Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-24-13, 11:46 AM   #176
Gori
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: kkf劍零 查看文章
海外沒paseli之下先可以咁玩
不過就要祈禱你match唔到其他人-->救到你入下一局orz

我自己反而唔會想點棄機,
雖然是因為這些燒錢連動先令自己多修幾個機台= =
引用:
作者: 一小英口 查看文章

咁問多句, 可唔可以幾部機一齊棄?
(即係同時拍晒VZ 咁多部, 想慳埋FC Challenge d錢
唔駛paseli都係一樣...
個解禁係計你一credit內最多可以玩既tunes數... 係咪可以玩得晒咁多版係無關係的...
換句話講即係你揀5 tunes就計5 tunes
香港既情況即係每credit計3 tunes

幾部機一齊local link機係無問題的...
一樣計足咁多tunes數...
Gori 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-13, 06:42 PM   #177
JMi
God of Gamer

註冊日期: Feb 2011
引用:
聽人講入錢棄機都計3tune的

咁就300蚊
我學園跳ddr都無棄
jubeat只係已經唔想練先咁hea
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-13, 11:39 PM   #178
一小英口

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
引用:
作者: JMi 查看文章
我學園跳ddr都無棄
jubeat只係已經唔想練先咁hea
學園, 打得最唔開心係GITADORA 勉強過到4.XX 既歌 打到想死
DDR 反而自己知訂, 揀BSC 係咁FULL COMBO 扮勁

btw SVDX 首 レトロスペクティビリー・メリーゴーランド
初見FULL COMBO + 初44 FULL COMBO
突然覺得自己終於似番個打左幾年POP'N 既人

此篇文章於 07-24-13 11:55 PM 被 一小英口 編輯。
一小英口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-13, 12:09 AM   #179
李某人
Game Master
初心者

註冊日期: Jun 2004
唯有當 relax 下啦, SDVX 我都玩得幾開心既... (jubeat not included)
之後連動應該又要打 reflec beat...

人類因為別人幸福而自己也感到幸福這種事,只不過是望梅止渴而已。
李某人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-13, 12:23 AM   #180
一小英口

引用:
作者: 李某人 查看文章
唯有當 relax 下啦, SDVX 我都玩得幾開心既... (jubeat not included)
之後連動應該又要打 reflec beat...
SVDX 難歌就算了, 打NOVICE P下歌都幾好玩

其實唔係連JUBEAT 同鼓機就OK
JUBEAT 人數太多
鼓機感覺上好多人都打得好大力

舊 07-25-13, 01:27 AM   #181
Mosworder
Crazy Gamer
蘿莉控

註冊日期: May 2007
引用:

咁問多句, 可唔可以幾部機一齊棄?
(即係同時拍晒VZ 咁多部, 想慳埋FC Challenge d錢
我見識過Gori大點棄法

我都係唔棄機的

舊 07-25-13, 10:36 PM   #182
一小英口

勁開心 兩野 lur 過左量子

舊 07-26-13, 01:44 AM   #183
Gori

引用:
勁開心 兩野 lur 過左量子
你見到True Blue會仲開心... 根本同量子都只係值47
舊 07-26-13, 10:11 AM   #184
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
不如咁講啦
除左ジャッジメント
冇一首難過Evans

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-13, 02:48 AM   #185
Mosworder
Crazy Gamer
蘿莉控

引用:
作者: FURIMUKI 查看文章
不如咁講啦
除左ジャッジメント
冇一首難過Evans
Evans真係堅難

另外:
http://bemaniwiki.com/index.php?%CF%...EF%C1%E8%21%21

灼熱Beach Side Bunny

此篇文章於 07-27-13 04:22 AM 被 Mosworder 編輯。
Mosworder 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-13, 10:25 PM   #186
JMi

終於過左時魔女 打左幾次3.0 知道個尾乜事 打3.5就一take搞掂
另外又一輪努力終於過到愛歌reaching for the star 對左手要求好高...
舊 07-29-13, 03:59 PM   #187
JMi

1take過左true blue hyper
明明終點在望但又有新event...

