Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 06-13-12, 01:56 AM   #201
無題
Game Master

註冊日期: May 2004
引用:
作者: 風音 查看文章
赤兔活活活啦
有象仲要得4隻\
呢副我有打過

兩個月亮証明了平行線不會有交會點,縱使距離多近依然是沒有交雜。人們天真的傷信幻想只是變成永恆的妄想。

IRiS,mIu與喬的迷思~

IC:霧里ななか
無題 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-12, 01:56 AM   #202
石原夏織
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
等我又去打張先生
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-12, 02:01 AM   #203
石原夏織

你地都算。。我係打好多都仲係新手囉
蜀仲有咩deck玩
舊 06-13-12, 02:04 AM   #204
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
引用:
作者: 画伯 查看文章
蜀仲有咩deck玩
臥龍囉
八卦囉
大德囉
再唔係蒸熟b哥既俠者

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-12, 02:18 AM   #205
無題
Game Master

引用:
蜀仲有咩deck玩
試佢
白銀鬼槍長槍八封 

兩個月亮証明了平行線不會有交會點,縱使距離多近依然是沒有交雜。人們天真的傷信幻想只是變成永恆的妄想。

舊 06-13-12, 02:41 AM   #206
石原夏織

引用:
作者: 風音 查看文章
臥龍囉
八卦囉
大德囉
再唔係蒸熟b哥既俠者

依家真係有人用八掛
臥龍4枚真係間唔中就見。。
引用:
作者: 無題 查看文章
試佢
白銀鬼槍長槍八封 
軍師用咩
舊 06-13-12, 04:30 AM   #207
無題
Game Master

引用:
依家真係有人用八掛

軍師用咩
月英,馬謖/徐庶

舊 06-13-12, 09:00 AM   #208
冬雨
Game Master
closing

註冊日期: Oct 2002
引用:
蜀仲有咩deck玩
虎髭!
五虎!

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-12, 09:10 AM   #209
鬼東東
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2011
PSN  IDanthony_tung99
引用:
作者: 奸熊~ 查看文章
路過恭喜鬼哥^^
大大、我果時—上霸王就給你霸求靜城底食在、果時真係囧咗,原來霸王要有咁ge技術
現在打應該都係輸、但應該可以打多幾下城w
如果我上次無睇錯、之前你係唔係幫lgt升個証?
鬼東東 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-12, 09:24 AM   #210
b_boy
God of Gamer
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
我開一下張奐先啦, 佢局住開攻啦, 之後咪討伐令
佢散我都係討伐令架啦

強兵大家都係11武者, 但我基武高d
堅G果副?
6士氣開機略拆柵偷一下邊OR 9士氣機略荀灌打2下邊好似好D
但之後點守我就真係唔識了

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-12, 09:48 AM   #211
zeroorz
Insane Gamer
( ◕ ‿‿ ◕ )

註冊日期: Aug 2010
嘩,睇左鬼哥條升格片,對面玩緊乜啊-口-亂伏,唔壓線,又完全唔似五隻馬打緊單槍

引用:
作者: alucardp 查看文章
完全唔知點打................
睇黎果日我去都係入錢俾鬼哥表演

開幕有高知伏有柵 時間長(75c->66c 8.5c?)加速加武
仲要減復活時間 有咩事仲有再起
其實win你果人點打ga, 我打親至高都唔知點守城
我拍超絕騎你又有加速騎槍...
又係普通既橫弓出入城counter? (我副deck冇弓wor -0-
deck同deck格食格啫
呢副野 果陣我用我副蠢仔陰陽 最鍾意打呢副野
通常對面又無鬼哥玩得咁好
我散打
狂開細計
呂布10武打右邊角落,於夫羅開完殺打另一邊角落
對面通常唔肯單燒呂布,唔燒就開退路遮斷佢殺佢人
大隻瓜左就用董白同程遠志繼續打佢角落頭
閻圃喺中間募兵,對面想開至高就圈晒4個人拍下旋
通常對面都唔肯拍至高了
有時成場對面都齊唔到人落黎
齊到腳落黎於夫羅出去喺就完計果陣開完殺,對面又要用左個再起佢
我死晒大野仲有得再起
最尾仲試過夠氣拍二連下旋陰陽

此篇文章於 06-13-12 10:00 AM 被 zeroorz 編輯。
zeroorz 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-12, 10:00 AM   #212
鬼東東
Crazy Gamer

引用:
作者: zeroorz 查看文章
deck同deck格食格啫
呢副野 果陣我用我副蠢仔陰陽 最鍾意打呢副野
通常對面又無鬼哥玩得咁好
我散打
狂開細計
呂布10武打右邊角落,於夫羅開完殺打另一邊角落
對面通常唔肯單燒呂布,唔燒就開退路遮斷佢殺佢人
大隻瓜左就用董白同程遠志繼續打佢角落頭
通常對面都唔肯拍至高了
有時成場對面都齊唔到人落黎
齊到腳落黎於夫羅出去喺就完計果陣開完殺,對面又要用左個再起佢
我死晒大野仲有得再起
最尾仲試過夠氣拍二連下旋陰陽
通常至高太早開再起就輸了
大大ge呂布係?
舊 06-13-12, 10:01 AM   #213
zeroorz
( ◕ ‿‿ ◕ )

