Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 11-03-20, 05:30 AM   #251
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
曼度芒亨

有透討論

1. 好多人(包括本人)都估佢會講佢同前帝國軍嘅手尾,點知一嘢跳咗去個唔知邊嘅星球。
2. 動作好精彩,啲豬人繼續咁論盡。
3. 以為返返去 Tantooine 會好悶,點知講 Dean Jarin 一啲啲過去,原來佢同啲沙人真係好熟,不過啲過程就無交待到。
4. 其實睇字幕都知咩事,亮點Mando 見偽 Boba Fett 除頭盔個「反應」好正。
5. 做 Cobb Vanth 個演員,Timothy Olyphant 原來做好多西部電視片,唔怪得咁入格。
6. 細路有事呢「痰鑵」,笑咗。
7. 今話都講好多沙人嘅嘢。
8. 重點係最後嗰場打波士戰,有玩過 KOTOR 1 嘅,都知呢度佢抄條橋,會唔會嗰下落晒全部炸藥就會掂?
9. 第一次睇唔覺,但原來 Mando 整走 Cobb Vanth 嗰下係同 Solo 撞走 Boba Fett 嗰下係一樣。
10. 條龍好惡,連 Sarlak 都吞得落,仲識噴酸咁屈機,呢樣遊戲入面無,又夠醒四圍走偷襲。
11. 一齊用 backpack 飛嗰下真係叫好!
12. 啲沙人掘到粒珠,可以話係無價,遊戲入面可以拎嚟做光劍粒石。
13. OK,最後嗰位係真 Boba Fett?定係一個複製人?本人估多數係 Boba,套裝備似佢一直扮沙人監視。
14. 另一個預感,Cobb Vanth 會在出場不過多數領當。

此篇文章於 11-03-20 05:34 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-20, 02:04 PM   #252
Eking

註冊日期: Feb 2006
曼達洛人S2 落重本? CG 好過S1咁多.....

舊 11-06-20, 01:37 AM   #253
肉羊哩咖
griffin611

LEGO Star Wars Holiday Special 預告:

玩多次元?時間旅行?

另:聽日阿細路又出場啦~

舊 11-06-20, 05:20 PM   #254
肉羊哩咖
griffin611

玩死晒睇預告估劇情班友

The Mandalorian S2E02 The Passenger

麻麻,比上季 The Gunslinger 嗰一話仲差。成大半部都無乜嘢發生,作用只係帶出下一話係點(睇咗就明),好有攝時間感。不過亮點有兩三個:

1. 細路戲份多咗好多,開始識講嘢(?!),仲好鬼曳
2. 後半好有異形續集陣味,呢套劇真係佢想玩乜都得
3. Dave Finoni 又玩 cos

此篇文章於 11-06-20 05:22 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 11-07-20, 12:01 AM   #255
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
Mando E10
就是繼續show今季budget多咗CG更多?
B仔愛蛋蛋

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-20, 05:56 PM   #256
肉羊哩咖
griffin611

Boba Fett 獨立外傳開拍在即?
https://deadline.com/2020/11/the-man...er-1234609860/

唔知開心定唔開心好~

舊 11-09-20, 12:20 AM   #257
王小虎

註冊日期: Apr 2002
睇佢係咁食蛋,會唔會係為咗整個Darth Yoda舖路?
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-20, 03:36 AM   #258
肉羊哩咖
griffin611

留意返上季細路有兩次食嘢(正確啲嚟講係吞嘢)嘅紀錄,呢次唔出奇,不過今舖真係闖禍。

舊 11-09-20, 10:37 AM   #259
王小虎

註冊日期: Apr 2002
真係要講句Frog Lives Matter。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-20, 01:46 AM   #260
肉羊哩咖
griffin611

原來今話由 Ant Man 個導演執導,唔怪得有隻咁嘢啦~

有透

好有上季 Chapter 2 咁,接上一話,跟住帶出下一話。

都有唔少彩蛋,飛入個冰川好似飛入死星個坑咁;啲蜘蛛蛋唔在講;原來 Chapter 6 嘅嘢都連到呢一話。 Mando 係唔係都噏 May the Force be With You,佢都唔知 The Force 係乜~ 而蛙女識跳好突然,但係都合理。

下一話嘅開頭預定都係預告開頭咁,最後都挨到去個月球,而個月球係個全新星球,都好。亦照預告咁睇,蛙女個老公會出現,跟住遇到謎の女角。

舊 11-12-20, 12:14 PM   #261
Eking

註冊日期: Feb 2006
....
"May the Force be With You" 就好似"亞門"差唔多, 好多人知, 但係你唔係信教所以你唔會成日講, 但係對住D信徒講兩句又冇所謂

舊 11-13-20, 01:32 AM   #262
肉羊哩咖
griffin611

WanderVision 延期到 1月15號。

舊 11-13-20, 04:58 PM   #263
肉羊哩咖
griffin611

水の星へ愛をこめて

一開個標題,又怕且會好多人知咩事~

一如所料,劇情開頭係咁發展。細路繼續搞笑,仲出現 "facehugger"! 唔知點解,隔住個樽望,細路邪惡得嚟好鬼死萌~ 拍埋上一話一齊睇,隻 Razor Quest 好有 Firefly 陣味。

