Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 9 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25  ... 最後
日本動漫畫討論版>「機動戦士ガンダムSEED DESTINY(HDリマスター版)」始動!! Vol.34
money 11:10 AM 10-12-13
BD BOX 3

058719057 03:29 PM 10-13-13
作者: SUNLOK:
擺明就係last boss既氣勢黎
由gvgn年代開始佢已經係基拉大魔王
exiazero 10:24 PM 10-13-13
睇到張圖令我想起果陣佢用隱藏BOSS方式出場的感覺
打到佢爆流星再爆SEED D絕望感
真係覺佢係基拉大魔王

其實現在睇返SEED同SEEDD HD版
SEEDD 感覺同之前不同
真係覺得基拉出返來好煩(對比當年竟然係開心....)
完全覺得基拉出來係無謂(理由都好差)
真係好希望個故事FOCUS返係亞斯蘭同真度
money 12:41 AM 10-20-13
到艦長露點
要既可PM我

mario0606 05:10 PM 10-21-13
作者: exiazero:
睇到張圖令我想起果陣佢用隱藏BOSS方式出場的感覺
打到佢爆流星再爆SEED D絕望感
真係覺佢係基拉大魔王

其實現在睇返SEED同SEEDD HD版
SEEDD 感覺同之前不同
真係覺得基拉出返來好煩(對比當年竟然係開心....)
完全覺得基拉出來係無謂(理由都好差)
真係好希望個故事FOCUS返係亞斯蘭同真度
漫畫試過Focus係阿斯蘭度
GN00508771 09:58 PM 10-21-13
http://home.gamer.com.tw/creationDetail.php?sn=1981439

成篇文真係一邊睇一邊笑....各位興趣不妨睇下
casio 11:25 PM 10-21-13
作者: GN00508771:
http://home.gamer.com.tw/creationDetail.php?sn=1981439

所以如果照官方設定,除咗粉紅魔女外,AA眾所有人其實到最後都唔知自己係度做緊咩
神龍 11:29 PM 10-21-13
啊濕男句句應棍
呂鳳仙 12:51 AM 10-22-13
作者: mario0606:
漫畫試過Focus係阿斯蘭度
呢套真係慘……個頭開得幾好,畫功又唔差,可惜最後趕收工
Sar8 12:52 AM 10-22-13
作者: casio:
所以如果照官方設定,除咗粉紅魔女外,AA眾所有人其實到最後都唔知自己係度做緊咩
話唔埋福田都唔知做緊乜野
mario0606 01:38 AM 10-22-13
作者: 呂鳳仙:
依個可圈可點
Kewellma 12:19 PM 10-22-13
作者: money:
到艦長露點
要既可PM我

PPS直接播....
sugihara 12:25 PM 10-22-13
作者: 呂鳳仙:
我覺得bonbon版好睇d...
KA版柯柏文 03:44 PM 10-22-13

偉大的分析文, 那位筆者真是對SEED 系列好有愛, 才寫得出如此出哂血的SEED D分析
money 03:31 AM 11-17-13
DESTINY BD-BOX3 メカジャケット解禁!

Kewellma 01:38 AM 12-11-13

站係阿斯蘭角度睇。第37話唔走佬都肯定會比雷同議長砌生豬肉砌死。保安部三條友拎住枝槍叫你去傾計。三歲都唔信佢啦。篇文講到議長咁偉大。睇佢處理美玲既手法只覺任何人佢都只當係棋子。
議長做野古惑由佢搵美亞扮魔女已經開始鋪路。成套野最講唔通係雷會因為幾句說話背叛議長。。
money 02:19 AM 12-11-13
福田 己津央

めんどくさい話でお目汚ししてしまったので、DESTINYの話。39話に気をとられていましたけど、
今週38話からオープニング、エンディングが変わります。オープニングはかの方の曲です。裸率の高いOPですが、これを作ったときは頭がおかしかった時ですから(;^_^A

新規作画、作画直し分が後50カット撮影に入ってないということで、
39話は今週が修羅場。リマスター2年のうちの最大のヤマ場がやってくる感じです。

さらにBlu-rayパッケージでは、38話39話他、直しきれなかった分(既に出てしまってます)も直す予定です。
これもまた年内だそうで(;^_^A修羅場が続きます。
sugihara 11:33 AM 12-11-13
作者: Kewellma:
站係阿斯蘭角度睇。第37話唔走佬都肯定會比雷同議長砌生豬肉砌死。保安部三條友拎住枝槍叫你去傾計。三歲都唔信佢啦。篇文講到議長咁偉大。睇佢處理美玲既手法只覺任何人佢都只當係棋子。
議長做野古惑由佢搵美亞扮魔女已經開始鋪路。成套野最講唔通係雷會因為幾句說話背叛議長。。
邊止咁少,根本去到自由爆左之後幾個主角d行動都係講唔通
ouki 11:59 AM 12-11-13
作者: sugihara:
邊止咁少,根本去到自由爆左之後幾個主角d行動都係講唔通
seed d根本就係一開始幾個主角d行動都係講唔通

