Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 11-10-21, 10:23 AM   #7901
LR猫
God of Gamer
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
師兄太強
等睇軍団表演咋

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-21, 11:18 AM   #7902
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: LR猫 查看文章
0.2速啦,我去印夏侯氏喇

極醒本身怕兩樣嘢
開幕同單體超絕守晒
宜家單超都唔怕了
世嘉好嘢
逼我轉腳, 用天使3P

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-21, 11:43 AM   #7903
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: b_boy 查看文章
逼我轉腳, 用天使3P
幾好呀2征馬

鏟手遊保平安
舊 11-10-21, 12:12 PM   #7904
LR猫
ˊ_>ˋ

9知曹操都比個妨害鎖一個連環以上嘅時間
知力依存低真係玩撚晒

鏟手遊保平安
舊 11-10-21, 01:24 PM   #7905
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
全世界歸晉,三國完了

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-21, 02:53 PM   #7906
LR猫
ˊ_>ˋ

晉國統一三國

鏟手遊保平安
舊 11-10-21, 03:24 PM   #7907
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
冇野既 依家最紅個D DECK好似都當怕妨害冇到 出完應該冇咩人用

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-21, 06:30 PM   #7908
b_boy
↘呆~

引用:
幾好呀2征馬
控得掂就係

淯底可保一世平安
舊 11-11-21, 01:23 AM   #7909
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
全世界歸晉,三國完了
引用:
晉國統一三國
合乎歷史要求,魏晉南北朝...

舊 11-12-21, 02:05 PM   #7910
LR猫
ˊ_>ˋ

玩三馬極醒做返丞相
痴線係咁比推deck比我
轉dick 就比返後期deck嚟

不過有賈南風食到孟獲狗係開心嘅
極醒只要唔比人推爆都有得贏真係CLS

然後有幸欣賞到LEO巨巨玩wara唔用弓咁推爆人

突然覺得宜家大環境可能可以攞返副餓虎出嚟,宜家少咗馬單咁

鏟手遊保平安

此篇文章於 11-12-21 09:13 PM 被 LR猫 編輯。
舊 11-15-21, 10:36 AM   #7911
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
玩三馬極醒做返丞相
痴線係咁比推deck比我
轉dick 就比返後期deck嚟

不過有賈南風食到孟獲狗係開心嘅
極醒只要唔比人推爆都有得贏真係CLS

然後有幸欣賞到LEO巨巨玩wara唔用弓咁推爆人

突然覺得宜家大環境可能可以攞返副餓虎出嚟,宜家少咗馬單咁
三馬極醒

連環完全無開過, 我轉左鞏志哥啦, 雖然好似都無乜機會開計, btw發現我無守城將器
諗緊好似公孫淵轉諸葛鈴好d, 副deck都好少爆士氣, 無同盟都ok, 有雲散打番同deck有利

弩單算吧啦

btw本身諗住玩象極, 點知入左25証個岩可以亂fing, 諗緊有乜deck玩
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-21, 02:23 PM   #7912
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: 6eo 查看文章
三馬極醒

連環完全無開過, 我轉左鞏志哥啦, 雖然好似都無乜機會開計, btw發現我無守城將器
諗緊好似公孫淵轉諸葛鈴好d, 副deck都好少爆士氣, 無同盟都ok, 有雲散打番同deck有利

弩單算吧啦

btw本身諗住玩象極, 點知入左25証個岩可以亂fing, 諗緊有乜deck玩
野戰舞惡之教典

舊 11-17-21, 09:29 AM   #7913
6eo
美波様!

引用:
野戰舞惡之教典
惡之教典乜Q黎
舊 11-17-21, 03:52 PM   #7914
GUSTAV
The One
poor

引用:
惡之教典乜Q黎
弩董卓

舊 11-17-21, 05:19 PM   #7915
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
弩董卓
真係唔識添

本來諗住跌落丞相9玩下西涼正奇
結果開幕捨陣推爆咗個6連勝孟狗後就升返上霸者
第二場出埋魔法對面想開哄笑但拍咗老師然後投了
雖然我覺得佢選擇打六士氣果波唔打combo之後我都推得爆佢

鏟手遊保平安
舊 11-18-21, 06:09 PM   #7916
6eo
美波様!