引用:
作者: 鬼東東 查看文章
通常至高太早開再起就輸了
大大ge呂布係?
\飛將/~~
我打過果啲4枚,對面都唔識點開計...
同埋對面5cost伏,得6武槍同2武弓係識郁既,有時開幕六神合體打單邊已經有斬獲lol

對5枚就無咁易打~

此篇文章於 06-13-12 10:04 AM 被 zeroorz 編輯。
zeroorz 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-12, 10:05 AM   #214
小備兵

註冊日期: Mar 2012
引用:
作者: 鬼哥是god 查看文章
我係證人, 我睇住佢品仔打上架!
(雖然我見過佢2次, 佢升到上太尉/一品就會丟咗張卡開張新IC)

你係羨幕精ba鬼哥?
唔洗唔好意思喎, 我都羨幕佢. 只係我覺得佢引退太早, 應該起碼J番個鬼皇帝番來先係波
睇到呢個名, 呆左...
小備兵 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-12, 10:24 AM   #215
abingo
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2012
新deck打左$120
升完1個之後跌番2個
有無人可以教我打機

舊 06-13-12, 10:26 AM   #216
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: abingo 查看文章
新deck打左$120
升完1個之後跌番2個
有無人可以教我打機
咩deck

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-12, 10:28 AM   #217
abingo

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
咩deck
賢毒天騷強滅

舊 06-13-12, 10:35 AM   #218
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
賢毒天騷強滅
你玩好大

賢弱好似全面d?

你成副deck 3個主計都蝕武 XDDDDDDDDDDDDD

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-12, 10:36 AM   #219
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
依家真係有人用八掛

軍師用咩
八卦好多wor, 尋日先又對到

天人都多番

引用:
作者: b_boy 查看文章
堅G果副?
6士氣開機略拆柵偷一下邊OR 9士氣機略荀灌打2下邊好似好D
但之後點守我就真係唔識了
我用 決起 奐 高覧 逢紀 曹皇后

見到有副憂國戰計都好似唔錯
戰計, 奐哥, 1.5雙輪, 反計

打兩下邊...?
守唔到架喎wwww

我之前用機略贏係靠指死對面張奐/抽槍插死對面張奐打番3-4成城血之後先夠守...

引用:
作者: zeroorz 查看文章
通常對面都唔肯拍至高了
其實呢... 至高智力依存好似好低, 睇特技多
同埋對面對你個副應該燒 > 英魂 為主
不過你一隻大力質佢都幾麻煩既
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-12, 10:38 AM   #220
abingo

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
你玩好大

賢弱好似全面d?

你成副deck 3個主計都蝕武 XDDDDDDDDDDDDD
賢弱天屬性...
加速會插槍

副deck成場都係打2波賢毒天騷強滅
25武馬超質城門

另:
0知至高好似得2c

舊 06-13-12, 10:38 AM   #221
鬼東東
Crazy Gamer

引用:
作者: 小備兵 查看文章
睇到呢個名, 呆左...
今曰出嗚?
我在太子
舊 06-13-12, 10:46 AM   #222
6eo
美波様!

引用:
賢弱天屬性...
加速會插槍

副deck成場都係打2波賢毒天騷強滅
25武馬超質城門

另:
0知至高好似得2c
基本5.5c, 佢個副5伏4射 +4.5c
0智2c, 中陰陽-4智? 咁都應該仲有3-4c左右? 加埋都仲有8.5c掛
舊 06-13-12, 10:52 AM   #223
abingo

引用:
基本5.5c, 佢個副5伏4射 +4.5c
0智2c, 中陰陽-4智? 咁都應該仲有3-4c左右? 加埋都仲有8.5c掛
5士氣減速再減時間其實都ok
仲可以減埋條火既威力

雖然我會開一下上旋車佢先

舊 06-13-12, 11:06 AM   #224
6eo
美波様!

引用:
仲可以減埋條火既威力

佢呂布於夫D智力減完都係比人燒死
舊 06-13-12, 11:19 AM   #225
zeroorz
( ◕ ‿‿ ◕ )

引用:
仲可以減埋條火既威力

對我黎講減威力冇用架,董白於夫羅飛將程生,佢全部燒得死:D

引用:
佢呂布於夫D智力減完都係比人燒死
yeah
所以反而打得好癲喪,盡推盡搶
所以唔明五馬霸求做乜反而打到縮喺屋企

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM
三國志大戰討論區 Vol.47回 wayne123789 街機心得交流討論區 1004 05-08-12 03:16 PM
三國志大戰討論區 Vol.46回 Norm 街機心得交流討論區 1020 04-20-12 03:08 PM
三國志大戰討論區 Vol.L(實第45回) b_boy 街機心得交流討論區 1003 04-03-12 11:11 AM
三國志大戰討論區 Vol.IL LR猫 街機心得交流討論區 1005 03-05-12 11:48 PM

現在的時間是 10:09 AM

手機版 | APP版