Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 07-14-22, 03:02 PM   #901
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
隻音樂係原本 X-Men 套美版動畫主題曲嚟,好經典,日版一樣咁正。其實隻音樂 DS2 都有出現。

舊 07-17-22, 04:04 PM   #902
肉羊哩咖
griffin611

The Mando S3,呢度有條仲長啲仲清啲嘅予告!阿 B 有佢自己一套盔甲?!

舊 07-23-22, 03:07 AM   #903
肉羊哩咖
griffin611

【賣萌】I’m Groot 短片系列,8月 10

好似同根爺無關噃。

舊 07-24-22, 10:04 AM   #904
王小虎

註冊日期: Apr 2002
Phase 5

Ant-Man/Wasp: Quantumania – February 17, 2023
Secret Invasion – Spring 2023 on Disney+
Guardians of the Galaxy vol. 3 – May 5, 2023
Echo – Summer 2023 on Disney+
Loki Season 2 – Summer 2023 on Disney+
The Marvels – July 28, 2023
Ironheart – Fall 2023 on Disney+
Blade – November 3, 2023
Agatha: Coven of Chaos – Winter 2023 on Disney+
Daredevil: Born Again – Spring 2024 on Disney+
Captain America: New World Order – May 3, 2024
Thunderbolts – July 26, 2024

Phase 6

Fantastic Four – November 8, 2024
Avengers: The Kang Dynasty – May 2, 2025
Avengers: Secret Wars – November 7, 2025

此篇文章於 07-24-22 11:30 AM 被 王小虎 編輯。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-22, 10:19 AM   #905
Eking

註冊日期: Feb 2006
好多INFO. DD 竟然有18集, 暫時係MARVEL 影集長? (忘了WHAT IF 有幾多集)
SHE HULKD/ BP2 都有新片

此篇文章於 07-24-22 12:40 PM 被 Eking 編輯。
Eking 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-22, 12:14 PM   #906
王小虎

註冊日期: Apr 2002
話說唔見咗Armor Wars。

Marvel Animation:

What If...? Season 2 - early 2023 (Season 3 confirmed)
X-Men '97 - fall 2023 (Magneto leader, Season 2 confirmed)
Spider-Man: Freshman Year - 2024 (Season 2 Sophomore Year confirmed)
Marvel Zombies - 2024 (rated TV-MA)

此篇文章於 07-24-22 12:17 PM 被 王小虎 編輯。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-22, 01:39 PM   #907
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: Eking 查看文章
好多INFO. DD 竟然有18集, 暫時係MARVEL 影集長? (忘了WHAT IF 有幾多集)
SHE HULKD/ BP2 都有新片
係,What-If S1 得 9 話。

She-Hulk 新片:

今次啲 CG 似樣啲,不過劇情就⋯⋯唔知~ 片尾暗示另一個客串。

舊 07-24-22, 07:41 PM   #908
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
我諗實大改, 至少karen果part實要改
https://en.wikipedia.org/wiki/Born_Again_(comics)

舊 07-24-22, 08:07 PM   #909
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章

今次啲 CG 似樣啲,不過劇情就⋯⋯唔知~ 片尾暗示另一個客串。
順便拍埋史力加真人版都得
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-22, 08:32 PM   #910
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章

夜魔,大家都係律師

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-22, 10:23 AM   #911
wing
格鬥低手

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
夜魔,大家都係律師

然後shehulk又落去dd4客串

舊 07-26-22, 12:18 AM   #912
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: Heaven 查看文章
順便拍埋史力加真人版都得
本人覺得可能合適啲,不過⋯⋯個 IP 係人哋嘅~~~

另, Lego Star Wars Summer Vacation 片斷

嘅⋯⋯無謂嘥時間⋯⋯

舊 08-01-22, 09:36 PM   #913
肉羊哩咖
griffin611

Andor 正式予告,改咗 9月 21,一次過上頭三話:

原本無乜期待,條片好有電影感,希望正式都係得,咦?!有個眼鏡娘噃~

舊 08-03-22, 11:34 AM   #914
Eking

註冊日期: Feb 2006
劉在石新節目原來係D+ ? 重有光洙同SNSD-YURI

舊 08-04-22, 12:59 AM   #915
肉羊哩咖
griffin611

Light year 已上,She-Hulk 18號

舊 08-05-22, 06:24 PM   #916
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
鐵血戰士 狩獵追擊,好評果然實至名歸,簡單直接夠爽,真是1外最精彩的一集,結尾也連結到2的某劇情

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-22, 08:50 PM   #917
肉羊哩咖
griffin611

I'm Groot 個系列有 5 部短動畫,其中三套幾好笑,「沖涼」嗰一話最好玩,其餘兩套就好一般。有度又玩鬥跳舞,今年都唔記得係第幾次咯,同橋都唔係咁吖嘛,唉~

