Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 07-17-08, 05:06 PM   #276
kin~kin
God of Gamer
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
好期待啊....

我book左星期一0係imax睇....
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-08, 05:19 PM   #277
★星人44★
Moderator
_(:3 」 ∠)_

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: wiidesu 查看文章
你都覺?

套戲仲有一樣o野,
我覺得 scene 過 scene d剪接成日都 cut 早o左, 感覺有d怪,
可能係心理作用

挑剔完o勒 套戲其實好正
D蘭花手似太監
D妙咀似八婆同『阿蝉』

舊 07-17-08, 05:30 PM   #278
吸血伯爵
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2003
好似情逗初開既少女寫日記mode:我而家出發去睇啦,真係好鬼期待呀
吸血伯爵 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-08, 05:39 PM   #279
Eking

註冊日期: Feb 2006
嘩........好想睇呀.......!!!! 但係爆哂....

舊 07-17-08, 05:44 PM   #280
★星人44★
Moderator

引用:
作者: Eking 查看文章
嘩........好想睇呀.......!!!! 但係爆哂....
我今晩睇多次(12:00)
明晩係IMAX又睇多次

舊 07-17-08, 05:48 PM   #281
wiidesu
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2007
引用:
作者: ★星人DX★ 查看文章
D蘭花手似太監
D妙咀似八婆同『阿蝉』
佢個舌頭 - 伸下伸下呢~
套戲後半佢伸到愈來愈怪愈來愈慢, 應該係high到太多化妝品

50% PS3 | 50% NDSL
wiidesu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-08, 05:50 PM   #282
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
明晩係IMAX又睇多次
星人,做乜鬼要睇咁多次

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-08, 05:51 PM   #283
★星人44★
Moderator

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
星人,做乜鬼要睇咁多次
幾班Fan
都同時話買佐我飛

引用:
作者: wiidesu 查看文章
佢個舌頭 - 伸下伸下呢~
套戲後半佢伸到愈來愈怪愈來愈慢, 應該係high到太多化妝品
重成日撥頭髪

舊 07-17-08, 05:52 PM   #284
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
幾班Fan
都同時話買佐我飛
IMAX果個最夠朋友

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-08, 06:06 PM   #285
Tung_Akira
Junior Member

註冊日期: Jan 2008
想問下如果冇睇之前個集就睇呢套會唔會難明 ?
我怕佢有o的唔知乜野伏線之類個o的我睇唔明 .
因為覺得今次好似幾正但係本身冇睇開batman
Tung_Akira 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-08, 06:09 PM   #286
★星人44★
Moderator

引用:
作者: Tung_Akira 查看文章
想問下如果冇睇之前個集就睇呢套會唔會難明 ?
我怕佢有o的唔知乜野伏線之類個o的我睇唔明 .
因為覺得今次好似幾正但係本身冇睇開batman
盡快睇返begins先去睇La

舊 07-17-08, 06:20 PM   #287
Tung_Akira
Junior Member

註冊日期: Jan 2008
引用:
盡快睇返begins先去睇La
thx
呢幾日去搵黎睇先
Tung_Akira 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-08, 06:38 PM   #288
好鬼煩
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: Tung_Akira 查看文章
thx
呢幾日去搵黎睇先
反白有劇情

放棄按大爆炸搖控器個黑人同光頭阿叔有型有款
好鬼煩 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-08, 06:46 PM   #289
hin0404
Crazy Gamer
+HiN+

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code0645 5723 1961
PSN  IDhin0404
引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章
$139
BD 只需$199
請問dvd係咪雙碟版?

hin0404 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-08, 06:59 PM   #290
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: lph_1818 查看文章
請問dvd係咪雙碟版?
應該係~~

mark返先, 呢個topic由第11頁開始要小心d閱讀 rz

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-08, 07:14 PM   #291
DQGUNDAM

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID4752 8991 7789
3DS Friend Code3308 4518 9604
PSN  IDDQGUNDAMHK
XBox Live GamertagDQGUNDAM
剛剛睇左,very good

做人要有責任,衰左要認,錯左要道歉

做人要有品德,不要強詞奪理,生安白做

動森夢番地:3600-0295-3743
DQGUNDAM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-08, 07:33 PM   #292
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDRaymond9542
唔知IMAX會上幾耐蝙蝠俠
仲未約到人睇
24463929 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-08, 08:16 PM   #293
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
奧海城最多可以預售2日~今日一放工已經即刻去奧海城買星期六..
結果都係無咩位揀 ~平時奧海城都係偏少人架嘛

7點果場得番頭4行同側邊位 =___="
d人真係好快手....

9點9果場都係咁上下...幸好剩下最後一行兩個連位...揀坐後面好過前面啦

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-08, 09:14 PM   #294
verdy_returner
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDverdy
XBox Live Gamertagalex2102
引用:
明晩係IMAX又睇多次
咁橋?
我聽晚都係係IMAX睇多次喎(18:40)

17-40mm F4.0 L USM
70-200mm F2.8 L IS USM
verdy_returner 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-08, 09:53 PM   #295
暗黑流星cal
Ultimate Gamer
任天堂奴

註冊日期: Dec 2004
成套戲好正.......我個人認為係今年眾多英雄電影最正一套
100分我比95分.
joker,batman都超型
Joker既小動作突顯到佢癲癲地既性格
佢既所有計劃都好心思熟慮.....好似捉棋咁
劇透(1)
例如話條橋有炸彈,呃哂d人上船,變人質
將人質化妝成小丑,等d警察要攻擊佢地,之後令到batman要為左保護d人質,同警察為敵

Heath Ledger真係做得好好....好似小丑....非常有又奸又癲既味道...
可惜已經死左.....希望佢Oscar稱帝追封成功.......

batman就一如以往地cool,每樣工具同武器都非常有型,我好滿意
劇透(2)
好鍾意o係ifc同最尾飛大廈果隻大翼...
由奇前者加香港夜景...簡直perfect...
隻聲納眼又好似真蝙蝠用超音波咁睇野....好有諗頭
不過同joker打幾野就爛左.....

