Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 03-19-23, 10:01 PM   #1051
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
近排滴住嚟都幾黑吓,其他唔講,Williow 無得續第二季,連「旗艦」作 The Mandalorian 開季都唔理想,而跟住啲話數收視率都下滑。

舊 03-22-23, 05:35 PM   #1052
肉羊哩咖
griffin611

The Mandalorian S3E04: 今話集中返主角線,不過上半個追憶篇,就有少少唔啱今話個氣氛;而下半 part,完全係好彩隻嘢真係好怪~~~ 今次似乎有外景,暫時今話最好睇。

舊 03-22-23, 06:11 PM   #1053
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
今集基本上算是怪物獵人吧?也更詳細古古的過去

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-23, 09:17 PM   #1054
肉羊哩咖
griffin611

原來今話 The Mando 有個客串,居然係演渣渣冰嗰位演員,仲係好正嘅演出!

舊 03-29-23, 03:57 PM   #1055
肉羊哩咖
griffin611

The Mando S3E05: 極度熱血嘅一話,開頭仲預示埋跟住嘅走向;今話係目前最正嘅一話。最後嗰度以為佢會露出真身添~~~ 今話個導演係 Peter Ramsey,佢有份執 Spiderman - Into the Spider-verse。

此篇文章於 03-29-23 04:06 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-23, 06:32 PM   #1056
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
睇左深宵閃避球,絶對稱唔上爛片。我鍾意鄭伊健同周家怡,覺得都ok好睇。

舊 03-30-23, 12:07 AM   #1057
王小虎

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
The Mando S3E05: 極度熱血嘅一話,開頭仲預示埋跟住嘅走向;今話係目前最正嘅一話。最後嗰度以為佢會露出真身添~~~ 今話個導演係 Peter Ramsey,佢有份執 Spiderman - Into the Spider-verse。
女主角果然有特權

Ps. 見到有Obi-wan 導演客串,笑咗

此篇文章於 03-30-23 12:10 AM 被 王小虎 編輯。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-23, 04:41 AM   #1058
肉羊哩咖
griffin611

真係爭啲以為會除咗個頭盔,講:「我其實就係你家姐,仲未死~~~」

仲有,Rebels 入面有個角式,今話第一次「真人版」登場。

舊 04-03-23, 03:02 PM   #1059
肉羊哩咖
griffin611

Secret Incasion 予告,6 月 21

呢套似樣,希望唔好又玩爛。

舊 04-03-23, 03:45 PM   #1060
wing
格鬥低手

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
Secret Incasion 予告,6 月 21

呢套似樣,希望唔好又玩爛。
會睇,但唔抱期望。

舊 04-07-23, 08:40 PM   #1061
王小虎

公佈咗三套Star Wars:
James Mangold (Logan, Ford v Ferrari, Indy 5)會導演一套關於第一個Jedi的電影,比The Old Republics時間更早,個段時間暫名Dawn of the Jedi

Dave Filoni (Star Wars所有animation)會導演一套Mandoverse同時間的電影(好多人估係Rebels或者Ahsoka)

Sharmeen Obaid-Chinoy (Ms Marvel其中兩集) 會拍一套The Rise of Skywalker 15年後的新Jedi Order,Daisy Ridley會再做返Rey。

舊 04-11-23, 11:10 AM   #1062
Eking

註冊日期: Feb 2006
我想問一個問題, 救grogu時間真係ORDER66 ? 咁佢應該大過SKYWALKER ?

舊 04-15-23, 08:05 PM   #1063
肉羊哩咖
griffin611

人鬼如何兩不分

引用:
作者: Eking 查看文章
我想問一個問題, 救grogu時間真係ORDER66 ? 咁佢應該大過SKYWALKER ?
係,第一季開波佢已經係五十路有三⋯⋯

(因為外遊關係,同外界通訊隔絕)

Mando S3E6 :完全兩節,一套唔知似乜,最後嗰幾分鐘先係戲玉,唉。

Mando S3E7 :呢度將之前幾嗰度,集大成嘅一話,係就係好精彩,Baby 個「新裝」好有創意; 不過,係咪真係傳言中咁換主角?!

