Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 11  ... 最後
Neo Music UNIVERSE>樂器討論區(P.1有一個統計)
Rosicky 09:37 AM 08-07-03
一個小小的統計,排名分出Post先後。

學結他的人(11人): 松本秀人、StOnE、先行者、小雨、AKI、浦島景太郎、其卵、Frez、Hikaru、赤武神、Can

學鋼琴的人(11人): onon 、『庭』、StOnE、餃子、電車、紫色螢火蟲、kaga、阿樂、黃金之太陽、庵野迷、是但

學打鼓的人(9人): 貓仔1031、臭丸、綾 靜香、其卵、~蝦米~、GLOCK17、Asaki、小昭Teddy

學小提琴的人(7人): onon、臭丸、無妄、干柿備DX、 loveheyhey、庵野迷

學Bass的人(7人): 其卵、Kohta、浦島景太郎、wgzc、Asaki、 tetsu

學管樂的人(6人): 阿盧、Hikari、勇小朋友、JEREMY、Can、小白

學二胡的人(1人): 電車

學Keyboard的人(2人): 其卵、天空

學唱歌/合唱的人(2人): KIM、 庵野迷

學吹喇叭的人(1人):無敵鬼丸

學口琴的人(1人): 阿樂

總數(不計重覆者)有:39人
usayarE 02:08 PM 08-12-03
開呀,支持你
勇小朋友 08:51 PM 08-12-03
喂好呀~~~
贊成~~~
JACKY 12:44 AM 08-13-03
好注意, 開啊
我都想交流下
StOnE 09:07 AM 08-13-03
支持 ~~~~
不如就呢個topic
Rosicky 06:43 PM 08-13-03
大家玩咩音樂的?

我而家自學木結他中
『庭』 09:50 AM 08-14-03
鋼琴
之前學過小提琴...不過好快就冇學 ~_~
先行者 10:05 AM 08-14-03
<---玩結他的
好想要動畫歌的結他譜
StOnE 10:20 AM 08-14-03
鋼琴+ 結他
小雨 11:49 AM 08-14-03
剩係識彈結他.../

大家學樂器果時有無學樂理架?!

<<< 學左 7 年結他..上年先考晒樂理 5 級的...:@_@":
StOnE 11:50 AM 08-14-03
作者: :
Originally posted by 小雨 :
大家學樂器果時有無學樂理架?!
樂理在學piano 時學埋 \ /
URA 11:50 AM 08-14-03
要結他譜的話...
呢道大把(咦?裝修緊添... )
AKI 11:55 AM 08-14-03
I played guitar also
Electric and Acoustic
Mainly play Luna Sea's songs
Rosicky 12:09 PM 08-14-03
結他考試?!
咁我都要學下樂理先得
已經唔記得哂好多野了
小雨 12:25 PM 08-14-03
Originally posted by StOnE :

樂理在學piano 時學埋 \ /
玩左五年結他先識睇五線譜...||
個人越大學樂理越難...:@_@":
小雨 12:27 PM 08-14-03
Originally posted by 高佬 :
結他考試?!
咁我都要學下樂理先得
已經唔記得哂好多野了
結他試本子反而無考...
剩係考左樂理...

學樂理好有用的...在睇譜理解同作曲都有好大用處...
StOnE 12:34 PM 08-14-03
Originally posted by 小雨 :

玩左五年結他先識睇五線譜...||
所以 d人話學左piano 再學其他樂器會好易 ~~~
because一開始識睇 五線譜 vv
Rosicky 12:47 PM 08-14-03
又要俾錢考....
『庭』 12:52 PM 08-14-03
樂理分開考架啵...

我諗住鋼琴8級左右就去學其他野~~
小雨 01:42 PM 08-14-03
Originally posted by StOnE :

所以 d人話學左piano 再學其他樂器會好易 ~~~
because一開始識睇 五線譜 vv
本子一開始果時都想學琴架..
但係無錢買...
始終有部琴晌屋企練好 D ...
貓仔1031 03:26 PM 08-14-03
呀...
我係打鼓o既...
usayarE 04:55 PM 08-14-03
我自己學緊鋼琴同小提琴
小提琴係半唔學狀態

大家有冇d正琴譜分享下咁呀
classical , games , opera , musical 咩類型都好
Rosicky 04:58 PM 08-14-03
我就有一d結他pro
@o@
其實我都有d想學鼓
Hikari 05:01 PM 08-14-03
有~~
saxophone
usayarE 05:07 PM 08-14-03
Originally posted by 高佬 :
我就有一d結他pro
@o@