Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 21  ... 最後
手提遊戲機討論版>Nintendo 3DS 情報區 vol.2
pakchi70 01:07 PM 10-01-10
尋日睇wall street journal頭版就話3ds要延期
去到下年2月尾,歐美就3月
話因為年尾出的話會唔夠貨供應所以延期
stevenfan 01:13 PM 10-01-10
作者: pakchi70:
尋日睇wall street journal頭版就話3ds要延期
可能是和其他廠交好關係
3DS已經係必勝無謂同其他廠係聖誕檔期到爭食.....
雷火武 01:57 PM 10-01-10
作者: 如月刃:
唔覺得咁有啲變質咩?

通常一隻game好玩嘅話,自然會有動力去發掘哂可以玩嘅嘢出嚟
依家因為儲成就所以先有動力去完成所有遊戲內容…
我覺得係完全變哂質

以前D game,例如ps2個D,同埋手提機.自己鐘意玩,就玩玩哂d野出來

而家打Ps3.反而係為左儲白金而強迫自己去打d已經玩到悶既Game

由其好多時儲野個d....跟本已經唔係玩了.係比game玩..
YHW 02:36 PM 10-01-10
作者: dust11:
love+ 個賣點都唔係3d

畫質提升左已經有堆人會買
如果班女女會3D跳出黎咀啖個玩家, 我肯定隻GAME最少賣多個DOUBLE
fantasy俊仔 03:01 PM 10-01-10
作者: YHW:
係喎, 你提一提先醒起直mon冇3D, Love Plus果度都幾難搞...
有幾難搞, 個PV 都特登係咁轉視點show 俾你睇可以咁做, 要睇3D 果時咪用打橫模式囉

下面個mon冇3D? 最緊要係上面有姐
W!LL 04:18 PM 10-01-10
極度唔希望任記加 成就/獎杯系統
Y.Bird 05:24 PM 10-01-10
作者: MO:
我都唔贊成有成就獎盃之類既嘢...
係人玩GAME, 唔係GAME玩人
有啲成就/獎盃條件真係好似玩緊人,比份功課你做咁...
玩GAME我覺得開心過, 自己覺得滿足就得. 完成幾多唔重要,
唔會由"消閒"變咗"受訓"咁....
(個人睇法...勿插...)
不過有了這個系統也可以當這個系統不存在,
可繼續隨便玩。
Y.Bird 05:27 PM 10-01-10
作者: W!LL:
極度唔希望任記加 成就/獎盃系統
成就系統真係個人有沒都得,
直接買game 送分換3DS ware game/gb,gba 懷舊game ,
當感謝下我們這班正版支持者好過。
強化人間ですの~★ 05:47 PM 10-01-10
作者: Y.Bird:
直接買game 送分換3DS ware game/gb,gba 懷舊game ,
咁不如好似隻魂斗羅4咁直接係隻game入面送埋紅白機12代
download都唔使
W!LL 05:56 PM 10-01-10
我都支持呢樣, 要推行Online shopping點都應該送下野先
作者: 強化人間ですの~★:
咁不如好似隻魂斗羅4咁直接係隻game入面送埋紅白機12代
download都唔使
DL有得俾玩家揀, 造game果陣又唔洗諗入邊隻入去
BlackWing 06:04 PM 10-01-10
如果變成 成就系統夠一定分數>可以免費download d懷舊遊戲呢?
monkeylove 06:27 PM 10-01-10
其實唔追求成就分的話,無視佢未得囉~
多一樣野都冇壞喎~
Y.Bird 06:34 PM 10-01-10
作者: 摩亞:
如果變成 成就系統夠一定分數>可以免費download d懷舊遊戲呢?
唔好,
沒時間煲機﹗
MO 07:09 PM 10-01-10
我贊成呢個...
直接買games送pts, 多多少少都好,
又可以引到啲light user入去shopping channel...
BlackWing 07:29 PM 10-01-10
唔好,
沒時間煲機﹗
係咪煲其實都係睇點set,有d set得好既十幾廿個鐘都得
係果d下下set到咩max lv幾百粒鐘果類先超反感
不過今代家用機我就無玩開,唔多清楚d成就係點設定

電腦玩果d多數係完成某個任務就有成就
jyeung1 09:03 PM 10-01-10
作者: 摩亞:
一萬個反對!!!
(即係要被Game 玩!!)
加成就無問題,但似好老任講左無!!