話說popn玩得多 玩返iidx拆譜都好左 lol
舊 07-29-13, 04:00 PM   #188
一小英口

引用:
明明終點在望但又有新event...
仲諗住放工上VZ
又可以返歸抖下

舊 07-29-13, 04:03 PM   #189
JMi

引用:
仲諗住放工上VZ
又可以返歸抖下
每人每日要打各機種一舖果d死人野
我相信你一星期內都唔好去比較好 lol
舊 07-29-13, 07:25 PM   #190
kkf劍零
Senior Gamer
絕對的貓耳控

註冊日期: Oct 2006
PSN  IDNekokonKagaya
XBox Live Gamertagkkfexe
引用:
每人每日要打各機種一舖果d死人野
我相信你一星期內都唔好去比較好 lol
仲要夠膽死玩埋馬拉松那種模式
之後個幾個月部popn睇來大部份情況都不會空到出來

舊 07-29-13, 08:12 PM   #191
一小英口

今次算好啦, 唔係同 JUBEAT 連, 加上每人打一場就得, 唔會出現 成班潮童霸住部機 既情況

舊 07-29-13, 10:26 PM   #192
JMi

咁到底過幾日潮童們會選擇打鼓定結他呢 XD
舊 07-29-13, 11:12 PM   #193
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

ストレイマーチ超好玩

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

舊 07-30-13, 01:27 AM   #194
Gori

引用:
ストレイマーチ超好玩
我打左兩次先過到囉...
舊 07-30-13, 01:36 AM   #195
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

引用:
作者: Gori 查看文章
我打3次3次都銅◆喎唔難吖
不過低分咁解

舊 07-30-13, 02:17 AM   #196
JMi

引用:
作者: Gori 查看文章
後日開得晒未 lol
舊 07-30-13, 02:26 AM   #197
Gori

引用:
後日開得晒未 lol
其實肯打既話聽日都無問題... 全部機都開緊第六隻了...
舊 07-30-13, 02:29 AM   #198
Gori

引用:
我打3次3次都銅◆喎唔難吖
不過低分咁解
VZ因為有師傅換錯左IIDX粒微動... 所以極多空打....
我daily lunch special hyper初見15 bad囉...
wac果隻hyper 13 bad...
舊 07-30-13, 04:00 AM   #199
gun2506

註冊日期: Feb 2005
3DS Friend Code2535 4440 7562
PSN  IDOoJunWaTaRaSeoO
還以為種機玩"一次"就會出現全隊員

原來要"輪著三款機台投幣"嗎

MK88現在卜米又要被輪了怎樣解
gun2506 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-13, 06:32 AM   #200
Mosworder
Crazy Gamer
蘿莉控

引用:
作者: gun2506 查看文章
還以為種機玩"一次"就會出現全隊員

原來要"輪著三款機台投幣"嗎

MK88現在卜米又要被輪了怎樣解
無解

開始打到24lv
可恨的姫コア(N)

フライングキャッチ!解左The Wind of Gold

此篇文章於 07-30-13 06:36 AM 被 Mosworder 編輯。
Mosworder 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[Konami BEMANI] pop n' music 20 fantasia Marco 街機遊戲討論版 2 07-25-11 04:25 PM
[PS2] pop'n music 14 FEVER 神祕人1號 電視遊戲討論版 24 07-31-07 08:11 PM
POP'N MUSIC  jamsquare 街機遊戲討論版 40 09-08-05 11:03 PM
How much is PS2 Pop'n'Music Controller? gavin2000_hk 電視遊戲討論版 0 08-27-04 07:38 PM
pop'n music 交流地帶 !! kumo 街機遊戲討論版 155 05-16-04 07:48 PM

現在的時間是 06:52 PM

手機版 | APP版