Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 12-07-22, 05:02 PM   #2276
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 暗黑騎士 查看文章
套山怪睇到洽眼訓, 之前仲有D期待
我都覺得失望。睇完遊樂場, 飛去小鎮望兩眼, 然後可以熄機。

舊 12-14-22, 06:13 AM   #2277
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
單係牌頭都夠引,群星盗寶,鬥智鬥力,一月一上:

舊 12-20-22, 02:51 PM   #2278
肉羊哩咖
griffin611

《查泰箂夫人的情人》係套著名禁書改編電影。焦點放嚮女主角情慾同決擇,故事發生嚮上世紀二十年代,對女性當年地位階級倫理描述比較多,一心想睇「動作」場面,中段發生晒,今時今日嘅尺度,相對於《色·戒》之類唔算係啲乜。故仔有原作跟所以有譜。總結:一般。

舊 01-02-23, 11:13 PM   #2279
肉羊哩咖
griffin611

做足兩年,今年無咗 Death to 2022,失望~

舊 01-06-23, 12:18 PM   #2280
wing
格鬥低手

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
Glass Onion: A Knives Out Mystery 係電影 Knives Out 續集。呢個殖民星有上戲院,遲吓會上返 Netflix。

基本上除咗大偵探之外,基本上無個角式係由上一套返嚟,甚至連上一單案都無再提。故仔架構好似上一套,不過今次扭橋多咗,好多細節唔留心就甩咗,主要係笑料係多咗。鍾意上一套會鍾意呢套,感覺上無上一套咁好睇,不過都收貨。

最唔明,點解咁都會請女主角上個島嘅呢?好似唔多通。
可能佢每年都請, 所以今年明知佢唔會黎都要焗住請。

我覺得呢套好睇D。上集前段比較慢,今集就一開波已經有懸疑。

不過演員就梗係上集吸引啦。

舊 01-07-23, 06:53 PM   #2281
肉羊哩咖
griffin611

Wednesday S2 確定!會繼續留係 Netflix!

舊 01-10-23, 06:57 PM   #2282
wing
格鬥低手

啱啱睇到the movie that made us紀錄片, 幾好睇喎.... 有當年的製作人員訪問同去番拍攝地點, 又有頭條新聞式剪電影片段, 好正。

舊 01-19-23, 09:17 AM   #2283
wing
格鬥低手

引用:
Wednesday S2 確定!會繼續留係 Netflix!
啱啱先睇完, 係幾好睇。女主角好掂,但present day老豆好唔掂,後生版老豆老母掂好多。

舊 01-20-23, 12:40 AM   #2284
肉羊哩咖
griffin611

Scream 6 新嗰套《奪命狂呼》有呢位女仔份,今年可能係佢起爆嘅一年,留意。

舊 01-20-23, 10:00 AM   #2285
wing
格鬥低手

引用:
Scream 6 新嗰套《奪命狂呼》有呢位女仔份,今年可能係佢起爆嘅一年,留意。
我諗佢應該紅得起。

《奪命狂呼》原來拍到6........... 我印象中好似唔知睇到3定4。

舊 01-22-23, 01:44 AM   #2286
肉羊哩咖
griffin611

Cobra Kai S6 宣怖已批,但係最後一季,亦未有期,不過兩位製作人公開呢個好消息嘅時候,除咗感謝各 fans 一直嘅支持,亦講來季會係「最大」嘅。仲話 "Cobra Kai Never Dies!",係咪有咩暗示。點都好都會密切留意。https://www.whats-on-netflix.com/new...o-far-02-2023/

舊 02-06-23, 10:24 PM   #2287
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
Netflix:打擊共享密碼非全球性 特定地區實行 + 香港未受影響
https://unwire.hk/2023/02/06/netflix-12/fun-tech/

感覺全球實行係遲早既事
由手機版發出
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-23, 09:06 PM   #2288
Heaven
Game Master

Ai 大趨勢 日後作畫崩壞機會減少嗎

Netflix 動畫《犬與少年》以 AI 繪圖全部背景,希望解決畫師荒
https://hk.sports.yahoo.com/news/net...090015972.html

舊 02-15-23, 07:50 AM   #2289
肉羊哩咖
griffin611

又一套浦澤直樹作品動畫化,Pluto,今年上:

記得個漫畫麻麻啫⋯⋯

舊 02-26-23, 02:14 AM   #2290
肉羊哩咖
griffin611

《終末の女武神》第二季,全十話,每話廿零分鐘,第一場戰鬥鬥智又鬥力,好識揀正氣對邪氣,搞到唔知幫邊邊好;第二場戰鬥就爭啲,一來角色比較弱,背景唔多有趣,而戰鬥場面爭頭場太多。

不過最大嘅改進,唔再係 PowerPoint,今次真係正常啲嘅動畫。

舊 02-26-23, 10:28 AM   #2291
wing
格鬥低手

引用:
《終末の女武神》第二季,全十話,每話廿零分鐘,第一場戰鬥鬥智又鬥力,好識揀正氣對邪氣,搞到唔知幫邊邊好;第二場戰鬥就爭啲,一來角色比較弱,背景唔多有趣,而戰鬥場面爭頭場太多。

不過最大嘅改進,唔再係 PowerPoint,今次真係正常啲嘅動畫。
呂布都算,jack the ripper有地利都ok,但阿當呢D都講到咁勁.......

舊 02-28-23, 05:09 PM   #2292
Heaven
Game Master

定格動畫《寶可夢 禮賓部》是 Netflix 與 The Pokémon Company 製作的首部完全新作
https://chinese.engadget.com/pokemon...165600134.html

Netflix 呢類小品一向有水準
舊 03-03-23, 05:39 PM   #2293
Heaven
Game Master

《體能之巔:百人大挑戰》總決賽賽果惹造假之嫌 亞軍鄭海民認比賽中斷過兩次
https://hk.news.yahoo.com/%E3%80%8A%...085635075.html

最後一集當時我都好奇亞軍點解拉到最後拉極都拉唔到
btw個節目係好睇刺激 但有不少組隊項目對個人就有點不公平
舊 03-03-23, 06:15 PM   #2294
wing
格鬥低手

引用:
作者: Heaven 查看文章
定格動畫《寶可夢 禮賓部》是 Netflix 與 The Pokémon Company 製作的首部完全新作
https://chinese.engadget.com/pokemon...165600134.html

Netflix 呢類小品一向有水準
傻鴨真係好得意

舊 03-08-23, 08:42 AM   #2295
額倆羅
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2002
近期睇Netfilx的"擁有超常技能的異世界流浪美食家"
雖然對異世界呢類題材興趣一般
但當係美食動畫去睇係唔錯的
不過唔知點解, Netflix會少咗第三集, 咁古怪嘅……

舊 03-08-23, 08:14 PM   #2296
Heaven
Game Master

水木茂《惡魔君》新作動畫 預定 2023 年秋季於 Netflix 推出 官方釋出新視覺圖
https://gnn.gamer.com.tw/detail.php?sn=246344

一眼睇咁似鬼太郎 原來係作者另一部經典作品
舊 03-25-23, 03:21 PM   #2297
肉羊哩咖
griffin611

加美拉!

失驚無神,視覺上好正。故仔咪爛就得。

舊 03-25-23, 03:35 PM   #2298
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
同套裝甲ultraman一樣疾疾下既3D
好暈
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-23, 04:02 PM   #2299
肉羊哩咖