Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 11  ... 最後
日本動漫畫討論版>兒時卡通結局之迷?
大情大性武大帝 03:47 PM 02-24-15
兒時卡通結局之迷?

大家記唔記得,細個睇過既卡通片,最記得其實反而係好多都無睇過結局?有時係本身唔知幾點做,總之星期六下午,睇下又無太追,總之有就睇,無就算,有時你唔得閒睇,有時無線做做下突然變左第二套(其實無線好唔尊重小朋友。)

而家大左,有無諗住睇番結局,或者連名都唔記得?

我都有幾套的:

魔神英雄傳
當年係在暑假做的,但長到過晒暑假都未完,而我又返下午班,所以無線連續幾個暑假做,都無睇到結局…

魔動王
開創左最長出動時間,最型音樂,但我知記得左點解睇唔到結局

機動戰士再起風雲
即是「z高達」,都係無睇到結局,當年無線係放在六點做的(好似),每日一都趕返屋企睇,但好多時都趕唔切,返到去已經係片尾,加上睇唔明,當時唔明點解聯垹對自護,會變左奧干,有馬沙但無阿寶……主要都係睇唔到之後經典既「人類總要犯同樣既錯」…

聖鬥士聖矢
其實係咪未完架?當時唔知打到海鬥就完左,我只記得,阿典那被困在一條柱內,聖矢一等人,要打爆條柱,但點打都唔爆,最後聖矢整個人衝過去,終於大爆條柱,果個係咪結局?

我要衝線
即是「無人可以晌我前面架!」果套,又係睇幾集又無睇…結局係點架?

功夫貓黨
貓做主角,日本江戶時代但好先進的,當時我算鍾意睇的,但好係做兩做做左另一套無睇…

外星小美兒
完全唔知係咪果套,有兩邊劇情,一邊係講小細既人(?),另一邊就有病既女仔,個阿媽好惡既,而好小既人就成日坐一隻貓頭鷹,飛去探果個女仔………………

漂零燕
又係睇到阿燕由山區去到城市就無睇………

四驅小子
即是有架四驅車叫「地平線」,架地平線係可以贏真車的………結局係咪贏冠軍?

天眼急先鋒
靜係知個主角集手有舊發光既野………完…

六神合體
最鍾意既合體畫面之一,但諗諗唔知結局係點…

十六合一?
唔記得左幾多合一(或者正式既名),只記得好多架野合埋一隻,同埋做到中間地球係爆炸無左的…最後就唔知…

百獸王?
即是有五隻老虎合體一隻的,只記得玩具係好靚!

Unknown
諗左咁耐,最勁都係這套,因為連名都唔知。
劇情係咁的,話說,有個女仔,爸爸在南非開鑽石礦的,送左個女在英國的貴族學校讀書的,個女仔未黎,全間學校已經好緊張,又點整點整,個女仔黎到,係住最靚既房,食野係最好…
做多幾集之後,就傳來,佢爸爸在南非有意外去左,所以個女仔就無錢交學費,就由全間學校最巴閉果個,就變左妹仔…

而對我黎講,個劇情最勁既係,當個女仔做左妹仔之後,有一日有d貴族之類既人黎學校參觀,而學校覺得全間學校無一個「擺得上抬」,所以叫番果個女仔黎,著番d靚衫,坐番去果佢原本最靚果間房,「扮」番比d貴族睇…真係幾人性…

有無人知結局係點(都係個爸爸無事…),同埋個名係乜?

其實仲有好多,但幾乎乜都唔記得…(但如果係咁既話,我咪就係套套都無睇結局?)

咁你地有無呢?
Rance 03:58 PM 02-24-15
作者: 大情大性武大帝:
兒時卡通結局之迷?

Unknown
諗左咁耐,最勁都係這套,因為連名都唔知。
劇情係咁的,話說,有個女仔,爸爸在南非開鑽石礦的,送左個女在英國的貴族學校讀書的,個女仔未黎,全間學校已經好緊張,又點整點整,個女仔黎到,係住最靚既房,食野係最好…
做多幾集之後,就傳來,佢爸爸在南非有意外去左,所以個女仔就無錢交學費,就由全間學校最巴閉果個,就變左妹仔…

而對我黎講,個劇情最勁既係,當個女仔做左妹仔之後,有一日有d貴族之類既人黎學校參觀,而學校覺得全間學校無一個「擺得上抬」,所以叫番果個女仔黎,著番d靚衫,坐番去果佢原本最靚果間房,「扮」番比d貴族睇…真係幾人性…

有無人知結局係點(都係個爸爸無事…),同埋個名係乜?

其實仲有好多,但幾乎乜都唔記得…(但如果係咁既話,我咪就係套套都無睇結局?)

咁你地有無呢?
莎拉物語囉,妖
最後有個印度僕人黎搵佢,話佢老豆留左筆遺產比佢,佢咪做返有錢人離開間學校,個好衰O既校長同成日蝦佢個同學見佢做返有錢人就呆哂,最後成班老友送佢坐船走
魔璃 04:07 PM 02-24-15
我成日都覺得伏魔小王子系有結局既
J+1 04:23 PM 02-24-15
作者: 魔璃:
我係早幾年先知呢個事實....

