Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

查看投票結果: SLAMDUNK你最喜愛角式
櫻木花道 58 24.27%
流川楓 26 10.88%
赤木 0 0%
宮城良田 6 2.51%
三井壽 63 26.36%
牧紳一 6 2.51%
清田信長 1 0.42%
神宗一郎 3 1.26%
高砂一馬 0 0%
眼鏡..兄 5 2.09%
仙道彰 34 14.23%
魚住純 0 0%
福田吉兆 0 0%
池上 0 0%
越野 0 0%
花形透 0 0%
騰真健司 8 3.35%
彩子 1 0.42%
晴子 3 1.26%
肥佬教練 18 7.53%
鞋鋪老細 7 2.93%
投票者: 239. 您不可以參加此投票
不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 
日本動漫畫討論版>Slam Dunk 討論區
C.Ryo 10:06 PM 01-07-23
睇完, 改咗小小但個flow 一樣, 個motion 實在做得極好, 動作訊息量爆燈, 完全係睇完場精彩球赛咁, 好滾動

睇完聴到有啲人唔知呢場球賽係漫畫邊一場同代表乜嘢, 即係啲突然粉絲啦
ComeLOLoh 12:58 AM 01-08-23
睇完,我個場後面d人拍晒手!好爆,優先場個個都係fans。
前半覺得弊啦咁既節奏落去,個後半正常返好多。不段加分!

晴子居然戲份咁少,怪唔之得個樣都無時間整咁。
明明彩子造得好靚,好似。

我比8.7分,因為後面真係好精彩。
睇到隔離左右,前前後後都向前坐咁。
亍 ◣ 07:04 PM 01-08-23
睇完,值得入場睇,之前怕既畫面表演完全無問題
用宮城過去穿插故事唔係唔好,不過由於真係唔係主角就係差d,不過對佢有改觀(有意義嗎?)
C.Ryo 09:18 PM 01-08-23
我又覺得原本已經完咗咁耐,要再一次令觀眾有新鮮感同再一次感動的話,井上選擇去補完原作編幅較小嘅一位又無可厚非,畢竟湘北主將係五個人
大懶財 07:08 AM 01-30-23
作者: C.Ryo:
我又覺得原本已經完咗咁耐,要再一次令觀眾有新鮮感同再一次感動的話,井上選擇去補完原作編幅較小嘅一位又無可厚非,畢竟湘北主將係五個人
師兄我同你睇法一樣 不過我覺得家庭篇幅有d沉氣
亍 ◣ 08:31 PM 01-10-23
應該過到100啦....

ComeLOLoh 09:33 PM 01-14-23
香港票房都過左100萬。

二刷左IMAX版。聲音係好似正d…可能我坐中間。
第一刷就全景聲巨幕,坐到最後,但都係正中。

畫面IMAX就連人物邊線都睇到好清楚。
大自然環境d場景好似正d…
球場人物就有d感覺會太大。

下星期應該會刷粵語版…
HON HON 09:24 PM 01-15-23
作者: ComeLOLoh:
香港票房都過左100萬。

二刷左IMAX版。聲音係好似正d…可能我坐中間。
第一刷就全景聲巨幕,坐到最後,但都係正中。

畫面IMAX就連人物邊線都睇到好清楚。
大自然環境d場景好似正d…
球場人物就有d感覺會太大。

下星期應該會刷粵語版…
IMAX有全景聲, 我尋晚睇完, 今朝睇粵語版係普通DOLBY就有好明顯既分別.

同朋友一齊睇完IMAX日版後即時話出碟必入...XD
holsety 07:07 PM 01-15-23
啱啱睇完好感動
睇到大曬冷震
之後再睇日文版
肉羊哩咖 07:18 PM 01-15-23
8 號嗰個禮拜收咗 $2,048,878
亍 ◣ 08:49 PM 01-15-23
香港有冇機會有
有既話睇多次都得

Dangerous-boy 09:55 PM 02-07-23
作者: 亍 ◣:
香港有冇機會有
有既話睇多次都得

2月9日開始送
葉老頭 02:07 AM 01-16-23
好睇!!!
其實只係記得贏左山王唔記得過程XD
宮城變主角串插過去
最後10mins真係刺激到暈
畫面鏡頭配樂無聲一絕
完全帶動觀眾屏息靜氣沖到最後!!!

反而流川同櫻木經典拍手一幕普通左少少……

*補充2刷粵版!!!
如果唔係亞視果配音版真係未必會再睇
櫻木真係好過日配~~~
果種生動回憶再現~~~
最後都係激動多一次!!!
型爆!!!
肉羊哩咖 07:06 AM 01-19-23
上個禮拜香港票房撼低藍貓星人,坐上第一寶座!!!

對山王最後 12.7 秒,幾乎完全無對白,緊湊嘅情度,睇到手震,到今日仲係歷歷在目。呼,而家最後一冊漫畫好難買返~~~ (當然,網上有~~~)
Dangerous-boy 07:10 PM 01-21-23
今日終於夾到時間睇IMAX版。

尖沙咀英皇戲院佈置得好靚!

換了宮城做主角都幾新鮮!但寫到山王各人好似路人甲,角色完全空白,就唔係幾好了!
ComeLOLoh 11:48 PM 01-21-23
粵語版配音個代入感都幾強。
好港式中文…重加左d野。
但彩子講手仔個part好似失左少少…
大懶財 06:42 AM 01-30-23
睇左兩次中文版
良田同三井把聲好似唔夠氣咁。
不過原版都成廿年 我收貨架喇
武藤遊戲 05:31 PM 02-01-23
鬼滅 fate 龍野 打走去

https://hk.finance.yahoo.com/news/%E...045543878.html
holsety 09:05 AM 02-03-23
重刷粤語。。。orz
亍 ◣ 10:11 PM 02-07-23
咁就要睇多次啦

https://www.facebook.com/MedialinkFi...jesiGv8TpzKgnl
Heaven 01:34 PM 03-12-23
(日本奧斯卡)妻夫木聰隔12年二度稱帝落淚 《灌籃高手》勇奪最佳動畫
https://ent.ltn.com.tw/news/paper/1571516

亍 ◣ 08:23 PM 06-13-23

亍 ◣ 09:17 PM 07-22-23
落畫都要出通知?

J+1 02:57 PM 08-31-23

亍 ◣ 11:58 AM 09-01-23

1 2 3 4 5 6 7 8 

返回主題版面