援呢個講法
政府機關有人脈~$是必要條件~

舊 04-26-13, 09:20 AM   #335
BRA武藏
Game Master

引用:
作者: traveller 查看文章
我睇到第8,9集一路問自己頂唔頂倒落去...
班FBI由頭到尾都好似班小朋友咁, 去親現場都無計劃,周圍走, 然後就等住比人殺, 大佬,fbi woo, 唔係CID woo...
個joe carroll做左咁多集, 我又睇唔倒佢有幾charm會令到咁多人會為佢而死, 為佢而去殺人就話啫, 因為佢地本身都係殺人狂魔...
但一個殺人狂魔會迷上一個寫小說好好睇的殺人狂魔而自殺就...
兵賊都蠢
個魔頭根本冇令觀眾覺得佢有魅力

大家快轉睇漢尼拔
畫面都贏幾條街
舊 04-26-13, 10:27 PM   #336
動漫遊戲迷
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
引用:
政府機關有人脈~$是必要條件~
同感。不過,我也不排除Bert Stiles,只因他辦得教派也代表財力雄厚及籠絡大量死士,還有他在Season 3「寸」了Patrick曾懷疑自己是Red John,只是Patrick無法證明他才放下疑竇(潛台詞:我是Red John又如何,你能奈我何嗎)。
動漫遊戲迷 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-13, 06:47 AM   #337
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

引用:
作者: 動漫遊戲迷 查看文章
同感。不過,我也不排除Bert Stiles,只因他辦得教派也代表財力雄厚及籠絡大量死士,還有他在Season 3「寸」了Patrick曾懷疑自己是Red John,只是Patrick無法證明他才放下疑竇(潛台詞:我是Red John又如何,你能奈我何嗎)。
不過教主又講過~redjohn曾經係教友~只不過脫離左教派~
+上Lorelei~唔似會係"戀伯辟"耶~

舊 04-27-13, 09:28 PM   #338
動漫遊戲迷
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
不過教主又講過~redjohn曾經係教友~只不過脫離左教派~
+上Lorelei~唔似會係"戀伯辟"耶~
我起初也想過教主曾說Red John以前是教眾之一此點,只是也想過教主可能說假話欺騙Patrick。Lorelei會否為「戀伯辟」則難說,
動漫遊戲迷 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-13, 10:38 PM   #339
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: Sito 查看文章
美劇唔同,可以分n季,其實係最適合拍晒所有內容的形式
最重要係Cable台播,尺度寬,唔係好受Rating影響
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-13, 01:22 AM   #340
BRA武藏
Game Master

The Following
咁爛
點解仲可以有S2...
舊 05-07-13, 08:09 AM   #341
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

估錯了~last 7人無Walter Mashburn~

舊 05-07-13, 12:09 PM   #342
Sgodkyo
the one

Season 1 果警長有份?
呢個人相當有嫌疑…

舊 05-07-13, 12:44 PM   #343
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

引用:
作者: Sgodkyo 查看文章
Season 1 果警長有份?
呢個人相當有嫌疑…
依個好咖哩啡~估佢唔到~

舊 05-10-13, 12:55 AM   #344
Sgodkyo
the one

orphan black 好睇喎 , 推介
播到第6集 , 好流暢冇悶埸 , 睇完都唔覺過左40分鐘
緊張得黎男主角(?)又成日製造喜感
希望kepp到個勢啦

http://www.imdb.com/title/tt2234222/?ref_=sr_1

舊 05-10-13, 09:56 PM   #345
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
天煞 / Falling Skies第二季,下星期一08:30PM明珠台
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-13, 02:31 AM   #346
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
Person Of Interest第二季完左,再做落去真係會變未來戰士

明珠台幾時先肯買黎播?3區DVD幾時先肯出?
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-13, 11:35 AM   #347
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
天煞 / Falling Skies第二季,下星期一08:30PM明珠台
爭尐漏咗! 弊在第一季都未追完~

舊 05-13-13, 10:11 PM   #348
Sgodkyo
the one

估佢唔到

舊 05-15-13, 09:19 AM   #349
traveller
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: Sito 查看文章
Person Of Interest第二季完左,再做落去真係會變未來戰士

明珠台幾時先肯買黎播?3區DVD幾時先肯出?
可能有部份對大6"虛假的陳述內容", 所以TBB唔敢買..
反之好似homeland講美國自己有內鬼的就買得咁快...

最終都交代了不少伏線, 唔錯, 但完得好似無上一季來得緊張...

好似好少人睇&講喱套劇, 但真係唔錯值得睇啊...

舊 05-16-13, 12:29 AM   #350
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
《24》添食12集明年播

【明報專訊】講述美國特工故事的電視劇《24》,於2010年已曲終人散,一直說開拍電影,卻只聞樓梯響,但霍士電視台公布落實開拍12集《24》,男主角基夫修打蘭(Kiefer Sutherland),亦會回歸扮演Jack Bauer,預計明年5月播出。
包志傑又嚟啦!但得12集咪講唔哂24小時囉?
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 10:10 PM

手機版 | APP版