舊 08-11-22, 05:11 PM   #918
肉羊哩咖
griffin611

滴住嚟公怖業績同時,宣怖十二月開始加價。月費加到去US$10.99,另有有廣告嘅,月費維持 US$7.99。美國係咁,其他地方會點要搵搵。

舊 08-14-22, 09:48 PM   #919
肉羊哩咖
griffin611

Hunter-wannbe vs Hunter-of-Hunters

Prey 總結:中間。故仔幾新鮮,個世界設定用 18 世紀嘅印第安人背景,隻怪物係「弱化」咗,但仍然好有迫力,有風景畫面拍得好靚,打鬥嘅茄汁夠亦無留「手」,尤其對住嘅大灰熊嗰段,同班對住班法國佬嘅,都好精彩。

最大問題係主角個身形,打人,識得打嘅,其實都仲可以,對付隻成身武器嘅七尺高怪物,唔係咁有說服力,搵個「科」啲會好啲,仲弊嘅係威能時開時無,公平啲講佢絕對唔係所謂嘅 Mary Sue,有場打鬥就畀啲人打嚟掟去,好似個公仔咁,有時又突然可以一個打 4 個;最誇嘅係有度個腳傷可以好快無事~ 動作係好睇,雖然無乜玩搖鏡,但勁多快咳,好多時一個鏡頭唔夠一秒就跳去另一個角度~ CG 有啲就假得滯。節奏頭一幕太慢,第二幕都 OK,但最後幾趕吓。

睇到最後未出黑底白字之前,有一堆插畫講返成個故仔,最後一格似乎暗示好有下文,唔知會唔會拍續集。
定係⋯⋯

見到有三隻 Predator 嘅母船衝緊落條村度,再加上第二話支鎗落咗入去班 Predator 手上,有咪成條村拎晒便當就唔知啦~

女主角個身形令人諗起電影 Serenity 呢句:Start with the part where Jayne gets knocked out by a 90-pound girl 'cause... I don't think that's ever getting old.

按:所謂 Mary Sue,係啲角式設定到完美無瑕,人見人愛,車見車載;無需訓練,唔會失敗,多材多藝,所向無敵,成長欠奉,悶蛋到暈,近年嘅經典例子係星戰後三部曲嘅 Rey Palpatine

此篇文章於 08-14-22 10:09 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-22, 03:45 PM   #920
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
She hulk第一集除了Cg問題外整體也算不錯,有打又有文戲但做得算平均不會悶(主要文戲做不錯),希望一直這個水準應該ok

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-22, 04:01 PM   #921
肉羊哩咖
griffin611

She-Hulk E1: 講源起,改得都可以嘅,解釋咗好多之前出現過嘅嘢,不過有度(予告有不過唔透)未有下文。女主角演得好,不過可能要保持皮光肉滑,佢個 CG 未免令人覺得太假,最後嗰場啲特技真係~~~ 有啲評論睇咗頭 4 話,講留意三樣:1. 唔好當超英片,當會變身嘅 Ally McBeal 法庭片睇會易接受啲;2. 呢套好女性向,但唔會「左膠」;3. 每話都講唔同嘅 case,但會有大橋串埋。

仲有:每話片尾都有一小段片,呢話都幾八卦,不過唔知邊個爆響口先~~~

舊 08-18-22, 06:36 PM   #922
wing
格鬥低手

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
She hulk第一集除了Cg問題外整體也算不錯,有打又有文戲但做得算平均不會悶(主要文戲做不錯),希望一直這個水準應該ok
至少唔悶, 我收貨。

大橋我諗係果隻飛船?

舊 08-18-22, 06:38 PM   #923
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
She Sherk S1E1
觀感好過Ms Marvel, CG 就似乎古生果套已經超越咗近排啲MCU
是咪要期待之後啲法庭戲

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-22, 10:26 PM   #924
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: wing 查看文章
大橋我諗係果隻飛船?
Heavy Spoilers 話⋯⋯

係為咗 War World Hulk 做準備。

另:今季有成 9 話咁長。

舊 08-18-22, 10:42 PM   #925
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
變形表妹ep 1
感覺幾好,輕輕鬆鬆笑吓半粒鐘
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Disney Infinity 3.0 八仙果 電視遊戲討論版 148 08-10-16 11:55 AM
[多機種] Disney Universe neo 電視遊戲討論版 7 11-19-11 06:31 AM
[Wii] Disney Sing It 神祕人1號 電視遊戲討論版 0 07-21-08 09:45 AM
[多機種] [Wii,PS2]Disney Princess(用Wii Remote化身Disney公主) 神祕人1號 電視遊戲討論版 4 09-18-07 11:27 PM
Disney Magic syncmaster Neo Music UNIVERSE 2 01-11-05 12:09 PM

現在的時間是 12:30 AM

手機版 | APP版