今話除咗某個(兩個?)The Clones Wars 名人物登場,解釋咗上季留低某個謎之外,下半就預告咗另一個都傳咗好耐嘅角式會出場,不過又唔知幾時,同埋季尾結局會點走,都有啲錨頭。

同前兩話一樣,由 Jon Favreau 編劇,Ron Howard 個女 Bruce Dallas Howard 執導。

總評 8 > 9 > 7 > 3 > 11 > 6 > 4 > 5 > 1 > 2 > 10

此篇文章於 11-13-20 05:04 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 11-14-20, 01:36 PM   #264
C.Ryo
Game Master

Nintendo Switch ID4426 5495 5212
Mando E11
B仔見到蛙B誕生之後同蛙B玩得咁friend, 之後係咪會轉口味食八爪魚呢
貓頭鷹正式出場,那位也一閃了,今季正式去接clone wars故事了
Mando被呃錢只係最低限修理咗Razor Crest, 下集又要番Tatoonie?

舊 11-14-20, 02:14 PM   #265
肉羊哩咖
griffin611

佢返去 Dune 星,有可能整得好啲,咪又畀個阿嬸搵笨~ 正路就直去完成個「任務」先嘅。不過預佢無咁直線囉。

舊 11-14-20, 08:46 PM   #266
C.Ryo
Game Master

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
佢返去 Dune 星,有可能整得好啲,咪又畀個阿嬸搵笨~ 正路就直去完成個「任務」先嘅。不過預佢無咁直線囉。
咁話說呢個運蛋quest係大嬸比Mando嘅,完成咗是咪要番去揾大嬸討報酬

舊 11-14-20, 10:36 PM   #267
肉羊哩咖
griffin611

阿嬸個「邏輯」是咁嘅:

大嬸知蛙太個老公見過啲 Mando,咁蛙太要隻艇載去會老公,只要 Din Djarin 肯運佢走一轉,咁佢老公唔收情報費 — 不過大嬸都係要收「中介費」~~~ 亦無提過大嬸背後有冇收蛙太錢(多數有!)死未? Din 轉頭又收返大嬸錢,睇怕都好難囉。

此篇文章於 11-14-20 10:40 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 11-16-20, 05:07 PM   #268
肉羊哩咖
griffin611

觸手世界

Chapter 11 有透⋯⋯

基本上係上一話嘅下半,有人話衝落大氣層好似電影 Apollo 13 咁(呢套係導演個老豆執導嘅),但「臨尾香」嗰下係好正。而吊返隻船嗰隻好似係 AT-AT 改裝咁。

漁船嗰度再一次証明 Din 唔係OP。亮點係 Bo Katan 呢個嚮動畫出場嘅角式,造形都幾似(如果你見到有人投訴做乜女性裝甲有「曲線」嘅,你當佢傻唔洗理佢),佢女副手係另一個摔角明星,好多人估佢做 Sarbin Ren,一個 Rebels 動畫入面主角,點知又唔中。

另一個重點係解返其他曼度星人成日見樣,而呢個唔係,當 Din 知道自己係「邪教」出身,當然好唔老嚟,啲身體語言都仲係咁正。

搶帝國軍隻運輸艦好精彩,而做艦長嗰位,有份做 Lost、AoS、Bosch 等電視劇。不期然諗係咪 Moff Gideon 啲手下個個都好似佢咁 cool 咁木?做貨倉位軍官同上一話個機師,一樣係做電視喜劇嘅諧星。呢套嘢好多路人都係諧星,上季好多 SNL 嘅友,今季似乎變咗加國出身嘅。

最後阿細路終於「鍾意」咗蛙族?佢轉口味食海鮮?用複眼睇細路嗰下勁萌。不過個個好似好鍾意食觸手 sushimi 咁噃~ 而咁多話都強調你食唔到人,好易畀人食返轉頭~

成部劇而家變成一個啲末裔戰爭,曼度星人也好,Din 佢個「邪教」也好,細路族人也好,Jedi 也好,連帝國軍都係「殘餘份子」。

最後掟個名出嚟都夠爆~ 而 Mon Carami 最叻整船,乜 Din 咁唔好彩撞正咁嘅友嘅?!

