Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 11-12-23, 10:37 AM   #2376
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020

呢個版本幽遊白書我可以
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-23, 08:39 PM   #2377
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013

本片有王子有惡龍,但絕非童話。《少女鬥惡龍》由米莉·芭比·布朗挑大樑主演,2024 年上線,Netflix 獨家。

屠龍一向都係勇者戰士專利, 今次係公主屠龍
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-23, 10:25 PM   #2378
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 420secured 查看文章

呢個版本幽遊白書我可以
可惜冇乜可能...........依家netflix個舊TV動畫幽遊白書連廣東配音都冇。

其實唔只幽白......連叮噹standby me等等都冇。

舊 11-12-23, 10:27 PM   #2379
wing
格鬥低手

引用:
作者: 武藤遊戲 查看文章

未來戰士翻抄
次次續集次次都炒,但我次次都仲有興趣繼續睇。
情意結真係冇計。

舊 11-12-23, 10:28 PM   #2380
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
引用:
作者: wing 查看文章
可惜冇乜可能...........依家netflix個舊TV動畫幽遊白書連廣東配音都冇。

其實唔只幽白......連叮噹standby me等等都冇。

同埋好似上次Slam Dunk電影版
過左差唔多30年,個別人士把聲都變左
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-23, 10:30 PM   #2381
wing
格鬥低手

引用:
作者: Heaven 查看文章

本片有王子有惡龍,但絕非童話。《少女鬥惡龍》由米莉·芭比·布朗挑大樑主演,2024 年上線,Netflix 獨家。

Eleven喎,咪話一條龍,單挑成個魔界都得啦。

舊 11-12-23, 10:31 PM   #2382
wing
格鬥低手

引用:
作者: 420secured 查看文章

同埋好似上次Slam Dunk電影版
過左差唔多30年,個別人士把聲都變左
原有廣東話配音的片,D+好多都有番。
但N冇。呢樣真係令人失望,

舊 11-12-23, 11:20 PM   #2383
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: Heaven 查看文章

留名睇吓有冇人鬧呢套左膠。

肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-23, 03:30 PM   #2384
肉羊哩咖
griffin611

Rebel Moon 第一部有個副題,Fire of Child

舊 11-18-23, 05:04 PM   #2385
肉羊哩咖
griffin611

The Killer:如果一心諗住 David Fincher 係玩返佢一貫陰沉嘅驚慄風格,呢套會幾失望,尤其個結尾咁扭法,會嫌佢玩得唔夠盡。主角好多時都係獨白,仲要係重重複複咁去,動作都 OK,但表現佢有幾專業,又唔太夠喉,反而開頭個蒙太奇仲令人有期待多啲。好在節奏快唔會拖,第五幕捉心理最突出,拍攝得又靚。中上

仲係無得續 Mind Hunter 令本人極度失望。

Netflix 太多好嘢,啱啱開咗鬼武者,仲未得閒開 Pluto、碧眼待,Scott Pilgrim 等等等等,唉~

舊 12-06-23, 06:16 AM   #2386
肉羊哩咖
griffin611

正式予告

舊 12-06-23, 11:53 AM   #2387
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
睇來唔攪武術大會直接打死户愚呂完
冇靚仔靚女
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-23, 03:00 PM   #2388
wing
格鬥低手

引用:
作者: 真!DC 查看文章
睇來唔攪武術大會直接打死户愚呂完
冇靚仔靚女
由手機版發出
不過都係會睇

舊 12-08-23, 04:12 PM   #2389
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>

內容唔記得還要翻找集英社
武藤遊戲 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-23, 06:05 PM   #2390
wing
格鬥低手

引用:
作者: 武藤遊戲 查看文章

內容唔記得還要翻找集英社
我記得少少....月之引路~
後尾劇情好似暴走左

估唔到咁偏都有得動畫化。

舊 12-24-23, 11:17 PM   #2391
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
幽遊完全只係借個ip玩CG同打鬥,個武指係劍心果個,所以打戲幾好睇,故仔就得五集之下都所淨無幾

