Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 12-01-05, 02:41 AM   #51
kin~kin
God of Gamer
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 平本一樹
Kobe同Duncan都係一線球員

眼盲既是你吧?

Kobe已經多次成為領袖應做既事情,湖人成績一般責任錯不在佢身上

其他隊友根本分擔唔到佢既工作,Open Look都可以炒幾球,我覺得Smush Parker同Odom等

等球員真係要好好檢討一下
但係佢33投9中始終都係事實, 佢都應該要多d信任佢0既隊友
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-05, 02:56 AM   #52
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
引用:

眼盲既是你吧?

Kobe已經多次成為領袖應做既事情,湖人成績一般責任錯不在佢身上

其他隊友根本分擔唔到佢既工作,Open Look都可以炒幾球,我覺得Smush Parker同Odom等

.......但呢場Kobe射33中9 , 贏到至奇
你選擇性失明睇唔到嗎

今季Kobe係支援不足, 但呢場佢的確係打得差...
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-05, 03:03 AM   #53
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
作者: Penny仔
.......但呢場Kobe射33中9 , 贏到至奇
你選擇性失明睇唔到嗎

今季Kobe係支援不足, 但呢場佢的確係打得差...
真係唔明odom點解會咁唔穩定....(雖然今場佢對住duncan有好表現)
睇見今年0既kobe都覺得佢辛苦, 希望唔好捱到傷晒
舊 12-01-05, 03:14 AM   #54
Penny仔

引用:
作者: kin~kin
真係唔明odom點解會咁唔穩定....(雖然今場佢對住duncan有好表現)
睇見今年0既kobe都覺得佢辛苦, 希望唔好捱到傷晒
可能未慣打三角戰術...而且Odom 既外投一向都好海鮮
舊 12-01-05, 08:47 AM   #55
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
wink

引用:
可能未慣打三角戰術...而且Odom 既外投一向都好海鮮
其實三角戰術唔難明白,不過唔知點解好多球員都話唔識執行。

仲有,duncan 同 kobe 都係一線球員,呢點冇人會否認,
但係 kobe 要明白,佢唔係剩係識得射入 last shot 就叫做領袖,
kobe 今年得到嘅支援係唔足夠,但係領導能力就一定比唔上 duncan。

而且講返對馬刺呢場波,kobe 33 射得 9 中唔多唔少要為落敗負上一定責任,
做得老大,就要揹黑鍋,你估老大真係咁易做呀?
odom 呢場已經叫做交到功課,不過佢要再逼自己打好 d 先得。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-05, 09:09 AM   #56
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:

眼盲既是你吧?

首先,我需要講一句就係.....

Kobe「的確」已經做足所有領袖要做嘅事,例如浪射啦,逼走教練啦,逼走隊友啦,獨霸波啦.....
所以,湖人之敗,當然錯不在Kobe身上,而係在Spurs太強哦~~~~
試諗吓,Duncan無獨霸波、無浪射、無逼走教練、無逼走隊友.....同Kobe比,真係點有得比呀~~
原來,平本兄走咁大個圈就係為咗講出一句:kobe技不如人,敗得有理!
睇嚟,可能唔止眼盲,係爹娘生少一個腦都話唔定 b

講波還講波,請不要對會員人身攻擊...

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com

此篇文章於 12-01-05 09:51 AM 被 魚伕 編輯。
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-05, 09:46 AM   #57
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
文: 黃興桂

講番NBA賽事,最近休斯敦火箭戰績低落,中國球星姚明慘成箭靶,畀球迷以及傳媒插到暈,話佢陀衰家,仲建議將佢換走。但籃球同其他團體運動一樣,都係講合作(Team Work),幾偉大葡y星都唔可以單天保至尊。火箭成績差,同麥基迪受傷缺陣關係極大,佢昨日復出,即大炒亞特蘭大鷹隊。有麥基迪呢塊「綠葉」復出,襯托姚明呢朵「牡丹」,火箭有望再度升空。