唔係咁好有兩個,Din 個角式今話幾配角吓,畀 Bo Katan 搶晒,唔怪得有人傳 Pascal 好唔老嚟。另一個係蛙太好似突然間識聽 Din 講嘢,上一回佢兩個都見到咩事識走就話啫,今話個情況好唔同噃。

下回予告

睇 IMDB 話下回會返上一季兩位戰友,怕且都係預告入面劫獄嗰啲,由做佢以前個老細初執導。

之後點

黑劍奪還作戰應該走唔甩,之後會唔會打埋曼度星就另一回事 -- 可能變外傳系列掛。見到 Asoka 又會開另一啲可能。Boba Fett 條線開咗留咗啲尾,今季怕且唔會完到。有指第六話由 Dave Flinoi 執導,但 Ahsoka 未必嗰一話登場云云。

此篇文章於 11-16-20 05:19 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 11-17-20, 04:30 AM   #269
肉羊哩咖
griffin611

講返上一季尾咁場勁型嘅戰鬥場面。下面條片有講返,扮打鐵嗰個完全由特技人代上。咁短嘅都拍咗成日。事關嗰場個導演係 Dave Fioni 而唔係牌面嘅 Waititi。佢花咗好多時間,用唔同嘅拍攝角度去拍同一幕。佢熟書之餘,佢導真人版動作都開始上手,令人期待。

內有微透,慎入。

舊 11-17-20, 04:47 PM   #270
肉羊哩咖
griffin611

星戰場面總編集

Lego Star Wars Holiday Special 隔上一套 Holiday Special 成4 廿年以上?!呢部主要玩大量名場面,(仲)主要係頭 6部,無乜嘢之前未玩過。亮點要數嘅係 Finn 真係 force sensitive,而佢女友(?)出場時間比 RotS 多出十倍以上~ 一個唔覺意以為睇緊 Dr Strange。笑位幾多不過對象唔係成年人,總結:中下。

舊 11-20-20, 12:48 PM   #271
肉羊哩咖
griffin611

仙女教母 x 現實世界 = Enchanted 聖誕版?好似無乜歌,條預告都唔好笑,就爭啲~ 12月 4號上

舊 11-20-20, 06:41 PM   #272
肉羊哩咖
griffin611

過山車 Yeah!

The Mandalorian Chapter 13 今話好一般,除咗後面解咗部份上季嘅謎之外,故仔唔多刺激。不過細路今季第一次「出手」,再加多幾錢萌,救返成話。可以咁講,之前予告啲嘢都出晒,下半季唔知係點,不過咁收法,可能更緊湊更精彩。

總計:8 > 9 > 7 > 3 > 11 > 6 > 4 > 5 > 1 > 13 > 2 > 10

舊 11-20-20, 11:33 PM   #273
C.Ryo
Game Master

Mando E12
結果揾番舊相好,又賣弄下原祖情懷咁玩基地同CG車呀呔呀咁
乜原來阿B仔五十幾歲都未聽得明人話

舊 11-23-20, 05:05 PM   #274
肉羊哩咖
griffin611

呢一話係由做 Din Djarin 前老細執導,原來佢七廿二歲,仲有今次係第一次揸導演筒,好似 Sameul L Jackson,史太龍同前加州州長咁,個樣完全唔似;唔知本咁上下老嗰陣有冇咁嘅精神~

有透⋯⋯

1. 開始嗰度有人話好似 Rocket and Groot,不過你叫個阿B 幫你整電器,預咗 -- 賣萌~
2. 另一邊 Cara Dune 畀佢露兩手,嗰度好似係之前打鐵嗰度,睇嚟打鐵婆走咗佬,估佢都有機會再登場。
3. 藍色星人 Chapter 1 頭出過場,成話畀人洽,冷凍後遺症嗰下跟返 RotJ。佢去破壞個冷卻裝置吐糟嗰度好正。帝國一向唔多理啲工場安全~
4. 裝甲車畀 TIE 追嗰度好正。
5. 部 Razor Crest 有無咁快整得返好?好在玩 Star Wars Squadron 嗰陣 TIE 啲瞄準器無咁渣。
6. 下半最緊要,缸入面嘅係咪 Snoke 好多人話係,本人話一半半,事關最後又有展開, 見 Gideon 一齊嗰啲好似唔係 Death Trooper,有人話係 Dark Trooper Phase 0,又有人話係 Sith Trooper,可能啲血係畀佢哋用,有人話係 Gideon 自己想要。以傳統奸人嘅角度去諗,應該係自用嘅多。
7. M Count?!佢連 midichlorians 都唔敢開名?! 不過心諗可能只係女性生理名詞嚟~(逃)

此篇文章於 11-23-20 05:13 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 11-27-20, 04:11 PM   #275
肉羊哩咖
griffin611

--- delete ---

此篇文章於 11-27-20 06:49 PM 被 肉羊哩咖 編輯。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Disney Infinity 3.0 八仙果 電視遊戲討論版 148 08-10-16 11:55 AM
[多機種] Disney Universe neo 電視遊戲討論版 7 11-19-11 06:31 AM
[Wii] Disney Sing It 神祕人1號 電視遊戲討論版 0 07-21-08 09:45 AM
[多機種] [Wii,PS2]Disney Princess(用Wii Remote化身Disney公主) 神祕人1號 電視遊戲討論版 4 09-18-07 11:27 PM
Disney Magic syncmaster Neo Music UNIVERSE 2 01-11-05 12:09 PM

現在的時間是 05:22 AM

手機版 | APP版