Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 10-02-21, 12:16 AM   #301
Penny仔
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
引用:
作者: 搖搖 查看文章
KI好似都未打, 尼條友麻煩好多

btw 渣巴講得幾好
https://www.ptt.cc/bbs/NBA/M.1632978728.A.E2D.html
我唔同意
打針應該有自由, 你理得人地背後咩原因, 人地有自由評估風險
如果只係機率問題, 咁人地唔打針頂多中招機率高D, 佢又唔係帶菌者
你憑咩趕盡殺絕?
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-21, 05:42 AM   #302
jason 仔
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
你唔打的確係個人自由,只係nba本身就係商業運動

尤其當隊友同觀眾都需要打既時候你自己話唔打,咁你咪唔好留係度囉

唔好忘記你自己都係件商品尼架,唔好諗住nba冇咗你唔得
jason 仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-21, 11:05 AM   #303
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: Penny仔 查看文章
我唔同意
打針應該有自由, 你理得人地背後咩原因, 人地有自由評估風險
如果只係機率問題, 咁人地唔打針頂多中招機率高D, 佢又唔係帶菌者
你憑咩趕盡殺絕?
你既想法係完全無錯。

不過政府推行 "打針,大家先有救" 既政策,唔跟住打就變相係等同係錯/罪。
當所有機構跟住呢個政策做,最後就只有 打針 或者 唔打呢份工 / 唔食呢間餐廳 之餘此類。

美國有D州都有公司因為咁直接炒唔打針既員工,好多都去到要打官司既地步。

所謂既"自由民主價值" ,都會因情況而有唔同既解譯
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-21, 11:43 AM   #304
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: jason 仔 查看文章
你唔打的確係個人自由,只係nba本身就係商業運動

尤其當隊友同觀眾都需要打既時候你自己話唔打,咁你咪唔好留係度囉

唔好忘記你自己都係件商品尼架,唔好諗住nba冇咗你唔得
啱,可能佢自己都等緊球隊賣走佢XDDDD
由手機版發出
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-21, 09:29 AM   #305
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
同意打針係個人自由選擇
不過球團同NBA有相應措施都係無可厚非...
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-21, 09:31 AM   #306
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
Wiggin打左
https://twitter.com/shamscharania/st...198471682?s=21

到底KI會打針先定西門轉隊先

利申 唔反疫苗
不過再討論落去就係啲公共衛生/人身安全係咪凌駕於個人自由既問題

舊 10-04-21, 06:32 PM   #307
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
引用:
Wiggin打左
https://twitter.com/shamscharania/st...198471682?s=21

到底KI會打針先定西門轉隊先

利申 唔反疫苗
不過再討論落去就係啲公共衛生/人身安全係咪凌駕於個人自由既問題
觀眾只想睇血流成河吧,講真呢兩條友打唔打根本大部份fans都係w_c?

舊 10-05-21, 10:26 AM   #308
6eo
美波様!

引用:
作者: POISON 查看文章
觀眾只想睇血流成河吧,講真呢兩條友打唔打根本大部份fans都係w_c?
都唔係既,
大家會想知究竟會trade到D咩番黎
舊 10-06-21, 07:40 AM   #309
搖搖
永遠的毛毛王子↓

家嫂退休了\
湖人會退休佢件16號

舊 10-12-21, 02:51 PM   #310
6eo
美波様!

笑左
舊 10-12-21, 04:11 PM   #311
Penny仔

引用:
作者: 6eo 查看文章

笑左
要收返佢份頂薪
舊 10-13-21, 06:09 AM   #312
搖搖
永遠的毛毛王子↓

https://twitter.com/malika_andrews/s...693091841?s=21

KI客場都唔駛打......
原地退休算啦

舊 10-15-21, 12:04 PM   #313
6eo
美波様!

引用:
要收返佢份頂薪
今年睇好佢MIP

河仔畫個個好熟口面, 原來係3年前既logo

引用:
https://twitter.com/malika_andrews/s...693091841?s=21

KI客場都唔駛打......
原地退休算啦
唔明點解nets要咁做 , 雖然佢個case真係想Trade都難
完全唔打可以扣哂份糧? 定想比壓力KI?

打到客場都叫仲有一半場數打丫, 到時可能主場修例或者KI打得番呢?
舊 10-16-21, 07:35 AM   #314
搖搖
永遠的毛毛王子↓

KI應該連主場室內團練都唔去得, 實際仲有幾多戰力.......唔識講
籃網算係用錢施壓啦, 好似Wiggin咁就屈服左
不過ki企得幾硬下

舊 10-16-21, 12:43 PM   #315
6eo
美波様!