桂神真係好支持同袍...
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-05, 09:56 AM   #58
斷空我
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: 魚伕
文: 黃興桂

講番NBA賽事,最近休斯敦火箭戰績低落,中國球星姚明慘成箭靶,畀球迷以及傳媒插到暈,話佢陀衰家,仲建議將佢換走。但籃球同其他團體運動一樣,都係講合作(Team Work),幾偉大葡y星都唔可以單天保至尊。火箭成績差,同麥基迪受傷缺陣關係極大,佢昨日復出,即大炒亞特蘭大鷹隊。有麥基迪呢塊「綠葉」復出,襯托姚明呢朵「牡丹」,火箭有望再度升空。

桂神真係好支持同袍...
.......可能桂神"一樓"都當「綠葉」先係主菜; 佢諗既野, 凡人係好難明白.....
斷空我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-05, 09:58 AM   #59
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
點解有人可以鍾意一個人到一種咁盲目既情況架???
都唔知係咪收左kobe錢幫佢係香港宣傳架???

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-05, 10:03 AM   #60
Zaku
The One

註冊日期: Jul 2002
T-mac 都係綠葉...... NBA 仲有邊個會係牡丹??
Zaku 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-05, 10:05 AM   #61
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
引用:
作者: Zaku
T-mac 都係綠葉...... NBA 仲有邊個會係牡丹??
carter
不過係兩個一齊係raptors既時候

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-05, 10:06 AM   #62
斷空我
Crazy Gamer

引用:
作者: 邦。AxC
如今去到湖人 , 見到佢做下駁腳 , 做下苦力搶籃板
究竟佢係無膽進攻定唔想進攻呢?
kobe 個人進攻真係好強 , 超強 , 非一般咁強
防守都係nba 頂級水準
但係 ... 佢做老大我真係好懷疑
我大佬舉左個好簡單0既例子
當年公牛個朗尼, 有Jordan同隊0既時候
比人感覺係一個唔錯0既中鋒
但係無左jordan 之後呢?
一個極級球星係可以令隊友發光發亮0既!
你講既野, 我超級認同
舊 12-01-05, 10:07 AM   #63
魚伕
Moderator

引用:
作者: 斷空我
.......可能桂神"一樓"都當「綠葉」先係主菜; 佢諗既野, 凡人係好難明白.....
舊 12-01-05, 11:01 AM   #64
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
wink

chandler 今日打十幾分鐘就 foul out,真係……

整隊公牛隊第四節「腳仔軟」,真係慘。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-05, 11:04 AM   #65
魚伕
Moderator

引用:
作者: 阿聰
chandler 今日打十幾分鐘就 foul out,真係……

整隊公牛隊第四節「腳仔軟」,真係慘。
因為NY有第一控衛 b

布朗真係改造了他...佩服佩服....
舊 12-01-05, 11:56 AM   #66
斷空我
Crazy Gamer

mia 96 : atl 74

j.williams 21pts 9ast FG:8-15 3pt: 4-9

有無覺得佢愈打愈好?
舊 12-01-05, 04:41 PM   #67
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
引用:
作者: 魚伕
因為NY有第一控衛 b

布朗真係改造了他...佩服佩服....
改造令到佢用罰球得分 >

今日有唔少控衛真係....好似上晒身咁
唔知係咪因為Marbury令佢地打得勁D呢

舊 12-02-05, 12:00 AM   #68
邦。AxC
Game Master
AxC

註冊日期: Jun 2003
引用:

j.williams 21pts 9ast FG:8-15 3pt: 4-9

有無覺得佢愈打愈好?
有呀
佢開始搵到同wade 拍擋0既打法喇
上次睇熱火0既比賽
佢d 海鮮外圍番哂黎~
d 靚助攻又番哂黎~好有創意

咁大家有冇覺得Walker 愈打愈沉呀?

舊 12-02-05, 01:34 AM   #69
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

Boris Diaw 去到suns真係好掂, 越打越全面...
0係hawks做新人果時d scout已經話佢係全能球員, 但係當時佢0係hawks發揮唔到...
黎到suns之後打得好好, 好明顯係suns個教練識得點用佢....

