Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-21-11, 01:33 AM   #201
石原夏織
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
http://www.twitvid.com/6VFCS
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-11, 01:34 AM   #202
杉田智和
Junior Member

註冊日期: Nov 2010
引用:
作者: brunhild 查看文章
God only knows真係全場最正,大家都玩得
God only knows真係正到核爆 elisa真係一流
杉田智和 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-11, 01:34 AM   #203
brunhild
Crazy Gamer
選擇恐懼症

註冊日期: Sep 2007
但講真喇,要觀眾call得齊查實都好難
尢其香港區,要做到日本全國級既齊真係下年佛誕wwwww

都係果句,做好自己夠喇wwwwww
brunhild 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-11, 01:50 AM   #204
ms_小畫家
Game Master

註冊日期: Nov 2004
PSN  IDmakelvin666
整體滿意,無咩特別不滿
最不滿係F行有班人好嘈,搞到連歌都聽唔到
ppph到咁真係不知所謂

其中一位歷史見證人
ms_小畫家 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-11, 01:57 AM   #205
anglewave
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: 杉田智和 查看文章
God only knows真係正到核爆 elisa真係一流
同好!!!! 真係越唱越有呀!

anglewave 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-11, 01:58 AM   #206
brunhild
Crazy Gamer
選擇恐懼症

引用:
作者: ms_小畫家 查看文章
整體滿意,無咩特別不滿
最不滿係F行有班人好嘈,搞到連歌都聽唔到
ppph到咁真係不知所謂
你第一次ELISA位call?
animelo ELISA係特登係ppph位禁叫大家call

空襲警報同ppph以隻叫法查實幾多特別例子

P.S:我大聲CALL唔代表我冇禮貌

此篇文章於 02-21-11 03:19 AM 被 brunhild 編輯。
舊 02-21-11, 02:03 AM   #207
小樹
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2005
XBox Live GamertagLeo8896
引用:
animelo ELISA係特登係ppph位禁叫大家call

空襲警報同ppph以首叫法查實幾多特別例子
其實一開始PPPH就已經會叫,只不過好多歌都PPPH個時費時個個歌手,每首歌都定一個叫法
所以先變左唔叫,淨跳渣嘛

警報係....?
小樹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-11, 02:04 AM   #208
brunhild
Crazy Gamer
選擇恐懼症

引用:
作者: 小樹 查看文章
其實一開始PPPH就已經會叫,只不過好多歌都PPPH個時費時個個歌手,每首歌都定一個叫法
所以先變左唔叫,淨跳渣嘛

警報係....?

ppph位前大叫
ha!ha!ha!ha!個位

以個當然要睇清楚咩歌位
唔係首首都開
舊 02-21-11, 02:07 AM   #209
小樹

引用:
ppph位前大叫
ha!ha!ha!ha!個位

以個當然要睇清楚咩歌位
唔係首首都開
係,唔係個個都有

不過我get左係PPPH中叫......
舊 02-21-11, 02:40 AM   #210
何英
God of Gamer
↓米奇老鼠

註冊日期: Dec 2001
原來距離上次係anisama睇過白騎已經半年...今晚冇左

幾時到下次去日本
何英 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-11, 03:37 AM   #211
anglewave
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2007
感想速報:
「ELISA x 飛蘭 Hong Kong Live ~Effulgence~」完結編

今次寫得簡陋一點,因為右手報廢中...

anglewave 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-11, 03:41 AM   #212
hkjacky2001
Crazy Gamer
ミク大好き♡

註冊日期: May 2007
PSN  IDhkjacky2001
XBox Live Gamertaghkjacky2001
引用:
作者: 次期Cekehe 查看文章
同感,今晚真係唔知hey乜野,
係又hey唔係又hey,仲要hey到錯晒......
唔識就不如求求其其揮螢光捧算吧啦........
HEY 無所謂呀~歌手又無反感(有無就當然唔知啦)
最緊要大家開心姐(當然緊有人會覺煩ga la)
又唔係現埸演奏,想聽純音樂個段,聽返CD罷啦(純粹心聲而已)
=========================================
講真我真係去為左聽ellisa 唱 God only knows同 Dear My Friend -まだ見ぬ未来へ-...
但成埸最正既歌一定係God only knows
期待有機會再黎香港唱full

奇跡も無く標も無く、ただ夜が広がるのみ
揺るぎない意志を糧として、闇の旅を進んでいく」

「勇往邁進!」

此篇文章於 02-21-11 03:46 AM 被 hkjacky2001 編輯。
hkjacky2001 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-11, 09:27 AM   #213
アンディ
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDandy07hk
遲來的感想

先報到自己坐咩位~Section 3 既E行

Elisa~マジ天使!
飛蘭~動作同表情都好落力!正!

