Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-06-08, 11:22 AM   #251
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:
作者: Razgriz 查看文章
套野冇想像中咁雷

不過都係雷
為拍以拍既感覺

舊 12-06-08, 11:30 AM   #252
呂鳳仙
God of Gamer
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 機場美少年 查看文章
其實有無3區DVD出?
不過,如果好似之前套FFVII AC咁爛(指劇情方面…)都係等2區DVD變"平價碟"先補購。

好唔好睇咗優先場先決定呢…
因為真人版電影第3集好爛,去完戲院睇之後都無買返DVD。
始終呢套都係capcom自己做,我相信點爛都一定好睇過真人電影o個3集

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-08, 11:31 AM   #253
遊戲人間
Ultimate Gamer
"oui"

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagark0811
引用:
作者: lauchai 查看文章
為拍以拍既感覺
俾你講到真係拍片咁...擬人法!?

===============================================================

我覺得套野幾好喎.
故事推進好有game feel.(好切合舊BH的玩法)

(Claire)機場Lobby-->VIP room,轉Leon劇情,(Leon)機場roof-->VIP room-->Lobby-->Exit.(中間仲可以加翻d去control room搵Vip room鎖匙之類的支線. )
然後轉場境去Wilfarma研究所,(Claire)Lv0-->Lv1-->Lv2-->Lv3-->Lv4,透發G-Virus劇情,最後轉翻用Leon-->Final Boss.

正~

此篇文章於 12-06-08 03:12 PM 被 遊戲人間 編輯。
遊戲人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-08, 11:34 AM   #254
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:
作者: 遊戲人間 查看文章
俾你講到真係拍片咁...擬人法!?

===============================================================

我覺得套野幾好喎.
故事推進好有game feel.(好切合舊BH的玩法)

(Claire)機場Lobby-->VIP room,轉Leon劇情,(Leon)機場roof-->VIP room-->Lobby-->Exit.(中間仲可以加翻d去control room搵Vip room鎖匙之類的支線. )
然後轉場境去Wilfarma研究所,(Claire)Lv0-->Lv1-->Lv2-->Lv3-->Lv4,透發G-Virus劇情,最後轉翻用Leon-->Final Boss.
正~
就正因為似game
所以有好多地方都覺得"專登"

舊 12-06-08, 11:36 AM   #255
候鳥
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
其實有無3區DVD出?
不過,如果好似之前套FFVII AC咁爛(指劇情方面…)都係等2區DVD變"平價碟"先補購。

好唔好睇咗優先場先決定呢…
因為真人版電影第3集好爛,去完戲院睇之後都無買返DVD。
你要有心理準備
候鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-08, 12:16 PM   #256
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
無總統個女

雷爆

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-08, 12:30 PM   #257
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
其實.....

套野唔係17号先出???

點解大家可以咁揚去討論

另套戲其實係講Bio幾?

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
自己啱玩嘅games就二千都買, 唔啱嘅兩舊都唔俾
daihamlop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-08, 12:32 PM   #258
細路翔
The One

引用:
作者: daihamlop 查看文章
其實.....

點解大家可以咁揚去討論

bio4後一年

所以leon哥支手槍升爆左一槍打爆頹喪b係正常既

英國說大家抱團死
舊 12-06-08, 12:35 PM   #259
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
引用:
作者: 細路翔 查看文章
bio4後一年

我無玩過Bio4
所以嗰兩嚿可以留嚟買其他Game
呢套野繼續無視

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
自己啱玩嘅games就二千都買, 唔啱嘅兩舊都唔俾
daihamlop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-08, 12:35 PM   #260
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
bio4後一年

那是因為leon換左做bio4系統-手動苗準
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-08, 12:39 PM   #261
細路翔
The One

引用:
我無玩過Bio4
鐵血傻佬屠村記好玩喎

英國說大家抱團死
舊 12-06-08, 12:54 PM   #262
細路翔
The One

其實我想問C姐幾時去左做和平主義者

BH:CV個時佢明明仲走去同直升機格鬥緊

英國說大家抱團死
舊 12-06-08, 12:58 PM   #263
Montague
遺伝子生物工学博士号

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code2363 6017 4707
PSN  IDultcth
XBox Live GamertagMontagueC
引用:

