Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 12-07-05, 11:38 AM   #151
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
引用:
作者: Oruma
幾時到Rodman?? /
rodman唔會有份呱???

恭喜哂pippen啦
可以同jordan一齊高掛球衣

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-05, 12:08 PM   #152
Penny仔
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
A Chicago man, the brother of an NBA player, has died after being shot during a robbery on Chicago's South Side. Thirty-one-year-old Lee Richardson was gunned down Monday in front of his father.

Richardson was the brother of New York Knicks foward, Quentin Richardson. The deadly incident set off a police pursuit and a series of crashes that resulted in three arrests.

http://abclocal.go.com/wls/story?sec...cal&id=3701370

Q. Richardson 哥哥被槍殺.....
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-05, 12:11 PM   #153
斷空我
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
pippen, 值得吖

rodman就應該無可能喇.

其實以rodman的功績黎睇, 得唔到應有既respectation(其實從球員時代已經係咁), 我就覺小小唔值喇~

品行大於一切?
斷空我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-05, 12:17 PM   #154
Penny仔

Phoenix 130, Portland 85

.......練波乎? Suns 8個球員得分達雙位數,
Diaw 13 ast, Nash 都有12ast, 3pt 16/32....Jones入左6球
舊 12-07-05, 12:26 PM   #155
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
火箭終於主場羸波...
不過之後就要....

Thu 8 @ Sacramento 9:30pm
Sun 11 @ Portland 8:00pm
Wed 14 @ Golden State 9:30pm
Thu 15 @ Seattle 9:30pm
Sat 17 @ L.A. Clippers 2:30pm
Sun 18 @ L.A. Lakers 8:30pm

連續6場作客....唔知可以羸到幾場呢...
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-05, 12:38 PM   #156
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
wink

引用:
作者: 魚伕
火箭終於主場羸波...
不過之後就要....

呢兩場應該最有機會「偷雞」成功。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-05, 12:52 PM   #157
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: Penny仔
Phoenix 130, Portland 85

.......練波乎? Suns 8個球員得分達雙位數,
Diaw 13 ast, Nash 都有12ast, 3pt 16/32....Jones入左6球
何止?
Blazers全隊12ast,剛剛好等於一個nash

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-05, 12:53 PM   #158
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

引用:
火箭終於主場羸波...
不過之後就要....

不過好唔得呢.....T-mac 35分,其餘正選除姚明外無一個得分雙位數,咁搞法T-mac再傷不過係遲早問題

我的雜談小屋
舊 12-07-05, 01:20 PM   #159
魚伕
Moderator

引用:
作者: 阿聰
呢兩場應該最有機會「偷雞」成功。

我覺得呢兩場有機多D...
舊 12-07-05, 01:30 PM   #160
魚伕
Moderator

引用:
作者: HEAD_HUNTER
不過好唔得呢.....T-mac 35分,其餘正選除姚明外無一個得分雙位數,咁搞法T-mac再傷不過係遲早問題
你想Bowen同Wesley可以為火箭拎幾多分?
Howard拎唔到我就覺得出奇...
反而唔明點解雲吞迪唔多用Barry....
領先10多分..都仲要T-mac 出去搶...好明顯雲吞迪好驚呢場都輸埋...
舊 12-07-05, 01:35 PM   #161
Penny仔

應該可以穩袋的只有頭2場...因為之後4場全部係back to back
羸到4場已經唔錯, 運氣好點可以係 L.A.連勝2場, 執夠5場
舊 12-07-05, 07:27 PM   #162
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
引用:
作者: 平本一樹
古賓當然要付出咁既「成本」Dallas先有今時今日咁既「成績」

這是一個基本既經濟學定理黎

Houston T-MAC出番都係4勝12負

睇黎Houston今季要入Playoffs真係好高難度

特別係西岸有好多球隊都係有5成得勝率或而上
我相信NYK可以打破你既理論

成本同成績絕對唔成正比

舊 12-07-05, 09:19 PM   #163
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

引用:
你想Bowen同Wesley可以為火箭拎幾多分?
Howard拎唔到我就覺得出奇...
反而唔明點解雲吞迪唔多用Barry....
領先10多分..都仲要T-mac 出去搶...好明顯雲吞迪好驚呢場都輸埋...
Wesley係黃蜂時代,平均都有15分一場,咁你話佢而家係Huston,今季平均得分低到單位數7分,今場更加只有2分,又可唔可以接受呢?
其實唔止Barry,Norris其實都係偶有佳作球員,都唔應該好似Barry咁只係打得個分半鐘

我的雜談小屋
舊 12-07-05, 09:37 PM   #164
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
引用:
作者: HEAD_HUNTER
Wesley係黃蜂時代,平均都有15分一場,咁你話佢而家係Huston,今季平均得分低到單位數7分,今場更加只有2分,又可唔可以接受呢?
其實唔止Barry,Norris其實都係偶有佳作球員,都唔應該好似Barry咁只係打得個分半鐘
Wesley..........老了
6'1既SG始終難以生存
好似penny咁...以前點止15分一場
今日都係得兩分......時代唔同晒啦

