Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 04-26-24, 01:19 PM   #1
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
THE FALL GUY 特技狂人

見David Leitch+Ryan Gosling已經夠吸引入場,睇咗IMAX版,呢套無真IMAX比例但都真係要揾個大幕睇,主賣特技人就真係有幾多stunt場面,此外都仲有個正常故事線同感情線穿插下,新意就唔大但串起黎又效果幾好,睇得幾開心,又片中選歌又揀得幾好,好鬼fit當時場口,整體值得入場一看

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 昨天, 05:32 AM   #2
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
尋找阿 Tom 的故事

總結叫中挺。男女主角嘅交流,無電,悶到幾乎目訓著,但係一去到動作,尤其啲追逐嗰場面絕對令本人醒晒,睇埋啲幕後花絮,夾埋 Sydney 旅遊特輯,可以話係入場嘅主因。Hannah Waddingham 戴起個假髮幾乎唔認得係佢。啲插入歌都唔錯,尤其隻 Against All Odds 真係好應。

肉羊哩咖 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 昨天, 10:21 PM   #3
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
The Fall Guy《特技狂人》

入場睇咗,呢套宣傳都幾多,
段預告睇其他電影開場前都睇過幾次了。
(但睇完主片會發現細節位同預告唔同)

套戲有Barbie的Ryan Gosling
同Oppenheimer的Emily Blunt做男女主角,
可以當係Barbenheimer宇宙衍生作品咁睇…

開場前果段溫馨提示幾有用,
的確少咗人係不必要的情況係戲院玩電話~!

開頭以為係一套以特技人做主題,為女死為女亡的電影,
當劇情發展到電影"主角"失蹤,
經理人搵"皇牌替身"搵"主角",以為會變成特務片的時候,
個故事居然係"主角"誤殺了"替身",
搵"皇牌替身"做替死鬼故事…真係估佢唔到,反而愛情線變到可有可無咁。

Deepfake
片同手機原片以外,
個Party有咁多"現場觀眾"唔駛滅口咩?
報警位同預告片的安排又唔同。

幾鐘意果隻聽法文指令行動的狗仔,個樣好醒目~!
汽車追蹤講明架車係講明植入式廣告嚟。

可能開場真實系破Guinness world record果"8圈半"太勁,
後面感覺係超級系的特技同爆破場面好似超越唔到呢幕咁。

BGM覺得唔算很到位,主要同步率唔夠高,
笑位方面多數玩尷尬嘢、幻想與現實、幻覺咁,
唔算超好笑,但都笑得出聲的。

睇片尾Comic-Con"水行俠Jason Momoa版"果段預告,
感覺套偽電影Metalstorm係Dune,Mad Max,Guardians of the Galaxy混合體嚟~!

套戲成日提Tom Cruise個大名,
究竟係讚定彈嚟?曲直難分咁,
好似暗串佢堆Mission: Impossible電影用真身上陣做賣點。

https://www.thefallguymovie.com/
https://www.imdb.com/title/tt1684562/
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E7%89...8E%A9%E5%AE%B6

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] After the Fall | PS VR ComeLOLoh 電視遊戲討論版 0 03-04-21 03:40 PM
[NS] Light Fall | Digital | neo2046 電視遊戲討論版 1 03-23-18 01:02 AM
[PS4,XB1] Seasons After Fall 安安 電視遊戲討論版 2 05-17-17 12:37 AM
70歲婆婆挑戰Resistance: Fall of Man Metal Gear NT 電視遊戲討論版 11 03-20-07 12:55 AM
[PS3]Resistance : Fall Of Man (即係之前的I-8)圖片及影片 神祕人1號 電視遊戲討論版 78 11-14-06 02:37 PM

現在的時間是 12:35 AM

手機版 | APP版