而家甚至放佢落center位.......
雖然唔知suns個教練咩諗法, 但係效果暫時都唔錯....至少佢近幾場都交足功課...

真係好有興趣睇下佢打波, 只可惜今季仲未有機會睇到任何suns 0既比賽
舊 12-02-05, 01:38 AM   #70
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
作者: 邦。AxC
有呀
佢開始搵到同wade 拍擋0既打法喇
上次睇熱火0既比賽
佢d 海鮮外圍番哂黎~
d 靚助攻又番哂黎~好有創意

咁大家有冇覺得Walker 愈打愈沉呀?
一早預左walker會沉......
講真, 去到而家lee個位, walker lee類球員0既價值唔算太大...
佢有身形同身高, 但係就發揮唔到大舊佬0既作用.....(佢打法係wing player)
其實佢d 波路同odom有少少似, 只係odom比佢硬淨少少, 同埋性格上冇佢咁麻煩
odom好肯就隊友, 甚至有時覺得佢太就得人添, 所以先攪到kobe而家咁辛苦
但walker自從第一次離開boston之後轉過幾多次會大家有眼見...
舊 12-02-05, 02:02 AM   #71
Penny仔

用原本司職後衛的Diaw 打Center,我相信只有D'Anton會敢做....
而家Suns棄Thomas用Diaw 某程度上提升球隊快攻速度,
加上Diaw有一定傳送能力, 唔駛一味靠Nash造波...而且Diaw 都會剷下籃, 攻擊方式比Thomas更多
....不過最令人意外係Diaw o既防守力非常好,

Suns已經連續6場將對手得分壓係100pts樓下
呢一樣係我發夢都估唔到o既事
舊 12-02-05, 02:04 AM   #72
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
用原本司職後衛的Diaw 打Center,我相信只有D'Anton會敢做....
而家Suns棄Thomas用Diaw 某程度上提升球隊快攻速度,
加上Diaw有一定傳送能力, 唔駛一味靠Nash造波...而且Diaw 都會剷下籃, 攻擊方式比Thomas更多
....不過最令人意外係Diaw o既防守力非常好, Suns已經連續6場將對手得分壓係100pts樓下
呢一樣係我發夢都估唔到o既事
Diaw勝在手長腳長!
今年suns雖然冇上年咁華麗, 但係個人覺得更加有睇頭
舊 12-02-05, 02:06 AM   #73
Penny仔

引用:

有無覺得佢愈打愈好?
的確越打越好, 但O'neal 出返黎之後, JW打法可能又要重新調整過
舊 12-02-05, 02:17 AM   #74
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
的確越打越好, 但O'neal 出返黎之後, JW打法可能又要重新調整過
話時話, 估唔到佢今年平均得分會咁高
舊 12-02-05, 02:36 AM   #75
Penny仔

引用:
作者: kin~kin
話時話, 估唔到佢今年平均得分會咁高
因為有穩定出場時間...... 唔似得上季經常比Watson分左不小上陣時間
JW今季FG% 同3pt%都創新高, FG%47.3對佢黎講相當難得

我一唯擔心係O'neal復出後Heat會打番傳i陣地戰, 會小左好多打open court機會
到時JW未必適應到

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
手機鈴聲交流區 Kenji少 手機平板遊戲討論版 193 10-08-07 03:05 PM
YAHOO NBA FANTASY05-06 討論區 Penny仔 體育版 465 04-23-06 03:55 PM
[NDS]牧場物語 Colobocle Station DS 情報&討論區 Vol 2 [美版 2006年6月發售] neo2046 手提遊戲機討論版 187 04-12-06 04:08 PM
NBA 討論區 VOL. 10 - 請轉到 VOL. 11 繼續討論 阿聰 體育版 999 11-29-05 12:21 PM

現在的時間是 05:44 AM

手機版 | APP版