Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 05-27-22, 11:50 AM   #526
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
經歷左傷病終於都返返來final
傷病真係浪費左佢地太多時間

舊 05-28-22, 11:51 AM   #527
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
Butler 差唔多打足全場 47分

最後球証關鍵既判決,直接等搶7
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-22, 10:02 AM   #528
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: 魚伕 查看文章
Butler 差唔多打足全場 47分

最後球証關鍵既判決,直接等搶7
無左herro哥得分點真係唔夠, adebayo進攻上應該要做多d野
bulter真係戰士, 成場都係靠佢carry

Jalen Brown個兩個FT唔入之後比Bulter拎個and-1
個度綠軍好傷, 之後就順住熱火既勢而行了
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-22, 10:33 AM   #529
魚伕
Moderator

引用:
作者: 6eo 查看文章
無左herro哥得分點真係唔夠, adebayo進攻上應該要做多d野
bulter真係戰士, 成場都係靠佢carry

Jalen Brown個兩個FT唔入之後比Bulter拎個and-1
個度綠軍好傷, 之後就順住熱火既勢而行了
今日都係靠Butler一個人頂住半場
下半場熱火幾個得分點終於有番手感,可以拉近番個分差
不過進攻仍然單調,助攻數偏低,綠軍易於防守
舊 05-30-22, 11:15 AM   #530
魚伕
Moderator

Butler呢個3分球選擇...真係天堂與地獄....

恭喜綠軍 成為東岸冠軍
舊 05-30-22, 01:49 PM   #531
okabe

註冊日期: Aug 2002
無JB 真係無搶7 就算最後3分唔入都好
都值得致敬,怪既係其他隊友真係無咩邊個企到出來

勇對塞希望唔會又出現大炒
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-22, 04:33 PM   #532
6eo
美波様!

引用:
作者: okabe 查看文章

係... 個選擇客觀睇係唔算好, 但都無得怪JB...

諗起2019東決G7, 76人對速龍, JB就係完場前4秒靠Layup追平, 結果之後就成就歷史
舊 05-30-22, 05:26 PM   #533
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
引用:
作者: okabe 查看文章

呢條路佢地自己揀, 本身已經貧攻,要下下都撞入去
鐵血極咪又係血肉之軀
有Herro 攻力都未必夠, 更何況冇....

某程度上打法決定左呢隊波上限, 可敬但現實唔夠力playoff去贏16場
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-22, 09:13 AM   #534
6eo
美波様!

引用:
作者: Penny仔 查看文章
呢條路佢地自己揀, 本身已經貧攻,要下下都撞入去
鐵血極咪又係血肉之軀
有Herro 攻力都未必夠, 更何況冇....

某程度上打法決定左呢隊波上限, 可敬但現實唔夠力playoff去贏16場
點估到Lowry同oladipo回塘得咁勁... 兵源嚴重不足
季中傷兵多發掘到Gabe vincent同max strus已經算bonus

BTW Duncun robinson續完用左成季, 但成個playoff雪到...
雖然係防守唔好但係一陣都用唔到?
舊 05-31-22, 01:02 PM   #535
okabe

引用:
點估到Lowry同oladipo回塘得咁勁... 兵源嚴重不足
季中傷兵多發掘到Gabe vincent同max strus已經算bonus

BTW Duncun robinson續完用左成季, 但成個playoff雪到...
雖然係防守唔好但係一陣都用唔到?
oladipo今季都係到季尾先復出,狀態唔好都情有可原
起碼防守都叫有作用

robinson續完大約後表現強差人意
playoff其實有出過,但真係唔掂
唯一一場有表現係打鷹隊GAME1 3分9中8
之後有出既場都無貨交
防守漏洞大之餘,進攻上死哂火
只能係垃圾時間出
舊 06-01-22, 09:50 PM   #536
魚伕
Moderator

ViuTV 直播7場NBA總決賽

6月3日 9:00
第一場 - 波士頓塞爾特人 對 金州勇士

6月6日 8:00
第二場 - 波士頓塞爾特人 對 金州勇士

6月9日 9:00
第三場 - 金州勇士 對 波士頓塞爾特人

6月11日 9:00
第四場 - 金州勇士 對 波士頓塞爾特人

6月14日 9:00
第五場 - 波士頓塞爾特人 對 金州勇士(如有需要)

