Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

主題工具 顯示模式
舊 11-19-07, 01:47 PM   #1
alex97
Junior Member

註冊日期: Nov 2007
請各位高手幫手

小弟一直用緊一部sony水貨電視, 近日部轉線器開始唔掂, 要搵定解決方法, 係呢到睇見d師兄話可以用philps 3455轉線睇電視, 係咪得呢, 去百記, 豐記, d sales個個烏sir sir, 答我唔得, 激死我ar
alex97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-07, 02:06 PM   #2
RS 200
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
買部dvd錄影機搞掂啦~
RS 200 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-07, 03:20 PM   #3
alex97

我就係想買部philps 3455, 但係d sales話冇此功能, 攪到我唔知點
舊 11-19-07, 03:53 PM   #4
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
<--3455+3460,兩部都得,480i/p
第一次閃住係個tuner由auto改做ntsc就得

重有,不好開個topic然後係樓上再post

舊 11-19-07, 04:00 PM   #5
alex97

引用:
作者: KTN 查看文章
<--3455+3460,兩部都得,480i/p
第一次閃住係個tuner由auto改做ntsc就得
重有,不好開個topic然後係樓上再post

對不起
舊 11-19-07, 04:04 PM   #6
alex97

多謝師兄, 今晚就買部番去試下先, 另外我想問仲有冇色差線轉d3的cable賣
舊 11-19-07, 04:30 PM   #7
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
3455有HDD,開慢少少,個LCD好看些

3460淨DVDR,涼好多,細部少少當TUNER幾好...
開機快過3455,但轉台反應反而慢3455少少...LCD個DISPLAY比較頹...
NICAM好像有少少BUG,廣告完後會轉返LANG1....

所有經34XX入的S/AV全部都會轉線做N出...
如果有些舊錄影機之類...又想插返的話都不錯...

色轉D,見過係旺角中旅社隔來個間舖有

舊 11-19-07, 04:59 PM   #8
alex97

唔該師兄咁3460都幾好又平d thx
舊 11-19-07, 08:31 PM   #9
店員 A
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDななみ
XBox Live GamertagNanamifuruta
引用:
作者: alex97 查看文章
小弟一直用緊一部sony水貨電視, 近日部轉線器開始唔掂, 要搵定解決方法, 係呢到睇見d師兄話可以用philps 3455轉線睇電視, 係咪得呢, 去百記, 豐記, d sales個個烏sir sir, 答我唔得, 激死我ar

你可買部步步高HDD DVD錄影機

大約 HKD $18xx 就可輕易解決問題

營業時間: 13:00PM~21:00PM
TEL : (852) 2391 3329
http://forum.ms-fw.com/
店員 A 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-07, 10:11 PM   #10
alex97

引用:
作者: 店員 A 查看文章
你可買部步步高HDD DVD錄影機

大約 HKD $18xx 就可輕易解決問題
多謝師兄tips, 希望下位兄弟有用啦, 因為小弟心急, 放工去左買部3455, $2090, 質數ok 啦, 老婆宜加用黎睇緊台慶
舊 11-19-07, 10:13 PM   #11
alex97

另外我想問 d3頭同d4頭有冇唔同ka, 我要買條色差線轉d頭
舊 11-20-07, 09:32 PM   #12
alex97

引用:
作者: KTN 查看文章
3455有HDD,開慢少少,個LCD好看些

3460淨DVDR,涼好多,細部少少當TUNER幾好...
開機快過3455,但轉台反應反而慢3455少少...LCD個DISPLAY比較頹...
NICAM好像有少少BUG,廣告完後會轉返LANG1....

所有經34XX入的S/AV全部都會轉線做N出...
如果有些舊錄影機之類...又想插返的話都不錯...

色轉D,見過係旺角中旅社隔來個間舖有
今日出左旺角都搵唔到色轉d tim, 師兄我搵唔到你講個間舖
舊 11-25-07, 03:20 AM   #13
f3488
Senior Gamer
中手

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDf3488
D3是傳送1080i的高傳真畫面以及480p/480i的標準畫面
D4比D3還多增加了720p的傳送能力

我同你完全一樣, 都係用緊日版電視, 3455h 全部sales 都話唔得, 好down

之後經過 body shop (旺角), 諗到上面仲有好多 pro 既影音店, 立即上去問, 一問之下, 個個都答到我, 仲試比我睇 tim , 仲介紹左比我幾隻都得

唉..旺角電器街 d sales 真係.........我已經百記, 豐記, 中記, 連國美都去晒,
佢地仲話我 d 問題太過專業, 要搵 d 資深既同事答我......我等左好耐......
好啦....資深既同事到啦.........仲答我無可能, 有都想見識下.....
我真係笑住咁走

我只係問左一條問題姐, 我問佢地, 有邊部 hdd or DVD錄影機可以 set 做p入n出, 估唔到佢地會比 d 咁既答案我

我都係搵緊色差線轉d呀
我聽日會去 ssp 到搵下!!
番黎話你知有無啦

論壇跳轉

現在的時間是 12:28 PM

手機版 | APP版