[無責任]冇左steve之後,和平主義mode啟動 [/無責任]

舊 12-06-08, 02:07 PM   #264
Kain

引用:

果時umbrella未摺
舊 12-06-08, 02:09 PM   #265
細路翔
The One

引用:
作者: Kain 查看文章
果時umbrella未摺
依家都未摺

英國說大家抱團死
舊 12-06-08, 02:59 PM   #266
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章
始終呢套都係capcom自己做,我相信點爛都一定好睇過真人電影o個3集
引用:
作者: 極真 查看文章
你要有心理準備
睇咗…
好過個第3集真人電影版的,不過都係爛。

畫面方面,背景、場面的質數都ok,
不過,人物的動作好生硬,停留咗係PS版GAME的CG水平咁。
Leon個Look好似走晒樣咁,無以前咁俊俏,塊面闊咗好多咁。

內容都係為做而做咁。劇情方面都無大重大進展。
Claire今次變咗大茄,武器都無件,
支豆槍都係Leon危急時先借比佢用一陣。
得機場把紅白間遮…

個細路女以為係咩關鍵人物,原來都只係負責尖叫幾聲就收工。

Angela換返條裙的時候,好似升咗cup咁。
難怪Leon會係水中抽水…

Wilfarma d疫苗係機場明明都銷毀晒,按照BH無疫苗D病毒會繼續超擴散。(喪屍狗、烏鴉都未出)
咁機場D市民咪應該死晒?

TRICELL就係BH5果間公司?睇嚟只係另一間換咗老闆的遮廠。

呢套片發生的時間應該係CV>BH4->BHUC(我未爆…)之後,
咁又係BH5之前定之後呢?

成件事攪咁多嘢,其實都係因為一個研究員(前遮廠職員),
打算炒賣T及G病毒、疫苗,而做的一場SHOW。

此篇文章於 12-06-08 03:11 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-08, 03:07 PM   #267
Kain

引用:
依家都未摺
執左啦
樓上劇透請spoil,小心死無全屍
舊 12-06-08, 03:15 PM   #268
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
劇透小心
爛得來
我又覺得接受到wor
(之前放出果d預覽片仲差 去到final 竟然順眼左)
劇情真係麻麻
但反正係fans向作品 我都唔期待會有咩野大突破

有唔少Leon 溝女劇情
但從佢眼神之中可以睇得出佢最愛仍然只有ADA一個

D喪屍做得好似仲差過BIO1 REMAKE果D

CLAIRE 仲以為佢會有LEON一半咁好打 有番咁上下打戲
但最後竟然開得果幾槍 好失望

好多特登 整俾BIOHAZARD FANS睇的位
一個完全冇作用的細路女
大樓的3叉型路
BIO2 回顧(成條片我最順眼呢PART )

比較失望係 ADA冇份
更失望係 WESKER都冇份
仲以為佢會有得出場

呢隻G 應該係去到G3 ?

至於動作生硬呢個問題 我又反而接受到
反正我一向對呢類CG MOIVE冇咩大期望
FF7AC 係一個異數
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-08, 03:17 PM   #269
izumo

引用:
睇咗…
好過個第3集真人電影版的,不過都係爛。

畫面方面,背景、場面的質數都ok,
不過,人物的動作好生硬,停留咗係PS版GAME的CG水平咁。
Leon個Look好似走晒樣咁,無以前咁俊俏,塊面闊咗好多咁。
LEON個樣
可能因為BIO4 果陣受感染所以瘦D姐
舊 12-06-08, 03:34 PM   #270
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
其實.....

點解大家可以咁揚去討論

但係套嘢10月喺日本上過嘛~~
可能佢哋喺日本睇咗呢~~

舊 12-06-08, 04:19 PM   #271
IDGAF
The One

睇咗一次,唔知有無理解錯誤?

劇透注意~!!!!!!!!!!!
成件事個幕後操作者就係TRICELL。

前遮廠職員/研究員FREDERIC,
係BH2浣熊市爆炸之前就偷走咗T及G病毒、疫苗,
之後改名換姓混入Wilfarma繼續研究等機會賣給賣家賺錢。

FREDERIC應該係想利用印度將怖份子散播T病毒,
等疫苗變得有市有價?

