Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-15-06, 08:25 PM   #601
ianbbhoho
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2002
PSN  IDiancat

呢架係唔係新ge ?
TV 版唔多記得有無
仲有阿寶果然無出場
睇來成場玩宇宙

此篇文章於 01-15-06 08:28 PM 被 ianbbhoho 編輯。
ianbbhoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-06, 09:01 PM   #602
阿棠
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
XBox Live GamertagTOM AIKAWA
第時應該會有出box set 等一次過買三隻先

鍾意高達仲有咁上下年資既我諗都中意Z既

買黎試機 爽

UE Triple.fi 10 Pro 黎左啦黎左啦黎左啦!!!!!
http://www.ultimateears.com/superfi/...ueMetallic.htm
阿棠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-06, 02:33 AM   #603
ianbbhoho
Crazy Gamer

引用:
作者: ianbbhoho

呢架係唔係新ge ?
TV 版唔多記得有無
仲有阿寶果然無出場
睇來成場玩宇宙
搵到la
原來呢架好似係ZZ ge 艦來
咁快出My ZZ ge 艦唔同有咩陰謀 ?
舊 01-16-06, 03:53 AM   #604
williamsiusuper
Ultimate Gamer

註冊日期: May 2004
引用:
作者: 阿棠
第時應該會有出box set 等一次過買三隻先

鍾意高達仲有咁上下年資既我諗都中意Z既

買黎試機 爽
我都諗緊會唔會有boxset 不過我wait港版
試機如果part 1既話除左落查布羅,同打加布蘭包包都唔知邊段好試

舊 01-17-06, 04:50 PM   #605
tao
Crazy Gamer
SFV格鬥家

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDJapbee
XBox Live GamertagSleepyEyes23
唔知點解,隻港版Z星之繼承者個畫面都幾多noise.....
反而之前d海賊avi版就冇呢個問題........仲好清tim...

對隻港版有d失望......想知道係咪日版dvd都係咁呢
tao 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-06, 10:14 AM   #606
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
■BEATマガジン 2006年2月号 ΖGⅢ映画広告・ΖGⅡDVD情報

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-06, 01:45 PM   #607
jamsquare
God of Gamer

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
引用:
作者: money
劇場版 II DVD
日本將會係2月24日發售
點解唔係2月14上嫁

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-06, 01:49 PM   #608
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
見到奶油又咁既樣
睇黎都係比斯樂冰玩到失神架啦

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-06, 09:42 PM   #609
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: 鈴蘭
見到奶油又咁既樣
不會吧又是這樣 富野最後一部GUNDAM作品...講到明END會唔同 期待期待吧

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-06, 12:27 PM   #610
草薙さん
The One

■機動戦士Zガンダム A New Translation Review 初回限定盤仕様更新
http://www.hmv.co.jp/product/detail.asp?sku=1411996
*CD3枚組み特殊パッケージ仕様
(DISC-1&2)
→三枝成彰氏による劇場用書下ろし楽曲と、Gacktによるテーマ曲を全網羅!(曲数未定)
(DISC-3)
→名場面集CD(タイトル等未定)
*スペシャルブックレット(ページ数未定)
 富野由悠季総監督からのメッセージ他、劇場版Zガンダムを振り返るためのスペシャルコンテンツ
*恩田尚之氏描き下ろしパッケージ
*スーパーピクチャーレーベル仕様

前回の仕様
◎3枚組特殊パッケージ仕様(予定)
(CD1)三枝成彰氏による劇場書き下ろし楽曲とGackt提供によるBGM集
(CD2)映画「機動戦士ガンダム」ドラマCD(予定)
(DVD)劇場予告編(三作分)など(予定)
◎恩田尚之氏による描き下ろしジャケット 他スペシャル・ブックレット封入

メモリはプライスレス
舊 01-23-06, 12:55 PM   #611
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: tao
唔知點解,隻港版Z星之繼承者個畫面都幾多noise.....
反而之前d海賊avi版就冇呢個問題........仲好清tim...

