Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 08-07-20, 11:57 PM   #1
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
John Wick 4 (2023-03-24)

Lionsgate 指呢套跟手拍完就拍 5。導演仲係 Chad Stahelski,暫時得咁多,因為實情鏡都未開。

此篇文章於 12-23-21 07:34 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-21, 07:34 AM   #2
肉羊哩咖
griffin611

有條公布映期嘅片,無咩睇。

舊 07-23-22, 02:08 PM   #3
肉羊哩咖
griffin611

引人予告!

舊 07-24-22, 01:47 AM   #4
肉羊哩咖
griffin611

奇洛里維 C 出現 SDCC

舊 07-24-22, 01:03 PM   #5
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
中字

https://www.youtube.com/watch?v=35nKeoMopp8

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-22, 10:21 AM   #6
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
期待~~~

舊 11-11-22, 01:38 AM   #7
肉羊哩咖
griffin611

最新予告,大戰「宇宙最強」,有啲熟口熟面,不過好似正過上一套

舊 02-14-23, 10:32 AM   #8
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
At Nearly Three Hours, John Wick: Chapter 4 Is the Longest in the Series to Date
https://www.ign.com/articles/at-near...series-to-date

差不多3個鐘 仲係系列中動作場面最多
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-23, 11:56 PM   #9
肉羊哩咖
griffin611

最終予告:

希望佢至正啲場面仲未出晒~~~

舊 02-20-23, 11:18 PM   #10
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

今日先有港版...

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 03-06-23, 09:05 PM   #11
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

突然對呢套無晒興趣

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 03-06-23, 09:13 PM   #12
肉羊哩咖
griffin611

特別影像,有啲場口多啡啲嘢睇:

呢套會係個系列最長嘅一部。

舊 03-07-23, 04:16 PM   #13
wing
格鬥低手

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
突然對呢套無晒興趣
俾粒老鼠屎影響心情?

舊 03-07-23, 04:19 PM   #14
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: wing 查看文章
俾粒老鼠屎影響心情?
或者抱睇佢點樣比人打死心情去睇
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-23, 06:29 PM   #15
肉羊哩咖
griffin611

多數領當,哼!

舊 03-07-23, 07:14 PM   #16
wing
格鬥低手

引用:
作者: 真!DC 查看文章
或者抱睇佢點樣比人打死心情去睇
由手機版發出
睇佢點死都好

舊 03-08-23, 09:22 AM   #17
額倆羅
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2002
三集都喺戲院睇,而家無晒MOOD追落去囉……

舊 03-08-23, 10:34 AM   #18
wing
格鬥低手

引用:
作者: 額倆羅 查看文章
三集都喺戲院睇,而家無晒MOOD追落去囉……
今集我都越諗越唔想入戲院 DKLM

舊 03-08-23, 01:54 PM   #19
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
多數領當,哼!
玉華呀,玉華呀!

以為係奸,結果最後洗白
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-23, 12:11 AM   #20
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
一洗上集不好的地方,打好打滿就是爽,重情重義就是男人的浪漫

聽說最少還會拍多一集才完結,雖然這集說完結也可以就是了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-23, 10:32 PM   #21
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
襯旅行前第一晚睇咗,叫做系列中玩場境畫面玩得最盡一集,好多場面都好用心製作,又靚又打得長,故事上真係咁完都OK, 反正會開外傳

又其實奇哥已經開始打得有吃力感,無咁ace killer feel

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-23, 01:41 AM   #22
肉羊哩咖
griffin611

真係唔好搞人哋啲狗

可能之前高得滯嘅期待,反而有少少失望,真係長咗啲。唔好誤會,唔係話唔好,絕對好過上兩部,亦係近呢少數兩年最好睇嘅電影之一。多場打鬥,精心設計,看似無重複但絕唔會悶,尤其後半 -- 居然有更強力嘅新武器!笑位都夠,尤其見「里維 B」爆廣東話粗口,好有喜感,但係個字幕都唔夾嘅⋯⋯

當然最失望嘅係個結局⋯⋯而啲 CG 血花仲係大假。

舊 03-25-23, 09:07 PM   #23
Rv250

註冊日期: Aug 2002
嗰段有種王晶電影feel
奇哥感覺比以前"笠"咗, 可以當連戲嘅 畢竟一身傷同電影裏面可能只係幾個月

睇隔離先知開咗套外傳ballerina, 仲有機會大銀幕見到Lance Reddick

影視作品近年都係見渡邊謙同真田廣之多, 唔知有冇年青演員打到入去荷里活?
可能日本本土都搵到食, 同唔似棒球籃球足球咁對外地市場有憧憬?

此篇文章於 03-25-23 09:13 PM 被 Rv250 編輯。
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-23, 11:03 AM   #24
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
1. 真係Feel到Keanu老左,留意到對手要等佢「埋位」

2. Cut 20分鐘到會更爽
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-23, 11:20 AM   #25
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
3個鐘, 太多, 睇早場瞓左陣.

樓梯嗰幕係估唔到都咁玩, 有無搞錯.

希望真係唔好再拍LA, 睇得出佢打得好辛苦.

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] John Wick Chapter 3 | 殺神3 肉羊哩咖 電影版 46 05-03-21 10:04 AM
[西片] Spiderman : Into the Spider-verse 2 (暫名)(2022) 肉羊哩咖 電影版 2 07-23-20 04:20 PM
[西片] John Wick: Chapter Two ︱殺神 2 信長 電影版 58 05-15-19 02:53 PM
吹水專區 VOL.2022 《紅蓮の炎と共に滅せよ》 風音 吹水專區 1003 08-19-13 08:39 PM
決定時刻~ 2018&2022 世界杯主辦 Montella 體育版 57 12-11-10 02:20 PM

現在的時間是 05:14 AM

手機版 | APP版