Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > 國家隊討論區

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 06-21-08, 11:31 PM   #326
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
戰果會否係上年友賽翻版嗎...a

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線  
舊 06-22-08, 05:29 AM   #327
HuGo_達之礦工
Moderator
潮流礦工

註冊日期: Mar 2005
荷蘭今場抵輸!! 換人不知所謂

對手打得極好, Arshavin 超屈機! 過硬大球會

www.hkprokicker.com
HuGo_達之礦工 目前離線  
舊 06-22-08, 05:37 AM   #328
initial
God of Gamer

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
今日比人壓迫性打法, 迫到中場hold 唔到波. 中間唔掂後防壓力就好大, 結果出哂事......

唔出 robben 真係一個謎....

無論點都好, 輸就輸o左, 但我想講o既係之前分組賽o既成果唔係 -6. 可以小組首名線已經係達o左賽前目標. 今場遇上希丁克加上佢o既戰術運用真係好好, 輸真係冇野好講.

更新標題: 輸得心服口服, 八強止步...

thx!!

2004 東京 2005 仙台 2006 首爾
2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2010 吳哥窟, 越南
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
2013 倫敦, 格林威治, 溫莎堡, 曼徹斯特
2014 秘魯 馬丘比丘 玻利維亞
initial 目前離線  
舊 06-22-08, 05:41 AM   #329
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

真係比希丁克打沉~\
次次對親強領隊都即刻現晒型~2年前史高拉利~今年希丁克~
人腳真係媲美巴西~但係真係同冠軍無緣~好唔開心~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線  
舊 06-22-08, 06:00 AM   #330
雙星
GAF足球隊15號

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDx2star
XBox Live Gamertagx2star
2年後又再失望
希望有生之年見到荷蘭捧到盃啦

雙星 目前離線  
舊 06-22-08, 06:23 AM   #331
bid仔
Banned

註冊日期: Sep 2007
引用:
作者: 雙星 查看文章
2年後又再失望
希望有生之年見到荷蘭捧到盃啦
我諗有生之年一定見到
只欠一個有料既教頭
bid仔 目前離線  
舊 06-22-08, 09:42 AM   #332
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
其實我之前都同FD講過,荷蘭條後防線始終未受過真正既壓力
結果今場真係出事

自己其實都幾鐘意荷蘭,今屆睇到佢分組賽表真係好開心
亦都覺得有冠軍相,可惜還是有淘汰賽止步
我估依場波完左,最唔開心果個係雲達沙

Anyway,荷蘭今屆表現其實已經有所進步
期望2年後有所收成

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線  
舊 06-22-08, 09:55 AM   #333
SNAKE
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2002
成埸波都沒人突破到俄羅斯防綫
禁區射門得一個
robben係咪傷左...
諗極都唔明點解唔出佢
SNAKE 目前離線  
舊 06-22-08, 10:10 AM   #334
bid仔
Banned

註冊日期: Sep 2007
引用:
作者: mario0606 查看文章
其實我之前都同FD講過,荷蘭條後防線始終未受過真正既壓力
結果今場真係出事

自己其實都幾鐘意荷蘭,今屆睇到佢分組賽表真係好開心
亦都覺得有冠軍相,可惜還是有淘汰賽止步
我估依場波完左,最唔開心果個係雲達沙

Anyway,荷蘭今屆表現其實已經有所進步
期望2年後有所收成
越突出越早收山
bid仔 目前離線  
舊 06-22-08, 12:26 PM   #335
Lukas
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2006
係架, 通常分組賽峰芒畢露個隊都唔會走到最遠
而其中一個重點我先前都提過既就係: 今屆荷蘭仲未試過踢逆境波 (先失波落後緊既情況)
結果...

昨晚d調動真係R哂頭
雲佩斯, 艾費利
如果換前者的話好應該換埋洛賓雙翼齊飛
雖然法定時間係俾雲帥搏贏左, 加上又有桂神拱照, 終於係臨完場追成1比1

但加時就俾艾沙雲一個打殘左, 有艾沙雲係度既俄羅斯實力即刻提升返3-4成, 再唔係輸比西班牙1:4個隊了

換希汀加我知雲帥想點, 畢竟06年世盃個次保拉路斯閃電式兩黃被逐, 佢唔想再重蹈覆徹吧
不過同時都開始明點解希汀加要打後備...去馬體會練多幾年, 2010年再黎過吧

Lukas 目前離線  
舊 06-22-08, 02:34 PM   #336
暴走蟹

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: SNAKE 查看文章
成埸波都沒人突破到俄羅斯防綫
禁區射門得一個
robben係咪傷左...
諗極都唔明點解唔出佢
係傷左~
暴走蟹 目前離線  
舊 06-22-08, 05:19 PM   #337
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDgabrielaznable
XBox Live Gamertaggabrielaznable
引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
邊有得輸,強如法國意大利都被KO,俄羅斯更加無得打
真係輸左wo
雷帝.嘉芙 目前離線  
舊 06-22-08, 06:23 PM   #338
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: 雷帝.嘉芙 查看文章
真係輸左wo
點解會輸係一個迷,我都依家都唔相信