參議員Ron同時係Wilfarma的大股東,
被Claire認為透為想透過一連串事件令Wilfarma的疫苗變得有市有價,
然後透過股票市場獲利。
但從最後的劇情睇Ron都只係比FREDERIC/TRICELL行用了。

Angela的哥哥Curtis Miller只係一心想報復,
揭發政府同藥廠隱瞞事實真相(浣熊市生化危機、妻女死亡、繼續研究T、G等病毒等等︰)
結果用G病毒無啦啦做咗本片LAST BOSS…

個細路女Rani同佢阿姨,一睇就知係印度人,
估計都係印度將怖份子散播T病毒的受難家屬,
阿姨同Claire都係幫TerraSave工作的人,
TerraSave係反生化研究的,
所以Claire先會飛嚟本片事發現場Harvardville呢個地方。

LEON就繼續係總統/白宮的特派員一有事就CALL佢出動。(等同包公身邊的展護衛。 )

問題:
Claire同FREDERIC返Wilfarma研究所時,
在門口刷卡入唔到,要入密碼先OK。
其實係佢比人BAN咗定係比Curtis Miller盜用A/C,
或者係TRICELL係背後做緊嘢?自導自演?

此篇文章於 12-06-08 05:20 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-08, 04:22 PM   #272
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
用spoiler啦
白字都有機會睇到

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-08, 04:36 PM   #273
izumo

引用:

問題
問題:
Claire同FREDERIC返Wilfarma研究所時,
在門口刷卡入唔到,要入密碼先OK。
其實係佢比人BAN咗定係比Curtis Miller盜用A/C,
或者係TRICELL係背後做緊嘢?自導自演?

[/COLOR]
不負責任吹水ans
ans
記唔記得後面claire有度要打PW
佢張卡壞左似乎係俾機會CLAIRE偷睇個PW之後等佢係後面有PW可以入
至於CLAIRE點記個PW 同埋係暈左之後仲記得
似乎呢D都係BH2主角威能

雖然我都唔想劇情真係爛到咁 但係似乎機會都幾大...

(睇到刷卡果度我差D以為CLAIRE會拎張UMBRELLA卡出來幫佢碌 )
舊 12-06-08, 05:34 PM   #274
IDGAF
The One

引用:
作者: KUSANAGI 草薙 查看文章
用spoiler啦
白字都有機會睇到
改返…

引用:
作者: izumo 查看文章
不負責任吹水ans
ans
記唔記得後面claire有度要打PW
佢張卡壞左似乎係俾機會CLAIRE偷睇個PW之後等佢係後面有PW可以入
至於CLAIRE點記個PW 同埋係暈左之後仲記得
似乎呢D都係BH2主角威能

雖然我都唔想劇情真係爛到咁 但係似乎機會都幾大...

(睇到刷卡果度我差D以為CLAIRE會拎張UMBRELLA卡出來幫佢碌 )
係喎
係喎,要比機會Claire有機會知道個密碼…

舊 12-06-08, 10:09 PM   #275
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: izumo 查看文章
劇透小心
爛得來
我又覺得接受到wor
(之前放出果d預覽片仲差 去到final 竟然順眼左)
劇情真係麻麻
但反正係fans向作品 我都唔期待會有咩野大突破

有唔少Leon 溝女劇情
但從佢眼神之中可以睇得出佢最愛仍然只有ADA一個

D喪屍做得好似仲差過BIO1 REMAKE果D

CLAIRE 仲以為佢會有LEON一半咁好打 有番咁上下打戲
但最後竟然開得果幾槍 好失望

好多特登 整俾BIOHAZARD FANS睇的位
一個完全冇作用的細路女
大樓的3叉型路
BIO2 回顧(成條片我最順眼呢PART )

比較失望係 ADA冇份
更失望係 WESKER都冇份
仲以為佢會有得出場

呢隻G 應該係去到G3 ?

至於動作生硬呢個問題 我又反而接受到
反正我一向對呢類CG MOIVE冇咩大期望
FF7AC 係一個異數
結果都係睇o左,真係幾好睇~

俾盡佢都最多係G-2,G-3有4隻手的

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
BIOHAZARD: VENDETTA, バイオハザード:ヴェンデッタ, 生化危機

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:19 AM

手機版 | APP版