當時女角變大個+裸體好震撼/\
由手機版發出
魔璃 04:32 PM 02-24-15
作者: J+1:
我係早幾年先知呢個事實....

當時女角變大個+裸體好震撼/\
由手機版發出
依家諗下伏魔小王子跟本就系一套B級Cult片黎 ..

d囡集集都少布, 唔著都有, 大波, 勾男人
跟住成日有怪獸食人場面, 甩手甩腳, 女人爛面 .........
Leaf 05:13 PM 02-24-15
依家諗下伏魔小王子跟本就系一套B級Cult片黎 ..

d囡集集都少布, 唔著都有, 大波, 勾男人
跟住成日有怪獸食人場面, 甩手甩腳, 女人爛面 .........
獅身人面隻野有冇露點我記得好似.....
魔璃 05:19 PM 02-24-15
作者: teealpha:
伏魔小王子幾乎做成我童年陰影…
某敵役殺左隻叫土蟹既怪,之後覺得有D肚餓就順手食埋佢,之後隻土蟹就附身響佢個肚度,仲成鬼日嗌肚餓,搞到敵役成日要食野,後尾好似去左假扮某國國王,開始響王宮食人…再之後就唔記得,只係記得後王同王子打果時敵役已經變到成隻土蟹咁
作者: Leaf:
獅身人面隻野有冇露點我記得好似.....
細細個時我已經發現套野好多成人野, 不過當年好似冇家長投訴 a
mikemike 04:33 PM 02-24-15
漫畫有
動畫無
嘿哈兒 05:45 PM 02-24-15
睇漫補完啦...
動唔係見到老母就完左啦咩???
Terry仔 06:37 PM 02-24-15
係咪有個大眼球跟住男主角果套?
我淨係記得佢要打敗個蛇髮魔女,佢母后先可以由石化變返做人

點乜知後來知知佢親生阿媽就係魔女
嘿哈兒 06:41 PM 02-24-15
作者: Terry仔:
係咪有個大眼球跟住男主角果套?
我淨係記得佢要打敗個蛇髮魔女,佢母后先可以由石化變返做人

點乜知後來知知佢親生阿媽就係魔女
其實套野好禁段....
真係好難理解當年既少女口味.
pet3 04:11 PM 02-24-15
兒到我都好像未出世............
jamsquare 04:28 PM 02-24-15
作者: 大情大性武大帝:

當年係在暑假做的,但長到過晒暑假都未完,而我又返下午班,所以無線連續幾個暑假做,都無睇到結局…
好同情你

朝早無番播?
david 04:34 PM 02-24-15
搭單問:

其實勇者系列係未勇者王之後就無喇?
Leaf 04:38 PM 02-24-15
亞洲套神勇飛鷹俠有冇做晒全部105集?
Leaf 04:41 PM 02-24-15
你話達爾大冒險有冇可能根據漫畫重製番?
DevilElvis 02:01 AM 02-25-15
你話達爾大冒險有冇可能根據漫畫重製番?
作者: ayato:
達爾大冒險播左幾次都係去到佢老豆果度就完鬼左勁嬲...
咪係!!!果時睇睇下到老豆對個仔之後果日就播另一套動畫
harakuma 02:13 AM 02-25-15
如果當年有睇開夜間動畫----星矢既,

除咗好憎等咗一個星期後先話比你聽:"由於節目調動關係....今集......暫停播影....."之外,

當每次睇星矢睇到最精彩之時,

聽到呢首"啦啦啦"時.....

4:30開始

下週再見
wing 06:19 PM 02-24-15
亞洲套神勇飛鷹俠有冇做晒全部105集?
應該有, 印象中我有在TV睇過第三輯(3角形合體戰機)的最後果集.
クラウド 04:40 PM 02-24-15
聖鬥士聖矢<==之後咪冥界篇....
無記有播
魔璃 04:45 PM 02-24-15
作者: クラウド:
聖鬥士聖矢<==之後咪冥界篇....
無記有播
依家播緊oh my god第二期, 打到泰坦添啦
axe1292 09:35 PM 02-24-15
作者: david:
搭單問:

其實勇者系列係未勇者王之後就無喇?
超重神算唔算?
唔算的話GGG應該係最後
拉辛斯基 09:38 PM 02-24-15
作者: axe1292:
超重神算唔算?
唔算的話GGG應該係最後
其實仲有勇者聖戰

不過傳統勇者系列我覺得到 勇者指令就完左
亍 ◣ 09:42 PM 02-24-15
作者: 拉辛斯基:
其實仲有勇者聖戰

不過傳統勇者系列我覺得到 勇者指令就完左
中文wiki有寫...日版反而只計到GGG...

http://ja.wikipedia.org/wiki/%E5%8B%...83%BC%E3%82%BA
拉辛斯基 09:47 PM 02-24-15
作者: 亍 ◣:
中文wiki有寫...日版反而只計到GGG...

http://ja.wikipedia.org/wiki/%E5%8B%...83%BC%E3%82%BA
Brave Sage當年又係玩到停唔到手....最記得改武器會變大絕
1 2 3 4 5 6 7 11  ... 最後

返回主題版面