引用:
真係唔識添

本來諗住跌落丞相9玩下西涼正奇
結果開幕捨陣推爆咗個6連勝孟狗後就升返上霸者
第二場出埋魔法對面想開哄笑但拍咗老師然後投了
雖然我覺得佢選擇打六士氣果波唔打combo之後我都推得爆佢
早兩日用象單比西涼正奇區星開幕打半碌追唔番
原來槍董白改左5士氣, 4魅+3士氣將器開幕大攻勢堆埋角
我連象之休息都未有
舊 11-18-21, 07:11 PM   #7917
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
早兩日用象單比西涼正奇區星開幕打半碌追唔番
原來槍董白改左5士氣, 4魅+3士氣將器開幕大攻勢堆埋角
我連象之休息都未有
我無落區星用迅城三紅呂姬咋,韓遂都係迅城三紅

董白一直都係5士氣,只係之前係弩所以無人用

鏟手遊保平安

此篇文章於 11-18-21 08:18 PM 被 LR猫 編輯。
舊 11-19-21, 08:06 PM   #7918
LR猫
ˊ_>ˋ

啱啱先留意到西涼之武個加速係派先有
馬騰個突dam到加唔少但只係自己開就唔加速
同埋真係技術卡,我呢啲無技術嘅玩佢哋會好快無晒血

見到副7枚貂嬋6魅何儀3士氣開幕剛騎/弓再死兩隻就開貂嬋
打法同以前破滅舞差唔多,差就差在唔係永續,8.8C內落唔到城會比人打返轉頭
但唔係攻城力高嘅dick貂嬋都好好守

今個ver唔止三害,太多廚dick
極醒,袁王,孟獲,極彩呢四個就廚確
俠陣,黃昏,白衣呢啲都係勁嘢
白衣我覺得唔夠廚果啲勁
宜家啲人識打對面開白衣後會推上去搞一搞對面再縮嘅話落到埋城時就會差唔多散
然後我覺得世嘉會下修漢鳴身代

鏟手遊保平安
舊 11-23-21, 04:05 PM   #7919
GUSTAV
The One
poor

引用:
啱啱先留意到西涼之武個加速係派先有
馬騰個突dam到加唔少但只係自己開就唔加速
同埋真係技術卡,我呢啲無技術嘅玩佢哋會好快無晒血

見到副7枚貂嬋6魅何儀3士氣開幕剛騎/弓再死兩隻就開貂嬋
打法同以前破滅舞差唔多,差就差在唔係永續,8.8C內落唔到城會比人打返轉頭
但唔係攻城力高嘅dick貂嬋都好好守

今個ver唔止三害,太多廚dick
極醒,袁王,孟獲,極彩呢四個就廚確
俠陣,黃昏,白衣呢啲都係勁嘢
白衣我覺得唔夠廚果啲勁
宜家啲人識打對面開白衣後會推上去搞一搞對面再縮嘅話落到埋城時就會差唔多散
然後我覺得世嘉會下修漢鳴身代
白衣勁好多 袁王依家差唔多絕種 贏唔到王元姬司馬昭
打大力4枚同極彩又下風

你嬋姐開幕建議你唔好出城 用衝軍 對面D弓仔埋城當睇唔到 何儀埋去就全隊一齊出去隻車上面 多數守到 之後攻唔攻得入就另一回事

舊 11-23-21, 06:05 PM   #7920
kuraki1028
Junior Member

註冊日期: Feb 2005
個一日比賽悶到...
得馬超大戰皇甫有D興趣...
kuraki1028 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-21, 06:07 PM   #7921
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
白衣勁好多 袁王依家差唔多絕種 贏唔到王元姬司馬昭
打大力4枚同極彩又下風

你嬋姐開幕建議你唔好出城 用衝軍 對面D弓仔埋城當睇唔到 何儀埋去就全隊一齊出去隻車上面 多數守到 之後攻唔攻得入就另一回事
用過下袁王同白衣
袁王易用好多
兩副對四枚大力同極醒都係收皮架啦

我自己未對過,見到啫,不過算係初見殺,有準備點打預計到係開幕就好打啲

不過我已經齊貼紙紅白星,所以應該下個月先打機

鏟手遊保平安
舊 11-23-21, 06:26 PM   #7922
GUSTAV
The One
poor

引用:
用過下袁王同白衣
袁王易用好多

我自己未對過,見到啫,不過算係初見殺,有準備點打預計到係開幕就好打啲

紅白星都冇打

白衣最緊要雙大弓 有Ddeck 起手已經唔使玩

舊 11-23-21, 07:00 PM   #7923
b_boy
↘呆~

我自己對到新DECK 0既比例大概係
極醒4:俠者3:袁王3:孟獲3:白衣2:極彩2

淯底可保一世平安
舊 11-24-21, 09:23 AM   #7924
6eo
美波様!

AGGER, 白衣無想像中咁易用

漢張靈蛇SR槍好萬能插

引用:
用過下袁王同白衣
袁王易用好多

有D後悔簡左40場 30勝 100槍紅白星
而我係到玩象單, 場數就一半都無
舊 11-24-21, 10:29 AM   #7925
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
象單…死孟獲佬

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LVIII 6eo 街機心得交流討論區 1078 08-21-13 11:04 AM
三國志大戰討論區 Vol.LVII Stevesteve 街機心得交流討論區 1000 04-01-13 01:06 AM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM

現在的時間是 03:45 AM

手機版 | APP版