舊 06-22-08, 06:26 PM   #339
Iro
魔法學園學生

註冊日期: Aug 2003
因為對手確係打得好 一啲都唔迷
Iro 目前離線  
舊 06-22-08, 06:40 PM   #340
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
雲巴士頓的調動真係有問題,2 年前對葡萄牙唔出雲佬,出左古治把握唔到球單刀輸左; 2 年後唔出洛賓輸埋 ... 而且攻唔入時又唔打多 d 兩邊,堆係中間勁射都無用啦,另外大半場雲佬被凍結都唔做野幫佢拉返空又係有問題 ...

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線  
舊 06-22-08, 06:49 PM   #341
Lukas
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2006
聽新聞講洛賓係傷左 (又傷...次次關鍵時刻先傷, 真係幾勁都無用喇...)

咁搞法昨日場波既調配只能講無計啦

Lukas 目前離線  
舊 06-22-08, 07:05 PM   #342
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
作者: Lukas 查看文章
聽新聞講洛賓係傷左 (又傷...次次關鍵時刻先傷, 真係幾勁都無用喇...)

咁搞法昨日場波既調配只能講無計啦
玻璃人...幾勁都無用...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線  
舊 06-22-08, 07:35 PM   #343
零式
Ultimate Gamer
Banned

竟然輸左

無野好講呀

舊 06-22-08, 09:17 PM   #344
chunmanx
我ge代號係風

PSN  IDndswii
我覺得得今場雲帥一開波個陣容已經保守左
用番第一場個出場陣容
其實應該首發出雲佩斯或洛賓二選其一(當然今場洛賓傷左啦,見到鏡頭pan到佢著住件polo恤已知不妙)
而唔出古治住
領先到咁上下就出古治加強防守
落後或搞唔掂就換出一個防中出埋冇在首發陣容出的雲佩斯或洛賓
但...
其實保拿路斯換出已經係第一個失誤
就算係換都唔好換咁快住
其二係予其換阿費利
不如等多一陣出亨特利爾
返正落後到最後都係吊個波埋去
打多個中鋒頂下好d(雲佬可以移後少少幫拖)

真係好鬼可惡
頭三場踢到咁好
可以一場返底就冇左
其實冇召德倫特係咪有點錯誤呢?
佢都明知洛賓呢類球員成日傷架啦!
有德倫特打下個後備左翼都好呀!

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279

此篇文章於 06-22-08 09:25 PM 被 chunmanx 編輯。
chunmanx 目前離線  
舊 06-23-08, 01:48 AM   #345
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
無計,技術性擊倒,但係希丁克教親D波都好似開o左金手指變無限體力o架.....

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線  
舊 06-23-08, 02:00 AM   #346
Coquelicot
Moderator
ニセコイ

PSN  IDWhaleBarca
XBox Live GamertagWhaleBarca
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
無計,技術性擊倒,但係希丁克教親D波都好似開o左金手指變無限體力o架.....
咁佢教荷蘭之後既國家隊都唔係以技術取勝既

不過佢摩下既荷蘭(98世界盃)的確係我睇過咁耐最有整體性既荷蘭

FCBarcelona~!! MÉS QUE UN CLUB! 討論區Vol.8

自二次世界大戰結束至今五十多年中,全球真正沒有戰爭的日子,只有五十三日。即全球平均每年中只有二十多小時是和平的。

People only ask for other's responsibility, but no respect.
Coquelicot 目前離線  
舊 06-26-08, 07:16 AM   #347
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

黃健祥~

兩隊狀態堪比兩塊電池
黃:(荷蘭與俄羅斯)好比同樣的一個品牌的兩塊電池,一模一樣的出場品質,你已經被頻繁使用了一個賽季,我還沒怎麼用。兩塊電池的能量肯定是不一樣的,充電是來不及的。俄羅斯的俱樂部聯賽剛剛到中盤階段,剛剛活動開,又不是很累。

調侃土耳其擅長逆轉
黃:除了對土耳其先進球不是好事之外,其餘的隊進球都是好事!
黃:淘汰賽就是這樣,不能太狂熱了。大概只有土耳其隊能夠一直這樣狂熱下去,但是你別忘了昨天比賽的前119分鐘也都很沉悶啊。119分鐘的壓抑和沉悶就為最後的一秒鐘。這個付出的時間比例代價是很大的。

荷蘭後防有一命門
黃:(穆裏尼奧)這個叫詭計多端,足智多謀,切爾西冠軍杯打巴薩,咱們就攻他們的左後衛,今天就從他那打穿。因為范布隆克霍斯特不會鏟球,穆裏尼奧太壞了,現在全歐洲都會這一招了,(打荷蘭)就打範布隆克霍斯特這邊!而且打得很堅決,吃定你了。

稱俄羅斯應該打拉鋸戰
黃:俄羅斯隊現在應該想想辦法,把節奏帶起來,就是拉鋸,形成拉鋸。不讓荷蘭後防線隊員在後邊喘氣勻速跑。老讓你衝刺,老讓你全力加速。五分鐘內多次衝刺可能就有人跟不上了!

