Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
手機資訊/電腦軟硬討論>Windows 8.1 Pro 用家聯盟! 正版使用者限定! 心得交流區!
Chris Redfield 08:03 AM 05-28-11
想問下:成日行黃金都見到賣mon o個時background播緊片仲show到icon出黎
依個係ultimate既咩function?點set的?
貓部 11:44 AM 01-12-12
作者: Chris Redfield:
想問下:成日行黃金都見到賣mon o個時background播緊片仲show到icon出黎
依個係ultimate既咩function?點set的?
kmp?
chunmanx 11:38 PM 01-31-12
小弟要換電腦
正在想買win7好還是買返xp好
我用開下面隻鯨魚輸入法
http://www.reocities.com/mycj3/download.html
但發現在64bit的 win7是裝不了
想問下win 7 pro 版以上的xp mode
1.唔知能否裝下這個輸入法呢?
2.還有想問下在win 7下裝的東西是不是也會自動在 xp mode出現?
3.順便搭單問下,win xp 支不支援usb3.0?

感謝
AshleyYan 12:58 AM 02-01-12
作者: chunmanx:
小弟要換電腦
正在想買win7好還是買返xp好
我用開下面隻鯨魚輸入法
http://www.reocities.com/mycj3/download.html
但發現在64bit的 win7是裝不了
想問下win 7 pro 版以上的xp mode
1.唔知能否裝下這個輸入法呢?
2.還有想問下在win 7下裝的東西是不是也會自動在 xp mode出現?
3.順便搭單問下,win xp 支不支援usb3.0?

感謝
唔得.
XP Mode同Win 7之間係無交流的,不能互相影響.
換句話講裝係XP Mode既輸入法只可係XP Mode內既program打字,唔可以打落Win7既program.

不過提提你,好多舊輸入法其實只要係XP個System抽返所需files出黎就可以係Win7 run.
chunmanx 12:38 AM 02-02-12
作者: AshleyYan:
不過提提你,好多舊輸入法其實只要係XP個System抽返所需files出黎就可以係Win7 run.
呢樣野唔係好明

同埋想再問問
64bit的win7 的xp mode同32bit win 7的xp mode係冇分別架可?
會唔會64bit win 7的xp mode 兼容度會低d?
AshleyYan 12:44 AM 02-02-12
作者: chunmanx:
呢樣野唔係好明

同埋想再問問
64bit的win7 的xp mode同32bit win 7的xp mode係冇分別架可?
會唔會64bit win 7的xp mode 兼容度會低d?
要睇個別輸入法需要XP邊幾個system files再抄入7.
我自己"製造"左好多隻support 7既舊輸入法.

一樣的,無分別.
XP Mode都係放棄擺啦,唔實用.
chunmanx 11:19 PM 02-02-12
作者: AshleyYan:
要睇個別輸入法需要XP邊幾個system files再抄入7.
我自己"製造"左好多隻support 7既舊輸入法.

一樣的,無分別.
XP Mode都係放棄擺啦,唔實用.
有冇網頁教怎樣做?

xp mode唔實用架?
咁我都係考慮用返xp

返回主題版面