Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 03-09-22, 02:40 PM   #101
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
美國上週末開畫收壹億貳仟捌佰万,未破到蜘蛛俠但係今年暫時第一。計埋片長關係,算好勁。今個月又無乜對手,要睇埋呢個禮拜點。

另,套 GCPD 嘅外傳摺咗。

舊 03-14-22, 04:58 PM   #102
肉羊哩咖
griffin611

美國第二個禮拜繼續強勁,只跌咗一半左右,有望埋數衝破拾億。

舊 03-25-22, 03:44 AM   #103
肉羊哩咖
griffin611

刪除片段釋出(幾有氣氛吓)

舊 03-31-22, 07:51 AM   #104
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
香港要等到4月27日先上畫,全球最慢…

IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-22, 09:42 PM   #105
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: IDGAF 查看文章
戲院4月20號會開?

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-22, 06:21 AM   #106
IDGAF
The One

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
戲院4月20號會開?
邊個知…?
舊 04-02-22, 12:49 AM   #107
シスグノ
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2011
Wii U IDJulian_Lau
引用:

香港仲有好多嘢值得你驕傲,例如全球感染新冠死亡嘅百份比,香港都好似名列前茅。

佢仲會上,我已經偷笑。
シスグノ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-22, 01:05 PM   #108
IDGAF
The One

引用:
作者: シスグノ 查看文章
香港仲有好多嘢值得你驕傲,例如全球感染新冠死亡嘅百份比,香港都好似名列前茅。

佢仲會上,我已經偷笑。
美國HBO MAX都上架了,
唔知今次香港HBO GO係咪一樣要隔45日先上呢?

《蝙蝠俠 The Batman》登陸 HBO Max 上映日期正式公開
未在影院觀賞的讀者務必留意。
https://hypebeast.com/zh/2022/4/matt...x-release-date

「官方就正式宣布本作將在 4 月 18 日於 HBO Max 上映,並在美國東部時間 4 月 23 日晚間 8 時直接於 HBO 頻道放」

The Batman | Opening Scene | HBO Max
https://youtu.be/761uRaAoW00
Watch this exclusive clip of the opening scene of the The Batman where Gotham begins to learn the meaning of vengeance. The Batman premieres on HBO via HBO Max April 18.

舊 04-17-22, 10:08 PM   #109
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:

其實慢都好過無得上, 真係搵野黎講...

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-22, 12:43 PM   #110
IDGAF
The One

引用:
作者: HON HON 查看文章
其實慢都好過無得上, 真係搵野黎講...
段新聞係3月29日的了,
當時戲院幾時開到未正式公佈,
咁快唔記得當時民怨有幾大?
就算「真係搵野黎講」都係宣洩吓不滿吧?

唔通當時你打齊三針、用埋安心、即場做檢測佢又會比你開門營業咩?

本來諗住呢套The Batman係完全新作,
唔需要好似之前咁要追晒Justice League同Avengers系列先明,
好期待可以盡快睇到,無論係戲院上定串流數碼版。
舊 04-18-22, 02:40 PM   #111
肉羊哩咖
griffin611

HBO MAX 聽日有得睇~~~唉~~~

套片幾乎成三粒鐘咁長,慢慢~

舊 04-18-22, 10:50 PM   #112
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
HBO GO今日仲未有,但網頁頭版明明寫住18號上
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-22, 11:27 PM   #113
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
4月27 d 日場全景聲都要成$1XX,幾貴…停市要加價補返?

舊 04-22-22, 01:01 AM   #114
肉羊哩咖
griffin611

唔止香港,北美呢套啲飛都特登貴啲~~~

講開錢銀,未上 HBO MAX 之前,全世界只收柒億幾,連之套 Joker 都不如,傳 WB 啲新官相當不滿,前景唔多樂觀。

舊 04-23-22, 11:45 PM   #115
ComeLOLoh

睇左頭10分鐘,唔多like,好似想拍恐怖片咁…
但d comment係咁話好,重要睇幾次…
係咪打手黎架?定真係咁好?

舊 04-24-22, 01:06 AM   #116
jason 仔
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
你不如睇晒成套先講啦,睇得10分鐘就懷疑人地係打手

我都係睇咗小小,但係我反而覺得幾好
jason 仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-22, 01:33 AM   #117
肉羊哩咖
griffin611

引用:
唔係噉好:故仔拖,中段嗌悶,最後尾半粒鐘無必要咁拖,老梗到啲迷老早它估晒。而其中兩位反派幾貨不對版。

一半半:作為爆谷片,娛樂性欠奉,作為驚慄片就幾一般;動作大部份係陪襯,對故仔幫助有限;呢度 Bruce 只係閒角,Batman 先至係主角;角式衝突好豐富,但唔知點解睇得難以投入。有啲唔慣 Batman 同班差佬一齊出出入入咁啫。
戴定頭盔先。 人哋點講管唔到,本人唔覺呢套超越到 TDK。(細聲問)洗唔洗出埋張飛證明有入過場?!冇㗎,呢度有老細要打擊翻版吖嘛~~~ 都係小心啲好

此篇文章於 04-24-22 01:38 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-22, 05:21 AM   #118
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
想問依套值唔值得睇IMAX?

