Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-05-10, 10:27 PM   #251
加瑪
God of Gamer
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
下回再睇徐晃點比顏良屈埋人生最後一次機
之後就比二爺秒

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-10, 02:52 AM   #252
Fean
Game Master

註冊日期: Jul 2002
又到二爺發神威時間
Fean 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-10, 05:39 PM   #253
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
同一般三國劇情一樣
宋憲魏續火速被秒

舊 06-06-10, 07:46 PM   #254
冬雨
Game Master
closing

註冊日期: Oct 2002
期待已久的官渡之役,終於展開了!
這也是不少讀者的心聲!

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-10, 10:57 PM   #255
加瑪
奧脫福的一條小草

引用:
作者: Sar8 查看文章
同一般三國劇情一樣
宋憲魏續火速被秒
o的呂布手下o既跑龍套你想比幾多戲佢

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
舊 06-09-10, 12:03 PM   #256
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
響有生之年讀到呢句:『期待已久的官渡之役,終於展開了!』,感動咗一小陣~~~
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-10, 12:56 PM   #257
Sar8
The One

引用:
作者: 加洛瑪.神 查看文章
o的呂布手下o既跑龍套你想比幾多戲佢
呂布:魏宋侯三將,奪天下利器

証明識得打,唔等於識得睇

舊 06-09-10, 01:38 PM   #258
colus
Game Master
子龍

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDColus
XBox Live GamertagColusM
引用:

[陳某MODE]只因魏宋侯三將今日缺少左侯成,
先令到呢隊完美戰隊出現致命缺憾...[/陳某MODE]

Falling down, rain flows into my heart
In the pain I'm waiting for you
colus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-10, 07:16 AM   #259
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:

有咁講過咩~?邊期呀~?

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-10, 07:45 AM   #260
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: colus 查看文章
[陳某MODE]只因魏宋侯三將今日缺少左侯成,
先令到呢隊完美戰隊出現致命缺憾...[/陳某MODE]
用唔到噴射風流攻擊?????

呂布個邊一向唔夠一線手下用........
除O佐張燎同高順~~
就得返自己打~~

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
響有生之年讀到呢句:『期待已久的官渡之役,終於展開了!』,感動咗一小陣~~~
但願我有生之年可以睇到陳某畫到赤壁

舊 06-10-10, 11:50 AM   #261
小黑

PSN  IDEternalkin
引用:
作者: Asurada 查看文章

希望陳某有生之年可以畫到赤壁
小黑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-10, 01:11 PM   #262
Sar8
The One

引用:
作者: (=v=)b 查看文章
有咁講過咩~?邊期呀~?
咪丫呂布殺華雄果期
其中中段既回想
冇記錯係第5期三英戰呂布

舊 06-10-10, 01:12 PM   #263
Sar8
The One

引用:
作者: 小黑 查看文章
希望陳某有生之年可以畫到赤壁
引用:

除O佐張燎同高順~~
就得返自己打~~

我希望某仔可以盡得老豆真傳
仲有個陳宮

其他果D三線都比唔上....

舊 06-10-10, 01:54 PM   #264
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:

除O佐張燎同高順~~
就得返自己打~~

到時會感動一大陣~~~
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-10, 03:20 PM   #265
Sar8
The One

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
到時會感動一大陣~~~
如果佢剩係畫死一方其實都好快
慘就慘在佢度度都畫D(仲要唔係一兩話完)

二爺出逃>官渡>十面埋伏>袁家內鬥>南下打一次劉備先>袁譚先死,尚,熙後至,郭嘉死
劉備會劉表>請單福>八門金鎖>單福出逃>老七加入>博望坡,空城計,長坂波>舌戰群雄....

剩係求其數都咁多
得閒又加下二公子搞屎棍,火哥爆無雙

東吳係呢段時間我都唔記得有咩大事,剩係官渡完後應該孫策死得

舊 06-17-10, 04:06 PM   #266
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
東吳係呢段時間我都唔記得有咩大事,剩係官渡完後應該孫策死得
有2個(大概):
1.孫權佂劉表殺黃祖
2.魯肅入吳

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-10, 04:56 PM   #267
Sar8
The One

引用:
作者: HEAD_HUNTER 查看文章
有2個(大概):
1.孫權佂劉表殺黃祖
2.魯肅入吳
咁樣可以拖5回

舊 06-19-10, 06:24 PM   #268
Sar8
The One

一如所料
下期係顏良之死
有二爺,乜野箭陣都係流

舊 06-20-10, 03:33 AM   #269
加瑪
奧脫福的一條小草

郭嘉果然係黑暗兵法
完全算哂大耳個人

舊 06-20-10, 10:52 AM   #270
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
但....劉大耳唔係厚黑祖師咩,射咪射,怕咩

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-10, 12:37 PM   #271
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
劉大耳間接害死顏良
做咩唔射?大耳唔係認為區區箭仔可以射死2爺下MA

NINTENDO FDCODE:4098 5464 9475
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-10, 02:04 PM   #272
Fean
Game Master

二爺武裝上陣
好似第一次見二爺著盔甲?
Fean 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-10, 02:14 PM   #273
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: Fean 查看文章
二爺武裝上陣
好似第一次見二爺著盔甲?
又馬又刀又甲,
二爺完全體上陣

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-10, 02:57 PM   #274
Sar8
The One

引用:
又馬又刀又甲,
二爺完全體上陣
作為攻城先峰著件甲係好合理

舊 06-20-10, 03:18 PM   #275
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
又馬又刀又甲,
二爺完全體上陣
武聖裝攻 大關羽終於正式出場

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 11:56 AM

手機版 | APP版