整體表現真係唔錯~$480真係抵比! 奈何曲目真係少左

同埋今次3樓既喇叭真係偏細聲~仲要得左右得一SET喇叭~有D空虛~
但個人覺得上番6樓感覺會好D /

打Call已經睇化左~做好自己就算

P.S Elisa 隻新碟~堅掂! 成隻碟都好岩聽
---------------------------------------------------------------------------------

其實情緒高漲唔係一個問題~不過今次場地細~加上喇叭聲偏細~可唔可以抑制一下

Elisa期間8首起碼有4首被打後4-5行既"Subwoofer"影響緊

好似途中PPPH既"エ‧リ‧サ"~確實感覺到你們既聲線~而且不能回避

如果成場都Keep住咁落力既應援~條氣都叫順D 但到左飛蘭明顯靜局左好多

我已經有比人插既覺悟 ~ 只係唔講唔舒服

\ 老鄉在日本 /
アンディ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-11, 09:30 AM   #214
利雲天界

註冊日期: Nov 2009
引用:
但認真一句,今場個喇叭真係好好好好好好好好細聲
飛蘭好多call都太細聲而CALL錯
我就奇怪完場後無耳鳴
之前係親呢個場對耳都梗係唔舒服(汗)
反而係d射燈係咁閃, 閃到對眼唔敢長時間擘大…

無ebullient future失望+1

引用:
作者: 小樹 查看文章
完左場握完手elisa又玩多次elisa call,超正呀XDDD
都係個句, 唔係無錢, 我都想支持ELISA orz

引用:
作者: 次期Cekehe 查看文章
好神奇,我竟然一聽就明......
所以初時唔知點解個個突然停晒..........
據一齊睇既淑女所講, 佢都聽得明, 係因為無其他人回應佢先唔出聲=_=

God only knows反而今次live個版本好, 炒熱到個氣氛
個人都係鐘意loop呢段(逃
利雲天界 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-11, 09:42 AM   #215
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: アンディ 查看文章
但個人覺得上番6樓感覺會好D
細場都坐唔滿,大場你想蝕死ed

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-11, 10:05 AM   #216
暗之封

註冊日期: Feb 2011
今場咁少人 有d怕冇下次-.-
原本係泥聽飛蘭
點知elisa 現場聽都幾正
首God only knows 真係一流
仲有感覺真係好調皮 哈哈

飛蘭現場看
真係好熱情

最想聽既戦場に咲いた一輪の花
竟然無=.=
有點灰暗~_~
仲有17首歌真係太少了
暗之封 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-11, 10:09 AM   #217
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
細場都坐唔滿,大場你想蝕死ed
睇黎都系得Jam同福山先有咁既號召力上倒6樓 ...

不過實際上都好難坐滿, 尤其是上次左右排貴飛跟本吉哂

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-11, 10:16 AM   #218
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: 暗之封 查看文章
今場咁少人 有d怕冇下次-.-
原本係泥聽飛蘭
點知elisa 現場聽都幾正
首God only knows 真係一流
仲有感覺真係好調皮 哈哈