對隻港版有d失望......想知道係咪日版dvd都係咁呢

看雜誌有講富野光頭為了玩懷舊所以在電影版加了noise,
正常應該係有noise的,
反而沒有noise才是有問題...
黑咪 破壞大王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-06, 12:58 PM   #612
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

Arrow

引用:
作者: GN00508771
不會吧又是這樣 富野最後一部GUNDAM作品...講到明END會唔同 期待期待吧
富野光頭講"富野最後一部GUNDAM作品"這句話已經不是第一次,
所以根本上不用理他老人家說什麼~
舊 01-23-06, 01:01 PM   #613
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

Question

引用:
作者: 鈴蘭
見到奶油又咁既樣
當年bandai為出zz,
要富野光頭將一大批要死的人留在zz先死...
如果他不想出zz的話...
那就來個死光光也不是沒有可能吧???
舊 01-23-06, 01:30 PM   #614
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

引用:
作者: 黑咪 破壞大王
當年bandai為出zz,
要富野光頭將一大批要死的人留在zz先死...
如果他不想出zz的話...
那就來個死光光也不是沒有可能吧???
舊Z個時死的仲唔夠多……今次要再死多o的乎

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-06, 01:03 AM   #615
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
2月1日劇場版 Ⅱ配信開始

http://www.b-ch.com/contents/z_movie/index.html

劇場版 ⅡDVD CM
http://www.b-ch.com/freemv/prom/z_mo...vd_01_500k.asx

舊 01-26-06, 01:04 AM   #616
草薙さん
The One

引用:
作者: money
2月1日劇場版 Ⅱ配信開始
邪道又會早過DVD版出啦

メモリはプライスレス
舊 01-26-06, 01:16 AM   #617
ianbbhoho
Crazy Gamer

網上版一有就會有老番
香港快d 播la
舊 01-26-06, 01:20 AM   #618
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
引用:
作者: KUSANAGI 草薙
邪道又會早過DVD版出啦
想搶生意
重快過在港未播電影第2部

舊 01-26-06, 11:16 PM   #619
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
「機動戦士ZガンダムIII -星の鼓動は愛-」最新カットが到着
http://plusd.itmedia.co.jp/games/art...news007_2.html

舊 01-27-06, 01:44 PM   #620
arslan
高級新手

註冊日期: Oct 2005
我看完I,有冇人可以話我知除左cut左,同tv版有冇分別?因為我實在分唔到有咩唔同?畫面又唔覺靚左
arslan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-06, 01:50 PM   #621
ianbbhoho
Crazy Gamer

引用:
作者: arslan
我看完I,有冇人可以話我知除左cut左,同tv版有冇分別?因為我實在分唔到有咩唔同?畫面又唔覺靚左
劇情部份Cut左,部份改左
加美尤性格無咁死小孩
後半段都唔覺靚左?Orz
你未睇過TV 版?
舊 01-27-06, 06:21 PM   #622
arslan
高級新手

我有睇過n年前無記的tv版,近排也買番dvd黎睇,今日睇埋電影版。不知是否錯覺,
有幾個畫面和前後比較特別清楚外,真係唔多覺有乜分別
嘉美尤無咁死小孩? 我覺得係因為縮左,所以覺得佢思想成熟快左。
不過我不是正宗高達迷,冇好詳細咁留意。
舊 01-27-06, 06:52 PM   #623
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

引用:
作者: arslan
我有睇過n年前無記的tv版,近排也買番dvd黎睇,今日睇埋電影版。不知是否錯覺,
有幾個畫面和前後比較特別清楚外,真係唔多覺有乜分別
嘉美尤無咁死小孩? 我覺得係因為縮左,所以覺得佢思想成熟快左。
不過我不是正宗高達迷,冇好詳細咁留意。
想問一問.....

閣下唔會係認為seed-d 先叫靚呀麻........ a
msz006 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-06, 07:40 PM   #624
arslan
高級新手

我冇睇seed-d,seed我就有睇。至於靚唔靚呀,我估9X年代和現在的動畫,應該會有好明顯架分別掛,點知睇完電影版同tv版比較,睇唔出囉。
舊 01-28-06, 08:00 PM   #625
斯羅
aloha~

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986

百式盾/
斯羅 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 11:27 AM