Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-19-15, 06:20 PM   #226
rictws
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2013
Wii U IDrictws
PSN  IDric_tws
嘩。。第2個地圖使唔使咁大,好難令人一衝衝去主線喎!
慢慢行吓街先, ciri 你應該未死得,等一等啦!

P.S. 只可以裝備兩個技能,大家主要升/裝咩技?

我暫時升咗心靈控制 (試過有件 side quest item 要買,比我用控制殺佢一半價)
及火魔法,貪佢燃燒時可減敵人防禦
rictws 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-15, 07:13 PM   #227
Pandahahaha
God of Gamer
釈由美子の死忠者

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagpandahahaha
一開始一定用星辰之力
可以日間回血

Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-15, 07:48 PM   #228
RS 200

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
剛見到sony個fb話下載版有獨家內容,成30小時,碟版要比錢先有得玩…
呢個DLC係PS系獨家的嗎?
RS 200 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-15, 08:11 PM   #229
wongmspk
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2009
燕子個藥劑圖係邊拎架?

舊 05-19-15, 08:24 PM   #230
sorlohk

註冊日期: Jul 2007
PSN  IDalfredmoody
引用:
作者: RS 200 查看文章
剛見到sony個fb話下載版有獨家內容,成30小時,碟版要比錢先有得玩…
下載版獨家提供擴充組合,增加共 30 小時嶄新的內容!
你講呢個? 擴充組合 係 本 game + dlc....你係街買唔到 dlc 架....仲唔係獨家??

引用:
作者: wongmspk 查看文章
燕子個藥劑圖係邊拎架?
應該有得賣架 你搵下 d 商人同草藥醫生....

此篇文章於 05-19-15 08:28 PM 被 sorlohk 編輯。
sorlohk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-15, 08:25 PM   #231
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: RS 200 查看文章
DEV講到明WITCHER 3係唔會有機種獨家遊戲內容O既。

以下呢堆係全機種都有。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-15, 09:51 PM   #232
saberlam
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
3DS Friend Code3282 2238 7072
PSN  IDsaberlam
XBox Live Gamertagsaberlam
今天買了psn, 1小時多就玩得. 玩了7小時多, 感想: 超神作

我玩過上古, dragon age, 都會玩到無聊, 被遊戲玩.

但這遊戲完全不會, 動作, 故事全部投入, 基本上無冷場, 每個任務做獨一無二, 這點把別的遊戲秒到天際.

流暢度絕對合格, xbox版就唔知啦.

最後這遊戲有排玩, 絕對值得入手, 這廠商一向都是做遊戲做到極致.

此篇文章於 05-19-15 10:02 PM 被 saberlam 編輯。
saberlam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-15, 10:03 PM   #233
david
The One

引用:
作者: saberlam 查看文章
今天買了psn, 1小時多就玩得. 玩了7小時多, 感想: 超神作

我玩過上古, dragon age, 都會玩到無聊, 被遊戲玩.

但這遊戲完全不會, 動作, 故事全部投入, 基本上無冷場, 每個任務做獨一無二, 這點把別的遊戲秒到天際.
呢度有版友認為呢隻大叔GAME俾零分無難度O架。

---
舊 05-19-15, 10:24 PM   #234
rictws

今晚試吓開 death march 重玩先⋯
外國啲 forum 話最高難度先可以令你 think/act like a witcher...
舊 05-19-15, 10:30 PM   #235
saberlam
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
3DS Friend Code3282 2238 7072
PSN  IDsaberlam
XBox Live Gamertagsaberlam
還有這公司之前的作品初有氣色, 但是比較小眾受D版嚴重銷量, 到現在的Xbox one/ps4時代, 堅持到開發第三集真係唔易走.
saberlam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-15, 11:09 PM   #236
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
那個人狼都識星辰之力,你玩曬啦w

舊 05-19-15, 11:52 PM   #237
sorlohk

引用:
作者: holsety 查看文章
幾好玩呀隻野 d 任務難度建議等級都呃人既 ....
舊 05-20-15, 01:18 AM   #238
rictws

玩咗3個鐘「死而無憾」嘅最高難度,發現敵人難度其實同「流一點血」差唔多,
只不過係經驗值超難賺,打怪、side quest 等,經驗少得可憐(甚至冇),大慨「死而無憾」嘅難度,在於控制大家唔會 over level。角色力量被限制嘅時候,大家就要好好利用符印、煉金術等。

另外,要好好利用「昆恩」,呢個 recharge 時間超快嘅符印,可以抵消1次攻擊,同令敵人彈開,唔會連環攻擊,令主角嚴重失血。小心嘅話,你畀敵人打到1次之後,已經 recharge 完,可以再次放出「昆恩」。用呢個方法打落去,慳番唔少「燕子」同食物,換言之,慳番唔少錢。
舊 05-20-15, 02:00 AM   #239
Hisashi

