Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-24-16, 10:39 PM   #226
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: 神龍 查看文章
其實唔止, 例如鑽地獸個類推石仔, 要時間(搬足2日)/推緊有能力值加, 變相係做緊任同時升緊lv
比丘捉迷藏
角龍搵錢
加魯魯打完第2日再戰(我諗無人估到遲到會戰力減半)
企鵝推冰
毛人換野(呢d換野先叫刁難, 今集個d 叫仁慈)
奧加賴皮打3次
釣海龍
巨雞完全限時出現
冰殿個痴孖根傳送迷宮
一定要鼻涕進熊仔
走嚟走去點都唔加入嘅亞伯獸

上面呢堆全部都花你時間人力物力, 想打得快都無乜可能
但今集除咗個拾荒升城, 真係無乜野要花心機去做

2隻個問題只係歲數有大差距會戰鬥不能je
但上面個堆任, 其實同戰鬥力真係無乜關係, 一隻究極+一隻成長期一樣可以做
引用:
作者: ouki 查看文章
舊版那時打要放堆COCO係身邊打WWW

E次叫所有野簡化

咁又要諗番我地世代既仲邊有咁多時間好似係舊版放堆書一邊查一邊打

新世代戈D直頭求速食 適度簡化可以接受既

如果呢隻搵獸同入某D地區完全用番一代的方式 我覺得一定有人話係糞GAME 唔體貼USER 之類

講到尾 日系遊戲生態變到咁 雙方都有責任 同往事只能回味

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-16, 11:50 AM   #227
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
今集反而無x抗體⋯⋯?
PSP果集明明都有x抗暴龍獸⋯⋯

原來可以合體進化⋯⋯
仲有好多獸未養
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-16, 12:08 PM   #228
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
上集d進化核係廢嘅, 今集以為加數值會有用, 點知養幾個世代已經over咗進化核條數
食住進反而重弱d
大家未食嘅唔好留袋丫
早食早著數丫

合體重化暫時又係廢嘅, 點合都勁唔過隻exe

舊 03-26-16, 01:01 PM   #229
清清清清
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDonionToT
想養多d 獸都有困難,4代目已經有3項數值爆標,
仲要打異次元區問帝王龍甲獸會幫加壽命
d 敵人完全跟唔上自己
睇黎今集惡魔晶片好有用
清清清清 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-16, 01:45 PM   #230
神龍
↘大家比d掌聲

引用:
作者: 清清清清 查看文章
d 敵人完全跟唔上自己
睇黎今集惡魔晶片好有用
食粒進化核就會跌返落去架喇

舊 03-26-16, 02:13 PM   #231
iu fu pig
塵埃...

引用:
d 敵人完全跟唔上自己
睇黎今集惡魔晶片好有用
進化道場好有用⋯
進化核暫時未用

我仲未用TP學加壽命嘅技能
由手機版發出
舊 03-26-16, 02:40 PM   #232
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
進化道場好有用⋯
進化核暫時未用

我仲未用TP學加壽命嘅技能
由手機版發出
啱啱突入第二章可以升村後發覺今集主旨已經變咗
依家TP係用嚟升掘料同道具欄上限

養怪?根本隨便養都夠,又夠長命
初代養嘢去到十幾歳已經好利害,今集根本想佢哋快啲死
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-16, 03:24 PM   #233
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: GN00508771 查看文章
咁又要諗番我地世代既仲邊有咁多時間好似係舊版放堆書一邊查一邊打

新世代戈D直頭求速食 適度簡化可以接受既

如果呢隻搵獸同入某D地區完全用番一代的方式 我覺得一定有人話係糞GAME 唔體貼USER 之類

講到尾 日系遊戲生態變到咁 雙方都有責任 同往事只能回味
我買GAME時已想買本攻略去玩。。。。查住來玩同上網找咪一樣。。。上網仲難

加防技硬到一個點。。。。3800攻都打不入
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-16, 04:55 PM   #234
ouki
戸松控

終於爆表關

初代主角做左教師都係估不到。。。故事上係續初代故事。。。但表關最後初代主角都冇解放自己的獸

澤城已經成為系列出場最多的主要人物
舊 03-26-16, 04:58 PM   #235
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: 野良猫 查看文章
啱啱突入第二章可以升村後發覺今集主旨已經變咗
依家TP係用嚟升掘料同道具欄上限

養怪?根本隨便養都夠,又夠長命
初代養嘢去到十幾歳已經好利害,今集根本想佢哋快啲死
Hea玩都夠爆機⋯
我都係將TP加落採集技能,對升村有幫助
其實仲有好多獸想養⋯

大大之前講嘅較難度係邊度較?
入setting 唔多覺眼
由手機版發出
舊 03-26-16, 06:45 PM   #236
清清清清

引用:
Hea玩都夠爆機⋯
我都係將TP加落採集技能,對升村有幫助
其實仲有好多獸想養⋯

大大之前講嘅較難度係邊度較?
入setting 唔多覺眼
由手機版發出
ジジモン屋企,右邊粒紅色幼年期
舊 03-26-16, 07:05 PM   #237
iu fu pig
塵埃...

