Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-28-22, 08:40 PM   #76
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
制作組對太太好有愛喎
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-22, 10:56 PM   #77
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-22, 03:52 AM   #78
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
呵呵,啲狗真係,咁嘅款,究竟有冇人賣。

作畫靚咗好多,下回唔好草草就好喇~

舊 10-02-22, 09:45 AM   #79
野良猫
肥倫

太太好輕功

第一話即刻有大事件唔錯,帶到氣氛

OP同ED都投咗幾多錢落去
舊 10-02-22, 10:55 AM   #80
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
SPY×FAMILY 間諜家家酒 (スパイファミリー) S2 EP 13 〈APPLE〉計劃

係組織旗下寵物店揀軍犬,
Anya個嫌棄樣笑咗…

睡美人果然係女人的天花板,
一下忍者跳就到頂了~!

Starlight Anya果幕,
唔明隻狗的用意,
係預知太太會殺到所以兜圈定真心膠?

https://zh.wikipedia.org/wiki/SPY%C3...88%97%E8%A1%A8
S2 EP 13
〈APPLE〉計劃
(プロジェクト〈アップル〉

佛傑家到寵物店挑選寵物狗,但安妮亞都不滿意,洛伊德突然接到保護外長免於被暗殺的緊急指令,因此約兒和安妮亞便到收容中心參加認養會。在黃昏幫助下,恐怖分子成員坦承暗殺手段是在狗身上綑綁炸藥。在認養會上,安妮亞以讀心能力發現某隻將被安裝炸彈的白色大狗心裏想着佛傑家,便瞞着約兒外出找狗,並因此被恐怖份子逮住。這隻狗是東國舊政權"APPLE"計劃的實驗品,為基於軍事用途而培育的高智商軍用犬。在狗拯救安妮亞脫困時,安妮亞發現狗具有預知未來的超能力,並試圖和牠協力解決此事以獲取星星。雖然安妮亞很快被恐怖分子追上,但約兒及時趕到並將其制伏。

; width:calc(100% - 2p;">

引用:
作者: IDGAF 查看文章

估唔到今次係黃Viu有得免費睇SPY×FAMILY 間諜家家酒 (スパイファミリー),
可以慳返係收費串流平台煲劇時間,
繼續玩Splatoon 3同清PS+ game了~!

Link:
https://www.viu.com/ott/hk/zh-hk/vod...AE%B6%E9%85%92

此篇文章於 10-02-22 10:58 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-22, 06:01 AM   #81
肉羊哩咖
griffin611

第14話,今話有啲黑,上半太有驚慄片味,下半就好好多。

舊 10-09-22, 11:09 PM   #82
IDGAF
The One

SPY×FAMILY 間諜家家酒 (スパイファミリー) S2 EP 14 解除定時炸彈吧(時限爆弾を解除せよ)

上集咁搞笑,
(阿媽點會諗到去被狗食咗…犬決?)
到今集管理官講戰爭可以有幾殘酷,
個氣氛變化咁大的!!!

唔止媽媽,爸爸輕功都好勁~!
(西國大臣好厲害~!!!)

睇ED應該仲有個白毛女未登場。
第二季個OP個質感,
唔知點解有種新海誠作品的感覺。(你的名字果類)

第15話【新的家人】
https://www.instagram.com/p/CjfSR02v..._web_copy_link
洛伊德與敵人的狗體炸彈對峙、安妮亞暗地裡拯救了洛伊德,約兒則是發現了逃走的恐怖分子首腦。究竟這場將一家人各自牽扯進去的炸彈恐攻事件,會如何收場呢!?然後安妮亞以當初的目的,得到「星星」的獎品為由,說想要把那隻在事件中遇見的,能預知未來的大型犬當成寵物飼養。洛伊德知道狗狗們背後內幕而不想答應,安妮亞卻說不養牠就不去上學……

舊 10-10-22, 03:29 PM   #83
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
以為兩集完原來仲有下一集
好適合放第一季最後大事件可惜集數不好分配
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-22, 10:51 AM   #84
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 真!DC 查看文章
以為兩集完原來仲有下一集
好適合放第一季最後大事件可惜集數不好分配
由手機版發出
有睇漫畫, 印象中狗狗呢隻唔係好長, 第2集結尾好似應該已經係一野KO條友完事。

原作有大事件, 係郵輪任務, 適合做劇場版。

舊 10-16-22, 12:02 AM   #85
肉羊哩咖
griffin611

第十五回:名.顏藝回歸!某角完來有個過去~ 慢就慢返落嚟,叫做可以透吓氣,不過夠溫馨,下回,令人期待。

舊 10-16-22, 12:28 AM   #86
葉老頭
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
第十五回:名.顏藝回歸!某角完來有個過去~ 慢就慢返落嚟,叫做可以透吓氣,不過夠溫馨,下回,令人期待。
#15 完美收局~~
安妮亞主力顏藝爆發XD
葉老頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-22, 09:56 AM   #87
野良猫
肥倫

一般問候語講唔正但又會不時彈啲深詞語出嚟「可もなく不可もなく」之類

嘛,九成都係電視上面學,所以哩啲位做得幾好
當笑料之類又反映到一個細路嘅學習能力
舊 10-16-22, 11:15 AM   #88
Rv250

註冊日期: Aug 2002
唔知幾時會講吓大姐嘅過去
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-22, 11:06 PM   #89
IDGAF
The One

SPY×FAMILY間諜家家酒「MISSION:15」新的家人

實驗體收養實驗體的故事。

太太只出了一腳就車禍了~!!!