議長冇那那走去暗殺莉古絲.....迫基拉上戰場(議長明顯是知他們有一定戰力但走去引班人出動)

阿斯蘭明明SEED時而明白的野係SEED D完全REFLASH.....

就好似高智能車仁次次都要中2兩三話先好返一樣)....阿斯蘭係SEED時行動是有主見...

SEED D完全係俾人講2野就信...

為一正常D只有真....只係信錯人

雷只係為基拉講GE"你就係你...你不是他"就殺議長.......完全唔知為咩

SEED D根本前期HEA做得太多集.....結果去到結尾得返10話....所以大部分野都超展開....

同埋福田就不應該用3主角....想學Z禁但Z內阿寶只係配角同先知的方式存在......
HakiK 12:07 PM 12-11-13
作者: ouki:
議長冇那那走去暗殺莉古絲.....迫基拉上戰場(議長明顯是知他們有一定戰力但走去引班人出動)
官方設定聲稱暗殺行動完全唔關議長事,議長連知都唔知,至於你信不信...
由手機版發出
sugihara 12:22 PM 12-11-13
開頭其實問題不大,因為大把時間俾佢兜
暗殺同黎鋪mia出場,可以講成好正常0既政治手段
蘭哥開頭舖排唔多唔少係為左自己條女,同埋兩個老死影響先會返去0者,睇得出佢諗乜

但係去到3x集之後,議長腦殘,蘭哥又要俾人搞到出晒面先醒水,真又插完自由無啦啦黑返轉頭
結果之前舖落d野變晒8萬5,然後一個迪迪尼計畫打完魔王收工...
iu fu pig 01:46 PM 12-11-13
作者: sugihara:
開頭其實問題不大,因為大把時間俾佢兜
暗殺同黎鋪mia出場,可以講成好正常0既政治手段
蘭哥開頭舖排唔多唔少係為左自己條女,同埋兩個老死影響先會返去0者,睇得出佢諗乜

但係去到3x集之後,議長腦殘,蘭哥又要俾人搞到出晒面先醒水,真又插完自由無啦啦黑返轉頭
結果之前舖落d野變晒8萬5,然後一個迪迪尼計畫打完魔王收工...
真仔插完魔皇無左方向...因為仇己報...
但真這角色描寫得最合理...
體現出戰爭的影響(死父母,死牙妹,死大婆)
遇到咁多現實會變黑有何出奇?

P·S.反觀魔皇呢?除了無左腦仲失去左D乜
gun2506 02:08 PM 12-11-13
作者: ouki:
雷只係為基拉講GE"你就係你...你不是他"就殺議長.......完全唔知為咩
並不是因為這句...這句令到雷覺悟到自己不是蘭的分身...

自己是一個獨立個體...

最後議長跟魔王的對話顯示出..魔王死了就沒有明天了..

所以才對親生父親開槍...

個人覺得因為魔王給了他活下去的理由而殺的...
sugihara 02:15 PM 12-11-13
問題係本身描寫大婆0既死除左激起真仔報仇,仲有樣好緊要就係堅定左"消除戰爭"呢個信念
但後面一路落去,佢都只係一個俾兩父子老點0既黑化傻仔

唔知有無睇bonbon版漫畫,單挑ij果段對話係完全反映到佢0既諗法,最後輸左先可以即時放低晒
tv版呢?淨係識講無計啦返唔到轉頭,仲思覺失調到打錯luna,打完又忽然間放低晒咁核突,做乜鬼
casio 02:17 PM 12-11-13
作者: iu fu pig:
真仔插完魔皇無左方向...因為仇己報...
但真這角色描寫得最合理...
體現出戰爭的影響(死父母,死牙妹,死大婆)
遇到咁多現實會變黑有何出奇?

P·S.反觀魔皇呢?除了無左腦仲失去左D乜
其實我真係想問返當年話雀仔「中二,無腦,唔死都無用」嘅人,今日仲係咪抱住相同意見
第一 ... 9 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25  ... 最後

返回主題版面