引用:
KI應該連主場室內團練都唔去得, 實際仲有幾多戰力.......唔識講
籃網算係用錢施壓啦, 好似Wiggin咁就屈服左
不過ki企得幾硬下
團練可以, 因為練波個場地當係私人地方
KI 神經刀, 一陣直接引退我都唔會驚訝

BTW BEN仔真係好垃圾
罰左100萬就已經縮去番打波, 咁好心之前唔好講咁盡啦
我都唔知佢仲點同隊友夾, 同埋主場球迷實噓爆佢,
佢咁玻璃心點頂
76人都係早賣早著
舊 10-19-21, 08:56 PM   #316
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
今年勇士好似值得期待

舊 10-19-21, 09:00 PM   #317
搖搖
永遠的毛毛王子↓

Poole熱身賽打得幾好, 睇下聖誕KT復出埋仲有幾多成功力...

---

Ayton無頂薪續約嬲嬲

舊 10-20-21, 09:35 AM   #318
6eo
美波様!

引用:
作者: Sar8 查看文章
今年勇士好似值得期待
引用:
Poole熱身賽打得幾好, 睇下聖誕KT復出埋仲有幾多成功力...
---
Poole仔進步左好多, 打起哂
內線多左Belijca, 側翼有OPJ, 仲有AI帶下新人, 人腳充足左唔少, 之後就睇下Wiseman造化

kumiga同moody第一年, 加上人手充足, 除非又傷患多唔係都唔預佢地有得點上場
舊 10-20-21, 02:40 PM   #319
6eo
美波様!

引用:

---

睇番唔比Ayton頂薪都合理既,
雖然年輕又有潛力, 但始終定位容易被取代, 感覺二千幾萬左右1年就差唔多
不過問題係太陽係市場上又未必搵得番差唔多既人腳
舊 10-20-21, 04:10 PM   #320
搖搖
永遠的毛毛王子↓

引用:
內線多左Belijca, 側翼有OPJ, 仲有AI帶下新人, 人腳充足左唔少, 之後就睇下Wiseman造化

kumiga同moody第一年, 加上人手充足, 除非又傷患多唔係都唔預佢地有得點上場
Wiseman其實唔太岩勇士, 上季無佢果段打得好好多
今季再無大幅度進步都幾難搞

Moody好啲, 見人分析已經算係即戰力果種等級
應該慢慢會入到輪替
Kuminga 就預左要慢慢養, 如果下半季有戰績壓力應該唔會點見到佢落場

引用:
睇番唔比Ayton頂薪都合理既,
雖然年輕又有潛力, 但始終定位容易被取代, 感覺二千幾萬左右1年就差唔多
不過問題係太陽係市場上又未必搵得番差唔多既人腳
Ayton有個疑慮係無cp3既情況下仲有幾多貨賣
太陽老細計到咁盡, 唔比頂薪都係意料之中
睇佢個款都係想唔比豪華稅既情況下盡力搏一兩年, 唔掂就再重建

舊 10-20-21, 11:01 PM   #321
Penny仔

Ayton 係應該比頂薪的,

行完新秀約續5yrs max 而家算得咩....正正常常新秀都比架啦
Adebayo 咪一樣頂薪轟落去

人地playoff 成個內線幫你防晒
然後就話你自主進攻唔夠好, 唔比頂薪你了
咁點解我仲要打防守?
舊 10-20-21, 11:41 PM   #322
jason 仔
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
其實而家nba有啲唔覺有幾勁都可以頂薪,本身就已經好奇怪…

搞到個個都大頭症咁
jason 仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-21, 07:34 AM   #323
搖搖
永遠的毛毛王子↓

睇番好似話太陽想開3-4年Max, 但Ayton企硬要5年max
傾唔掂

舊 10-21-21, 10:21 AM   #324
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:

好彩中尾段開始醒先還到派膠專員curry條屎忽數

舊 10-21-21, 04:35 PM   #325
6eo
美波様!

引用:
作者: Sar8 查看文章
好彩中尾段開始醒先還到派膠專員curry條屎忽數
咖哩比Bazemore守死左
不過又附碌有大三元

第4節全靠勇第二梯隊既良好表現, 再加西書敗家先反敗為勝

btw估唔到勇士無簡到Avery Bradley而要左Gary Payton II

引用:
作者: jason 仔 查看文章
其實而家nba有啲唔覺有幾勁都可以頂薪,本身就已經好奇怪…
搞到個個都大頭症咁
引用:
Ayton 係應該比頂薪的,

行完新秀約續5yrs max 而家算得咩....正正常常新秀都比架啦
Adebayo 咪一樣頂薪轟落去

人地playoff 成個內線幫你防晒
然後就話你自主進攻唔夠好, 唔比頂薪你了
咁點解我仲要打防守?
雖則依家比頂薪都係好常見, 但假設Ayton要5 yr max
收同樣價錢既有D77, Trae Young, SGA, MPJ
望落就覺得有d落差

Adebayo防守同策應都強, 暫時Ayton比我感覺係有射術+年輕版既Capela,
唔係話打得唔好/唔好用, 但總係覺得差左DD野先值max

我估太陽既諗法係反正明年佢都係Restricted Free Agent
傾唔掂明年睇情況先再報價都得

此篇文章於 10-21-21 04:39 PM 被 6eo 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 06:09 AM

手機版 | APP版