荷蘭想成霸業應改變風格
黃:一個建立霸業的球隊,一定要在難看的比賽裏贏得必要的勝利。不能說為了好看不顧結果去冒險,以前的荷蘭隊就是這樣,寧肯用最好看的姿勢跳崖,也不會為了求生連滾帶爬!

贊範德法特槍槍不離後腦勺
黃:又是範德法特這支左腳,他這支左腳真是槍槍不離後腦勺啊!

贊希丁克老謀深算
黃:希丁克真是老謀深算,62歲的他面對的對手是44歲的巴斯滕。20年前,巴斯滕還是隊員的時候,他就已經帶隊拿了荷甲,荷蘭足協杯,歐洲冠軍杯前身的三冠王。我吃的鹽比你吃的飯還多,我過的橋比你走的路還多。

克魯伊夫的納悶
黃:克魯伊夫正在納悶,難道我們荷蘭足球永遠都是只能奉獻幾場精彩的比賽然後就回家?不應該啊,我們今天踢得很務實啊……

荷蘭流水線出問題
范德法特是今天荷蘭隊發揮最正常的一個,交給他的活,基本上質檢合格,質優產品出爐。但是到下一個環節上,生產流水線沒完成好。

家有一老如有一寶
黃:又是範老,真是家有一老如有一寶!範老瘦的跟竹竿似的,38歲還有這麼好的狀態!

范尼進球荷蘭起死回生
黃:頭球進了,範尼!從後門柱一個俯身沖頂沖,把荷蘭隊從回家的飛機上拉了回來!

調侃裁判誤判
(科洛金在被出示第二張黃牌後又被取消)
黃:科洛金虛驚一場,裁判不帶這麼開玩笑的,你這幽默感我們受不了!

托爾賓斯基使出中國功夫
(俄羅斯加時賽打進絕殺球)
黃:阿爾沙文太厲害了,這怎麼防啊!托爾賓斯基中國功夫式的射門!一記佛山無影腳!

贊俄羅斯(體能)杠杠的
黃:俄羅斯(體能)杠杠的!這體能恨不能再打90分鐘,而不是打30分鐘的加時賽!萬一你要再偷我一個呢,我有時間打回來!

巴斯滕自己上
黃:荷蘭隊的球員都跑不動了,右路的問題太大了,而且誰都不行。巴斯滕正在想怎麼辦?我自己上吧——給我球鞋,給我短褲……

歷史不能說明問題
黃:荷蘭此前6月21日沒輸過球,所以說歷史只是統計學,不是科學,更不是足球!現在只能跟土耳其借幾個人過來了,看看能不能有機會。

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線  
舊 07-09-08, 10:33 PM   #348
initial

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
stam 告別賽

將於7月26日於母會fc zwolle 舉行
對手係ajax
佢隊友會有..
羅馬里奧
馬甸尼
迪保亞兄弟
祖迪告魯夫
高古
施多夫
戴維斯
雲達
柏金
奧華馬斯
鍾克
古華特
其他好似仲有恩沙基,加度素,尼斯達

帶隊o既係

希丁克

----------------------------------------------------------------------------------

簡直係winning classic o既陣容~

2004 東京 2005 仙台 2006 首爾
2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2010 吳哥窟, 越南
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
2013 倫敦, 格林威治, 溫莎堡, 曼徹斯特
2014 秘魯 馬丘比丘 玻利維亞
initial 目前離線  
舊 07-10-08, 11:05 PM   #349
chunmanx
我ge代號係風

PSN  IDndswii
引用:
作者: initial 查看文章
stam 告別賽

對手係ajax
佢隊友會有..
羅馬里奧
馬甸尼
迪保亞兄弟
祖迪告魯夫
高古
施多夫
戴維斯
雲達
柏金
奧華馬斯
鍾克
古華特

帶隊o既係

希丁克

----------------------------------------------------------------------------------

好正呀!
最強的荷蘭陣容
有冇話邊台會有直播?

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線  
舊 07-28-08, 09:18 PM   #350
sqling

註冊日期: Sep 2005
引用:
作者: initial 查看文章
stam 告別賽

對手係ajax
佢隊友會有..
羅馬里奧
馬甸尼
迪保亞兄弟
祖迪告魯夫
高古
施多夫
戴維斯
雲達
柏金
奧華馬斯
鍾克
古華特

帶隊o既係

希丁克

他日仲有邊個有呢個機會?

雲達沙?
sqling 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

現在的時間是 06:43 AM

手機版 | APP版