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-22, 02:37 PM   #119
肉羊哩咖
griffin611

無睇 IMAX,建議老細睇咗普通版先,啱睇再睇 IMAX。

舊 04-24-22, 09:42 PM   #120
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
點解會覺得係恐怖片?尐網民一直都係鬧佢拍到像偵探片喎
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-22, 11:41 PM   #121
ComeLOLoh

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
點解會覺得係恐怖片?尐網民一直都係鬧佢拍到像偵探片喎
頭10分鐘已經兩次影住個黑暗角落…
(有野彈出黎?無/有)

香港電影網站暫時第一位受歡迎,但觀眾影評得5.9分。
留言區有人比1分…
https://wmoov.com/movie/details/49085

此篇文章於 04-27-22 11:43 PM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-22, 04:21 AM   #122
肉羊哩咖
griffin611

票房「唔理想」都好,上咗 HBO MAX 收視好高;而家舉行緊嘅電影博覽, WB 宣佈開續集。

舊 04-28-22, 11:13 AM   #123
ComeLOLoh

https://wmoov.com/movie/reviews/49085

多返d comment,又多左人話好 8.1

全景聲版同IMAX版個價唔係爭好遠,3個鐘IMAX抵睇d…好似…

舊 05-08-22, 12:48 AM   #124
肉羊哩咖
griffin611

續集批咗,繼續由同一個導演執,未有詳情,不過導演放風想拍急凍人。
https://comicbook.com/dc/news/the-ba...ert-pattinson/

舊 11-14-22, 10:12 PM   #125
IDGAF
The One

The Batman (2022) 《蝙蝠俠》

見iTunes特價$48買咗The Batman (2022) 《蝙蝠俠》睇,
只呢有4K Dolby Vision畫質好重要,
因為個經常有暗房、黑衫人、黑人的場面…
如果租HBO Go HK睇,我諗佢個720p般的HD畫面黑位應該會出到一pat pat咁。
(之前租過嚟睇Game of Thrones大結局中過伏…)

今次呢套The Batman (2022)風格都幾黑暗同扭曲,
不過,睇落又唔係幾電影咁款,
似睇緊迷你電視劇,睇佢點查案,或者比謎語人玩…

Robert Pattinson個Batman Look係型的~!
可惜佢個Bruce Wayne造型真係生意失敗咁,
落差太大了吧?

唔明點解要搵型男Colin Farrell扮醜去演The Penguin,
其實佢外形都適合做中年版Batman啦,
同埋今集佢個角色只係大佬跟班,乜咩發揮空間。

Zoë Kravitz的黑美人版貓女好掂~!
但Gordon、女市長等角色有必要用上咁多黑人演員咩?

套戲開頭好似寫實咁,
不過,到Batman係警署起機、同硬食狙擊槍果幾幕,
我笑咗… 笑埋右添

下集先出Joker?

https://www.imdb.com/title/tt1877830/

https://zh.wikipedia.org/wiki/%E8%9D...B%BB%E5%BD%B1)

The Batman (2022) - Police Station Escape Scene (2/10) | Movieclips
https://youtu.be/cZdPKsVr_Uw

The Batman (2022) - Batmobile Chase Scene (3/10) | Movieclips
https://youtu.be/uXMfZrj0g_c

The Batman (2022) - The Stadium Fight Scene (8/10) | Movieclips
https://youtu.be/n4Rf_4_O0do

The Batman (2022) - Joker & Riddler Scene (10/10) | Movieclips
https://youtu.be/uJCfCLhWoxA

此篇文章於 11-14-22 10:14 PM 被 IDGAF 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
> >> > > 全新未開 XBOX 360 ACTIVISION 行貨 DESTINY < < < < < 已減價$$$180 超合Game魂 買賣專區 5 02-16-15 12:53 AM
<<收>>Tales of Xillia TOX/或守インストール店特cd/P&D餅卡<賣>BLAZBLUE CS日限<換>春遊祭明信片 9844 買賣專區 4 08-19-14 03:46 AM
[廣告 - CW] [CW32 U9] Sio2 新刊 <<No.6 FANBOOK「たからモノ」>> 與既刊<<慶次日記 バサラ村~!>>等 poyumoz Cosplay同人MIX討論區 0 08-08-11 10:57 PM
@@~~出左啦,最靚呢D GAME~~<<Dungeon Siege II>><< 末日危城2>>!!@@ Squalllg PC電腦遊戲討論版 45 09-10-05 04:52 PM
<< 急問>> <<< 7210點樣用電腦入歌?? >>> Minga 影音館 0 01-30-03 04:43 AM

現在的時間是 09:24 AM

手機版 | APP版