次男一句話就KO庶民…

「MISSION:15」新的家人
https://www.instagram.com/p/CjvQa7gp..._web_copy_link
洛伊德與敵人的狗體炸彈對峙、安妮亞暗地裡拯救了洛伊德,約兒則是發現了逃走的恐怖分子首腦。究竟這場將一家人各自牽扯進去的炸彈恐攻事件,會如何收場呢!?然後安妮亞以當初的目的,得到「星星」的獎品為由,說想要把那隻在事件中遇見的,能預知未來的大型犬當成寵物飼養。洛伊德知道狗狗們背後內幕而不想答應,安妮亞卻說不養牠就不去上學……

舊 10-23-22, 12:10 AM   #90
肉羊哩咖
griffin611

第 16 回,邊睇邊打感想:

乜東國都似日本,放工唔放人嘅咩?都要搞聯誼?
睇嚟有人搵錯「試毒」嘅幫手~好在真係連命都可以唔要,百毒不侵~
你兩條友啲心聲真係~
好耐無出場囉喎,四眼佬~你咁講係咪想死?
故仔原來咁分咗兩 part ~
實戰嘅結果唔洗點估都知~~~

好輕鬆嘅一話,誇張得嚟笑爆咀。

舊 10-23-22, 11:21 AM   #91
野良猫
肥倫

仙人掌的確食得,但觀賞用就……

邊吃邊吐
舊 10-23-22, 02:13 PM   #92
IDGAF
The One

【SPY×FAMILY間諜家家酒】「MISSION:16」

好刀功~!

但係煮餐飯搞到要試毒、凶案現場咁,
出埋人生走馬燈,見到對岸的媽媽了。

究竟細佬點解可以食到咁大個?

爆炸頭果段戀愛故事太短了吧…

想睇多D狗狗的劇情,唔知幾時會去次男家同佢隻狗交流下呢?

【SPY×FAMILY間諜家家酒】「MISSION:16」

【約兒's 廚房】
洛伊德最近對約兒晚歸的事情感到很在意。安妮亞從彭德的預知中看到約兒的樣子,而感到十分擔心。當事人約兒向兩人保密,私下去了同事──卡蜜拉的家。她的目的到底是什麼呢!?

【情報商的戀愛大作戰】
洛伊德被弗朗基找了出去。原因是弗朗基有了喜歡的女性,希望洛伊德教他約會的必勝法。
洛伊德敵不過他的熱情,便傳授起幹練間諜的話術。

舊 10-23-22, 03:10 PM   #93
wing
格鬥低手

"最後晚餐" 真係笑左

舊 10-30-22, 11:13 AM   #94
IDGAF
The One

SPY×FAMILY間諜家家酒「MISSION:17」 「執行獅啾作戰吧」〈鋼鐵淑女〉「蛋包飯♡」

「執行獅啾作戰吧」

遺體…
長官係因為見到次男家族個大名吧?

〈鋼鐵淑女〉
呢段如果拍得詳細d就更好。

「蛋包飯♡」
補完返上集,解釋到細佬點解頂到果餐飯。

舊 10-30-22, 02:03 PM   #95
wing
格鬥低手

引用:
作者: IDGAF 查看文章
[CENTER]「執行獅啾作戰吧」

遺體…
長官係因為見到次男家族個大名吧?

9成9

舊 10-31-22, 08:04 PM   #96
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
顏藝大全
只想要3號面

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-22, 11:22 PM   #97
肉羊哩咖
griffin611

追番追到暈:比較淡口嘅一話,由顏藝到故仔都幾出人意表,不過後面好似有少少夾硬要男女主角出場咁 -- 仲玩埋「銀魂」啲嘢~ 索性兼用咭唔慳返直頭黑鬼咗個畫面算喇。不過証實咗:百忍成金,鍊成綱呢個道理(誤)

舊 11-06-22, 04:27 AM   #98
肉羊哩咖
griffin611

第十八話:今話平淡咗啲,除咗啲顏藝比較得意之外,就連老豆嗰部份都失色咗,個新角應該唔會再出場喇掛。

舊 11-06-22, 08:15 PM   #99
野良猫
肥倫

教笨蛋功課真係好浪費時間
頂級學府30分係合格線
舊 11-07-22, 04:07 AM   #100
肉羊哩咖
griffin611

呢頭多人啲,貼呢度:
Spy X Family X Chsinsaw Man ?!

溫書惡魔 + 煮飯惡魔 ~~~

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[日本] 求生走佬 Family | Survival Family 小日向文世,深津繪里 IDGAF 電影版 0 03-26-20 07:02 PM
【售】Wii的《Family Trainer 1+2》連《齊來冒險!Family Trainer》連 專用毯 青頭仔 買賣專區 0 06-07-13 04:05 PM
[Wii] Family Fishing romrom2004 電視遊戲討論版 22 08-06-12 09:10 AM
[Wii] Family Ski / Family Jockey / Family Stadium neo 電視遊戲討論版 88 03-16-08 12:27 PM
The Family Man(加料感情線) Wtak 電影版 0 09-03-05 03:08 PM

現在的時間是 01:04 AM

手機版 | APP版