Edison比想象中出場更更更更少 咁就一百萬?香港真係充滿希望既地方....
出場比稻草人更少
Two-face就比想象中出場更更更更多....以為只係為第3集而露一露面...
點知仲多過spiderman3隻venom.....

但套戲有唔滿意既地方....就係.....
女主角好殘...攪到佢死左都唔覺得可惜
希望下集有robin!!

此篇文章於 07-17-08 09:57 PM 被 暗黑流星cal 編輯。
暗黑流星cal 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-08, 10:10 PM   #296
玄武
Game Master
無品牌至上!

註冊日期: Apr 2005
PSN  IDcharlesiumHK
XBox Live GamertagCharles%20IUM
引用:
作者: 暗黑流星cal 查看文章
成套戲好正.......我個人認為係今年眾多英雄電影最正一套
100分我比95分.
joker,batman都超型
Joker既小動作突顯到佢癲癲地既性格
佢既所有計劃都好心思熟慮.....好似捉棋咁

Heath Ledger真係做得好好....好似小丑....非常有又奸又癲既味道...
可惜已經死左.....希望佢Oscar稱帝追封成功.......

batman就一如以往地cool,每樣工具同武器都非常有型,我好滿意

Edison比想象中出場更更更更少 咁就一百萬?香港真係充滿希望既地方....
出場比稻草人更少
Two-face就比想象中出場更更更更多....以為只係為第3集而露一露面...
點知仲多過spiderman3隻venom.....

但套戲有唔滿意既地方....就係.....
女主角好殘...攪到佢死左都唔覺得可惜
希望下集有robin!!
小希希出場o個下全場都笑左.....

其實我一直都唔知稻草人即係邊個角色....
(請各位幫手解答)

如果下集有 Robin...好難想像到套片個風格會唔會變...
(始終都係有 d 陰影...)
我都係想睇 Catwoman 多 d

另外,大家唔駛坐到出完 credit,冇o野睇
玄武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-08, 10:11 PM   #297
metal snake
Game Master

註冊日期: Nov 2004
全套野一百分我比90分,呢套可以話係我睇過咁多套英雄人物最好睇個套
個個主要角色都發揮得好好,完全冇悶場,追車等大場面做得一流
為一有個最大不滿
就係batman其中一個大奸角雙面人竟然出得個半套戲時間重要完場死埋,小丑都冇佢咁快死

冠希
冠希出場個位出得個半秒,重要係睇得唔係好清楚樣
令我明白周星馳係喜劇之王講個句:有冇D睇得唔係好清楚既呢?呢句用意
唔知係咪香港版cut過黎呢?

此篇文章於 07-17-08 10:15 PM 被 metal snake 編輯。
metal snake 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-08, 10:15 PM   #298
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
全套劇個人認為比IRON MAN更出色
去香港果幕...其實可有可無

joker好正, 好瘋狂
Two-face 個妝太誇張...
雖然女主角易角, 但都有返上集個女角既feel

最後, 我真係以為會將人性果面顯露出黎
為左Heath Ledger, 一定會買blu-ray返黎儲

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-08, 10:17 PM   #299
t-cup
Moderator
CD-ROM

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
睇完, 如果未睇第一集的人, 俾O的 BEGINS 料你地幫今集

用來看今集的上集資料
- dawson 是 bruce 童年的青梅竹馬女性朋友, 幾曖昧, 但 dawson 知道 bruce 係 batman, 所以唔同 bruce 一齊
- dawson 工作是副檢查官, 即係政府律師, 控告壞人. 對上有正檢察官
- wayne 府邸上集被燒, 所以無古堡住
- fox (morgan freeman) 是 bruce 爸爸的朋友, 本來O向 科研部門 做主管, 但經 BRUCE 後提升佐就 CEO. 所有 BATMAN 的裝備由哩個部門提供
- 稻草人 係上集咖哩啡, 帶住頭套, 袖口會噴神經毒霧, 是一個精神醫生 (患者 ? )
- 費康尼 係 GOTHAM 的大大黑幫阿頭, 所有犯罪都係佢一個人搞

應該都夠料用黎睇今集

此篇文章於 07-17-08 10:28 PM 被 t-cup 編輯。
t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-08, 10:40 PM   #300
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
哦, 原來稻草人係佢...

引用:
作者: metal snake 查看文章
我建議你做返個SPOILER先,有D人想自已睇返上集,你講哂出黎想睇上集個D人會好冇癮
咁你都要改返個Post

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[DATA] Game Makers 商標出願情報 neo2046 電視遊戲討論版 242 02-21-24 12:01 PM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.39 [ ~CLOSED~ ] 啤梨王子 球會討論區 1033 12-19-08 07:21 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.36 [ ~CLOSED~ ] 啤梨王子 球會討論區 1007 08-03-08 02:37 AM

現在的時間是 03:27 AM

手機版 | APP版