Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
照相館>我們的銀鹽新手美沙酮中心[菲林報到/發問區]
initial 09:08 PM 09-25-08
最近心血來潮找出老爸一部老爺機. 完全唔知點用......隨便係 google 上 search 下, 竟然比我搵到本 manual. 原來係全機械相機. 真係想買d電池, 菲林來拍下, 不過唔知仲唔可以起用呢. 在下一接觸攝影已經係數碼時代, 而且唔係咩專家, 快拍手一名.......

外想問下點解叫 "銀鹽"??

唔知你地識唔識呢部東東呢~photo by gx100

M-eye 01:21 AM 09-26-08
作者: initial:
最近心血來潮找出老爸一部老爺機. 完全唔知點用......隨便係 google 上 search 下, 竟然比我搵到本 manual. 原來係全機械相機. 真係想買d電池, 菲林來拍下, 不過唔知仲唔可以起用呢. 在下一接觸攝影已經係數碼時代, 而且唔係咩專家, 快拍手一名.......

外想問下點解叫 "銀鹽"??

唔知你地識唔識呢部東東呢~photo by gx100

單鏡反光機最易用了....
試下吧...
銀鹽 = 菲林
initial 01:42 AM 10-05-08
post 下相sin~

第一次影SLR 50mm/ F1.7

apache 11:46 PM 10-05-08
作者: initial:
post 下相sin~

第一次影SLR 50mm/ F1.7

數碼港 ?
initial 06:02 PM 10-07-08
作者: apache:
數碼港 ?
係ar, 呢個係好地方, 不論影相or hea 都好舒服

另外想問下, 是否最好 wide , zoom 分開兩支鏡好d?
如果我鐘意影景o既, 是否買支 only wide 好過買 28-70mm 個d?

返回主題版面