舊 04-17-23, 06:33 PM   #1064
王小虎

YES YES YES YES YES YES YES
NO NO NO NO NO NO NO 個段我只係諗起Jo Jo,笑死
舊 04-19-23, 06:46 PM   #1065
肉羊哩咖
griffin611

第三季結局:有少少失望,打得係好燦爛,但係無乜感動位,細路套「新杉」無乜大用,而且要靠外力先打嬴到,留唔到深印象。好在今次 Din 做返主角,估唔到支 Dark Saber 會去到咁,而後續嘅發展,又似乎返返去正路,補遺返 Rangers of the New Republic,睇嚟仲有希望。

為咗睇呢套訂到去 29 號,等 The Secret Invasion 出先再訂返。係咁先。

此篇文章於 04-19-23 06:49 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-23, 04:33 PM   #1066
Eking

註冊日期: Feb 2006
The Mandalorian 最尾2集"This is the way" 睇到好洗腦.......

舊 05-28-23, 01:39 PM   #1067
wing
格鬥低手

ABC西遊記幾好睇,#4開始好正

舊 05-28-23, 04:52 PM   #1068
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
ABC睇完,玩原創後續故仔算幾ok ,有啲似EEAaO咁玩唐人家庭問題,不分仙凡都有兩代人之間嘅矛盾,亦有講唐人喺西方被不公定型;唔玩fancy CG, 着重港式打鬥,Daniel 個悟空應該係史上最弱? 觀音愛ikea等等都幾有玩味

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-23, 10:22 AM   #1069
wing
格鬥低手

引用:
作者: C.Ryo 查看文章
ABC睇完,玩原創後續故仔算幾ok ,有啲似EEAaO咁玩唐人家庭問題,不分仙凡都有兩代人之間嘅矛盾,亦有講唐人喺西方被不公定型;唔玩fancy CG, 着重港式打鬥,Daniel 個悟空應該係史上最弱? 觀音愛ikea等等都幾有玩味
開頭悶, 但睇睇下都ok, 動作打鬥幾悅目, 有D位都幾好笑, 觀音去食自助餐成個師奶咁, 仲教悟空唔好食白飯要食貴野。吳現實個悟空造型幾好, 不過做到好似傳統老豆咁, 又話個仔闖禍太多又呢樣果樣, 對比佢自己後生果時, 差好遠啦。

唔怪得真中国人唔like, 因為同佢地心目中的神仙形象真係差好遠。

舊 05-30-23, 01:38 AM   #1070
肉羊哩咖
griffin611

少少離題,將會斬咗啲 D+ 同 Hulu 上面有啲唔受歡迎嘅節目,好似 Y the Last Man、Willow、The World According to Jeff Goldblum 等系列。原因傳係因為滴住嚟無乜現金流,要將嘅呢啲節目列入虧蝕賬目。

舊 05-30-23, 11:15 AM   #1071
wing
格鬥低手

引用:
作者: C.Ryo 查看文章
Daniel 個悟空應該係史上最弱?
完全同意。真係弱化到唔合理。

舊 05-31-23, 10:09 PM   #1072
wing
格鬥低手

突然上左奪寶奇兵1-4...............雖然有DVD已睇過好多次,但又心思思想再睇。第二集有童年關繼威同喬宏。

舊 06-08-23, 03:30 AM   #1073
肉羊哩咖
griffin611

Asoka 8 月 28 號上

舊 06-21-23, 05:44 PM   #1074
肉羊哩咖
griffin611

Secret Invasion E1 -- 開頭好多世界觀同設定,但係得個講字多,主要角色呢一話出晒,中段開始唔錯,個危機感重好多,個勢 SL Jackson 會担晒;係衰在又夾粗塞啲笑話入去,不過照睇,暫時值得一追。

舊 06-30-23, 05:13 PM   #1075
肉羊哩咖
griffin611

Secret Invasion E2 -- 今話基本上設定好跟住個走向,故仔係有啲進展,後尾有個大揭露,好可能會同結局有啲關連。故仔設定有啲 bug 不過疑中留情,某個便當最好唔好吐喇。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Disney Infinity 3.0 八仙果 電視遊戲討論版 148 08-10-16 11:55 AM
[多機種] Disney Universe neo 電視遊戲討論版 7 11-19-11 06:31 AM
[Wii] Disney Sing It 神祕人1號 電視遊戲討論版 0 07-21-08 09:45 AM
[多機種] [Wii,PS2]Disney Princess(用Wii Remote化身Disney公主) 神祕人1號 電視遊戲討論版 4 09-18-07 11:27 PM
Disney Magic syncmaster Neo Music UNIVERSE 2 01-11-05 12:09 PM

現在的時間是 01:29 AM

手機版 | APP版