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: rictws 查看文章
玩咗3個鐘「死而無憾」嘅最高難度,發現敵人難度其實同「流一點血」差唔多,
只不過係經驗值超難賺,打怪、side quest 等,經驗少得可憐(甚至冇),大慨「死而無憾」嘅難度,在於控制大家唔會 over level。角色力量被限制嘅時候,大家就要好好利用符印、煉金術等。

另外,要好好利用「昆恩」,呢個 recharge 時間超快嘅符印,可以抵消1次攻擊,同令敵人彈開,唔會連環攻擊,令主角嚴重失血。小心嘅話,你畀敵人打到1次之後,已經 recharge 完,可以再次放出「昆恩」。用呢個方法打落去,慳番唔少「燕子」同食物,換言之,慳番唔少錢。
Quen sign、如果你有升個intensity、仲可以抵消兩次以上
Hisashi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-15, 06:18 AM   #240
david
The One

引用:
要讀O下書先O架...

唔好以為好似其他悶爆RPG咁,打唔贏咩,死衝LEVEL大力O的再打過就OK...

呢隻GAME係要用點腦去解QUEST的。

---
舊 05-20-15, 07:28 AM   #241
呀正
Crazy Gamer
小飛俠

註冊日期: Mar 2004
Nintendo Switch ID0451-6668-9114
PSN  IDShekChing
唉打到去一個12lvl 主線任務“打倒二世”,懷疑中佐bug過唔到…
唔想重玩
呀正 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-15, 09:27 AM   #242
tao08
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
上面d dlc我琴日見港伏好似仲未有
tao08 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-15, 10:26 AM   #243
holsety

引用:
作者: david 查看文章
要讀O下書先O架...

唔好以為好似其他悶爆RPG咁,打唔贏咩,死衝LEVEL大力O的再打過就OK...

呢隻GAME係要用點腦去解QUEST的。
返去研讀下先

舊 05-20-15, 10:36 AM   #244
sorlohk

引用:
返去研讀下先
狼人有得研讀咩 我都係先讀再虐殺佢 主要都係唔俾佢咁得閒出星辰之力
舊 05-20-15, 11:08 AM   #245
hkpm
Junior Member

註冊日期: Nov 2010
引用:
作者: rictws 查看文章
今晚試吓開 death march 重玩先⋯
外國啲 forum 話最高難度先可以令你 think/act like a witcher...
唔洗重新開game揀難度wor
game內有option可以俾你隨時轉難度
hkpm 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-15, 11:39 AM   #246
斯羅
aloha~

PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
引用:
係吾係野性之心, WILD AT HEART任務個隻?
我就係最後個5分一血吾打埋佢, 而家行血打極都一野回滿....

吾知係BUG定咩...
斯羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-15, 12:02 PM   #247
torocat

註冊日期: Dec 2001
幫把劍上詛咒之血既油幾劍就斬死佢
torocat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-15, 01:00 PM   #248
rictws

引用:
作者: hkpm 查看文章
唔洗重新開game揀難度wor
game內有option可以俾你隨時轉難度
中途轉冇成就
舊 05-20-15, 01:01 PM   #249
Alpha
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2012
引用:
作者: saberlam 查看文章
還有這公司之前的作品初有氣色, 但是比較小眾受D版嚴重銷量, 到現在的Xbox one/ps4時代, 堅持到開發第三集真係唔易走.

估唔到cd projekt 係一間波蘭遊戲開發公司, 日本仔技術力連波蘭佬都不如......
Alpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-15, 01:06 PM   #250
holsety

引用:
作者: 斯羅 查看文章
係吾係野性之心, WILD AT HEART任務個隻?
我就係最後個5分一血吾打埋佢, 而家行血打極都一野回滿....

吾知係BUG定咩...
係呢個支線,幫獵人找老婆捉姦w
我見狼人常時回血冇停過,回血量多個我輸出,殺唔到跟住我離開左
要諗諗點stop佢回血,下次試下用火計法印先

此篇文章於 05-20-15 01:09 PM 被 holsety 編輯。
holsety 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[3DS] Metroid :Samus Returns (好評發售中) 信長 手提遊戲機討論版 50 12-01-17 01:44 AM
Witcher 2 wing 電視遊戲討論版 149 01-21-16 06:15 PM
[PSV] ハナヤマタよさこいLIVE!l 好評發售中 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 6 11-14-14 12:46 AM
[多機種] Skylanders: Swap Force | 好評發售中 david 電視遊戲討論版 7 02-08-14 10:09 AM
The witcher 巫師 雪舟等楊 PC電腦遊戲討論版 1 02-11-08 09:27 AM

現在的時間是 10:56 PM

手機版 | APP版