舊 12-07-05, 10:55 PM   #165
dondon
Game Master
XBOX360必玩

註冊日期: Aug 2002
XBox Live GamertagDONNOLO
走左件jj, j.jone同Diaw今年上左力, 特別diaw, 有成6個asst, 掂呀~~~~

舊 12-07-05, 11:00 PM   #166
魚伕
Moderator

引用:
作者: POISON
Wesley..........老了
6'1既SG始終難以生存
好似penny咁...以前點止15分一場
今日都係得兩分......時代唔同晒啦
我覺得係佢自己唔想咫....
起手次數每年越黎越少...有次見打左2X分鐘...1球都冇射過...
我覺得Penny仔唔係老了..而係無左鬥心....
舊 12-07-05, 11:51 PM   #167
daikoko
Crazy Gamer
Kenneth大哥哥

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: dondon
走左件jj, j.jone同Diaw今年上左力, 特別diaw, 有成6個asst, 掂呀~~~~
我覺得Diaw 直頭有明星風範 ,Nash 有人接班有望。

舊 12-07-05, 11:55 PM   #168
邦。AxC
Game Master
AxC

註冊日期: Jun 2003
引用:

我覺得呢兩場有機多D...
我覺得對勇士未必偷到雞
因為今年0既勇士已經唔係上年0既勇士
B.Davis 0岩0岩拎完player of the week
勇士快速0既打法係火箭最怕0既對手.....

舊 12-07-05, 11:58 PM   #169
邦。AxC
Game Master
AxC

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: daikoko
我覺得Diaw 直頭有明星風範 ,Nash 有人接班有望。
我覺得Diaw 真係可以分擔到Nash 0係助攻上0既壓力
suns 成日四圍搵pg 想幫nash , 點知打出一個奇兵 ....

舊 12-08-05, 01:01 PM   #170
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
wink

今日 pargo 做咗 x-factor,令公牛贏波而回。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-05, 01:12 PM   #171
Penny仔

Lakers 罕有地隊中有5位球員得分達雙位數, Lakers 錄得3連勝
下場Lakers作客Bulls, Pippen的33號球衣將會榮休
舊 12-08-05, 03:55 PM   #172
Penny仔

今日Warriors係 Murphy缺陣下用Fisher 打正選同Suns鬥攻, 結果比Suns 屈reb.....
Suns 已經8連勝了, 下一場主場迎戰NY, 可惜Q唔可以隨隊
舊 12-08-05, 05:49 PM   #173
Zaku
The One

註冊日期: Jul 2002
引用:
半ot:

雖然篇文章係講緊Hawks, 但內文其中一段提及小牛的賽後餐點倒是十分過癮

提到潛艇堡,我先岔開話題一下,小牛是全NBA對客隊最好的球隊,同樣是在賽後替客隊準備賽後餐點,小牛的賽後餐點是最五星級的,灰熊11月26日在達拉斯贏球,Shane Battier賽後吃到小牛所準備的BBQ三明治,感動地說:「雖然達拉斯BBQ沒有曼菲斯(以BBQ聞名)正典,不過吃到這美味,還讓人覺得在此贏球有點不好意思!」

國王國際球探買利嘉也對小牛對客隊禮遇讚譽有加,他曾在賽後餐點吃過龍蝦,他是這樣告訴我:「我敢緊包了兩尾就跑了!」我也曾造訪達拉斯,過去曾吃過不下10支NBA球隊對媒體準備的賽前餐點,頭一次在小牛賽前餐點吃到牛肋排,證明小牛的好禮真的不是蓋的。
...

http://www.roundballcity.com/xoops/m...p?storyid=2319

對人客都咁豪, 可想言之小牛隊職工待遇會有幾正
而家先睇到呢篇文~

但我反而有興趣想知文章入面經常提到的 「Elias Sports Bureau 指出數據」~
咁多抵死既數據佢地都有講既~
唔知有冇網站呢??
Zaku 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-05, 07:57 PM   #174
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 斷空我
pippen, 值得吖

rodman就應該無可能喇.

其實以rodman的功績黎睇, 得唔到應有既respectation(其實從球員時代已經係咁), 我就覺小小唔值喇~

品行大於一切?
冇辦法啦, nba好難做...
佢set唔到一個好榜樣俾美國d後生仔睇, 如果仲得到太多榮譽的話就會怕d後生仔有樣學樣...
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-05, 09:03 AM   #175
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
引用:
Lakers 罕有地隊中有5位球員得分達雙位數, Lakers 錄得3連勝
下場Lakers作客Bulls, Pippen的33號球衣將會榮休
因為kobe唔係出左好耐
同埋得11分

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
手機鈴聲交流區 Kenji少 手機平板遊戲討論版 193 10-08-07 03:05 PM
YAHOO NBA FANTASY05-06 討論區 Penny仔 體育版 465 04-23-06 03:55 PM
[NDS]牧場物語 Colobocle Station DS 情報&討論區 Vol 2 [美版 2006年6月發售] neo2046 手提遊戲機討論版 187 04-12-06 04:08 PM
NBA 討論區 VOL. 10 - 請轉到 VOL. 11 繼續討論 阿聰 體育版 999 11-29-05 12:21 PM

現在的時間是 10:56 AM

手機版 | APP版