引用:
ジジモン屋企,右邊粒紅色幼年期
我承認無同所有鄰居(誤)傾過計⋯⋯
除了滾球獸,唔該大大
由手機版發出
舊 03-27-16, 04:13 PM   #238
ouki
戸松控

因為第2世代出左OMG大叫所以早死好多

第3世代本身想直上大古拉反而係古拉時卡到死=。=

RESTART睇睇先
舊 03-27-16, 04:27 PM   #239
iu fu pig
塵埃...

引用:
因為第2世代出左OMG大叫所以早死好多

第3世代本身想直上大古拉反而係古拉時卡到死=。=

RESTART睇睇先
卡game
定係彈game?

基本去到第二世代好易進到完全體
由手機版發出
舊 03-27-16, 05:54 PM   #240
ouki
戸松控

引用:
卡game
定係彈game?

基本去到第二世代好易進到完全體
由手機版發出
卡住左係成熟上不到完全
舊 03-27-16, 07:26 PM   #241
清清清清

引用:
卡住左係成熟上不到完全
其實都係果d 條件,試多幾次應該進到
能力就多數夠架啦,應該多數控戰鬥次數,重量,育成miss

此篇文章於 03-27-16 07:32 PM 被 清清清清 編輯。
舊 03-27-16, 09:59 PM   #242
iu fu pig
塵埃...

引用:
卡住左係成熟上不到完全
第二世代應該好多能力都已經夠上完全體(究極都可以)

多做訓練,今集訓練方便好多⋯
如果唔係的確唔夠力推劇情嘅⋯因為某d道上小怪好強

例如,火山的超硬礦石獸同機械巨體獸
同其他超大小怪
由手機版發出
舊 03-28-16, 12:22 AM   #243
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
養到19歳隻嘢終於死了

此篇文章於 03-28-16 12:50 AM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-16, 01:17 AM   #244
ouki
戸松控

引用:
第二世代應該好多能力都已經夠上完全體(究極都可以)

多做訓練,今集訓練方便好多⋯
如果唔係的確唔夠力推劇情嘅⋯因為某d道上小怪好強

例如,火山的超硬礦石獸同機械巨體獸
同其他超大小怪
由手機版發出
能力一早夠。。。應該係未開齊條件問題。。。。不過等第3死左。。。再玩第4世代就上到大古拉了
舊 03-28-16, 06:16 AM   #245
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
2代目的完全體所有數值都已經爆晒...後面想養指定的好似好困難了?

BTW, 初代進到聖輝V龍已經好高興, 估唔到2代進埋做機械邪龍獸, 正

無印的時候已經好想進做機械邪龍獸, 但復原解碼冇出現(解碼有最終巨龍獸已經超高興), 今次終於都可以養到隻啦

此篇文章於 03-28-16 06:30 AM 被 lineage19 編輯。
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-16, 12:32 PM   #246
ouki
戸松控

引用:
作者: lineage19 查看文章
2代目的完全體所有數值都已經爆晒...後面想養指定的好似好困難了?

BTW, 初代進到聖輝V龍已經好高興, 估唔到2代進埋做機械邪龍獸, 正

無印的時候已經好想進做機械邪龍獸, 但復原解碼冇出現(解碼有最終巨龍獸已經超高興), 今次終於都可以養到隻啦
指定去獅子到FIX死就可...但小心因為FIX死左開唔夠條件而死
舊 04-01-16, 01:39 AM   #247
津上翔一

註冊日期: May 2007
想問下,
我打贏左伽樓達獸但係佢都冇加入街,
要點先加入到?

高達使者~

此篇文章於 04-01-16 08:44 AM 被 津上翔一 編輯。
津上翔一 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-16, 02:52 AM   #248
神龍
↘大家比d掌聲

引用:
作者: 津上翔一 查看文章
想問下,
我打處左伽樓達獸但係佢都冇加入街,
要點先加入到?
等, 你fing個個區到差唔多佢就會認可你

舊 04-01-16, 11:59 AM   #249
ouki
戸松控

引用:
作者: 津上翔一 查看文章
想問下,
我打贏左伽樓達獸但係佢都冇加入街,
要點先加入到?
無記錯係等到初始之街第一次自動加大後可以
舊 04-03-16, 07:25 AM   #250
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
F__K....
難得有時間玩岩岩打完異次元就死左機....前面成粒幾鐘冇SAVE到
唉突然唔想玩...
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSP] Digimon World Re:Digitize KARO 手提遊戲機討論版 2 11-17-11 04:08 PM
跪求 那裡有digimon world x(gc,x box vol) tenchi 電視遊戲討論版 5 06-24-05 10:38 PM
[求助]邊到重有gc ga Digimon World X 幻炎 電視遊戲討論版 1 06-24-05 08:01 PM
[全機種]Bandai數碼暴龍新作"Digimon World 4"圖片 神祕人1號 電視遊戲討論版 6 05-16-04 11:19 PM

現在的時間是 02:21 AM

手機版 | APP版