飛蘭現場看
真係好熱情

最想聽既戦場に咲いた一輪の花
竟然無=.=
有點灰暗~_~
仲有17首歌真係太少了
換個諗法

jam第一次黎都係無未來への咆哮引起唔少人怨念

之後唔駛幾耐就第2次就黎滿足大家

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-11, 10:29 AM   #219
暗之封

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
換個諗法

jam第一次黎都係無未來への咆哮引起唔少人怨念

之後唔駛幾耐就第2次就黎滿足大家
就係怕佢地唔知仲會唔會再泥=v=
今次吉左半個場>_<
舊 02-21-11, 10:32 AM   #220

Game Master
なんですて

註冊日期: Nov 2002
唔會,有ED就有機會再黎........
加上,下個月C3未見到lo

マリオカートWii フレンドコード:はるか / 5327-1033-9997
大乱闘スマッシュブラザーズX フレンドコード:はるか /3222-5697-6518
 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-11, 10:39 AM   #221
暗之封

引用:
作者:  查看文章
唔會,有ED就有機會再黎........
加上,下個月C3未見到lo
c3有佢地份嗎@.@
舊 02-21-11, 11:46 AM   #222
小樹

似乎佢get錯左,佢應該講緊JAM
舊 02-21-11, 11:50 AM   #223
小樹

引用:
作者: アンディ 查看文章
遲來的感想

先報到自己坐咩位~Section 3 既E行

Elisa~マジ天使!
飛蘭~動作同表情都好落力!正!

整體表現真係唔錯~$480真係抵比! 奈何曲目真係少左

同埋今次3樓既喇叭真係偏細聲~仲要得左右得一SET喇叭~有D空虛~
但個人覺得上番6樓感覺會好D /

打Call已經睇化左~做好自己就算

P.S Elisa 隻新碟~堅掂! 成隻碟都好岩聽
---------------------------------------------------------------------------------

其實情緒高漲唔係一個問題~不過今次場地細~加上喇叭聲偏細~可唔可以抑制一下

Elisa期間8首起碼有4首被打後4-5行既"Subwoofer"影響緊

好似途中PPPH既"エ‧リ‧サ"~確實感覺到你們既聲線~而且不能回避

如果成場都Keep住咁落力既應援~條氣都叫順D 但到左飛蘭明顯靜局左好多

我已經有比人插既覺悟 ~ 只係唔講唔舒服
依d野正所謂各為其主
有d野無得避免會有偏心既
舊 02-21-11, 12:10 PM   #224
ms_小畫家
Game Master

註冊日期: Nov 2004
PSN  IDmakelvin666
引用:

空襲警報同ppph以隻叫法查實幾多特別例子

P.S:我大聲CALL唔代表我冇禮貌
無錯,我係第一次睇elisa,因為佢唔係我杯茶我係志在飛蘭
情緒高漲係好事,但我俾480唔係想聽ppph蓋過歌手演出
而且ppph都唔一定要警報咁出,本身已經係細場就好應聲
過度既自我滿足而損害他人利益及歌手演出,亦不見得係擁戴者既支持行為

P.S我都無講過大聲call係無禮貌只係唔加以自控就會令人反感姐

其中一位歷史見證人
ms_小畫家 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-11, 12:21 PM   #225
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
引用:
作者: ms_小畫家 查看文章
無錯,我係第一次睇elisa,因為佢唔係我杯茶我係志在飛蘭
情緒高漲係好事,但我俾480唔係想聽ppph蓋過歌手演出
而且ppph都唔一定要警報咁出,本身已經係細場就好應聲
過度既自我滿足而損害他人利益及歌手演出,亦不見得係擁戴者既支持行為

P.S我都無講過大聲call係無禮貌只係唔加以自控就會令人反感姐
可能只系大家落力過度吧 ..

因為人不多唔滿, 出多d力可以充斥場面, 都未嘗唔系壞事
當然唔系各個人都會接受

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「瀬戸の花嫁」連載再開 武藤遊戲 日本動漫畫討論版 405 04-22-10 07:17 PM
葉鍵最萌戰再開~! leotam3 H-GAMEの部屋 2 12-19-05 09:16 AM
修羅之刻再開 陸奧 貴志 日本動漫畫討論版 27 09-05-05 06:00 PM
L'Arc~en~Ciel 活動再開 炎尾燃 Neo Music UNIVERSE 4 07-10-03 03:29 AM
IPHOTO死左!幾時再開呀? 最強幻象 手機資訊/電腦軟硬討論 2 03-17-03 12:18 AM

現在的時間是 05:10 AM

手機版 | APP版