6月17日 9:00
第六場 - 金州勇士 對 波士頓塞爾特人(如有需要)

6月20日 8:00
第七場 - 波士頓塞爾特人 對 金州勇士(如有需要)

只供參考(NBA賽會可能會更改)

此篇文章於 06-01-22 09:57 PM 被 魚伕 編輯。
舊 06-03-22, 11:26 AM   #537
魚伕
Moderator

精彩!綠軍射爆左勇士

細AI 呢個秘密武器失效了

控分大師一樣失效了

此篇文章於 06-03-22 11:49 AM 被 魚伕 編輯。
舊 06-06-22, 10:50 AM   #538
魚伕
Moderator

GP2復出

今場勇士進攻唔算特別好,勝在防守到位。
總算追番場
舊 06-06-22, 11:44 AM   #539
okabe

引用:
GP2復出

今場勇士進攻唔算特別好,勝在防守到位。
總算追番場
3節勇
今日塞好多TO,加上勇防守無上場放咁多機會俾塞
舊 06-06-22, 03:33 PM   #540
6eo
美波様!

勇防守無再比塞既綠葉球員咁多wide open射起, 同埋塞今日都多無謂TO

不過KT狀態真係仲係好差... 復出之後基本上都係神1場, 鬼3-4場咁...
第2得分點退化左咁多, 勇士bench真係要多D輸出先得
舊 06-09-22, 11:41 AM   #541
魚伕
Moderator

精彩!
塞軍明顯表現出決心
進攻同防守都表現出色
值得羸到呢場比賽

3節勇真係無改錯名
單係Curry 開外掛幫唔到隊波
難得KT有番少少態
舊 06-09-22, 03:39 PM   #542
6eo
美波様!

籃板輸得太多, 綠軍多十幾次出手機會係勇致命傷

其實兩邊防守對位同協防都唔錯, 只係雙J可以夾硬攻破你, 或者比較高成功率咁食到D mismatch
相反勇個邊得咖哩可以做到穩定得分, 其他人對住Robert william/Horford 呢D mismatch又唔係一定食得到
打唔到勇士既節奏, 兩邊慢慢磨陣地戰對勇係幾不利
舊 06-11-22, 11:32 AM   #543
魚伕
Moderator

整體表現黎計,塞軍更出色
可惜Curry太神...一個人撐起全隊
當然勇士今場明顯衝搶籃板進取好多,因為咁先冇係早段被拋開分數

總回合 2:2

好緊
舊 06-11-22, 11:39 AM   #544
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
等左咁多場,Boston 第4節尾段終於炒3分
勇士再靠curry 球3分定勝負
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-22, 11:44 AM   #545
6eo
美波様!

Curry
呢場兩邊攻防都高質
不過勇Q4 頭段個排陣.... 幾驚又倒水

D green進攻退化到殘廢級
Looney真係要加人工留
舊 06-11-22, 02:27 PM   #546
魚伕
Moderator

引用:
Curry

D green進攻退化到殘廢級
最後階段兩次空晒都唔敢起手...
舊 06-14-22, 10:58 AM   #547
jason 仔
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
今場好正,綠軍追返上尼之後開始互有領先,好緊張
jason 仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-22, 11:51 AM   #548
魚伕
Moderator

綠軍戰術包夾死左Curry
斷左連續每場有3分球入球紀錄
不過有KT復甦同有控分大師出色表現
勇士羸到關鍵既一場。
3:2聽牌了

Curry 今場D起手動作怪怪地,又專登換球鞋
希望佢之前第三場既腳傷唔會影響到啦
舊 06-14-22, 12:45 PM   #549
6eo
美波様!

引用:
綠軍戰術包夾死左Curry
斷左連續每場有3分球入球紀錄
不過有KT復甦同有控分大師出色表現
勇士羸到關鍵既一場。
3:2聽牌了

Curry 今場D起手動作怪怪地,又專登換球鞋
希望佢之前第三場既腳傷唔會影響到啦
最驚控分大師下場還番
今場佢真係mvp, gp2都係x factor

我覺得主要係唔習慣綠軍轉左防守策略
守pnr由drop 變左包夾,同埋太多夾硬射既3分
不過其實守curry包夾先係常態
舊 06-14-22, 01:07 PM   #550
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
Curry: 我個FMVP.......

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 02:10 PM

手機版 | APP版