其實依家講左
係米set死
d 實體game一定分區???

其實今次都無咩新意
除左映相變mii
同合體幾有趣!!

3ds應該炒吾起,
應該甘遲先出應有大量貨源

同埋老任好似都
吾喜歡用炒價去做show!!
(邊度有得睇任記Conference full Play Back??)
BlackWing 09:07 PM 10-01-10
鎖區好似未講,但近排美版dsi有人話玩唔到日版pm之後
就出現左"之後既機有鎖區"既講法
shodanng 11:05 PM 10-01-10
http://ds.ign.com/articles/112/1124739p1.html
3DS Graphics: Old vs. New
chunmanx 11:08 PM 10-01-10
獎盃/成就系統有好過無
至少可以吸引人買多d game爆盃先
而且花費的成本和機能相應上係好低
追唔追求爆盃每人都會有自己的睇法
我自己就唔太會花時間咁做

有冇版友熟知日本的經濟?
老任會唔會在3DS出時迫日本政府將日圓降價以加強出口架?
但3DS又全部國內生產
所以日圓匯價對日本商品輸出去美國係唔會有太大影響?
MO 11:33 PM 10-01-10
作者: chunmanx:
獎盃/成就系統有好過無

但3DS又全部國內生產
我反而覺得有咗成就/奬盃,
多咗人買賣二手GAME...
喺有限既金錢下去追逐無數既成就/奬盃,
唯有爆完即賣, 甚至只買二手...

幻想下...如果Mario Bros 有咗成就/奬盃會點...
第一次食變大菇 - 5G
第一次到終點 - 5G
殺掉100隻龜 - 10G
殺掉10000隻龜 - 20G
取得1000000個金幣 - 30G
....

enishi 11:38 PM 10-01-10
獎盃/成就系統有好過無

但3DS又全部國內生產
有, 任天堂係日本上市公司, 所有收入用日圓計算, 定左歐美地區售價之後唔可能隨便加價, 只要日圓一直升, 佢收入就一直減少 (基本上所有日本公司都有類似問題)

除左生產支出 (其實人仔都一路升值...), 開發成本主要都係日圓 (人工...)
chunmanx 11:50 PM 10-01-10
作者: MO:
我反而覺得有咗成就/奬盃,
多咗人買賣二手GAME...
喺有限既金錢下去追逐無數既成就/奬盃,
唯有爆完即賣, 甚至只買二手...
但二手市場活化
亦都可以驅使一手遊戲市場
因為消費者知道買左返黎ge game賣返出去係值錢ge
會令佢地提早左在某些較高的價位入市
唔會等到佢地得好多先買
而且老任都好似開始有the best版
某程度上比人一個選擇
作者: enishi:
有, 任天堂係日本上市公司, 所有收入用日圓計算, 定左歐美地區售價之後唔可能隨便加價, 只要日圓一直升, 佢收入就一直減少 (基本上所有日本公司都有類似問題)

除左生產支出 (其實人仔都一路升值...), 開發成本主要都係日圓 (人工...)
咦!咁呢個會唔會就係3ds定價比過往手提機都要貴的其中一個原因呢?
enishi 12:25 AM 10-02-10
咦!咁呢個會唔會就係3ds定價比過往手提機都要貴的其中一個原因呢?
理論上應該係歐美售價高 d, 而日本定價低 d

而家個情況似係用日本市場補貼歐美 不過事實要睇埋歐美定價先知
基路亞 12:37 AM 10-02-10
作者: pakchi70:
唔夠貨其實可以係好事
可以製造話題
令大眾有個錯覺佢好好賣

當然你要keep 住都要有貨少少少少咁滲出黎啦

iPhone / apple 系列其實係個好好的例子
now_loading 01:31 AM 10-02-10
有成就/獎杯容乜易, 要做, PSP 都已經可以做到
睇下佢點樣將Mii 串連 Wii 同3DS 啦
呢樣我覺得重殺食..
第一 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 21  ... 最後

返回主題版面