Rebel Moon分上下集之後仲有查導完全版,先行短版上集得兩個零鐘要玩集齊隊員又打下其實同幽遊咁上下唔夠時間,而且呢套隊員仲多人仲要setup個帝國背景同人物,係有啲碎片感;但查導本身強嘅visual 表達依然到家,佢啲片始終比較襯覺主導,喜歡佢個人風格與否係直接影響評價嘅,我就覺得收貨嘅,女主同查導個人都幾喜歡的

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-23, 01:44 AM   #2392
王小虎

註冊日期: Apr 2002
七人之侍劇情要翻拍幾多次?
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-23, 05:02 PM   #2393
C.Ryo
Game Master

Nintendo Switch ID4426 5495 5212
咁七人之侍本身係模仿西部片,影片已有過百年歷史有意念輪迴好正常,不過查導都唔係搬字過紙,本身係想賣做星戰故事,依家睇落呢個世界觀係無任何Jedi / Sith呢啲屈機人物設定,算還好啦

舊 12-25-23, 08:56 PM   #2394
王小虎

註冊日期: Apr 2002
七人之侍1954年,Magnificent Seven 1960年,反而係西片參考。睇返日文wiki,用google translate講黑澤明本來想話下一套戲拍真實歷史劇,用"侍之一日"做題材,跟住研究當年武士點食飯食咩嘢,跟住有人提起有時會有村民請啲武士保護防山賊,結果就係咁。

睇有套記錄片Mifune: The Last Samurai講三船敏郎的,講呢套戲黑澤明由得三船敏郎自由發揮,任得佢做。

其實唔係早兩年Mandalorian有一集又係用呢條橋,都唔話佢。

講開星戰同黑澤明,又要提吓其實星戰A New Hope故事原型係參考自黑澤明的武士勤王記(中譯,英文係The Hidden Fortress,日文係隠し砦の三悪人),又係三個人護送公主(星戰變咗四五個),又係有一高一矮做諧角(星戰的高矮機械人),公主都唔係典型公主而係好有主見。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-23, 10:22 PM   #2395
C.Ryo
Game Master

https://ja.wikipedia.org/wiki/%E4%B8...81%AE%E4%BE%8D
日本wiki寫得清楚啲,黑澤係有參考John Ford比佢拍得更早啲西部片嘅,後來者Magnificent Seven就當然係七人の侍嘅番版

又黑澤啲橋係正嘅,不停都有人參考

此篇文章於 12-25-23 10:25 PM 被 C.Ryo 編輯。
舊 01-06-24, 06:33 AM   #2396
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
呀戶愚呂咁就收左皮

此篇文章於 01-06-24 07:04 AM 被 怪盜小G 編輯。
怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-24, 04:10 PM   #2397
wing
格鬥低手

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
呀戶愚呂咁就收左皮
弟收左了。兄就........睇下拍唔拍第二季仙水篇囉。

舊 01-09-24, 04:38 PM   #2398
肉羊哩咖
griffin611

《鬼武者》講宮本武藏(大塚明夫聲演!)受一班武士所托,去調查一單妖怪出沒事件。好就動畫好咗,但係 CG 面仲係唔多受,而武藏係參照經典嘅三船敏郎嘅造型,仲有專人監修;動作場面同分鏡都一流,尤其最終回。

但係個故仔唔平均,雖然有啲住劇力好緊湊,但整體上真係幾拖,仲有個結局,本人就唔多受。

套《碧眼待》似乎唔錯,開始煲。

舊 01-11-24, 04:31 PM   #2399
wing
格鬥低手

《碧眼待》動作打鬥幾好睇,但故事左膠到暈.......... 白人係壞蛋,英雄係女人同殘障人士。

舊 01-11-24, 04:40 PM   #2400
肉羊哩咖
griffin611

同期開咗套《迷宮飯》ダンジョン飯,意念好似之前已經有動畫差唔多(?),點樣就地取材,廣義啲係你食人人食返你,好公平啫~ 入面啲菜式,應該現實中煮唔返 -- 掛?!雖然好多可以用現實材料去做。

呢套一話話上,唔好斷纜就得喇。

論壇跳轉

現在的時間是 10:13 AM

手機版 | APP版